Toiveita ja ideoita peliin

 • Arvon pelaajat,


  Travian: Legends on uudistunut aika reippaalla kädellä viimeisen vuoden aikana. Saimme kaksi uutta heimoa, uutta grafiikkaa, uuden foorumin (joka yhä uudistuu), talvimaiseman ja uusia pienempiä ominaisuuksia. Uudistukset ovat näkyneet myös pelaajamäärissä, ja se taas kannustaa jatkamaan pelinkehitystä. Pelaajayhteisöltä tulevia ideoita kuunnellaan ja niitä myös toteutetaan.


  Nyt on hyvä hetki avata ketju ideoille, jotka saattaisivat tehdä pelistä entistä paremman. Kaikki varteenotettavat ideat lähtevät täältä päämajalle, ja mitä toteutuskelpoisempia ideat ja toiveet ovat, sitä todennäköisemmin niiden parissa lähdetään työskentelemään. Viimeisin Suomen domainilta lähtenyt idea koski yömoodia, eli talvimaisema hämärtyisi silmiä miellyttäväksi kaikille yökyöpeleille, ja torppien ikkunoissa palaisi valot. Toiveessa näkyi sen tarpeellisuus, sekä toteutettavuus - ja siksi sillä on hyvä mahdollisuus tulla noteeratuksi päämajassa.


  #AskTravian-ketjuissa ei Suomen foorumilla näy juuri kysymyksiä, mutta täältä lähti kuitenkin kysymyksiä esim. uusista grafiikoista joilla kylät erottuisivat paremmin riippuen heimosta. Päämajasta vastattiin, että toive kuultu ja enää puuttuu uusi graafikko.


  Toiveita kannattaa esittää ja ideoita jalostaa, jos jotakin uutta peliin kaivataan. Voitte esittää toiveita tässä ketjussa, tai tällä foorumialueella luomalla uusia ketjuja - niin tiedän mistä niitä haen ja raportoin eteenpäin. Toiveita on ollut tapana esittää pelitukeen tai yksityisviestinä foorumilla, ja kiitos niistä, mutta ehdottomasti paras olisi esittää toiveet ja ideat kaikkien nähden. Näin ideoista voi keskustella, niille voi peukuttaa ja niitä voi jalostaa porukalla. Samalla päämaja näkee, ettei kyse ole pelkästään yhden pelaajan ajatuksesta.


  Noin, sana vapaa ja toivottavasti joku tarttuu syöttiin ^^

 • Sitterille vois ainaki laittaa oikeudet heittää myös kovia atteja matkaan sen sijaan että voi hyökätä vaan ryöstöllä. Ei tarvis enää ryysyjen ja makkooiden ulista siitä proxyjen käytöstä tulevaisuudessa.

 • Sitterille vois ainaki laittaa oikeudet heittää myös kovia atteja matkaan sen sijaan että voi hyökätä vaan ryöstöllä. Ei tarvis enää ryysyjen ja makkooiden ulista siitä proxyjen käytöstä tulevaisuudessa.

  Tämä olisi hyvä uudistus, saataisiin pelaaja määrät nousuun kun jokainen tili voisin tehdä proxylla itselleen 4 tiliä lisää ja mähinät olisivat valmiit

  Fix11 KukkaKepponen-Fix17 Kalassa Fix23 Kolmetaddut Fix24 Kännisjaläpäl Fix26 3raitaa

 • Tämä olisi hyvä uudistus, saataisiin pelaaja määrät nousuun kun jokainen tili voisin tehdä proxylla itselleen 4 tiliä lisää ja mähinät olisivat valmiit

  Miten toi nyt liittyy mihinkään? :D Voithan sä nytki proxyilla tehdä itelles vaikka 187 tiliä avuks ja pelata kaikkia siten. Jos sitterillä olis oikeudet heittää niitä koviaki atteja matkaan niin sehän just vähentäis proxyjen käyttöä koska niitä ei enää tarvitsis käyttää niin paljon kun se opsuissa muiden lähetyksien auttelu olis sääntöjen mukaista.

