S1 Loppupuheet

 • Noniin vihdoin se on päättynyt. Yritän pitää suhteellisen lyhyenä ja ytimekkäänä ilman ylimääräisiä raportteja ja turhaa spekulointia, kaikki varmasti omasta näkökulmastaan tietävät servun tapahtumista ja postaavat omat raporttinsa.


  Itsellä tullut pelailtua viimeksi aktiivisesti n. fix12-14 aikaan ja senjälkeen erinäisistä syistä jäänyt pelailut kunnes maailmanmatkan aikana totesin että uusi serveri olisi alkamassa ja vapaa-aikaa auringossa olisi riittämiin. Miksipä siis ei ?


  Alussa hyppäsin tilille Reroll (dualina myös reroll) ja tili oli siihen aikaan liitossa nimeltä MOAB. Nopeasti tuli selväksi ettei liitossa ole juurikaan kokeneita ja kykeneviä tilejä mutta potentiaalia ja osaavia pelaajia kylläkin. Pienellä kannustamisella ja neuvonnalla jyvät erottuivat akanoista samoihin aikoihin kun G-miesten rivit alkoivat repeillä ja näinollen erinäisten vaiheiden ja henkilöiden kautta syntyi "L". Ideana oli pitää L:n oma porukka suhteellisen pienenä (20-30 tiliä) vaikka materiaali ja tulevaisuuden näkymät eivät hirveän ruusuiselta näyttäneetkään siihen aikaan. Sota taakse jääneiden MOAB liittolaisten kanssa oli varmaa ja liittoja joista tuli joko kiveä tai uhka kiville oli +150 tilin verran.


  Neuvottelut Å:n kanssa tuottivat tulosta suuntaan rauha ja myöhemmin serverin tilanteen mukaan liittolaisuus. Faktit haettiin yhteisymmärryksessä ja niiden käytöstä sovittiin keskusteltavan tarpeen mukaan. Faktisaldo olikin melkoisen tuottoisa ja näinollen puntit hieman tasottuivat pienestä ja kokemattomasta liitosta huolimatta.


  Hyviä opsuja perusteista opetellen ja hieman jopa vihollisten huonoutta ja soppa oli valmis. Hyvinkin alussa tiedettiin että 2 isoa lappua on tulossa rami+pultti ja muut laput oli isojakin kysymysmerkkejä joten opsuamalla haettiin niskalenkkiä vihollisesta. Paljon kritiikkiäkin saanena kahden rintaman sota kuukausia kestäneenä (BJ&JÄG) tuotti suuria tappioita varsinkin offipuolella ja pakkimäärä liitolla oli lähestulkoon olematon vielä D150 tienoillakin.


  Erityiskiitokset seuraaville pelaajille:


  Reroll - Tili pysyi pystyssä mitään suuria tavotteita tai toiveita ei ollut vaan oli melko selvää että WW tili kyseessä, molempien idlailuista huolimatta kai me jotain saatiin aikaiseksi ??? :D
  Karpaasi - Korvaamaton apu johdossa. Faktit ja opsut 5/5 ja aina valmis auttamaan.
  Royal/Katatonia - Kun Å yhdistyi niin tuoretta näkökulmaa ja hieman sitä kuuluteltua kokemusta. (Eikai lapussakaan vikaa ollut 8) )
  Moxxi - Jokapaikan höylä ja mielensäpahoittaja discordissa ;)
  Ptt-, ippaz, MM - Lapusta koko tilille kiitokset ja Ptt:lle vielä liiton eteen tehdystä duunista iso peukku :thumbsup:
  A. Le Cog sekä Fearz - Sekopäät. 8o
  Childrafa - 50% ajasta joko jäähyllä tai banneissa liiton kannulla ja tilillä ei tapahtunut mitään. Hyvä että joku otti rennosti palautti muitakin maan pinnalle !
  Kaikki WW-lapa tilit ja niiden pelaajat - Ilman teitä ei olisi voitettu, lappuja oli loppujen lopuksi enemmän kuin oli tarve mutta työmäärä oli iso ja lopputulos ansaittu !
  Kaikki L/Kålmoset pelaajat - Hieno poppoo, vaikkei työmäärä pieneksi jäänytkään niin kaikki hoitivat hommansa kunnialla pienistä aivopieruista huolimatta 8o


