Karbantartások és fejlesztések

 • Hangot szeretnék adni dühőmnek. Holnap 30-án ugye ismét egy egész délelöttős karbantartás lesz. Megint csak napközben elszúrva a játékunkat.::( Miért nem lehet éjjel karbantartani???Hm??? Ja mert éjjel aludni akartok? Mi meg nappal játszani. De ha elérhetetlen a szerver akkor ez nem megy..:( Éjjel kell karbantartani. Mikor a munkálatok nem zavarnak senkit se!!!! Fejlesztésekről is párszót. Azt vettem észre, hogy a németek nagy ívben tesznek arra nekünk mi tetszik és mi nem. Csak azt felejtik el, hogy itt sok ember iszonyat sok pénzt pakol a játékba , hogy a drága németeknek jó legyen..:( Szóval Ez a játék máren nem az amit egykoron imádtunk. És engem igazol az a sok kíváló játékos akik már régen abba hagyták a játékot véglrg.:(

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Kedves Csabi,


  Vannak olyan karbantartások, melyeket csak terhelés alatt lehet elvégezni, amikor legtöbben vannak játékban.
  A mostani karbantartás nem jelenti azt, hogy végig elérhetetlen lesz a játék, hanem csak előfordulhat, hogy pár percig nem lehet belépni.


  Ahhoz, hogy a játék hibák nélkül fusson, muszáj néha ezt-azt elvégezni, letesztelni, frissíteni, stb. Az autódat is elviszed néha szervizbe, nem igaz?


  Ennyi kellemetlenség igazán belefér azért, hogy ne menet közben adódjanak hibák. Megelőzni egyszerűbb a bajt, mint akkor javítani, ha már megtörtént.


  Mellesleg a karbantartást épp olyan húsvér emberek csinálják, mint te vagy, és ha te alszol éjszaka, ne várd már el, hogy más éjszakázzon, aztán még napközben is legyen ugrásra készen, ha gond van. Azért ennyire te is lehetnél toleráns...


  Üdv.

 • Lehetnék toleráns? Gyevocska biztonsági őr vagyok sokat lehúztam 12/24/48 órás örzőszolgálatban telephelyen. Kíváncsi lennék rá melyikőtök csinálná ezt utánam. Toleráns igen aha én valóban melózni szoktam és nem úgy mint a drága német szolgáltatók, hogy ülnek az öltönyükben a gép előtt és osztják az észt az okos kis buksijukkal..

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Örülök, hogy ennyire jártas vagy a dologban. Biztosan sok irodában jártál már, ahol játékot fejlesztenek, és üzemeltetnek. Gondolom a tapasztalataid alapján ítélkezel...


  Köszönöm, hogy kifejtetted a véleményed. Igazán hasznos volt számunkra!

 • Ülnek a seggükön és semmit se csinálnak. Illetve valamit igen egy élvezhetetlen ...t::(

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Csabika!


  Látom ismét nagyon intelligens emberhez méltóan kezeled a helyzetet.


  Pár dolog. amiről nem tudsz:
  - Egy fejlesztő soha nem fog öltönyben kódolni :D


  - Ha te úgy gondolod, hogy a munkádat más nem tudná elvégezni, akkor te meg próbáld meg az ő munkájukat csinálni. Ha a mai napon neki állsz tanulni, úgy 5 év múlva össze is fogsz tudni rakni valami Márió szintű játékot.


  - Nehogy azt hidd, hogy a diplomás emberek nem dolgoznak, csak mert te nem érted meg a feladatkörük komplexitását.


  Üdv,
  kek


  U.i.: mielőtt elkezdenéd írni, hogy én is biztos fejlesztő vagyok és nem csinálok semmit leírom inkább, hogy nem nem vagyok az, csak tanultam programozni és elég sok fejlesztő / szoftvermérnök ismerősöm van. :)

 • Csabám,


  had szóljak pár mondatot.


  - Miért hiszed azt, hogy csak az a munka amit te csinálsz? Biztonsági őr? Életedben kb semmit sem dolgoztál. Figyelned kell ennyi. Az hogy betörnek, pedig elég ritka. Szoftverfejlesztő/Programozó pedig napi 12-16 órát is letol a gép előtt folyamatos kattintások mellett.
  - Nehéz elfogadnod, ezt tudjuk, ha valaki jobb nálad, de tedd már félre ezt kérlek, vagy járj valamilyen terapeutához mert már Gyevocskát is zavarja a viselkedésed.


  Kérdés:


  Hányadik accod lesz ez amit ki fognak bannolni?


  D.

 • Életembben semmit se dolgoztam? Hát ez jó. esztergályos és géplakatos szakmáim is vannak amiben évekig dolgoztam. A mezőgazdasági idény munkákat meg már meg se emliteném. Nem hiszem el, hogy 10en és huszonéves kamasz gyerekek oktatnak ki a munkákról. Bújjatok már el ksi gyerekek. Én már akkor melóztam mikor ti még a szüleiteknek a gondolataiban se szerepeltetek!!!!! És még az is lehet, hogy a számítógéphez is jobban értek mint ti..

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Tulajdonképpen lehet, hogy még köszönettel is tartozom.

  Olyan két és fél hete beregeltem, mondom megnézem már hol tart a magyar travi. Kezdővédelem alatt ellegózgattam, nem is nagyon voltam aktív. Aztán picit belelendültem, ahogy germánnal illene, de feltűnt egy apróság. Minden délelőtt 10 körül, hajnali 2 körül de ezeken kívül is volt, hogy felugrott a "Karbantartás, fórumozzál a haverokkal " ablak. 10-20 másodpercnél nem tartott tovább, de a mikor tegnap 12-kor eltűntek a natar faluk, a környezeti jelentésbe felugrott, hogy a Natar elfoglalta azt ami amúgy is az övé volt, rákattintva pedig szabad oázist lehetett látni... Aztán eszembe jutott amikor töröltétek a csodára menő seregemet, amikor zároltatok mert túl sok támadást indítottam, az "eseménytorlasz"-ok...és még az a sok balhé ( na jó, 10-15%-ban jogos volt ) amik miatt a végén már többször voltam mérges, minthogy nyugodtnak nevezhessem a játékot.

  Már majdnem úgy döntöttem, hogy maradok még picit, de azt hiszem értelmetlen.

  Legalább is nekem ez a játék már inkább idegesítő.

  Na, sör:)

 • Ülnek a seggükön és semmit se csinálnak. Illetve valamit igen egy élvezhetetlen ...t::(

  A biztonsági őrök mit csinálnak a 48 órában? Nem hinném h állnak mint a svájci gárda... mellesleg a 48 óra már csak a törvények miatt is böszmeség, a tűzoltók vagy mentősök készenléti idejének papíron vagy gyakorlatban vett tapasztalataiból kiindulva, egy magadfajta papírok és fegyvertartási engedélyek nélkül rendelkező szétdolgozhatja, bocsánat széthenyélheti a munkaidejét...

 • Elég tanulságos volt ez a szerver leállás és visszaállítás.


  Sok játékos azt hitte zárolva van, és bevallott minden bűnét. Néha már csak mosolyogtam rajta, pedig volt elép bajunk a leállás miatt.

  Most pedig, hogy a visszaállítás megtörtént, mindenki keresi az épületeit, egységeit, kpontjait stb. Nem tudják mi az, hogy visszaállítás. Az pedig külön fura, hogy órákig nem tudnak belépni, de senki meg nem nyitná a fórumot, hogy esetleg van-e valami információ...

 • Elég tanulságos volt ez a szerver leállás és visszaállítás.


  Sok játékos azt hitte zárolva van, és bevallott minden bűnét. Néha már csak mosolyogtam rajta, pedig volt elép bajunk a leállás miatt.

  Most pedig, hogy a visszaállítás megtörtént, mindenki keresi az épületeit, egységeit, kpontjait stb. Nem tudják mi az, hogy visszaállítás. Az pedig külön fura, hogy órákig nem tudnak belépni, de senki meg nem nyitná a fórumot, hogy esetleg van-e valami információ...

  Kár, hogy a levelek is eltűntek. Szintén germán szomszédommal elég hamar észrevettük, hogy eltűntek a natar faluk, és hát elég öregek vagyunk ahhoz, hogy emlékeinkben éljenek még hasonlóan jól sikerült fejlesztések.

  És akkor, hogy egyértelmű legyen, mi a gondom, mert nem az a legnagyobb, hogy egy napot ki lettünk dobva.

  Hanem az, hogy qrvára nincs kommunikálva, hogy köszörülnek a szervereken.

  És ahogy feljebb írtam, lehet érezni, hogy erősen próbálkoznak.

  Engem annyira nem lepett meg az, hogy összedőlt, ahogy az sem, ahogy továbbra is xarnak a felhasználókra.

  Abban sem reménykedtem, hogy jobb lesz. De, hogy pont ilyen szerencsésen regeltem be...

  ( bár ahogy levelezgetek, ez mintha megszokott lenne )

 • Minden egyes üzenetre válaszoltunk. A fórumra pedig kitettük az elérhető információkat.

  Amikor a szerver offline, akkor sehol máshol, csak a fórumon és levelezésben tudunk kommunikálni a játékosokkal. Ilyen súlyos hiba esetén kicsit lassú az első tájékoztatás, mert minden megoldást át kell gondolniuk, egyeztetni a jogi osztállyal stb. Amikor döntenek, csak utána kerül hozzánk az információ arról, hogy mi fog történni.

 • Tipikus "user"hozzáállás...

  Sértettség,panaszkodás, probléma eredetének nem megértése, hanem direkt elutasítása...

  Számszerűsítsd a károdat bizonyítékokkal és biztosan találnak rá megoldást...

  Ellenkező esetben, nem is volt problémád, csak szerettél volna kötekedni. :)

 • Igazából jelen helyzetben nincs olyan, hogy nincs kár. Mindenkinek fájdalmas a visszaállítás, hisz volt, aki falut vagy oázist foglalt, ereklyét szerzett stb, és most olyan, mintha mindez meg sem történt volna.

  Sajnos szükség volt erre, bármilyen kellemetlen is :(

 • Nemrég írta,hogy nézelődős accja van... kárt nem szenvedett, max hányingete lett egy összeesküvés elmélettől, amit az említett "tipikus user" esete okozott, és az összes eddigi negatív tapasztalatára kivetít.

  Ergo, nincs érdeke szapulni a az adott környezetet.

 • A biztonsági őrök mit csinálnak a 48 órában? Nem hinném h állnak mint a svájci gárda... mellesleg a 48 óra már csak a törvények miatt is böszmeség, a tűzoltók vagy mentősök készenléti idejének papíron vagy gyakorlatban vett tapasztalataiból kiindulva, egy magadfajta papírok és fegyvertartási engedélyek nélkül rendelkező szétdolgozhatja, bocsánat széthenyélheti a munkaidejét...

  Próbáld ki kislány legyél valahol 48 órába őr kíváncsi leszek utána is ilyen nagy lesz a pofád...

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Köszönjük a 100 arany kompenzációt.:) Végre valami jó. Í gy meg van az arany klubbom.

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg