Opastusta aloittelijalle

 • Tervehdys!


  Travianin Facebook-sivuilla julkaistiin juuri linkki vanhaan Lord Aslanin tekemään aloittelijan oppaaseen. Osa pelin houkutusta on oppia itse touhuamalla, kunnes konkari tulee ja pyyhkäisee kylät matalaksi. Sinisilmäiselle aloittelijalle voi tulla olo, ettei kukaan pidä hänestä X/ . Jos tuore pelaaja ei saa kutsua liittouman turvaan ja koulittavaksi, sattaisi aloittelijan oppaasta olla hyötyä.


  Lord Aslan's Comprehensive T4 Start Game Guide?


  Haussa olisi hieman kokeneempia pelaajia, jotka tietävät kuinka tuoreet pelaajat opetetaan tavoille. Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan palasen suomenkielisestä ohjeistuksesta, tai porukalla koko oppaan, niin olen varannut tätä suuresti arvostettua tehtävää varten rehellisen määrän kultaa. Pohjana voi käyttää yllä olevassa linkissä olevaa opasta, mutta se ei ole millään tapaa pakollista.


  Kiinnostuneet ilmoittautukoon tässä ketjussa, yksin tai kaveriporukalla. Keskustelkaa mistä opas alkaa ja mihin se päättyy, jotta aloittelevat pelaajat eivät heti menettäisi toivoaan. Voitte samalla avata kokonaan uuden ketjun esim. nimellä: "aloittelijan opas", jossa kiitätte itseänne oppaan kirjoittamisesta. Voitte käyttää kaikkia Travianin kuvia tai omia kuvianne, ottaa kuvakaappauksia tai keksiä muita erikoistehosteita jos pelkkä teksti ei riitä. Eri aihekokonaisuudet kannattaa julkaista erillisinä kommentteina, sillä kommenteissa on merkkirajoitukset tällä foorumilla.


  Oppaan kirjoittajat saavat myös valita itselleen uuden kunniatittelin tänne foorumille. Tehtävällä ei ole aikarajaa.


  Tämä opastoive on putkahdellut välillä esiin joko suoraan tai rivien välistä, joten toivottavasti sopiva opastiimi saadaan kokoon :love:

 • Vielä kyselisin, tein jonkunaikaa taaksepäin forum tilin ensimmäistä kertaa kun duali postaukseen vastasin. Olisko mahdollista vanhalta sähköpostilta laskea pelaaja aika jotta saisin veteraani mitallini.
  Ja pystyisitkö resettaamaan tuon mun nickin vaihtoajan, kirjotin sen väärin prosessissa ku mitä piti alunperin syöttää ni oli varattu.
  Kiitos!

  Semmosta sitten tänään..

 • Tähän voisin osallistua huvin ja työttömyyden vuoksi, lähinnä servun rushi startti ja siitä fakteihin kiinnostas kirjotella :)) tosin fixille suunnattuna


  Fix22 Meller @ Hali/ Fix24 Ammun tornista @ KK / Fix25 Serkku pellaa @ MAIKKE / Fix26 t0mbl @ ToJaZa / Fix28 Niko Nyman @ MNK

 • Muiden innokkaiden ohella voin kuluvan UK1 kierroksen aikana pitää "päiväkirjaa", mitä teen servulla mihinkin aikaan (ja kuvat tukemassa tekstiä). Pomminvarma aloittelijan opas tulossa , Lord Aslanin tapaan eri osioita käyttäen.


  edit: ja mulle joku voisi tehdä pomminvarman fooruminkäyttöoppaan. Misclickin takia aukesi uusi thread , voi siis siirtää tuonne Samisun aloittamaan opasketjuun kommentiksi.

 • ^^


  Näyttää siltä, että (aloittelevia) pelaajia tullaan hemmottelemaan useammallakin oppaalla. Ohjeita tai vinkkejä voi alkaa julkaisemaan omaan tahtiinsa kun siltä tuntuu, ja päällisin puolin ainakin näyttää siltä että aiheet tukevat toisiaan. Toive oppaasta / oppaista ei tullut mitään virallisia reittejä pitkin, vaan tipoittain eri pelaajilta suoraan tai rivien välistä (esim. pelituen kautta). Answers-sivut ovat hyödylliset, mutta niiden selaaminen ei välttämättä ole se helpoin askel pelin oman lyhyen tutoriaalin jälkeen. Kiitos siis kaikille opastamisesta kiinnostuneille koko pelaajayhteisön puolesta jo tässä vaiheessa 8)


  Aihekokonaisuuksia joita tähän mennessä ehdotettu tai aloitettu kirjoittamaan (korjailkaa jos olen väärässä):


  Meller: Fixin rushi startti & artefaktit


  STW: Pomminvarma aloittelijan opas LA:n tapaan eri osioita käyttäen


  Nomad & co: heimojen taustat & ominaisuudet, kaavat rakennusjärjestyksestä, cp-tuotanto & vinkkejä

 • Tuo Lord Aslanin ohje on sinällään ihan hyvä, mutta en usko että kauhean moni aloittelija ryhtyisi yksin kunnolla farmailemaan ja pelaamaan tosi aggressiivisesti onnistuneesti.

  Itse jäin 2-3 pelaajan tileiltä pois kun tuli paha mieli kun en voi ostaa kultaa, vaikka olenkin ihan hyvä pelailemaan. Aloin yksin pelailemaan lähinnä Gallialaisilla puhtaasti puolustus tyylisesti jo muutama kuukausi, yrittäen tehdä kaikki täydellisesti. Voin siitä yrittää kirjotella opasta.