[SE] Vintern har kommit...

 • I år har de nordliga vindarna varit extremt starka och har fört med sig kallt väder från de isiga bergstopparna som omger dalen. Inte ens de gamla veteranerna från de första Travian-krigen, vars favoritsysselsättning numera var att samlas framför öppna spisen och berätta krigshistorier, kunde komma ihåg något liknande. Världen var under förändring...
  Fortsättning följer...

 • I tre dagar hade snöstormen fortsatt med oförminskad styrka, folk blev insnöade i sina hus och fruktade för sina liv. När snöstormen äntligen slutade, så hade hela världen blivit vit av snö. Barnen började genast att bygga snöfästningar och starta snöbollskrig, trots risken att förfrysa. De vuxna såg bistert på dom och på den nu klara himlen. Någonting var inte rätt, någonting saknades...  Diskussionstråd • Idag lyckades de första budbärarna ta sig över de snöiga topparna och tillkännagav det som redan hade blivit tydligt: folk, drivna av det extrema vädret och av den allvarliga svält det kan orsaka, började förbereda sig för ytterligare ett krig för att få kontroll över de sista natar-fästena. Alla visste att den som först färdigställde sitt Världsunder skulle få krafterna från alla deras artefakter. • Inte förrän den första fienden hade upptäckts spana i dalen, insåg folk att de hade fel i sina förutägelser: det här skulle inte bli det vanliga kriget om Världsundret. Redan på långt håll kunde de klart se en nomad med grymt utseende på en mycket snabb häst, som åtföljdes av en falk. Falken försvann i tomma luften lika fort som den dök upp. De rykten som redan hade börjat spridas, blev nu bekräftade: den här gången skulle inte de nya stammarna hålla sig borta, utan de kommer att delta i slaget! • Men varför? Varför har de två södra stammarna, som aldrig verkar intresserade av natarernas arv, bestämt sig för att delta? Svaret kom med den sista budbäraren och det var oroande men enkelt: det kalla vädret, som givit barnen i dalen så mycket glädje, hade katastrofala effekter på de bördiga markernas storlek. Världsdelar nära glaciärerna blev olämpliga för människorna att bebygga, vilket gjorde att människor flyttade och slogs för sin existens. Det här skulle bli det hårdaste slaget någonsin. Kriget för överlevnad.


  Nu återstår bara en fråga: Vilken stam skulle DU hjälpa överleva?
  En sista sak: För oss i Norden kommer det att bli en gemensam server där vi kommer att kriga med och mot varandra! :gau01::rom02::teu03::hun02::egy03: