Harmaalle/nataarialueelle rakentaminen

 • Etsin ohjeita suomeksi, mutta en löytänyt tai muuten vaan osannut... Joten tässäpä erittäin lyhyesti kuinka se fix/speed-serverillä toimi kierroksella #26 ainakin.


  Eli perustaessasi kylän harmaalle/nataarialueelle nataarit hyökkäävät kylääsi 8h kylän perustamisen jälkeen (normiservuilla 24h). Hyökkäyksiä tulee yhteensä 14 tuplatargeteilla eli kohteita on 28. Kuinka tästä siis selvitä ettei kylä nollaannu ja katoa kartalta?


  Tarvitset kylääsi tärkeimpänä kivenhakkaajan. Kivenhakkaaja on aina viimeinen rakennus johon pultit osuu eli et todellakaan tarvitse vain rakennuksia joista saa populaa=vähintään yhden asukkaan. Helpottaa hommaa siis kummasti. Tämä edellyttää siis palatsia ja kylän muuttamista myös pääkaupungiksi. Muut rakennukset löytyvät alla olevasta kuvasta/linkistä. 6d3c4ac9c25658ad30a5c3ad0d4539b9 Resopellot nostaa tasolle 1.


  Jos et rakenna kivenhakkaajaa/muuta kylää pääkaupungiksi ja rakennat tämän ohjeen mukaan menee kylän säilyminen arpapeliksi. 100% varmoja tapoja on siis rakentaa 29 1 populan yksikköä tai kivenhakkaaja.


  Lähteet:
  Guide for settling in the Grey Area (by Farruk) – Travian FAQ
  TravianTales: Natarian Attacks - Settling in Grey Area


  Ps. Jos tämä ohje koetaan turhaksi/vääräksi saa tämän poistaa. Tai jos on jo suomenkielinen vaihtoehto foorumilla olemassa.


  Pps. Tällä ohjeella ei vikaan mene, mutta jos ei halua raksata kaikkia ruutuja t1 on kannattavampaa jäädä vain t1 kätköihin niin että 29 kohdetta täyttyy -- markettia ei tarvitse jos ei käytä npc - eikä palatsia/lähetystöä jos kyseessä ei ole capi/et rakenna kivenhakkaajaa. Silloin toki taas tarvitset 29 1 populan yksikköä.

  The post was edited 2 times, last by GratZ ().

 • Päivitän opasta ja samalla saan nostettua tämän taas hetkellisesti "etusivulle" ;)


  Eli tuli ajankohtaiseksi reipas viikko sitten alkaneella s3 serverillä toisen kylän perustaminen ja vaikka kuinka itsemurhaa onkin mennä origoon/harmaalle normaaliservereillä koska ei saa kulttuuripisteitä ja sitä myöten uusia kyliä "normaaliin tahtiin" koska normeillahan kyliin tarvitsee enemmän kulttuuripisteitä verrattuna x3 servereihin ajattelin tämän tietoisen riskin silti ottaa... Sitä myöten tein pari laskelmaa lisää jos joku muukin joskus haluaa rakentaa harmaalle toista kyläänsä. Laskelmien pohjana on käytetty aloituspostausta / kuvaa rakennuksista sekä kaikkien yhtään enemmän peliä pelanneen "perusopasta" eli kirilloid:


  Resurssimäärä:
  17565
  Resurssimäärä on sama sekä hitailla että nopeilla servereillä


  Rakentamisaika:
  16h54min50sec
  Rakentamisaika on laskettu normaaliserverin T4 version mukaan ja aloitettu nostamalla päärakennus ensimmäisenä t5 koska se on pakollinen ja näin ollen nopeuttaa/vaikuttaa muutenkin rakennettavia rakennuksia ennen nataariosumaa johon normaaliserverillä on 24h aikaa.


  Roomalaisten rakennusaika on tuplaraksausmahdollisuuden takia sama kuin sisäpiha eli 16h9min


  Tein tämän laskelman lähinnä siksi koska onhan nuo normaalit serverit meleko hittaita ja on sitten aikaa tällaiseen turhaan "pätemiseen"/laskemiseen... Osasyynä saattaa olla myös se että kultaa ei kaikilla ole yhtä paljon käytettävissä, jolla lähinnä tarkoitan tässä tapauksessa "instaamista" jolloin rakentamisajalla voi heittää häränpyllyä, koska ei tarvitse venailla/kytätä saavansa rakennuksia mahdollisimman nopeasti tuossa ennen 24h tulevia osumia jos vain resursseja on jo tarpeeksi jemmassa, koska eihän tuototkaan hurjia ole normaaleilla servereillä verrattuna nopeisiin.


  Lisävinkkinä suosittelen nostamaan markettia startterissa jo hyvissä ajoin koska halpaa kulttuuripistettä loppuunsa ja eipähän tarvitse kitua liian vähäisen kauppiasmäärän takia jos matkaa startteriin on hitusenkaan enempi.


  Toinen itsemurhahan tässä on myös se että ei tuolla ole kukaan muu vielä perustanut kyläänsä(lähinnä toista kylää eli capia) origoon ja nyt kaikki jotka haluaa niin saavat heleposti selville tilini kyseisellä serverillä pelaavat... :D


  En kyllä usko muutenkaan että kärsivällisyys riittää pelata hidasta serveriä loppuun asti, mutta kikkeliskokkelis mitäs läksit ajattelin ainakin pelata kyseistä s3 serveriä ainakin hetken aikaa kun tuo F&S nordic päättyy huomenna tyylikkäästi tilin osalta joka tekee kaikkien aikojen sims-ennätyksen trooptoolin mukaan kyseisessä voittopiste/aluepelimuodossa. Yksinhän en tätä todellakaan tehnyt ja suurinosa ajasta menikin mukavasti idlaillen ja irlaillen hetkellisiä poikkeuksia lukuunottamatta ;) (Pakollinen "egoilu" kun kerrankin/edes vähän voi)


  Ps. Jos joku haluaa ja viitsii tehdä tarkistuslaskelmia arvostaisin sitä todella paljon jolloin saataisiin varmasti faktaa eikä vaan mutuilua/sinnepäin laskelmia.

  The post was edited 6 times, last by GratZ ().