[SI 2] 05.04.17 - 06.01.18


 • Dragi igralci Traviana  Vsaka dobra stvar pride h koncu – tudi ta doba. Nekoč je Salomon dobil v dar prstan z vgraviranim sporočilom, ki je lahko odpravilo vso veselje in vso žalost sveta. To sporočilo je bilo grobo prevedeno z: »Tudi to bo minilo.« V naše veselje in žalost hkrati razglašamo: » Tudi to je minilo.« Upamo, da ste se zabavali z nami, nam je bilo v vaši družbi prijetno. Hvala, da ste ostali z nami do konca.


  Rezultati: Dan je že davno prešel v noč, vendar so delavci v vasi WW King s Landing, nadaljevali z delom skozi zimsko noč – večno utrujeni, od številnih vojsk, ki so se trudile, da bi uničile njihovo delo, vedoč, da dirkajo s časom in proti najstrašnejši sili, kar jih je kdaj grozilo svobodnim ljudstvom. Njihov neumorni trud se je končal ob 09:00, ko je neznani delavec položil zadnji kamen zgradbe, ki bo vedno znana kot največja in najbolj veličastna zgradba po padcu Natarjev.


  Skupaj s svojim zavezništvom "GoT", je "KoBran" končal z gradnjo Čuda Sveta. Porabil je milijone surovin ga hkrati branil s stotisoči hrabrih branilcev. Torej si "KoBran" zasluži naziv zmagovalca te dobe!


  "Martin" je bil vladar največjega imperija, tesno sta mu sledila "FERIgeeks" in "Mithrandir".
  "FERIgeeks" je bil vladar največjega vojaškega imperija in je pobil največ nasprotnikovih enot.
  "KoBran" je bil najslavnejši branilec in kri napadalcev je pojila pokrajine ob njegovih mestnih vratih.


  S pozdravi,
  Vaša Travian ekipa  PRAVILA FORUMA ZGODOVINA - SI 2


  1. V ta forum spadajo samo bojna poročila in opisi dogajanja od začetka serverja do zaključka.
  2. Cenzura poročil ni potrebna.


  Zaželjeni so daljši komentarji uporabnikov, ki so server igrali od začetka do konca. Ti komentarji naj opisujejo dogajanje tekom celotne igre, napisani naj bodo vsaj približno v slovnično pravilnem jeziku, saj jih bodo brale še mnoge generacije Travian igralcev za nami!


  Imate vprašanje? Odgovor lahko najdete tukaj: Travian: Legends Answers
  Moderatorji svoje delo opravljajo prostovoljno, zato niso dosegljivi 24 ur na dan.

 • Končno konec, vse lepo in prav napisano, razen:


  "KoBran" zasluži naziv zmagovalca te dobe!

  In Matej si zasluži naziv komika te dobe. :D


  Bom kaj več jutri napisal, ko bom imel čas ampak pomoje cel server ve kam ciljam. :rolleyes:


  Lp ex-sph1nX/Blobfish

 • Ker se mi zdi server vreden spomina in ker sem tudi sam sodeloval v ekipi, ki je gradila Čudo sveta, sem se odločil vzeti nekaj časa in napisati pregled poteka celotnega serverja, kolikor se ga pač spominjam (morda sem izpustil kakšen podatek, ki ga kdo smatra za pomembnega). Potrudil sem se ostati čim bolj objektiven, subjektiven se mi zdi le zaključek. Poročila sem dodal ta, ki sem jih imel shranjena in ki se mi zdijo pomembna, vsekakor pa bi še dodal kakšnega, če bi ga shranil. Glede vseh napadov na Čudo sveta upam, da mi ni kateri ušel, žal pa nimam celotnih poročil, ki vsebujejo obrambo nasprotnika, kar se tiče naših napadov na Čudo sveta Midgarda, ima pa zato vsak pravico dodati svoj komentar in lastne pogled na končani server, upam le na čim manj takih, ki na forumu sporočajo svoje frustracije ob porazu. Veselo branje, če se komu ljubi. :D

  ZAČETEK:
  Kot začetnik sem se prvi dan registriral in igral na računu P_racunalnicar. Server se začel v aliansi Ingver, kjer se je zbrala večina znancev. Ker smo bili na istem kvadrantu (+/+) kot B-i-A, so se vodje alianse odločile, da se združimo z njimi - najprej so prestopili boljši igralci, kakšen dan kasneje pa še mi, malo manj razviti in tisti, ki smo igrali deff, v alianso B-i-A D, ki je bila krilo. Ni se dogajalo veliko in v dobrih dveh tednih se je zgodila že prva reorganizacija, B-i-A D se je spremenila v B-i-A 2, ki so jo zaradi slabe neaktivnosti vodij krila začeli voditi drugi igralci oziroma prejšnji člani matične, dokler niso šli nazaj. Takrat sem tudi prvič doživel pravo bitko (geeks vs. P_racunalnicar - poročilo), sicer nič posebnega, poznalo se je tudi, da nimam izkušenj. Nisem imel večjega zanimanja za igro, dokler se nisem pridružil Skpye skupini in nato po 14 dneh v krilu prišel v matično alianso. Moje zanimanje se je takrat povečalo.


  ŽIVLJENJE V B-I-A:
  B-i-A je na začetku imela dva pomembna pakta - z NPD in z Midgardom. Slednji so pakt o nenapadanju z nočnim napadom s katapulti na našega člana na začetku junija prekinili. Podrobnosti ne poznam, vem samo, da je bil pritisk po tem velik, vrstili so se številni napadi Midgarda, sploosh je s prestolnico na našem kvadrantu ropal oaze in rušil naselja, mi pa dejansko nismo uspeli (razen kakšne izjeme) zadeffati napadov Midgarda, niti v začetku nismo napravili kakšnega resnega protinapada z rušenjem, ki bi uspel. Zopet se je reorganiziralo krilo (začetek junija), katerega vodstvo je zopet postalo neaktivno. Združili smo se z alianso PN, reorganizacijo je vodil Index, ki je ustanovil krilo B-i-A W, katerega vodenje sem na njegovo pobudo prevzel jaz.


  KRILO, NADALJEVANJE NAPADOV IN VOHUN V VODSTVU:
  V krilu B-i-A W sem zbral podatke o igralcih (vrsta in stanje vojske), začel pogovore s člani, ustvaril forum alianse in začel obveščati člane preko MM-sporočil, v upanju, da se stanje izboljša in igralci ponovno pridobijo zaupanje v alianso, to je bilo zaradi večih reorganizacij, pomešanih članih, slabe aktivnosti in napadov Midgarda zelo nizko. Organiziral sem pushe za vojsko, ves čas pa bil tudi v stiku z matično alianso, imelo smo sobo v Skypu, v kateri pa je bil tudi igralec Haupi, ki je organiziral prvo ''akcijo'' B-i-A nad Midgard, in sicer nad Double Face (ni bila uspešna). Haupi je bil najprej član Midgarda, nato pa je prišel k nam, ker se je tam baje sprl, vodstvo B-i-A mu je dodelilo položaj generala (organizator napadalnih akcij), igralec pa je v resnici bil vohun Midgarda, ki se je več čas pretvarjal za lojalnega člana, izdajal neke informacije, sklepal dogovore s člani in tako pridobival zaupanje. Sam sem ga začel po tednu, dveh sumiti, kar sem tudi pojasnil (imeli smo večji spor v Skype sobi, nekaj dni pred napadom na sploosha), a se je vodstvo odločilo, da bo še naprej naš član, poznal je tudi vse podrobnosti napada nad sploosha, na koncu sem izvedel, da je bil takrat celo sitter Indexu, ki je napadel sploosha, napad smo seveda zabili, Midgard je napravil ogromen bunker (Index vs. sploosh - poročilo). Vohun je ostal v aliansi, člani so ga želeli še v novi aliansi Pjebeki, dokler ga nismo končno vrgli ven, šel je v NPD (tam je začel z sovražno retoriko proti nam, pošiljal ponarejene screenshote, itd.), dokler ni vsega priznal (poslal mi je IGM - screenshot) in se vrnil v Midgard.


  NASTANEK NOVE ALIANSE PJEBEKI TIK PRED ARTEFAKTI:
  Stanje v B-i-A je bilo še naprej slabo, napadi Midgarda, neuspel poskus združitve z NPD in ZPD (njihovem krilom, ki se je v naslednji fazi igre odcepil v SWAT, nato pa pridružil Midgardu), nobene naše kontre, zato se je Index odločil ustanoviti novo alianso (na začetku julija), v katero sem mu sledil, zraven pa je šla velika večina (razen par neaktivnih igralcev) in del matične B-i-A. Po dogovoru z B-i-A smo se na koncu odločili, da v novo alianso pride staro vodstvo in resni igralci. Kaj je nastalo? Novo aliansa Pjebeki z nekoliko spremenjenim vodstvom (glaven naj bi bil Index, jaz in še par igralcev pa naj bi pomagalo) in diplomacijo (z NPD smo iz zavezništva prešli v pakt o nenapadanju).


  ARTEFAKTI IN DOGAJANJE PO NJIH:
  Pjebeki so na začetku vsem dali nek nov zagon, se je pa poznala nova reorganizacija, saj smo v lov za artefakte odšli bolj slabo pripravljeni. Dobili smo samo en unikat (Passanger - Unikatne orlove oči), preostale je pobral Midgard, smo pa dobili nekaj velikih in še nekaj malih artefaktov, čeprav jih je Midgard dobil več. Par dni je bil mir, razen par fejkov (artefakti se nam niso kradli), nato pa se je, kot rečeno, izdal Haupi in kot član NPD skupaj z igralcem serd jr.rušil metro našega člana El Pendejo, ki je nato brisal. Zopet se je začel pritisk Midgarda, več napadov in rušenj, po dobrem začetku se je stanje počasi slabšalo, ni več bilo neke motivacije, slab start je naredil svoje (napadi Midgarda, prevlada tudi pri artefaktih), Index je zaradi osebnih zadev postal manj aktiven in dejansko sem v aliansi najbolj aktiven ostal še sam, kar pa je bil zame velik izziv, saj sem bil še brez izkušenj, ampak zaradi želje po obstoju sem vztrajal. Nismo bili preveč uspešni v deffanju (precej napadov je prihajalo zvečer, proti jutro, ko aliansa ni bila tako aktivna), smo se pa dobro razumeli, aktivnost na Skypu je bila velika. Nato pa se je zgodila bitka, kjer smo imeli lepo možnost, da ulovimo Blobfisha, za napad je bil razpisan bunker, ki sem ga zadel, a odziv članov je bil preslab (deffa je bilo sicer dovolj) in zaradi šuma v komunikaciji (bunker se ni poslal nazaj) je Blobfish prebil bunker (Blobfish vs. N&m - poročilo) in priložnost je splavala po vodi, skupaj z vso izgubljeno obrambo (Blobfish je sicer izgubil 65% offa, prvotni lastnik pa predal račun).


  DOGAJANJE PO VELIKI BITKI IN KO SO STVARI ŠLE ŠE NA SLABŠE:
  Razočaranje po bitki je bilo veliko, motivacija je še bolj padla in Index (ustanovitelj alianse) se je odločil brisati, večina offerjev pa preklopiti na deff (par jih je po nesreči zabilo v solo akcijah, nekateri pa namerno), offa dejansko nismo več imeli (pa že prej je večina offerjev bila neodzivnih v apelih za akcije, če pa se je le-ta že zgodila, so niso držali načrta in so napadali po svoje), informacije so v Midgard še naprej odtekale (Haupi ni bil edini vohun, že prej ne) in alianse je bila zrela za propad, ampak sem se sam odločil vztrajati in ostati v vodstvu, hotel sem, da v takšni ali drugačni obliki Pjebeki ostanejo do konca pri tem me je podprla večina članov (napisal sem MM, v katerem sem igralcem pojasnil situacijo in zastavil vprašanje, če samo želijo nadaljevati igro, in večina je odgovorila pritrdilno, nekateri so pač brisali in aliansa je obstala), vodil sem jo bolj kot ne sam (ostali vodji, ki sta še ostali, nista imeli vedno časa), ampak to ni bila več aliansa, ki bi lahko konkurirala, smo se pa še vseeno borili naprej, komunikacija je ostala, naredili smo tudi nekaj bunkerjev (tukaj se je stanje izboljšalo, saj je večina igrala deff, tudi nekaj resnih bivših offerjev), ki bi zdržali pravi napad največjih offov, a so bili fejki, pravi napadi pa so bili večinoma oddani ob enih, dveh zjutraj (v rušenjih je dominiral igralec Mithrandir, ki je imel povrh še Unikatne titanove čevlje), ko bi bil prisoten skoraj več nobeden član in tako je Midgardu uspelo še eno rušenje več. Tako smo se pač prebijali iz dneva v dan.


  ODLOČITVE O ČUDESU SVETA IN SPREMEMBE V VODSTVU PJEBEKOV:
  V prvi polovici avgusta, več kot dva meseca pred izdajo Gradbenega načrta, je Midgard prevzel WW-vas. Pjebeki nismo imeli izpolnjenih pogojev, da bi sami prevzeli vas, nato pa še Gradbeni načrt, offa enostavno ni bilo, zato sem se z NPD dogovoril, da bomo gradili skupen WW na našem kvadrantu, in tako je bilo ponovno sklenjeno zavezništvo med nami. Uspelo se mi je dogovoriti tudi z K.K. (bivša SPQR, s katero smo že imeli tiho zavezništvo, sklenjeno julija, a je zaradi napadov SPQR na našo članico, ki je izdajala na prejšnjem serverju, zavezništvo prešlo v nekajdnevno vojno, ki pa ni bila huda), ki se je strinjal z skupnim WW (a so vseeno želeli tiho zavezništvo in priključitev šele, ko bi bil WW pri koncu) in tako je postalo jasno, da se bo odvila bitka sever vs. jug z dvema WW-jema. Nekaj dni kasneje sem se odločil odstopiti z položaja vodje alianse (razloge sem pojasnil v MM-ju – screenshot). Ker v Pjebekih ni bilo interesa, so ''vodenje'' te alianse prevzeli v NPD in tukaj se začne nova zgodba in začetek delovanja FERIgeeksa.


  PREVZEM VASI ČUDESA SVETA, PRVI NAPAD NANJO IN ENA ALIANSA - NPD:
  Server je še naprej potekal, kot je, napadov ni bilo kaj veliko, precej manj kot pred tedni, ko so napadi prihajali vsako noč, razen par rušenj Mithrandirja in kakšno prevzemanje sploosha, kateremu smo v slabi akciji uspeli zadeffati dva offa (sploosh vs. Tayra - poročilo). Konec avgusta pa je tudi naša stran prevzela WW-vas (počistil jo je FERIgeeks – poročilo), ki se je na začetku razvijala bolj slabo, v sredini septembra pa doživela prvi pravi napad, saj je vanjo off zabil sph1nX, čeprav je bil dogovor, da zabije v WW Midgarda, je zaradi slabega stanja na naši strani na koncu le zabil v naš WW. Nepovezano s tem dogodkom je nekaj dni po tem aliansa Pjebeki uradno razpadla (dejansko pa so od mojega odstopa naprej zadeve večinoma vodili igralci NPD-ja preko dveh računov) in ostali resni člani smo prestopili v NPD.


  PRIBLIŽEVANJE GRADBENIH NAČRTOV:
  Do izida Gradbenih načrtov napadov ni bilo tako veliko, Midgard je nekajkrat rušil, omembe vredno je, da je serd jr. enkrat zabil (serd jr. vs. FERIgeeks - poročilo). Tudi sami smo organizirali nekaj napadov, Baba Liam je ujel lep del offa VIRIMORTUSA (Baba Liam vs. VIRIMORTUS - poročilo), dva tedna pred artefakti pa je FERIgeeks organiziral novo akcijo nad Midgard, v kateri smo rušili nekaj članov, med drugim tudi sploosha (ki je nato nehal igrati), kateremu smo v okoli desetih vaseh porušili večino žitnih polj in žitnic (FERIgeeks vs. sploosh - poročila).


  KONČNA FAZA IGRE - ZAČETEK GRADNJE ČUDESA SVETA:
  Z večurno zamudo so se na 200. dan le pojavili gradbeni načrti, po aktivaciji pa že gradnja Čudesa sveta. Naš WW (NPD, GoT in K.K.) se je nahajal na koordinatah 0/100 (gradil ga je KoBran), Midgardov pa na koordinatah 100/-100 (gradil ga je Frodo Baggins). Pri nam so Natarje za načrt počistili FERIgeeks, triglav in tedy (obramba v Natarskem naselju, kjer je bil Gradbeni načrt, poročil od napadov žal nimam - poročilo). Ker smo Midgardu ukradli počiščen načrt, smo skoraj en dan prej začeli z gradnjo WW-ja. Po 25 stopnjah, pa smo se odločili Midgardu prepustiti prednost, ker je prvi natarski napad močnejši. Oba največja offa serverja sta med gradnjo izgubila del offa - FERIgeeksu je bil ujet del manjšega hammerja, Mithrandirju pa je ravno FERIgeeks ulovil del enega izmed offov in ukradel Unikatne čevlje (FERIgeeks vs. Mithrandir - poročilo). Medtem pa se je zgodila še ena podlost Midgarda - dual, ki je v resnici bil za Midgard (še drugi zapored po Passangerjevem), je iz računa majkomilo (ki se je igral enkrat dnevno, vanj pa smo tudi shranjevali vojsko) poslal vso obrambo na naše Čudo sveta, pred tem pa še mbfc pobil off, ki je bil shranjen v croopu (poročili). Dostopal je tudi do mojega računa, saj mi je bil majkomilo sitter. V 33. tednu je FERIgeeks sprožil naš največji hammer in Midgardovo Čudo sveta je bilo porušeno na nulo. FERIgeeks je uspel prevzeti tudi Mithrandirjevo glavno off vasico in tako je Midgard ostal brez glavnega hammerja - 125k imperijanov, 95k EI in 7k katapultov, po poročanju FERIgeeksa (FERIgeeks vs. Mithrandir - poročila), ukradel pa je tudi Arhitektovo mogočno skrivnost (FERIgeeks vs. jezeran - poročilo). V 35. tednu je rušenje na nulo ponovil Midgard in Čudesi sveta sta bili izenačeni. Gradnjo smo hitreje nadaljevali kot Midgard, zopet smo prišli do 95. stopnje, ko je svoj hammer poslal Undertaker in nam zbil Čudo sveta na 72. stopnjo, Midgard pa ga je imel na stopnji 53. Na zadnji dan starega leta smo Midgardovo Čudo sveta zopet nulirali, pri tem pa smo še celo prebili bunker. 6. januarja točno ob 9. uri smo spravili Čudo sveta na stopnjo 100 in server se je končal z našo zmago.


  NAPADI NA ČUDO SVETA:
  Napadi na naše Čudo sveta s strani Midgarda:

  Naši napadi na Čudo sveta od Midgarda:

  STATISTIKA:

  ZAKLJUČEK:
  Server se je končal po 267 dneh. Z vidika same igre (populacija, enote) ni bil nič kaj posebnega, se ga bomo pa zagotovo po popolnem preobratu in zmagi GoT/NPD/K.K. z zavezniki. Presenetljivo Midgard ni bil sposoben obdržati tako ogromne prednosti in zaradi podcenjevanja, ki se je kazalo v igri sami in na forumu, izgubil server, ki ga je bilo skorajda težje izgubiti kot pa zmagati, na kar so z podcenjujočimi izjavami v smislu, da naj predamo server, opozarjali tudi različni člani Midgarda. Dovolj niso bili niti številni vohuni. Glavni zasluge za našo zmago gredo brez dvoma FERIgeeksu, brez katerega bi ta server izgubili, saj je organiziral največ akcij nad Midgard (lahko bi rekli, da je vse organiziral on) in tudi največ ur, še posebej nočnih, zapravil za to, da je Čudo sveta raslo in da vojska ni stradala. Pomočniki pri gradnji smo bili jaz, KoBran (tudi lastnik računa), Maukec in Martin. Osebno sem vesel, da sem končal server, čeprav sem bil večkrat rušen, in da je naša aliansa iz kvadranta +/+ (čeprav vodstvo nikoli ni bilo popolno in se je reogranizirala iz B-i-A v Pjebeke, na koncu pa združila z NPD) na koncu dodala delež k tej zmagi in ni popolnoma propadla, saj sta navsezadnje NPD in GoT (aliansa, ki jo je FERIgeeks že na začetku ustvaril zaradi zaščite farm) skupaj imela okoli 50% bivših članov Pjebekov oziroma B-i-A, na svojo stran pa smo dobili tudi K.K. (bivši SPQR) iz kvadrantov +/+. Hvala vsem igralcem, ki so igrali pošteno igro, še posebej hvala pa našemu taboru in vsem, ki so z enotami in surovinami pomagali pri gradnji Čudesa sveta in posledično prispevali k zmagi, FERIgeeksu pa gre po mojem mnenju titula za najbolšega posameznika serverja.

 • Pa se je le končal prvi resni server na katerem sem igral. Z dualom sva se registrirala nekaj dni po začetku serverja na računu NiceTry na severozahodu. Pridružila sta se nama tudi duala na računu Blaze. Račun je bil pravzaprav brez golda nekje do začetka julija, ko sem naložil 700 zlatnikov, pa še to je večinoma šlo za obnovo spawn vasi po rušenjih Mithrandirja in serd jr.


  ZAČETEK
  Ker sva imela namen veliko ropati, vendar sva igrala brez golda, je bilo potrebno najti način za odklepanje gold cluba. Poglobil sem se v dražbe in hitro uspel narediti učinkovito strategijo: večje pakete mazil, pergamentov, itd. sem prodajal zjutraj, manjše pakete teh stvari pa sem kupoval čez dan, oziroma dual, ki je bil kar veliko aktiven tudi ponoči, jih je kupoval čez noč v obdobjih, ko je bila cena zelo nizka. Na tak način sva v roku dveh tednov uspela nabrati dovolj srebra, da sva ga pretopila v zlato za gold club, vendar nisva veliko nadaljevala z dražbami, saj so dokaj hitro postale cene zelo nestabilne. Glede igre ni bilo kaj posebnega, sim city do surovinskih polj na 8, nato pa so se vse surovine začele stekati v sklad za urjenje EIjev. Kot drugo naselje sva vzela 15c s 75% bonusom oaz, ki je bil od prvotne vasi oddaljen 30 polj, vendar ga zaradi neizkušenosti nisva pravilno razvila, zaradi česar nikoli ni postal prestolnica. Prvih nekaj dni sva bila člana alianse Zeus, ko pa je igralcem potekla začetniška zaščita pa se je pokazalo, da so člani popolnoma neizkušeni, zaradi česar sva prestopila v NPD.


  ZGODNJA FAZA
  Vse surovine so se v zgodnji fazi stekale v izdelavo EIjev. Za vzor sem si vzel igralca GreenArrow v naši aliansi, ki je bil prve tedne najboljši ropar in je imel praktično samo konje (kaj čemo, oba z dualom sva bila praktično neizkušena in nisva imela pojma kako se "pravilno" igra ;) ). V tem času sem navezal stik tudi z DoubleFace, ki je kasneje odšel v Midgard, in ki mi je dal nekaj manjših napotkov.


  Kaj hitro so nekateri igralci v aliansi izgubili voljo, in jih je vodstvo obdržalo kot farme. Bilo je rečeno, da se jih lahko farma, toda nato se je v njih naenkrat pojavilo 2k deffa, kar je bilo za naju, ki sva enega od takih igralcev ropala s skoraj vso vojsko, zelo boleče. Drugo bolečo izkušnjo sem doživel, ko je bil dual na dopustu, in naju je obiskal GreenArrow, ki je prestopil v alianso EXTREM (zbudil sem se 5 minut po napadu). Takrat sva izgubila praktično vso vojsko v začetnem naselju.


  Aliansa je približno takrat začela s širjenjem v jugozahodni kvadrant in ustanovilo se je krilo ZPD, ki je kaj hitro uničilo alianso EXTREM. Dogajanja v vodstvu alianse v tem obdobju ne poznam, saj sem bil le v občasnih stikih s KoBranom, ki pa je že tu kazal večje zanimanje za realno življenje kot Travian, kar je verjetno tudi pametno storil. Nekoč je tako prišel MM z obvestilom, da se pripravlja vojna z Midgardom in naj bomo pripravljeni z oklepi, obzidji in žitnicami v primeru bunkerjev. Zdaj bo šlo zares. In res je dokaj hitro udaril LoLzor na moje drugo naselje (Generator Travian bojnih poročil), čeprav bi mogoče napadel koga drugega, če bi vedel da nisem imel pojma kaj delam v tem 15c-ju :D


  Nato pa je namesto Midgarda udarilo izpitno obdobje. Vso vodstvo in veliko število članov v NPD je izginilo neznano kam (tudi KoBran, od junija do konca serverja se je v skype sobi oglasil ravno dvakrat, zato tudi sph1nxov komentar da je Matej komik te dobe). Ker sva bila s KoBranom v dobrih odnosih, sem mu na prošnjo tu nekaj mesecev garažiral okrog 10k offa, zaradi česar moj off ni pretirano rasel, saj nisem imel žitne proizvodnje, da bi ga vzdrževal. V tem obdobju sem z imperijani in herojem počistil veliko število oaz okrog drugega naselja in dobil nekaj napadalnih trakcev, prav tako pa sem v zanimivih momentih zabil okrog 60-70% vojske za čiščenje novih farm, kar se je na dolgi rok pogojno splačalo. Tačas pa je z napadi že začel tudi Midgard. LoLzor in DoubleFace sta rušila bližnjega igralca, da bi lahko prevzeli njegovo naselje s 15 žitnimi polji in bi se več Midgardovih igralcev preselilo globoko v naš kvadrant (LoLzor in DoubleFace sta igro že začela v našem kvadrantu in pobrala najboljše cropperje relativno blizu centra, kasneje pa sta se v naš kvadrant poskusila seliti tudi Flower83 in el pablo). Ker ni bilo nič pobude s strani vodstva, odgovarjali pa niso niti na IGMje niti na skype sporočila, sem se odločil, da poskušam jaz rešiti kar se rešit da. Povezal sem se s sph1nxom, za katerega nisem vedel, da je Midgardov vohun in skupaj sva poskušala organizirati bunkerje ter reorganizacijo alianse. Takrat se je nekega dne pojavil KoBranov duh in začel dramo zaradi medalj in imena alianse, to je pa bilo zadnjič, da se je KoBran kaj oglasil glede vodstva alianse. Poskusil sem se povezati z B-i-A in ZPD da bi organizirali kakšno skupno akcijo in porušili Midgardove igralce v našem kvadrantu, vendar je bil odziv v B-i-A zelo slab; kljub temu da sem pisal vsem vodjem, sem moral čakati tudi po 2 dni da sem dobil en preprost odgovor v igri ali na skypu. ZPD so bili bitko z Midgardom na južni fronti, tako da jih nisem želel preveč obrmenjevati. Yuri je v tem času porušil LoLzorjevo off vas, FERIGeeks pa je s konji polovil off DoubleFacea (kolikor ga ni zabil v Executorja) in el pabla. S sph1nxom sva z reorganizacijo uvedla sitterske preglede in redne pushe, vendar je bilo stanje v aliansi obupno. Na prste bi lahko naštel igralce, ki so imeli dobro urejene račune, vendar se imen zdaj več ne spomnim. Blestele so cvetke kot "deffer sem in delam EIje in ECje ker so samo konji dovolj hitri da lahko branijo napade s konji". Večina igralcev ni vedela kaj počne in je delala tako off kot deff enote. Nekateri niti niso vedeli katere enote so napadalne in katere obrambne (kot da je tako težko odpreti vodič po igri). V tem času je tudi dual izgubil zanimanje in tako sem na računu ostal sam, zaradi česar sem skoraj zgubil voljo do igre. Nekje v tem času sem tudi ustanovil 7. naselje, ki je kasneje postalo prestolnica.


  Tu je bilo tudi veliko drame v zadnji fazi obstoja alianse B-i-A. Vodstvo nam je predlagalo združitev, nato pa so se index, p_racunalnicar in še nekateri drugi člani začetne B-i-A odcepili v svojo alianso, nas iz NPD pa praktično nagnali nazaj. Tako je nezadovoljstvo članov NPD spet naraslo. Ko sem vsak dan dobil po 100 IGMjev, večinoma popolnoma brezveznih, sem začel tudi jaz izgubljati voljo.


  In nato "slavna" bitka s SPQR. Nek naš član (še zdaj ne vem, če je bil le kdo, ki se je zafrkaval ali samo bedak) je začel dregat v intensotove oaze. Ko ga je intenso za povračilo začel rušit, on pa ni javil napadov pač nisem razpisal bunkerja. Nato pa je intenso čez noč začel prevzemati naselja aktivnim članom, zaradi česar sem SPQR postavil ultimatum, ker pa ga niso sprejeli smo v NPD izvedli akcijo v kateri je sicer Yuri izgubil cel off, smo pa uspešno porušili vsa žitna polja in večji del intensotove prestolnice (Generator Travian bojnih poročil), zaradi česar je intenso pozneje tudi brisal. Po tem so se stvari s SPQR umirile, v NPD pa se je iz ZPD vrnil Maukec ki je od tu naprej prevzel večji del vodenja alianse.


  ARTEFAKTI IN SREDNJA FAZA SERVERJA
  Ker v NPD nismo imeli veliko offov, smo pobrali tudi manj artefaktov. Od omembe vrednih mislim da smo dobili malo dieto in unikatnega trenerja ter male nogice. Čez poletje so zavezništvo z nami prekinili ZPD, ki so se kasneje pridružili Midgardu, zaradi odnosa Pjebekov do nas (MM v stilu NPD prosimo da se odstranijo iz naše alianse, računalničarjevo pametovanje "zato pa z vami nimamo več zavezništva" in še bi lahko našteval) in slabe komunikacije v preteklosti pa tudi z njimi nisem želel imeti kaj preveč kontakta. Midgard je kaj hitro zdelal zadnje offerje Pjebekov, kljub temu da smo jim pomagali v bunkerjih kadar so nam za napade javili. Nato pa smo bili na vrsti mi. Glavni dejavniki Midgarda so tu bili Mithrandir, Haupi in serd jr., pač igralci z nogicami, ki so nam naredili kar veliko škode (Maukecova prestolnica je šla na 0, preživela je samo zaradi artefakta, cropkill moje prestolnice, ki je nisem branil, ker so bila polja komaj na 12 in vanjo nisem vložil nič golda, rušenje Yurijeve prestolnice in dvakratno rušenje moje off vasi, ki je šla nevarno blizu 0 populacije (čeprav je bil moj off majhen za to fazo igre)). Za obnovo off vasi po obeh rušenjih sem porabil večino zlatnikov, ki sem jih naložil na račun tekom serverja.


  Tu se je nato končno zbudil FERIGeeks (za katerega domnevam, da je v zadnjih mesecih igral skoraj polovico računov na serverju ki niso bili boti, vprašanje je, česa je bilo več, natarskih naselij ali njegovih računov :) ). Izvedli smo nekaj akcij na nekatere Midgardove račune, vendar brez nekega nadaljnjega plana. Savage nam je nato začel vračati, ko je porušil kar nekaj naselij, med drugim je prisilil triglava, da je zamenjal prestolnico. Konec avgusta oziroma v septembru smo pa dobili nov zagon, od sočlanov alianse in zavezništev smo si pridobili nogice in začeli z rušenji neaktivnih igralcev Midgarda, češ da zmanjšamo njihovo surovinsko produkcijo. Izvedli smo kar nekaj večinoma uspešnih akcij, Hkrati pa se Midgardu zaradi prevelike premoči ni več dalo klikati in so večinoma nehali igrat. Tu se je zabava tako končala, FERIGeeks je nadaljeval z rušenji, prevzemanjem vasi in vsem kar sodi zraven, medtem ko je Midgard vegetiral in čakal na konec serverja, ki so ga nato presenetljivo glede na njihovo premoč v prvih 150 dneh, izgubili.


  _________________________________________________________________________________________________________________________
  Tu bi jaz moj pogled na server zaključil, saj sem bil od začetka septembra zaradi službe manj aktiven in bolj kot ne le vegetiral in čakal na zaključek serverja, sicer sem sodeloval pri nekaj akcijah, nekaj pa sem jih tudi prespal zaradi zgodnjega vstajanja za službo. Z nekaterimi igralci Midgarda igro nadaljujemo na jugozahodu si1, za katerega upam, da bo malce bolj zanimiv.

 • No ja, pa se tudi konča moj prvo server, ko sem igral sam in se koliko toliko resno spravil k temu. :) Malo bom vkradel stil prspevkov, ker sem dokaj neoriginalen. :rolleyes:


  ZAČETEK


  Klasična lenoba, travian ti predlaga kvadrant in potem se naseliš tja, ker si preprosto prelen da bi razmišljal o čem. Na mojo srečo me je vrgel na takšen kvadrant, da bi skoraj potreboval antidepresijske tablete do artov... ampak je na srečo aspirin zalegel. Server sem si ''popestril'', ko sem pisal na račun Frodo Baggins, če bi lahko prestopil pa me je vzel za vohuna, kar mi je bilo rahlo nepricakovano, pa sem sprejel ponudbo in se napotil na delo. Nikoli nisem imel vloge offerja in ne spy, torej 2 novi izkusnji v enem serverju se je zdelo pravzaprav zabavno... do neke mere. :D Ideja na začetku je bila tevtonski hammer, kar se mi je zdelo dokaj ''izvedljivo'', dokler nisem malo spremljal akcij naše alianse (NPD). Bil sem dokaj šokiran, saj je bilo število ovnov v naših napadih takšno, da bi lahko v vseh akcijah skupaj na prste preštel ovne. Padla je ideja, da bom ovnaš... češ, vsaj en pameten, ki raje z ovnom skozi zid kot z glavo v zid.


  ZGODNJA FAZA


  Nič kaj reči tukaj, nasral sem se na kar enih koordih, kjer je bil en sočen 15c 150% pa kar dosti vasi z lepimi oazami naokoli. Načeloma do artov je bilo je forsiranje razvoja metropole in sočasno offa v off vasi. Sicer zaradi moje neizkušenosti z farmingom in vsem je bilo dokaj dosti zajebancije, ampak je do artov uspelo naklikati nekje 22.000 :teu03: 7.500 :teu06: in 4.000 :teu07: in razviti metropolo, da je bilo pol polj na 17 in pol na 18. z čimer sem bil zadovoljen. Glede off akcij pa tega ni bilo nič, nisem niti bil vabljen, čeprav sem se ponudil. Pa dobro, sej ni trpela moja vojska. :D Takticno napreden KoBran je izvedel ene par smomorilskih nakar pa pred arti kot semafor preklopil iz zelene na rdečo.


  ARTEFAKTI IN SREDNJA FAZA SERVERJA


  Uhh, tu se je začela zabava. V radiju 15 kvadratov od off vasi se mi spawnajo: Velik & majhen skladiščar ter majhen trener, skratkanikoli nisem verjel v loterijo, takrat pa sem razmišljal o kakšnem listku za vplačati, ampak je manjkala kaka dieta pa raje nisem. V pogovorih z midgard se je slišalo tudi dokaj dosti zanimanja za artefakte in glej ga zlomka, postal sem kot ''El Chapo'' za artefakte in jih tihotapil preko meje. Sicer sem bil malo presenečen, da nikomur ni bilo sumljivo kako je stric sph1nX dobil cca. 110k off pik od 3 artov, pa dobro... očitno v aliansi, kjer malo logike ni bila neka veščina lahko marsikaj delaš. Parkrat sem kar lepo se nasadil, ko sem sittal koga v Midgard in pomotoma pisal sočlanu iz NPD, ampak je izgovor ''to je moj spy račun, ampak nikomur je povej'' bil zadosten odgovor pa je že potonilo v pozabo.


  Sčasoma se je off večal in zaradi lege na zemljevidu tudi depresija, ki je nasala zaradi izoliranosti od ostalih. Praktično le zijanje v monitor pa klikanje brez kakšnih solidnih kontaktov v NPD. Nakar je le aliansa skoraj razpadala, ko vodstva ni bilo in sem se odločil za reorganizacijo kvadranta. Sledilo je veliko sitterskih pregledov in nastanek nove alianse, čeprav bi po sitterskin pregledih spet moral v lekarno po tablete, ker je bilo 95% računov hibridnih, ki niso vedeli ali bi bili off ali def, pa so namesto, da bi vsaj obojno klikali očitno raje pustili barake in konjušnice prazne. Dobri napotki in malo boljše usmerjanje je bilo planirano, da se izboljša stanje in naenkrat je v križišču KoBran zasvetila zelena luč in že so bila nasprotovanja, ker:

  • Medalje! Prav vidite, medalje so lajf in očitno brez medalij je aliansa za en drek.
  • Ime. Razumljivo, da narediš alianso z nekim imenom, ki si z prijatelji omisliš, ampak če si ti in vsi svoji prijatelji rdeče pike pa spet nima nekega smisla.

  Pa je ideja o reorganizaciji propadla v roku 48 ur, in glej ga zlomka, do konec tedna je križišče Kobran spet preklopilo na rdečo luč in vodstvo je bilo spet napol mrtvo do prihoda FERIgeek-a. Sledilo je še par spodrsljajev z moje strani in mi je le bilo preveč pa sem nekje 23. teden zabil off v KoBranovo WW vasico, ki je utrpela 85% izgub, kako in zakaj je dolga zgodba, ki se mi je ne ljubi omenjati. Na kratko rečeno kvadratki niso štimali in se napad ni resno vzelo. :D (Report v podpisu posta)  PREKLOP NA RAČUN BLOBFISH  Sem že sanjal o zaključku pa mi je v uho stopila novica, da po večih neuspelih poizkusih zabijanja lastnika računa Blobfish nista imela dostim motivacije za igro in sta razmisljala o prenehanju. Naredil se je prepis in klikanje se je nadaljevalo. Piršlo je do spremembe vizije, pa sem od tistega trenutka dlje začel izključno z izdelavo katapultov, katerih nam je v koncu serverja morda malo primanjkovalo. *cough* Mithrandir *cough* <3. :D


  Počasi sem se uvajal na farming in se je izkazalo, da le ni tako tečno kot se zdi, do enega nedolžnega večera. Imel sem velike nogice in sred noči ob 2h zjutraj zagledam acc savi na -/+ kvadrantu, ki je v 15c imel nekaj offa. ''Tule pa ziher nekdo garažira + dosti surovin je, gremo gasa'' sme si mislil in poslat na pot 14k Haeduanov in heroja... zjutraj je bil minus v off vasi občutno manjši, kar mi sploh ni bilo čudno, ko sem še napol spal, dokler nisem odprl top10 statistike, in glej srebrno medalijo. HA HA HA, oh shit, to ni dobro.... pogledam reporte in vidim, da se je 7.499 na poti domov izgubilo. Pišem na raču in čestitam, da se ob 3h zjutraj mi ulovi lep kos offa in nadaljujem v bolj ''pussy mode'' brez farminga pa takšnih bedarij... pač, dobil sem lekcijo.


  Klikanje se je normalno nadaljevalo brez nekih posebnih akcij z moje strani, le da sem imel nekogar, ki mi je skor vsak vecer delal druzbo po IGM-jih in sva en drugega malo zajebavala na čase. Nekje na 215. dan se odločim narediti svojo aliansi, da nihče nebi videl kar se dogaja z računom, ker se je par drastičnih stvari dogajalo pa počasi se je bilo treba pripraviti na načrtovanje odpisa offa. Pojavil se je stric panda in nam dal par nasvetov kdaj in kako to izvesti in tako je tudi sledilo, kar se tudi vidi v postu p_racunalnicar-ja. Račun je dosegel svoj cilj in zatonil je v ''pozabo'' oz. v lenarjenje, razen še par bedarij z strelami ampak nič druga omembe vrednega.  DODATKI  Screenshot metropole:


  Doseženi cilji:
  - Največji tevtonski off serverja ( v določeni fazi)
  - Največji galski off serverja
  - Uničenje nasprotnikovega WW
  - Gradnja Čuda sveta - čeprav neuspešna.
  - 3. Branilec serverja
  - 2. Napadalec serverja
  - 2. Heroj serverja.


  In seveda ljudje, ki so in niso poskrbeli za zanimiv server.


  Frodo Baggins & Mithrandir - Super druzba, vedno na zajebancijo pa kaksen meeting, mogoce malo lenarile pri gradnji WW ampak splosno brez komentarja. Ni mi bilo žal ju spoznati v igri kot v živo.
  General Fronk - Naš MadMax, tu pa tam se nisva najbolj zastopila ampak sva že našla skupno besedo, čeprav bi lahko prisel zravn na pivo samo še žal nisi bil dovolj star.
  serd jr. - Naš mali edgy meme master, Mirakuru storyteller itd.
  Undertaker - V zadnjem trenutku spravil FERI-jev WW na 0, da je/bo en hvalospev manj za povedati. :D
  Aliansa Midgard - super pobje, tu pa tam kakšen specialec amur tiger, drugac pa vsi lepo sodelovali čez cel server.
  FERIgeeks - Vsekakor in brez dvoma MVP serverja, čeprav je MH.ju spodrsnil izpod radarja mu ta naziv vsekakor pripada, ker je spravil NPD in zaveznike na noge in zmagal server. Tip bi bil res bomba, če bi pa le malo manj samohvale imel. Razumljivo, da človek dosti naredi in vse ampak vse ima mejo. Kakorkoli, čestitke! ;)
  NiceTry - Eden izmed redkih na drugi strani, ki mi ni zameril pa delal družbo čez cel server. :D Tudi hvala njemu in FERIgeeks, da sta dejansko pristala in prišla vem, ko je bilo vodstvo Midgarda tukaj, čeprav se je Frodo oklepal FERI-ja kot opica drevesa si upam reči, da le ni bilo tako slabo. :D
  P_Racunalnicar - vztrajen poba, kljub vsem bedarijam in rušenju ni obupal in še vedno se trudil v prid alianse. Tudi dokaj zabaven, ko ga prisilis razmisljanju in ga malo zajebavas. :p
  KoBran - Komik serverja. Vanj zabijem off in mu skoraj WW vas uničim pa mi napiše IGM, če bi zanj klikal sulice. Skratka, smeh se tukaj ni končal, saj so bili tudi trenutki, ko smo izvajali bunker v Nezasedenih Pokrajinah in skoraj poslalu push nasprotniku.
  savi - Zelo velik razlog za obstoj Blobfisha, čeprav pokolu 7.499 konjev je pa le poskrbela, da ni bil dolgčas in za druženje, saj so bili trenutki, ko volje preprosto več NI bilo.
  MH - Čeprav si zavrnil povabilo na pivo, komu tu pa tam pogledal skoz prste in meni zbil 10% računa si se pa le nasmejal ob vzdevku MilfHunter in vedno pogledal stanje, če se te je potrebovalo.
  Jony01 - Dr. Pergamento. :D


  To bi bilo vse. Še enkrat hvala vsem za dobre in slabe izkušnje in morda se vidimo kakšen drug server. Na isti ali nasprotni strani v upanje, da se stare zamere na prenašajo dalje,ter vsem obilo klikanja še dlje na drugih serverjih.


  Lp Vrba a.k.a. sph1nX/Blobfish

 • Mislim, da se spodobi, da tudi jaz kot sovodja Midgarda nekaj napišem ob zaključku serverja. Bom pa res poizkušal biti kratek, čeprav to ni ravno moja vrlina (mja ni uspelo, samo ko je res veliko za povedati :D). Verjetno sem kaj izpustil in tudi zamešal, ampak mi boste že odpustili, tudi spomin ni moja močna točka. To je bil moj 3. resen server (in prvi odigran čez 110 dni :D), tako da nekaj dosti izkušenj ni bilo, smo se pa učili in tudi dosti naučili tekom igre.


  Na server sva z Gašperjem (Frodo Baggins) prišla še s 5 igralci (večinoma rekreativci) in se odločila, da na +/- ustvariva alianso in delava s tem, kar dobiva. In sreča nama je bila kar naklonjena, dobila sva kar nekaj kvalitetnih igralcev. A žal, kot se je kasneje izkazalo, vztrajnost pač ni bila naša vrlina. :D Več o tem in še nekaterih skrivnostnih izginotjih pa malo kasneje …


  Kmalu se je slika na serverju izoblikovala. Na zahodu ni nihče kaj dosti izstopal, na +/+ pa je vladala BiA (vodja kmetavzar oz. kasneje Tayra), ki je nekako veljala za najboljšo alianso na serverju, saj so vse statistike kazale v njihov prid. Z njimi sva sklenila zavezništvo z namenom, da počakava na razplet dogodkov. V vodstvu se nama je nato pridružil še General Fronk, ki je skrbel za krilo in res (kljub manku izkušenj) opravil odlično delo.


  Kaj hitro pa je postalo jasno, da bova morala zaropotati, saj se je cel server povezal v eno veliko zavezništvo. Ne bom pozabil enega izmed redkih pogovorov s Tayro in KoBranom, kjer je T. hvalil svoje diplomatske sposobnosti, K. pa ga je zaradi tega neizmerno občudoval. Ne vem kaj točno je občudovanja vrednega v temu, ampak dobro. Kmalu zatem sva se s Frodotom odločila, da simčkali pa pač cel server ne bomo in jaz sem z napadi (ki so bili polom, saj se je igralcu v naselje naključno vrnila vojska) na BiA prekinil pakt. Tako sva sprožila dogajanje in server se je končno lahko pričel.


  Glede naslednje faze je bilo dosti napisanega. Menim, da smo tukaj odigrali precej solidno. Sploosh je čistil okolico in k brisanju prisilil kar nekaj igralcev, ostali pa smo brez večjih nesmiselnih zabijanj in s fokusom na razvoj/farming v miru klikali dalje. Kmalu sem zlezel na top 1 farming in tam ostal lep čas, metropola pa je bila na stopnji 18 na 82. dan. Cilj računa je bil stalno farmanje in rušenje (in nikakor crush), kar je nekako uspelo, so pa na ta račun trpeli oblegovalci, a tudi to se je kasneje izkazalo za brezpredmetno. :D


  Na nasprotni strani so se dogajale razne mineštre z aliansami, prestopi sem in tja, spremembami imen, vodij, odstopi itd… Pa še cele scene z vohuni. Čeprav se nekateri z njimi neizmerno obremenjujejo, so mene pretekle grenke izkušnje naučile, da so del igre in se tem ne splača preveč ubadati. Seveda, če imaš šanso, jih razkrinkaš ali pa uporabiš v svoj prid. So obvezen pripomoček, da dobiš dober vpogled v nasprotnikov tabor. To da igralec nasprotne alianse pride po bližnjici v vodstvo, je pač nedopustno in seveda smo to izkoristili v svoj prid. Sploh ko smo prebirali posmehovanja na račun Midgarda v Skype skupinah, ponavadi predvsem iz strani tistih, ki niso (ne takrat, ne kasneje) pokazali popolnoma nič. Hvala bogu je imel P_računalničar edini kanček zdrave pameti, da je razkrinkal našega Haupija, če ne vprašanje kaj bi še bilo iz tega. :D


  Glede na to, da je bil Midgard v manjšini (takrat je nekako obveljalo Midgard vs cel server), naju je s Frodotom malce skrbelo, če bomo sploh zmogli nesti vse, kar smo si naložili na pleča. Meni osebno je ljubše igrati kot “underdog”, zato tudi takšna odločitev. Ampak smo nekako peljali zadevo, vmes so se nam pridruževali razni posamezniki (razlog je bil vedno katastrofalno stanje v trenutni aliansi) in skupina ZPD, mi pa smo pridno pritiskali na nasprotnike in tako malo po malo zmanjševali "prepad".


  Tudi po artih nam je šlo v redu, pobrali smo kar smo želeli in kmalu po tem začeli z napadi nad Pjebeki. Moram reči, da tega, kar se je v naslednjih tednih dogajalo, nismo pričakovali. V tej fazi smo nasprotnike očitno precenjevali. Iz kontra strani ni bilo prav nobenega odpora, večina naših napadov je bila uspešnih, nasprotniki na drugi strani pa so še v tistih redkih protinapadih precej hitro našli naše bunkerje in si razbremenili proizvodnje žita.


  Samo moj račun je porušil (nekatere večkratno) 12+ metropol pri Pjebekih in 5+ pri NPD, žal vseh reportov nimam shranjenih, tako da to niso čisto točne številke. Kljub temu, da sem vedno napadal po istem kopitu, so bili vsi napadi, brez izjeme, uspešni. 3x sem še celo s katapulti ujel nasprotnikov off, nekajkrat pa samo z EI-ji. Uni nogice so pač zlata vredne. :D Pjebeki bi definitivno imeli več sreče, če bi bunkerje postavljali povsem naključno.


  Kakorkoli, pridno smo napadali dalje, skrbno izbirali tarče in ko je zmanjkalo Pjebov (dejansko jim je zmanjkalo offerjev, ostale na 0 rušiti pa je brez smisla), smo šli na NPD, kjer je bila zgodba podobna. Edini, ki ga nismo upali pipati, je bil FERIgeeks in to z razlogom, saj si je vedno zrihtal def, tudi če so jih fasali drugi. Pa tudi kot kaže, človek sploh ne spi. Če ne drugega, odlična fejk tarča (razen za serd. jr. :D). Ostali offerji mislim, da so morali renovirati prav vsi in pazi to, v fazi, ko je bil folk še dejansko aktiven. :D


  Kasneje sem sicer spoznal, da rušenja tekom igre na celoten izid nimajo nekega večjega vpliva, če je nasprotnik vztrajen in ne obupa, kar je tudi lekcija za naprej. Je pa to nekaj, kar naredi igro zabavno in vredno igranja in je bil tudi glavni cilj mojega računa. Zato nam res ni bilo jasno zakaj je server tako dolgočasen. In to je pač vodilo do tega, da smo se, verjeli ali ne, vsega skupaj naveličali in dali kar par brzin nižje.


  Tukaj sem dobil očitek, da je to le patetičen izgovor. Pa naj omenim 3 zadeve kot primere. Prva naj bo Yuri metropola, ki je bila dodobra zrušena medtem, ko je v njej bival unikatni trener. Trenerja nismo pobrali, preprosto zato, ker se nam ni dalo in ker nasprotniku nismo hoteli vzeti še tega. Praktično vse smo imeli na pladnju, izživljati pa se res nismo hoteli več kot do neke mere.


  Druga stvar je zgodba s SPQR/KK. Strici so nas hoteli imeti za norca, ampak niso vedeli, da vemo, da so poleg nas za pakt sfehtali tudi BiA/Pjebeke (P_rač. javno objavil MM o tihem paktu ). Nekaj časa smo jim pustili, potem pa smo jih imeli poln kufer, jim fignili malega trenerčka in jih dobesedno poslali klikat za nasprotnike. Tudi to je bil nekako poskus uravnoteženja servera, kar nas je na koncu teplo, ampak do tam še pridem.


  Tretja stvar pa je seveda sph1nx, ki se je kljub temu, da ni bilo po tem nobene potrebe, razkril in zabil svoj off v nasprotnikov WW, ampak to se je zgodilo malo kasneje, pojdimo par tednov nazaj ...


  Prelom serverja se je po moje zgodil nekje okrog 160-170 dneva. Na eni strani mi, na krilih uspehov, na drugi strani pa kot je kazalo, nasprotniki, naveličani še bolj od nas. Priznam, takrat smo mislili, da bomo zmagali, no saj kdo pa ne bi. In takrat smo popustili, ker pač nima smisla udrihati po mrtvaku.  Že prej so iz raznih razlogov (dolgčas…) odpadali marsikateri močni igralci (Haupi, serd jr., VIRIMORTUS, nodas…), nato pa so izginili še mnogi drugi. Npr. sploosh z lepo količino offa in malim trenerjem je kar poniknil, savage (Komsija, ki je težil in težil za trenerja in ga tudi dobil za kar nekaj časa) je nekega lepega dne kar brisal, itd. Da o drugih računih ne govorim, saj se je vse klikalo na pol (G. Fronk, TikTak, Shelob … seznam je brez konca). Tudi jaz in Frodo sva izgubila voljo in nadaljevala le s polovično zagnanostjo.


  Hvala bogu smo imeli Vrbo (sp1hnx, Blobfish), ki je bil motor ekipe in ima tudi glavne zasluge, da se je WW sploh klikal, vojska pa ne umirala. Brez njega res ne bi bilo nič. Kljub temu, da smo izgubili dosti igralcev, smo še vedno šli proti zmagi, ampak dejstvo je, da če 3/4 računov v ally stagnira (kljub solidnim cifram vojske), nasprotniki pa potiho neomajno klikajo dalje, da se bo naredila razlika in to konkretna. Vmes so nam FERIgeeks in njegov multi army neovirano kradli arte, za kar se tudi nismo kaj preveč brigali. Meni se je pač zdelo smešno, da se zdaj, ko smo več kot očitno popustili in bolj ali manj simmamo do konca, delajo frajerje, ampak energije za kaj več preprosto ni bilo.


  Kakorkoli, čudo se je gradilo, jaz sem svoj mini spawn offek spustil na WW in nato je nastopil še en dogodek, za katerega menim (ni druge razlage :D), da je bil ključen za finalni razplet serverja. V živo smo se dobili Frodo, Blob, NiceTry in FERI. Mi 3 pod vplivom smo očitno izblebetali kakšno preveč, ker me je že čez 1 dan FERI presenetil z napadom, dobil čisto nepripravljenega (pred tem mislim, da niti enega napada na moje vasi) - vzel UNI nogice in pobil lep kos crusherja (26k impov, 3k katasov). Potem čez teden dni pa še prevzel off vasico (kot omenjeno, 125/95/7), ki seveda ni bila branjena. Takrat je bilo jasno, da je on edini, ki klika resno dalje in da ima realne cilje zmagati ta server. Kasneje mi je sicer prevzel še 2. off vasico, ki tudi ni bila branjena, saj je bilo notri le slabih 29/15/3. Sicer po temu, kar vidim sedaj, bi z mojim crushem server le podaljšali, zmagali pa nikakor ne. Naj bo to moja tolažba. :D No, potem smo s Pandino pomočjo naredili kar smo pač lahko, ampak več kot očitno je bilo, da je škoda storjena, server pa izgubljen.


  To je to, zgodilo se je kar je, ampak mi za nič ni žal. You either win or you learn. Kaj smo se s tega naučili? Nikoli ne podcenjuj nasprotnika, še bolj pomembno pa: nikoli ga ne šparaj, ampak ga stolči do konca, šele potem lahko zaključiš z igro. :D


  Dokler smo igrali resno, je bilo super fajn, potem pa malo manj, ampak tako pač je.


  Kar se pa tiče individualnih dosežkov na računu Mithrandir, reporta na WW ne morem prilepiti, ostale pa najdete na forumu. Mogoče omembe vredno:


  Populacija, rank 1 (preden sem bil last minute rušen zaradi frustracij določenih ljudi :D): 38 naselij, 36587 populacije (od tega 80% prevzetih, ker sm lazy boy)
  Zbrane kolajne (prikazane samo top 3):


  Off brez trenerja v spawnu: 52/28/2.2
  Nesrečni crusher: 145/90/9


  Pa še igralci vredni omembe, iz takšnih ali drugačnih razlogov (ne jemljite vsega smrtno resno :D):


  Blobfish aka brother from another mother - hvala za klikanje WW, vse prečvekane ure in te(r)oriziranje vseh možnih bedarij :D
  Frodo Baggins - hvala za sovodenje (večino dela si tako ali tako opravil ti, ko sem jaz lurkal v svoji ally in trollal na forumu :D) in vse debate ter ideje
  General Fronk - hvala za v nulo zrihtano krilo, na pivu se pa še dobimo ;)
  Serd jr. - good lad, dokler si vztrajal, si bil res edgy kot le kaj :D
  FERIgeeks - tudi po mojem mnenju MVP serverja, sicer ti kakšen ali 2 ducata multijev manj ne bi nič škodovalo pri tem nazivu :D Lepo si prebudil NPD in porihtal zadeve, tudi tvoje številke so nore, škoda edino, da se nisi aktiviral prej, ko je dejansko še kdo igral. Statistiko si pa le sprintaj in daj v okvir, si zaslužiš, hihi. :D
  P_racunalnicar - sicer si se mi zameril s svojim užaljenim odnosom (ne jemlji vsega tako resno FFS) in ti sedaj kolikor te poznam s tem stavkom le še piham na dušo, ampak tudi metropola brez 1 same oaze si pač zasluži omembo. :D
  KoBran - nekdo, ki lahko reče, da je s svojim računom zgradil WW na 100, čeprav vsi vemo, da je imel on najmanj pri temu. :D Ker je bil pač edini tevton. :D
  NiceTry - s tabo sem bil še najmanj v kontaktu, ampak te moram omenit, ker si res super dečko, tale tvoj forum post pa je itak zadel žebljico direkt na glavo!


  GOT/NPD torej čestitke za zmago, zasluženo. Morda se kdaj še kje srečamo. ;)

 • No pa bom tudi jaz nadaljeval v istem stilu.(Se morem malo spravit spet k bolj pravilnemu pisanju glede na to kolko imam zdaj stvari na faksu)


  MALO PRED ZAČETKOM:


  Več kot 5 let pred tem serverjem sem prenehal z travianom, zato preden se je začel server, so me sošolci (3 igrajo zraven mene acc ferigeeks) + še smuk in ganjalf cca 2 dneva prepričevali naj igram.Saj bodo naredili alianso kjer bomo not sami takšni, ki se poznamo. Tik preden se je server začel je padla ideja da bomo server igrali čisto na izi. z umetnimi farmami okoli naše 15c metropole ter 2 ali 3 velika crusha, da ne bo preveč dela.  ZAČETEK:
  Acc FERIgeeks sem registriral popoldne prvega dne. Kmalu smo se tudi pridružili aliansi NPD(kjer smo poznali vse takratne člane ki so prišli not še pred koncem začetnišče zaščite(JNJ,kobran,PriWas,smuk,vukinen,dr.Actila, ganjalf,maukec in še mogoče kdo sem pozabil imena accjev).Čimprej smo probali spravit acc do te mere da naredimo čimprej čimveč eijev.(kolko smo jih imeli do konca začetniške zaščite več ne vem smo pa od začetka do prvih 20 vojakov delali legionarje nato pa še samo eije, da smo praznili oaze v naši okolici, katere smo sčistli s heroji oz včasih jih je ščistila tudi kakšna "bodoča umetna farma").Par dni pred koncem zaščite je eden od soigralcev naložil na acc 250golda(za 10€) da smo še pred koncem začetnišče zaščite kupili zlati klub Po koncu začetnišče zaščite smo probali sfarmat čimveč farm v naši okolici ter še vedno smo zelo veliko surovin dobili prav od oaz ter uživljali heroja vsak dan (od 1 do 4 tedna vsak dan ter še od 5-6 vendar par x na teden). Zato imamo tudi na profilu napisano "to dobiš, če skoraj vsak dan heroja usmrtiš". Ker pa je to stalo veliko srebra so nam "umetne farme podarile "seveda veliko srebra.Po 12 dneh smo naredili novo naselje 15c z 150% žita -kar je kar pozno+ kolonisti so potovali več kot 1 dan).V tretjem tednu smo se dogovorili z ostalimi iz vodstva NPD(takrat so ji vodili kobran smuk maukec in jnj), da zapustimo alianso in ustanovimo svojo alianso GoT oz GameOfThrones v kateri smo ostali do konca serverja.


  ZAČETEK-multiaccji:
  Ker smo se seveda malo pred začetkom serverja dogovorili, da bomo igrali na izi smo potrebovali multiaccje. Prvi so bili registrirani par dni po začetku serverja ter jih je igral bot za katerega je en soigralec zvedel, da je vredi. Bot od multiaccjev je seveda bil na enem drugem računalniku, da v primeru,če bi šlo kaj narobe acc FERIgeeks ne bi nič nastradal-kar se je kasneje izkazalo za zelo dobro). Nekje v sredini 3 tedna so vsi multiaccji šli v alianso simcity oz čez kakšen dan se je preimenovala v VolarD oz Volar dohaeris kar pomeni "all men must serve" (iz serije Game of thrones).Konec tedna je aliansa VoldarD sklanla pakt z NPDjem da bi imeli mi te umetne farme.(takrat smo že bili v svoji aliansi GoT). Takrat je tudi nastopilo veliko sovraštvo od ostalih igralcev serverja (katere NISMO osebno poznali). In po 1-3 dnevih ropanja alianse VolarD je sledil zaklep celotne alianse VolarD zaradi multi acc.Mi pa smo ostali brez več kot 1000 zlatnikov, katere nam je MH izbrisal, saj so bili vsi člani VolarD registrirani preko naše povezave za gold).Kasneje smo ugotovili, da so po naklučju imeli vsi accji samo 4 različne ipj(multijev pa je bilo cca 27).Tako da od njih smo dolgoročno pridobili samo večje količine srebra katere pa smo do takrat že itak v večini zapravili takrat nam je ostalo je nekje 100k srebra).Surovinsko pa smo pravzaprav več surovin porabili za off (ki smo ga tam v 002 Drogon začeli klikati prezgodaj) kot pa smo jih pridobili z farmanjem. Zaradi te alianse pa je nastal vzdevek od nasprotnikov za naš acc "multiacc king FERIgeeks".
  Ker pa smo ostali golda in z malo srebra(gledano za še skoraj celi server) ter umetnih farm sem malo klical na okoli če se komu da igrat travian ter jim povedal za tisti bot katerega je zrihtal soigralec za accje v aliansi VolarD vendar nihče od njih ni razvil accjev do več kot par naselij + veličino časa so bili neaktivni (se pa je kdaj zgodilo, da so vklučili bot za kakšen teden ter nam to sporočili da smo takrat prenehali z farmanjem,da so se lahko čimbolj razvili).Prav tako so nam občasno še "podarili" nekaj srebra od izdelkov, ki so jih prodali na dražbah vendar takrat so bile cene že zelo niske tako, da ni bilo več velikih količin srebra+ nastopila je omejitev na izdelek za min 100 srebra na 2001 srebra in izdelek za min 1 srebro na 1000 srebra.Razen za nove herojeve stvari, ki so prišle v igro...("normalna" orožja.... in velika orožja...).


  ZGODNJA FAZA: (po blokadi alianse VolarD)


  Ker smo ostali brez umetnih farm in posledično brez možnosti "osebnega" deff razen od ganjalfa sem se odločil da rečem bratranci, ki je na svojem računalniku registriral acc hektor4 (na enega od mojih mailov) ter ga dal nam za sittanje da smo ga lahko igrali. (Saj na zadnih 2 severjih, ki sem igral sem vedno ostal brez metropole ali z zelo porušeno par tednov po artefaktih in to ponavadi od kakšnega izdajalskega sočlana alianse, čeprav na nobenem serju do tega nisem bil v vodstvu-se mi s tem ni dalo ukvarjati).Od nekje 40-45 dneva jaz nisem igral saj mi je volja do traviana zelo padla-ostalim pa že takoj po blokadi alianse VolarD.Tako da je acc bil v tem času skoraj neaktiven-ostali so 1x na dan malo pogledali gor tako da je šlo veliko žita preko žitnic v metropoli) .Do 47 dne smo v metropoli nadgrajevali samo žitna polja(in vse kar sodi zraven za njihovo dvigovanje).Po tem dnevu pa smo na polno začeli razvijati glavno off vasico 002 Drogon ter na malo izdelovat off.50 dan pa na polno + še napraj nadgrajevali žitna polja Do artefaktov je acc še nekaj krat bil "neaktiven" ko jaz par dni nisem igral ostali pa tudi skoraj nič tako da nam je vmes po vsej verjetnosti tudi nekaj malega offa umrlo od lakote).Vmes pa je sevedal bilo nekaj solo akcij z hitrimi konji ei-ji nad člane midgarda:


  doubleface: Screenshot by LightshotScreenshot by LightshotScreenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot


  el pablo: Screenshot by Lightshot


  in poskus lova offa serd jr., ki pa je nastavil deff med napadom na oazo,kjer je imel shranjen off : Screenshot by Lightshot


  Do artefaktov smo imeli žitna polja na 17


  ARTEFAKTI IN SREDNJA FAZA:


  Malo pred artefakti (ko se pojavi napisda pridejo artefakti) me konktatkira vodstavo NPDja (tudi s katerimi sem imel bolj malo kontakta oz bolj kot ne na kavi ali preko fbja) katere artefakte želimo vendar ostali soigralci na accju so bolj malo igrali meni pa je takrat tudi padla volja do traviana tako da mi je bilo čisto vseeno za travian).Prav tako mi je tudi pisal sph1nx katere artefakte bomo imeli vendar nevem če sem mu sploh odgovoril). Po artefakte gremo skoraj 1 dan kaseneje saj jaz takrat nisem igral (se mi ni dalo) na kar napiše sošolec da so prišli artefakti (enih 6h po njihovem prihodu) in če gremo po katerega.Napišem mu da naj vzeme malega trenerja. Vendar ker ni vedel kaj vse more poslati nad artefakt me je prosil naj pogledam na acc. Tako da sem se prijavil na acc in poklical domov 1000 katapultov- kateri so se domov vračali skoraj 7h,saj so bili skladiščeni v metropoli od hektor4).Povedal sem soigralcu naj pošlje potem ves off na "bližnjega" malega trenerja .(oddaljen je bil kar precej vendar smo ga vseeno uspešno prevzeli). Po prevzemu malega trenerja mi je sph1nx pisal naj si še vzemem malo dijeto in sem jo na srečo uspel vzeti pravočasno. In tako se je nadaljevalo z klikanjem offa in občasno "neaktivnostjo" accja za kakšen dan ali 2. Nekaj dni pred avgustom (cca 120 da serverja) mi piše sph1nx na naj organiziram napade NPDja nad midgard (od začetka se mi kaj takega ni dalo delat vendar sem si potem premislil). Začel sem iskati offerje v aliansi (pri tem sta mi pomagala sph1nx in maukec) da je šlo hitreje, saj ostalih alians nisem kaj dosti spremljal.(sem bil sam v svoji aliansi kot del NPDja).Začel sem spremljat tudi dogajanje na forumu in v aliansi NPD in hitro ugotovil, da so pjebeki samo zabijali off v bunkerje, midgard pa jih je veselo rušil. Organiziral sem napade članov NPDja nad midgard da pridejo tja 7.8.2017 vendar je yuri poslal manjši off že 1 dan prej in ga zabil. (reporta žal ne najdem). Ostali napadi so bili vsi uspešni zaradi taktike, da koga bo kdo napadel poveš samo tistemu, ki pošilja in nikomur drugem. Prav tako sem se z sph1nx zmenil, da se naj preko MMjev v aliansi "skregama". Čeprav takrat nisem vedel, da je na strani midgarda. In mislim, je ravno to 2je zelo veliko doprineslo k uspešnosti napadov nad midgard, saj so z vsemi bunkerji sfalili.


  Reporti z akcij 7.8.2017:  [GoT] FERIgeeks vs [Midgard2] jojo : Generator Travian bojnih poročil
  [NPD] NiceTry vs [Midgard] Grajfi : Generator Travian bojnih poročil
  [NPD] Maukec vs [Midgard2] duhovnik : Generator Travian bojnih poročil
  [NPD] Maukec vs [Midgard2] Srakoper : Generator Travian bojnih poročil
  [NPD] sph1nX vs [Midgard] Quickbeam : Generator Travian bojnih poročil
  [NPD] yuri vs [Midgard2] SerC : Screenshot by Lightshot (rušilni napadi manjkajo)
  [NPD] blaze vs [Midgard] kingdarlian Screenshot by Lightshot (rušilni napadi manjkajo)
  (v tej akciji sma jaz in sph1nx tudi vkladla vsak svoje male nogice)  Kmalu so sledili povračilni napadi s strani midgarda.(reportov se mi ne ljubi lepit).Prav tako so kakšen teden neprekinjeno fejkali mojo off vasico vendar sem uspel ugotoviti kateri napad je pravi in sklical bunker (bunker je bil sklican komaj takrat ko sem bil prepričan da je vmes pravi napad po več kot 5 dneh fejkanja in to kakšnih 10-12h pred napadom čeprav večina deffa hodi do mene prav toliko ali še dlje).In uspešno ubranil malega trenerja).


  Screenshot by Lightshot.


  Prav tako sem vmes prevzel vodenje najprej NPDja preko accja ganjalf (kateremu sittam že od začetka serverja in klika za mene deff).In sklenili zavezništvo z Pjebeki ter tihi pakt z K.K. ter sčistili velikega skladiščarja : Screenshot by Lightshot .V tem času smo se tudi zmenili, da bomo skupaj z pjebeki in K.K. gradili ww na koordinatah 0|100 katerega bo klikal kobran mi pa ga bomo sčistili. Screenshot by Lightshot


  Po tem napadu mi Vrba (sph1nx) piše preko accja blobfish in takoj ugotovim,da igra za midgard. Kjub temu, da se je izgovarjal, da je blobfish naš vohun v midgardu. (kasneje mi je povedal, da je že prej mislil da ga sumim za vohuna od midgarda, vendar do takrat nisem vedel-predvsem zaradi nespremljanja doganjanja na serverju konca avgusta). Po čiščenju sma se z yurijem dogovorila, da mi da unikatnega trenerja, katerega nam je ponujal že skoraj takoj po moji 1 organizaciji napadov nad midgard.Prevzeli smo ga dobra 2 tedna po čiščenju ww naselja, saj smo še prej morali nadgraditi velika skladišča v metropoli in 2 off vasicah (001 castle black in 002 drogon).


  Ko smo poklali večino offa na ww naselju smo na polno nadgrajevali žitna polja iz 17 na 19 ter v 002 Drogon delali off v barakah VB in konjušnici ter oblegovalcu.


  15.9.2017 prevzememo unikatni trener yuri-ja in takrat se igranje začne na polno. Na farmlisto se dodajo nove farme (prejšna farm lista je bila še od nekje maja -torejstara nekje 4 mesece ) in offi se začnejo klikati v večih naseljih.


  Naš off 26.9.2017 (cca 165 dan serverja): Screenshot by Lightshot


  28.9.2019 naredimo bunker v našem naselju 001 Castle Black v manj 5h + ponoči( tako da sem nekaj oseb ponoči zbudil) Screenshot by Lightshot (deff je od obeh osebnih defferjev hektor4 in ganjalf ter od jony01,hasis,(sittal jima je hektor4) kobran,abc (sittal ganjalf) ter smuka, ki je sittal še jnju.


  V začetku oktobra (oz že malo prej) sem se odločil da bom v npdju ponovno organiziral napade nad midgard ter kmalu od blazeja izvem, da ima dostop skrata preko sitterstva. Ter mm-je mu pošilja savi (2 acc od skrata),da midgard ne bi ugotovil, da nam pošilja mm-je. Seveda pa sem blaze-ja prosil za geslo od accja (na katerega sem dostopal preko bratovega računalnika) ter beležil online statuse v midgardu, da bi bile akcije čimbolj uspešne.


  Online statusi 9.10.2017 v midgardu (ostali screenshoti so se nažalost izgubili) Screenshot by Lightshot in Screenshot by Lightshot


  pri nas Screenshot by Lightshot (od ostalega dela alianse žal nimam nobenega screenshota)


  V septembro smo še old frend-u iz k.k. sčistili velikega trenerja.(poročila nimam)  Nove akcije sem organiziral za 5.10.2017, ker je bil namen da onesposobimo čimveč igralcev od midgarda. (tarče so se izbirale predvsem glede na oddaljenost od nas da bi midgard čimtežje organiziral bunker ter da jim naredimo čimveč škoda z čimnanjšimi izgubami + da jim čimbolj zmanjšamo pošiljanje surovin v njihov ww (takrat še samo žito) ter da dobim nove farme, saj je takrat bil midgard v VELIKANSKI oz skoraj NEPREMAGLJIVI prednosti pri vsem(od vojske do populacije).Prav sem malo pred tem maukec-u in nicetry-ju zrihtal nogice oz zaveznikov (tayre iz pjebekov in tevton-a iz k.k.)


  nicetry vs tigerman: Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil
  blaze vs levcek: Generator Travian bojnih poročil


  FERIgeeks vs sploosh in virimortus: Generator Travian bojnih poročil


  7.10.2017


  FERIgeeks vs sploosh: Generator Travian bojnih poročil
  maukec vs tiktak: Generator Travian bojnih poročil
  nicetry vs triporkodijo: Generator Travian bojnih poročil
  blaze vs tigerman: Generator Travian bojnih poročil
  8.10.2017
  triglav vs levcek: Generator Travian bojnih poročil
  9.10.2017 lovljenje offa od serd jr. : Screenshot by Lightshot
  14.10.2017
  nicetry vs levcek: Generator Travian bojnih poročil


  maukec vs serd jr. : Generator Travian bojnih poročil


  FERIgeeks vs VIRIMORTUS : Generator Travian bojnih poročil (kasne


  je uničenje metropole) Screenshot by Lightshot


  16.10.2017 kraja malih očk Screenshot by Lightshot (hektor4 jih je prevzel)


  z tem datuom sem zaključil z organizimanimi napadi nad midgard z namenom rušenja suportov in metropol (omenjenim v tem odstavku-ostale se še samo moje solo akcije in rešenje ww vasice od midgarda ter organizacija prevzema artov za gradnjo wwja ter ostale solo akcije ko si igralci NPDja sami organizirali)  moj off 14.10.2017 Screenshot by Lightshot  Enkrat v oktobru so se člani pjebekov preselili v NPD zaradi lažje komunikacije.


  ZAKLJUČEK:


  22.10.2017 so z več urno zamudo prišlji gradbeni načrti. Pred tem je prišlo v igri do kakšnega buga ali kaj podobnega in so natarji začeli spownat nova naselja. Krog je nastal po čistem naklučju skoraj čisto na sredini mojih "spodnjih" naselij tako da so moja naselja 001 Castle Black, 006 Nightfort,012 Highgarden in 016 Beyond the Wall"omejevala" krog na zahodu.Na vzhodu 017 The Iron Islands, bolj proti sredini 013 Eastwatch in 014 The Wall ter na jugu 018 The North.


  23.10.2017 ponoči smo uspeli sčistiti 1 gradbeni načrt ter še nato 1 gradbeni načrt katerega sem pomagal tudi sam sčistit Screenshot by Lightshot


  Zjutraj pa sem opazil, da midgard ni prevzel gradbenega načrta ( je pa ga sčistil) in sem hitro pisal hasis-u, če ima prosto zakladnico in jo je na srečo imel ter prevzel midgardov gradbeni načrt, zaradi česar smo imeli 1 dan prednosti pred midgardom. Prednost smo držali do 29 stopnje nato pa zaradi prevelikih izgub v deffu prepustili prednost midgardu.


  1. natarjev napad nad naš ww (napad od wwja 5 st) Screenshot by Lightshot


  5. natejev napad nad naš ww (napad od wwja 25 st) Screenshot by Lightshot


  6. natarjev napad nad naš ww (napad od wwja 30 st) Screenshot by Lightshot


  Pri čemer se vidi, da je razlika v moči natarjev pri 1 in 2 wwju na serverju kar velika in še vedno mislim, da je bila odločitev pravilna.(da prepustimo vodstvo midgardu) Saj kot lahko vidite nismo imeli ravno veliko deffa.


  mithrandirjav napad nad ww pri 45 st. oz 6 min po tem ko se je ww nadgradil na 45st. (Screenshot by Lightshot


  7. natarjev napad nad naš ww (napad od wwja 40 st) Screenshot by Lightshot


  8. natarjev napad nad naš ww (napad od wwja 45 st) Screenshot by Lightshot


  9. natarjev napad nad naš ww (napad od wwja 20 st) Screenshot by Lightshot  Vmes nam je cesar ponoči vlovil katapulte in ovne od 001 Castle Black Generator Travian bojnih poročil (škoda v filmih o starih časih so bili "katapulti in ovni" na obzidju zelo koristni) ampak kot zgleda pri travianu niso :D cas  6.11.2017 napad nad mithrandirjevo metropolo (kraja unikatnih nogic Screenshot by Lightshot) cca 1 dan po tem ko smo se nicetry,Vrbo,mithrandirjev in frodotom dobili na "piru".(Če verjamete ali ne sem to akcijo planiral že v petek.Na piru pa smo se dobili v ponoči iz sobote na nedeljo vendar, če se zamislim akcije jo ponavadi tudi izpeljem, ne glede na to kar pride vmes).Je pa res da si mi predvsem ti mithrandir takrat skoraj neprekinjeno spraševal kdo vse je naš multiacc ter vohun pri vas. (vsaj 15x si ponovil eno in isto kar mi je res šlo na živce, ampak če odmislim to si drugače vredi oseba)  Vmes rušenje wwja od midgarda.(objavil je že p_racunalnicar-tako da bom zalepil samo report našega napada). Screenshot by Lightshot
  Dan kasneje prevzem off vasice od mithrandirja (z največjim offom serverja in malim trenerjem) ter kraja unikatne trdnosti za kobrana. Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot
  Screenshot by Lightshot


  Po tem sta bili tedenski medalji 1 top napadalca in roparja rezervirani za mene (z izjemo midgardove rušenja našega wwja kjer sem bil 3 pri napadalcih).  22. natarjev napad nad naš ww (napad od wwja 90 st) Screenshot by Lightshot


  Takrat sem zaradi male količine deffa prepričal alianso Empire kot skriti zaveznik, da ne bi dobili napadov od midgarda, ker so njihovi člani bili čisto blizu midgarda.
  23. natarjev napad nad naš ww (napad od wwja 95 st) Screenshot by Lightshot


  25. natarjev napad nad naš ww (natad natarjev 97 st) Screenshot by Lightshot


  Napadi midgarda nad naš ww (pozabili razpisat bunker).
  Napad frodota nad naš ww: Screenshot by Lightshot


  Vmes 26. natarjev napad nad naš ww: (natad natarjev 98 st) Screenshot by Lightshot


  Napad blobfish-a nad naš ww ( ww padel na 0) : Screenshot by Lightshot


  Pri ponovni gradnji wwja je bila organizacija pri deffu in žitu zelo dobra in se je število deffa lepo povečevalo + vse metropole so bile polne žita za v primeru bunkerja (ker v wwju zaradi pozne odločitve o lokaciji gradnje ni bilo preveč dobro razvita okolica wwja-manjkale predvsem metropole )  27. natarjev napad nad naš ww (napad natarjev 98 st) Screenshot by Lightshot
  xx. natarjev napad nad naš ww (ne ljubi se mi štet kateri) Screenshot by Lightshot


  rušenje našega wwja od undertaker-ja Screenshot by Lightshot


  Prevzem mithrandirjeve 2 off vasice (02 trakun)+ malega trenerja: Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot


  xx.natarjev napad nad naš ww (napad natarjev 90 st) Screenshot by Lightshot


  Za hec čiščenje drugega wwja in testiranje ene taktike. Screenshot by Lightshot


  Thunderstruck-ov napad nad naš ww (organiziran bunker vendar veliko deffa iz metropol ni prišlo pravočasno) Screenshot by Lightshot


  xx.natarjev napad nad naš ww (napad natarjev 95 st) Screenshot by Lightshot


  Zbranost pri pošiljanjužita je začela popuščat (občasno umiranje manjše količine deff kar se je do takrat zgodilo samo 1x)


  xx.natarjev napad nad naš ww (napad natarjev 96 st) Screenshot by Lightshot


  xx.natarjev napad nad naš ww (napad natarjev 97 st) Screenshot by Lightshot


  xx.natarjev napad nad naš ww (napad natarjev 98 st) Screenshot by Lightshot  Zadnji mesec aktivno čiščenje metropol in suportov od midgarda(zaradi pomanjkanja žita, saj se nam je dnevno naredilo offa za več kot 36k žita na h ter še nekaj deffa.V tem stilu:


  Screenshot by Lightshot  Par dni pred koncem solo rušenje undartaker-a (zbil sem mu cca 12 k pop), kjub tem da je vrival deff v skoraj vsako naselje + na poti mi je umrlo več vojske zaradi pomanjkanja žita kot ob napadih.


  Zadnji dan čiščenje blobfishovih oaza za pir (Vrba mi je dolžen 2 pira :D)


  Za 1. pir. (zmotil se je pri koordinatah prave oaze) Screenshot by Lightshot


  Za 2. pir. Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot


  Par h pred koncem do par min pred koncem rušenje mithrandirja (zbil cca 12k pop), saj sem že prej martin-u obljubil, da bo na koncu prvi po populaciji.


  Ostanek vojske po koncu serverja. Screenshot by Lightshot Uspel naklitat tudi preko 150k deffa vendar je na koncu dosti umrlo v wwju in doma zaradi lakote.(prav tako kar nekaj offa)


  Off vasice 001,002,006,012,013,014,017(ta je hibrid- ei za ropanje + preatoriani :D), 018 (v ostalih naseljih se off nikoli ni delal razen kakšna manjša količina za fejke (max 100 imp in 20 kat), čeprav ste nekateri nasprotniki mislili da delamo off v še katerem drugem naselju ter v katerem resničnem off naselju manj...  MEDALJE: Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot


  Zaradi ne zanimanja do populacije - razen čistega konca 2 trakca plezalcov.


  Na koncu 2 po pop, 1 napadalec (z velikansko prednostjo),4 branilec.  Poraba denarja za acc ferigeeks je bila 35€ (10 soigralec 25 jaz) + za 10€ sem kupil kobranu gold, saj sem se s kobranom zmenil, da za gradnjo wwja dama vsak pol)


  + poraba cca 1M srebra od umetnih farm in povečevanja srebra na dražbah . Kupovanje in prodajanje ob pravem času... (pravzaprav čisto legalno, saj "prenos" srebra ni prepovedan je pa v igri veliko omejitev, ki to probajo onemogočit.


  Edini vohun naše alianse v midgardu (odkar sem jaz prevzel vodstvo oz se za to začel zavzemat) j e igralec skrat "oz savi". (vohun je bil ugotovoljen 9.10 tako, da sem do njega imel dostop samo kakšen teden).Vse naslednje akcije so sem organiziral na podlagi tega tedna in občutku.  Do oktobra poznal geslo samo od accja ferigeeks in hektor4(kateri je bratranec registriral na moj mail ker itak ve kodo od tistega maila in bil igran preko sitterstva)


  V oktobru sem dobil geslo od blaze-ja. (zaradi dostopa do alianse midgard preko skrat-a, kateremu je sittal).Prav tako sem v tem mesecu dobil gesla od ganjalf-a,smuk-a in kobran-a.(mislim, da po napadu serd jr. nad naše naselje 001 Castle Black- da jih ponoči več ne bi budil).Maruec mi je še tisti mesec zrihtal geslo od ABC (preko katerega dostop do tayre),hasis (dostop do alianse pjebeki, dokler ni prvotni igralec prišel nazaj igrati), JNJ.


  Ter P_racunalnicar geslo od majkomilo (zadnjih par tednov je sittal še fireball-u) in jotaro(zadnjih par tednov je sittal še milher-ju). Prav tako bi še lahko brez težav zvedel geslo od tistih par umetnih farm ki so še ostale vendar se mi z njimi niti približno ni dalo ukvarjat.  Tako, da mogoče celo nisem imel gesel do največ accjev na serverju, čeprav nekateri mislijo drugače (in ko me je kdo vprašal v živo sem mu rekel, da igram vse accje na serverju). Vem le da je Vrba imel od kar dosti igralcev gesla (vsaj 3 v NPDju- majkomilo,M1960BOR in sph1nx dokler je še bil pri nas). Kolko pa jih je imel v midgardu pa nimam pojma in me niti ne zanima.
  Čestitke in zahvala vsem članom alianse NPD Screenshot by Lightshot , K.K (z izjemo tiste 1/4 alianse ki je bila skozi siva:D ) Screenshot by Lightshot. in Empire(zasledil sem samo mislim da 4 igralce, ki so pridno pošiljali-upam da se motim, saj je preveč podatkov in ste bili vsi pridni) Screenshot by Lightshot ter seveda moje alianse Got Screenshot by Lightshot, ki ste vztrajali do konca ter pomagali pri granji wwja z vojsko in surovinami.  Da še jaz napišem nekaj besed o igralcih ki so "iztopali".


  Najprej banda, ki je ostanovila NPD- omenjeni že v začetku (hvala za povabilo in je bil zelo zanimiv server za mene- edino preveč časa je vzelo :D).
  kobran- "na koncu si postal že kar poslušen in več nisi delal prevelikih bedarij :D" drugače vredi oseba :) aja pa če imaš prve katapulte še nisi zmagal :D.
  maukec: vredi offer glede na čas vložen v igro in število kupjenega zlata.
  kobran in maukec skupaj: drugič me poslušajta preden kogar napadeta ker tisti napadi nad double face so bili 100% predvidljivi, ker sem povedal tudi preden sta poslala na kavi. (čeprav zdaj mislim , da sem vaju že dovolj podučil in takšne napake ne bi naredila).
  nicetry isto kot maukec.
  blaze : vredi offer glede na čas in število kupjenega zlata in na koncu si me kar presenetil z velikostjo zadnjega offa.
  yuri: vredi offer glede na čas vložen v igro
  triglav, tedy: hvala za vajino vztrajnost kjub rušenju vajinih naselij s strani midgarda. (isto velja še za vse ostale sočlane. ki so bili rušeni)
  martin : top deffer alianse :D hvala, da me vedno ne poslušaš in pošlješ več deffa kot povem + hvala za vsa poizvedovanja.
  ganjalf :moj osebni deffer hvala za vse:)
  ribic :hvala da si se naselil z parimi naselji k meni + najbolj zalagal naš ww z žitom
  jony01: " gospod pergament "hvala za ves deff, saj glede na deff v 1 kosu si ga imel daleč največ :D)
  p_racunalnicar-hvala za vso pomoč pri vodenju alianse in gradnji wwja ter pogovirih na skypu.
  (mogoče sem še kakšnega izpustil)


  Pa da še grem k nasprotnikom.
  Vrba (sph1nx, blobfish) : hvala za vse skype pogovore + "tečnarjenje", da naj prevzemem vodenje in organizacijo NPDja.Ter edini, ki je bil "normalen" od vas 3 iz vodstav midgarda ko smo se dobili .
  mithrandir- moj tekmec za 1 top roparja tedna odkar sem začel igrat na polno :D kar nekaj krat sma se izmeljala na 1 in 2 mestu top roparja. Vredi oseba, čerav tak kot sem đe povedal me ravno tolko x eno in isto ne bi rabil spraševat :D
  frodo- tudi ti si vredi oseba vendar ko smo se dobili me ravno ne bi rabil tako objemat, sej tudi jaz nisem kaj več kot človek :D


  Še 1x hvala vsem, ki ste ostali do konca serverja in bi še 1x igral z vami če bi lahko :D Tudi z naprotniki, če bi želeli, da sem zraven njih v aliansi# :D (oz vedno bom sam svoji aliasi z 1 članom:D)


  To je z moje strani vse, če pa bom še kdaj igral travian pa nevem oz zdaj par mesecev zagotovo ne .Ter mislim da sem bil kar objektiven in da preveč stvari nisem spustil.  Lp Jakob (glavni od 4 na accju ferigeeks)


  ps. ne me spraševat kateri bot se je uporabljal na začetku severja na multiaccjih (povem le da je bil brezplačni) ter kako "prenesti" srebro, saj se mi ne ljubi razlagat...

 • Tako, da mogoče celo nisem imel gesel do največ accjev na serverju, čeprav nekateri mislijo drugače (in ko me je kdo vprašal v živo sem mu rekel, da igram vse accje na serverju). Vem le da je Vrba imel od kar dosti igralcev gesla (vsaj 3 v NPDju- majkomilo,M1960BOR in sph1nx dokler je še bil pri nas). Kolko pa jih je imel v midgardu pa nimam pojma in me niti ne zanima.

  Pravzaprav nisem imel niti enega gesla. :D


  M1960BOR je imel le napacnega duala za katerega geslo sem komaj po preklopu racunov izvedel.
  majkomilo pa je bil stric, ki se je na forumu ponujal na pladnju - ponovno ni moja krivda.
  sph1nX pa je moj racun, menda 2-3 tedna pred zabijanjem sem preko sittanja cuval Blobfish, po zabijanju pa preklopil.


  2 acc-jev vzporedno nisem nikoli klikal, čeprav sem imel dostop na DoubleFace, ki pa sem le nadzoroval + v metropoli, kjer je NPD&ZPD garaziral. (Martin lahko potrdi) In glih ta vpogled tu pa tam me je stal 10% racuna takrat. (Hvala Drejci <3 )

 • Mislim, da se spodobi, da še zloglasni kmetavzar/tayra napiše nekaj malega


  Čeprav sem odigral le prvo polovico serverja, sem pa vseeno spremljal igro do konca.


  Verjetno sem dosti ljudem ostal v slabi luči glede na zgoraj napisane stvari, ampak upam, da nisem glavni krivec za dokaj dolgočasen razplet serverja.


  Moj prvotni namen je bil poiskati solidno alianso in v miru klikati travian v prostem času...
  Ampak, kot se vsi iz +/+ kvadranta lahko spomnite, je bilo stanje tam obupnu (edina aliansa je bila zelo amaterska *zelenjavčki*).
  Ker ni kazalo, da bi prišlo do kakršnega koli napredka, sem se odločil, da vsaj ustanovim konkretno alianso v prid vsem dobrim igralcem na +/+. Sprva so stvari šle gladko, saj sem uvodno fazo igre še lahko nekako nadziral alianso, a sem že takrat vedel, da to nebo dolgo držalo. Zato sem kaj kmalu pričel z iskanjem ljudi, ki bi želeli voditi ali pa vsaj pomagati pri vodenju. Ko sem že mislil, da bo šlo vse v $%#* se je prikazal Parry Hotter, pri katerem sem takoj opazil, da ve kako in kaj.
  Ampak na žalost me je še ta kaj kmalu zapustil.


  Ker sem bil zaradi službe večino dneva odsoten, mini preostalo druga, kot pa da sem igral diplomata in probal zavleči mir v aliansi vsaj dokler se nebi našlo kakoršno koli vodstvo.
  So bili izkušeni posamezniki, s katerimi sem bil že zmenjen, da predam vodstvo. Ampak na nobeno presenečenje, so tudi ti izginili in me ponovno pustili samega. Tako se je nato vleklo nekaj časa, dokler se ni zgodil čudež in so mi višje sile poslale p_računalničarja in indexa, ki sta me nekoliko rešila bremena solo vodenja. Še bolj pomembno kot to, pa sta prinesla veliko zabave in dogajanja v mračno in predvsem tiho alianso. Čez čas se je nabralo kar nekaj zanimivih ljudi, s katerimi smo imeli zelo zanimive debate v naši "javi" skype sobi.


  Tako se je večinoma naša pozornost premaknila iz resnega igranja v zajebancije,za kar mi niti malo ni žal :D


  So bile tudi sporne situacije, še posebaj glede prvotne združitve z NPDji, pa čeprav se je izkazalo, da je bilo to usojeno in bi bilo lahko že dosti prej izpeljano khm khm.


  Do sem pelje moja zgodba na tem serverju.
  Srčno upam, da ste se med branjem vsaj malo postavli v moje čevlje in nekoliko razumeli zakaj so šle stvari tako kot so.  za konec pa še en mali nasvet ekipi midgard:
  V prihodnje vsaj probajte igrati malo bolj pošteno igro, pa bodo serverji dosti bolj zanimivi pa dlje aktivni. Imel ste super alianso z dobro organiziranostjo. Server je posledično začel umirat zarad vseh teh slanih trikov z vohuni/multiji po drugih aliansah, kupovanjem večjij računov nasprotnih ekip pa tudi te ukane v zaključku igre ("friendly fire" na NPDjev WW)


  Drugace pa brez zamer pjebeki, pa upam da se naslednic vidmo na kakem bolj pestrem serveru :D