 • Miten toi nyt liittyy mihinkään? :D Voithan sä nytki proxyilla tehdä itelles vaikka 187 tiliä avuks ja pelata kaikkia siten. Jos sitterillä olis oikeudet heittää niitä koviaki atteja matkaan niin sehän just vähentäis proxyjen käyttöä koska niitä ei enää tarvitsis käyttää niin paljon kun se opsuissa muiden lähetyksien auttelu olis sääntöjen mukaista.

  Kato kun ei tarviis enää sen jälkeen kun tilit on luotu nii käyttää proxyä uudelleen vaa voi chillaa ilma d

  Fix11 KukkaKepponen-Fix17 Kalassa Fix23 Kolmetaddut Fix24 Kännisjaläpäl Fix26 3raitaa

 • Kato kun ei tarviis enää sen jälkeen kun tilit on luotu nii käyttää proxyä uudelleen vaa voi chillaa ilma d

  no kun sulta menny nyt toi pointti näköjään ohi. Miten sun mielestä se että pystyy laittamaan kovia atteja sitterinä LISÄÄ proxyilyä? Sun tekstistä ainakin tulee sellainen kuva et oot sitä mieltä, että koska kovia voi laittaa sitterinä niin sen takia multiaccoja tulisi lisää?  Sitterille vois ainaki laittaa oikeudet heittää myös kovia atteja matkaan sen sijaan että voi hyökätä vaan ryöstöllä. Ei tarvis enää ryysyjen ja makkooiden ulista siitä proxyjen käytöstä tulevaisuudessa.

  selvästi tässä ollut pointtina että helpottaa offina pelaamista kun ei välttis tarvitse itse olla paikalla lähettämässä joukkoja. Sitterikin pystyy laittamaan sankarin hakemaan artia tai osallistua opsuihin. Mitä enemmän ajattelen tota niin sitä paremmalta se oikeestaan kuulostaa. Ongelmana voi olla et lopulta se menee siihen että muutama aktiivinen ja innokas pelaaja hoitaa melkein koko liittoa, toisaalta tällä hetkellä sitä samaa tapahtuu proxylla.

 • Kehitysidea uuteen alue serveriin (Fire and Sand).
  Aihe: joukkojen "Eteenpäin lähetys"


  Näin se toimii:
  Painat kokoontumispistettä, etsit lähetettävät joukot ja painat "lähetät eteenpäin" nappulaa. Sitten unohdat sen kylän nimen tai koordinaatit jonne ne piti laittaa ja siksi palaat takaisin tarkistamaan sitä kartasta/viestistä/jostakin, jonka jälkeen klikkaat taas kokoontumispisteen kautta itsesi lähettämään joukkoja.
  Ongelma: vahvistettavan kylän koordinaatteja/nimeä ei pysty muistamaan ja sen merkitseminen ylös on liian työlästä. Myös kokoontumispisteen kautta "kulkeminen" on rasittavaa.


  Näin sen pitäisi toimia pelitilanteessa:
  Saat liittouman johtajalta ally viestin pakituksesta. Viesti sisältää linkin pakitettavaan kylään. Painat "Lähetä joukkoja" nappulasta ja lähetät kaverisi joukot eteenpäin aivan kuten lähettäisit omasi. Joukot olisi tietysti eritelty siten, että voit valita kenen joukkoja lähetät ja kuinka paljon.


  Uskon, että tämä ongelma riesaa muitakin. Ja jos ette ymmärtänyt aivan kaikkea, niin yritän valottaa sitä lisää kykyjeni mukaan.

 • Terve possujuna,


  toivottavasti sain ideastasi kiinni. Lähetin kehitysidean nyt eteenpäin kuvineen päivineen (sisältävät tilitietoja joten en voi jakaa kuvia tässä). Kuvissa kuitenkin esitin että:


  1. pelaaja saa viestin koordinaatteineen, ja koordinaatit vievät tiettyyn kylään


  2. linkistä auenneen kylän valikkoon lisätään uusi linkki "lähetä joukkoja edelleen", joka näyttäisi samalta kuin "lähetä joukkoja". Linkki tulisi esim. "Lähetä kauppiaita" ja "Lisää farmilistalle" väliin.


  En pidä lainkaan mahdottomana, etteikö tällaista peliä helpottavaa ominaisuutta saataisi lisättyä peliin. :thumbup: Kiitos!

 • Siis tätä peliähän vois parantaa miljoonalla eri tavalla mut valitettavasti noiden saksalaisten pääpaino päivityksissä on uusien hienojen kuvien piirtäminen.
  Helppokäyttösyydestä monien päivitysten kanssa on puutteita ja kaikki listoihin perustuva esimerkiksi aiheuttaa mulle aika kovaa päänsärkyä, kun jos noita lisätessä ois vähän ajateltu pidemmälle niin koko hommasta ois saatu 1000 kertaa käyttäjäystävellisempi


  Kauppareitillä, yksinkertanen loputon merkki heittää lähettää resot joka tunti kylästä ilman tarvetta lisäillä, poistella ja muokkailla joka tunnin lähetyksiä erikseen


  Raidilistoihin muutamaa lisänappia, kohteiden siirtelyyn listalta toiseen ja joukkomäärien muokkaamiseen valittujen kohteiden osalta(esim jos haluaa nostaa kaikista täyttä säkkiä antavista kohteista nutit 2->3. Mikään ei oo myöskään ihanempaa kun joutua siirtelemään vajaita listoja yhteen kun farmeja dellee sellasia 60 satseja yks v*tu farmi kerrallaa.


  Varmaan 30 sekunnin duuni kirjottaa koodi noille alle siellä päässä

 • Toiveet kannattaa esittää selkeästi ja pilkkoa jokainen idea erilleen, niin ne on helpompi esitellä päämajalle. Jos mielessä on jokin valmis ratkaisu, joka parantaa pelikokemusta, niin se on hyvä muotoilla "ratkaisuksi", joka on helppo esitellä koodareille. Toiveet kulkevat useamman henkilön lapi, ja siksi on erityisen tärkeää pitää ne selkeinä ja ymmärrettävinä.


  Esim:


  Päivän tehtävät: lisätkää ohut reunaväri "Lisätietoja"-nappulalle tai muu tapa pelille ilmoittaa, että palkinto olisi nyt poimittavissa. Auttaa pelaajia muistamaan palkinnot paremmin.


  ***


  Raidilistoihin on jo muuten tulossa 20.3. päivityksen mukana kaksi parannusta.

 • Kauppareitillä, yksinkertanen loputon merkki heittää lähettää resot joka tunti kylästä ilman tarvetta lisäillä, poistella ja muokkailla joka tunnin lähetyksiä erikseen

  Siis jos oikein ymmärsin niin tämän voisi muotoilla selkeästi jotenkin näin: Olisi mahdollisuus lisätä nopeasti kopiota kauppareiteistä. Esimerkiksi jos haluaa lähettää boostikylästä kaikki resut jonnekin niin ei tarvitsisi 24 kertaa klikkailla sitä samaa. Tämän voisi ratkaista esimerkiksi lisävalinta näppäimellä toista joka tunti, jolloin kun tämä reitti on päällä kauppiaat juoksevat yhdellä klikkailulla joka tunti.


  Jos haluaa siirtää yhdestä kylästä kahteen kylään resuja joka tunti niin nykyisillä kauppareiteillä pitää tehdä 48 reittiä. Tuolla toista joka tunti tämä tippuis 2 reittiin.


 • Ok, kiitos luti selvennyksestä ja Feroxille toki myös kiitos ideasta :D


  Laitan nyt seuraavan ehdotuksen päämajalle. Toimenpide-boksiin lisätään vaihtoehto "kopioi seuraavalle tunnille". Kauppareitit voi sen jälkeen kopioida vaikka 20 kertaa peräkkäin yhdellä klikkauksella, jonka jälkeen osan voi poistaa, osaa voi muokata tai jättää entiselleen.

 • No siis, loppujenlopuksihan toi "kopioiminen" on jo olemassa ihan vaan menemällä selaimella sivun taaksepäin reittejä tehdessä
  5fe4717e2222946861213cfeda28be12
  Varmaan nopeampi kun minkäänlainen kopionappi


  Tarkennan viel et tässähä oli ideana se että jokatunnin resolähetykset pystys sisällyttämään yhteen reittiin.

  Joka tekee muokkaamisesta paljon helpompaa jos esimerkiks reitit on capista offeihin niin niitähä pitää sit muutella joukkojen ruokailun mukaan aika useesti. Joka tunnin muokkaaminen erikseen vaan tuntuu niin turhalta.
  Tää säästää myös sen jumalattoman rämpytyksen mmäärän kun reittejä pitäs jonnekkin tehdä.


  Merkkasin tuon ∞(loputon) merkin kuvastamaan tota tsydeemiä jonka oli tarkotus tarkottaa sitä että se lähtee kaikilla tasatunneilla.
  Pahottelut jos tuli epäselvästi mul ei aina pysy oikeen kynä kädes :D

 • mobiili pelattavuutta pitäisi Travianissa parantaa, esimerkiksi kartta....se on jotain aivan liian tuskaista puhelimella.... netin nopeus ja puhelimen laatu nykypäivänä 100% varmuudella nopeus/teho riittäisi pelaamaan ilman hitaan netin moodia. Mutta karttaa kun yrität sormella rullata niin liikkuu koko näyttö, ja etenkin jos selaat alaspäin karttaa niin androidin Chrome versiot päivittää nykyisen välilehden.... Ja aloita taas alusta... uskon että nykypäivänä kuitenkin valtaosa pelaa tätäkin mobiilina, niin eikö voisi kehitellä ihan omaa travian appia iPhone,Android sekä Windows versioille, tai sitten selainversiota parantaa mobiili käytössä.


  Kiitos :)


  ~N

 • Enemmän uusia heimoja? Kyllä, kiitos!


  Travianin heimovalikoima uudistuu suhteellisen hitaasti. Peli on ollut kokonaisuudessaan käynnissä jo 13,5 vuoden ajan ja suomenkielinen versio tuli 11 vuotta sitten. Heimoja on pitkän aikaa ollut vain kolme (gallialaiset, roomalaiset ja teutonit) ja nyt vasta hiljattain saimme, tosin Fire & Sand -serverille, ensimmäistä kertaa kaksi muuta heimoa (egyptiläiset ja hunnit) lisämausteena.


  Kehitysehdotukseni pelinkehittäjille olisi, että saisimme lisää eri heimoja jokaiselle serverille.


  Oma heimoehdotukseni on näin alkuun persialaiset.
  Ne koostuisivat persialaisista taisteluyksiköistä, joita olisivat:

  Persialaiset


  jalkaväki:
  -kilpitaistelija (=Sparabara) (suojaavat leveällä kilpirintamalla selustasta ampuvia jousimiehiä)
  -jousimies (kohtalainen hyökkääjä, heikko puolustaja; riippuvainen kilpitaistelijan suojasta)
  -raskas jalkaväki (=Kuolemattomat) (suomupanssarilla varustettu, voimakas hyökkäysyksikkö)


  hevostaistelijat:
  -hevostiedustelija (nopeasti kulkeva tiedustelija)
  -hevostaistelija (=katafrakti) (suomupanssareilla suojattu taistelija ja ratsu; hyvä hyökkääjä, kohtalainen/tyydyttävä puolustaja)
  -viikatevaunu (2-4 vetävää hevosta ja ohjaaja; renkaissa viikatteet; tehokas ja tappava puolustavaa jalkaväkeä vastaan)

  sotanorsut:
  -sotanorsutaistelija (hidas kulkemaan, mutta voimakas jalkaväkeä vastaan; jousimies ampuu sotanorsun selässä olevasta korista; vihollisen puolustavat hevostaistelijat voivat tuhota yksinäiset ja hitaat sotanorsutaistelijat)


  katapultit:
  -katapultti


  muurinmurtaja:
  -muurinmurtaja


  päällikkö:
  -satraappi


  uudisasukas:
  -uudisasukas


  Persialaiset olisivat taisteluluonteeltaan kuin hunnit eli tehokkaita ja vaarallisia hyökkääjiä, mutta heikkoja puolustamaan, koska jousimiehet vaativat kilpitaistelijoita kavereiksi, puolustautuakseen jalkaväkeä vastaan.

 • Tuohon Feroxin ideaan vielä sellainen lisäys että varsinkin noita x3 kauppareittejä voisi mahdollisesti peruuntaa. Elikkä siis jo käy niinkuin minulle nyt kävi että epähuomiossa laittaa reitin päälle väärään kylään ja kauppiaat olisivat sen lähemmäs 20h poissa pelistä, kun vielä pisti x3 menemään, voisi nämä ylimääräiset kuljetukset sitten jälkikäteen perua. Nythän ainoa vaihtoehto minkä itse keksin että kauppiaat saisi takaisin peliin on tyhjentää lähettävä kylä kokonaan resursseista niin eivät sitten kolmannelle kierrokselle lähtisikään, mutta servu sellaisessa vaiheessa ettei kauheasti tässä lähettävässä kylässä ole enään mahdollisuuksia tuhlata kaikkia resuja..


  Elikkä lyhyesti vielä: Useampien kauppareissujen peruminen lähetyksen jälkeen. Ensimmäistä reissua tuskin tarvitsee pystyä poistamaan, mutta kun ne kaksi jälkimmäistä pystyisi niin säästyisi isoimmilta vaurioilta.

 • Nyt jos pitää jotain kehitettävää sanoa jotain kehittävää :) Kauppareiteistä voisi tehdä helppokäyttöisemmän mm. checkbox tyylisellä ratkaisulla. (tulisi lista jossa kaikki tunnit 01, 02, 03... 23, ja niitten lisäksi all nappula jota painaessa valitsee kaikki tunnit.


  Itse nyt jonkin aikaa laskenut tunti tuotannon jokaiselle kylälle, Isojen juhlien hinta/ aika, sekä kehitettävien joukkojen hinta/ aika ja siitä reitit kyliin. helpottaa todella paljon elämää mutta vaatii työtä tehdä jota suurin osa ei ole valmis tekemään.


  ^edeltävästä johtuen ongelmaksi tullut mm kauppareiteissä tietyn kauppareitin muuttaminen. on todella vaikeaa alkaa muuttamaan jos samasta kylästä menee reitit 24/7 kuuteen eri kylään ja yhden reittejä ainoastaan muokata, Onko mitään mahdollisuutta jonkunlaista järkestelypalkkia kauppareiteille/ samantapaista checkbox ratkaisua jolla valita useampi ja poistaa jotta voi uudet tehdä tilalle?


  Ja farmilistoista. hyvä ratkaisu olisi edemmän muokattavuutta kuin ennen, kuten valita useampi farmi kerrallaan poistaakseen / siirtääkseen toiseen listaan vaikka toiselle kylälle, erittäin työlästä yksitellen siirtää nimittäin.


  En oikein näe tapaa ratkaista aijemmin mainittua useamman muokkausta samaan aikaan, kaikki farmit ovat yksilöllisiä ja yksitellen kuuluukin käsitellä.


  meni taas vähän pitkän kautta :)

 • Nuo egyptiläiset ja hunnit roskikseen

  Seuraava servu Rise of alliances 2x nopeudella rompuilla, gauleilla ja teutoneilla kiitos

  myös normaali servu 2x nopeudella kelpaa