  Oman tilin rapsoja:
  Unearkki - Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Joku pikkufakti - Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Siinä meidän saavutukset :whistling::whistling:


  Tilin infot:
  Reroll - 26 kylää // 21419as.
  Hyök - 31. 178518 pistettä
  Puol - 1. 13387950 pistettä
  Liiton raportteja kopioituna suoraan liiton discordin opsukannulta:


  Trilluminatin offin valtaus ja tilipullan ryöstö 4.8.
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Burmun offi 4.8, BJ siirsi pikkupullan alta pois 4min ennen osumaa.
  5176249264d,517672b006b(muokattu)
  Risumies capi 4.8.
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Polle capi 10.8.
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Gk offin (05) valtaus 10.8.
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  LesPo capi 10.8.
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Autisti 03 ja risumies cäpin nyrkit seinään
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  jou capi 15.8 (pikkuhaukka) (RIP Moxxi)
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Blade capi 15.8 (RIP Toope & Henkka)
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  MorugaScorpion capi 15.8
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Marcus Crassus, JÄG: buusterin valtaus (2. suurin kylä)
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  JÄG räpellys J & J capiin 25.8
  52560697ac2,525616b555f,52562b7f7c7(muokattu)
  Gk 03 ja Björn #RE seinät 29.8
  5273367059b,52734dc0cb3,5273553e7cf,52736205357,52737303a63,52738e9d612,5273911f07f,52740a6c7d9,527411259e1,527425b9136,527434e4760,52744d8665a,5274558ea56(muokattu)
  JÄGiopsu - Rautamiescap/Länsinaapuricap/Whiteheatcap 10.9
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Joe 02 - 11.9
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Scoth cap - 25.9
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Whiteheat cap - 25.9
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  WW-ajo G.Gold 12.10
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Shutter offin valtaus:
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  IVB cap (ilman rameja )
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Oweltow cap:
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Thuglife cap:
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  + muita ajoja perään mistä raportteja ei ollut löydettävissä. (Lähinnä peltojen kivitystä.=
  Ale offi 13.11
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Jönssi on ÄIÄ!: Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Burmun WW-lappu VEKS: Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Wesen offipakitus: Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Kiitokset kaikille, varsinkin Poromiehelle serveristä :thumbup:


  -Arget

 • Dualien painostuksesta suostuin rustaamaan pari ajatusta virtuaalimaailmaan:


  Kauas menneisyydessä michajahu tunkeutu privaa keskustelee ja kysy et lähenkö pelaamaa heille pakkia G-liittoon, servulla oli d3 menossa, kauaa ei tarvinut houkutella vaan tili oli aika nopeesti servulle jo luotu. Juuri sopivasti oli fix kierros päättynyt ja siellä hyväksi todetut dualit Ippaz ja MM_jotain rekryttiin tilille mukaan (tais mennä näin et nakkasin tilin infot privaa passuinee ja selostin lyhyenä ideana et tehdään pakkia)


  2. kylää tehdessä croppi lähti naaman edestä, eikä läheltä enään toista hyvää croppia kerinnyt ottaa, sovittiin yhteisesti dualien kanssa että lähetää korpee ja tehdää wwlapa. Tässä vaiheessa jo hieman uumoiltiin että eiköhän me listalle osuva lapa tehdä ku kerta hyvä slotti korvesta saatiin.


  G. liitto hajosi aika alkuvaiheessa peliä ja jäätiin hieman tyhjän päälle miettimään että minkä liiton messii sitä lähtis tulevaisuutta rakentamaan, ja tie vei tänne.


  Tili käytännössä vain simssasi viikolle 8 asti jolloin alotettiin raidaamaan startista, (konejonotus alotettiin d50 paikkeilla ja konemalliksi päätettiin ramit, kun liittouma rammeria tarvitsi.


  Pienellä tuurilla kävikin faktien tullessa niin mukavasti että sotis spawnasi 3 ruudun päähän offista korpeen, päästiin käytännössä heti jonottamaan koneita sotiksella, ja konejonot pysyi sotiksella siitä asti.


  faktijärjestelystä propsit liitolle, sotikset pyöri oikein mukavasti ja saatiin wwlapatileille jonot pidettyä vaikkakin sotiksissa hävittiin jäätelöpojille. Parit opsit liittoumana väännettiin heti faktien jälkeen.


  Suurin kiitoksemme ansaitsi ihan oman kappaleen tekstistä, Raidilistoja päivittäessä huomattiin että OWELTOW niminen tili löytyi idlelistalta jäätelöpoikien riveistä ja siellä istui sotis offissa, Pari päivää seurailin ja tiedustelin ahkerasti sotista, totesin että sama se on yrittää, hain monot jalkaan ja lähin yötä vasten retkelle. Sotis lähti mukaan ja siitä saatiinkin varmuus sille että suurin tavoite serverille on WR lapa kun siihen nyt kaikki edellytykset on.  Unelma meinasi musertua (en muista päivää, sanotaan päivien 130-150 paikkeilla) lähti capin pellot, Jonotus pysähtyi resurssipulan vuoksi, liitolta yritettiin saada apuja capin nosteluun mutta nihkeästi resua tuli, saatiin kuitenkin liittouman avulla pellot nousemaan 15 asti. Hetken motivaatiota kerätessä kaivoin kuitenkin laskentataulukon esille ja laskeskelin että onko tavoite vielä mahdollista tehdä. Todettiin että nostetaan pellot nopeasti tasolle 17, ja tämän jälkeen jonot rullaamaan, (tässä vaiheessa pyöritettiin yhtä sotista kahden tilin välillä g.gold -> loki) menetettiin 2,5-3vk jonotukset ja jouduttiin turvautumaan joukkojen ruokinnassa liittolaisten apuun (Sori karpaasi, sulla oli unepulla)  Lapa kasvussa, servu jatkui tasaisen tappavana 30 min välei raidilistan klikkailulla, kauppareitit vei kaiken resun offiin ja käytännössä lähes koko tili pysähtyi muuten, kahta pienintä kylää pystyi simssaamaan kun muualle resurssia ei enään riittänyt. Jossain vaiheessa sain vihiä että GK tilillä unesota turhana, capi rikki ja pelaajien moti kadoksissa. Taas lähettiin salaretkelle pikkulapasella startista ja sieltä tarttui unesota mukaan, jonotus pääsi vauhdilla päälle ja Lokitkin sai istuvan pikkusotiksen.


  Tästä servun loppuun asti ei meidän tilin näkövinkkelistä juuri mitään tapahtunut, mistä kirjottaisi. joten skipataan suoraan loppuun.


  Koitti päivä jolloin tavoite täyttyi, servu oli käytännössä jo ohi, voitettu ja odoteltiin vain että WR olisi täynnä, meidän tilin takia servua joutui venyttämään jo parilla viikolla, ja vielä siitä toista viikkoa venytettiin kun odotettiin LOKI:n lapaa. Lapa liikkui unepullan ja monojen avulla yllättävän pienellä vaivalla, eikä isompia viljaongelmia ollut. Käytiin tyhjä ihme ampumassa (hemoz kaikessa mulkkuudessaan väisti ihmeestä pakit ettei vaa saatas offipojoja), seuraava kohde olikin hemozin capi, sekin tyhjä. Sit löytyi ensimmäinen vastustus Hessun capista ja siitä kuva alla:  585bca3302cb8241570340c0bead8817.png


  Loppuservu ajeltiinki natuja, että saadaan lapa pois tililtä, lopputuloksena


  6db0b4069e7b45c197dc75e330691bc2.png 2,8M offipistettä  Lopuksi kiitokset:


  Arget- Ilman sinua lapa ei olisi tehty, vaan se olis ajettu Juhanan capii moneen kertaan. Syistä joita en jaksa avata. Sekä liittouman diktaattorina homma toimi lähes täydellisesti (pakko oli laittaa lähes ettei menis kehumisen puolelle)
  Karpaasi- Siu tili falatuotanto tais kärsiä hieman ku joku nilkki siirteli heeduja siu capii.
  Moxxi- Mukisematta otit vastaan kaiken mitä laitoin, ja pyysit lisää
  Katatonia & royal - Pientä kisaa piti teidän kans vääntää, ja saatiin motivaatio pidettyä yllä :) ansaitusti voititte kisan
  Muu johtoryhmä liitosta, hyvin pelas homma.


  Erityiskiitos Dualeille Ippaz ja MM_jotain, syssyllä jatketaan ehdottomasti saumatonta yhteistyötä.
  OWELTOW - Selitetty ylempänä


  listaa voisi jatkaa melko pitkään, mutta jokaiselle tasaisesti kiitos servusta.


  kiitos ja kumarrus


  ptt-

 • Mieki kirjottelen vaik en mittää tehny ko idlasin :D
  Eli tarkotus oli IRL kaverin kans lähtee hupsuttelee, noh pelasin sit 99/100 osan servusta yksin :D Aloteltii MOAB liitossa ja siitä siirryttiin L (thank mr. arge). Tein sit falaa koko servun ja opettelin pellaa :D Sit idlasin jonku 3kk :D
  Helvetin hauska servu, paljon opittiin ja näillä opeilla kohti uusia servuja!
  Kiitos:
  Arget: Opetit ja ohjasit mua aivan helvetisti, näillä ohjeilla kohti uusia servuja.
  Karpaasi: Sama kuin Arget, opetit ja koulutit!
  Rafa: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  luti: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  moxxi: kulta mussukka siellä kamelien keskellä <3

 • Tili: Toope


  Viime keväänä nelonen päättyi omalta osaltani liiton saamaan selkäsaunaan ja sen aiheuttamaan hajoamiseen. Jäi suoraan sanottuna paskan maku suuhun siltä servulta ja halusin nopeasti aloittaa puhtaalta pöydältä. Sopivasti roskalle tulikin melkein samantien ilmoitus ykkösserverin uudesta kierroksesta. Lähdin täysin soolona katselemaan servun tilannetta gallina tarkoituksena tehdä pakkitili korpeen ja tukea saman ilmansuunnan ihmettä loppupeleissä. Servulle ei pitänyt lähteä millään kovin isolla aktiivisuudella, simssailin yksinäni lounaan korvessa ja jo ensimmäisellä viikolla selvisi, että saman ilmansuunnan toisessa ennalta kasatussa liitossa (Å) oli yksi tuttu, jolle ilmoitin, että he saavat minulta servun myötä pakkeja, mikäli niille on tarvetta. Tämän enempää Å:n suuntaan ei "sooloaikani" aikana sitten ollutkaan yhteyttä. Kun servua oli kulunut muutama viikko, otti toinen näistä lounaan ennalta kasatuista liitoista (G) yhteyttä ja pyysi mukaan liittoon. Ennen kuin tämän suhteen keskesi mitään tapahtua, hajosikin G yhtäkkiä, joka johti L:n syntymään.


  Cipe otti heti G:n hajoamisen jälkeen yhteyttä ja kertoi kasaavansa lounaan kovimpia tilejä uuteen liittoon (L). Tähän liittoon päätinkin sitten lähteä mukaan ja yllättäen löysin itseni auttamassa Argetia liiton johtohommissa, tärkeimpinä hommina faktiaamun kordinointi ja opsujen suunnittelut. Arget kävikin jo omassa tekstissä läpi servun kulun, joten lisään pari mainitsemisen arvoista asiaa:


  • Kun ensimmäisen kerran päätimme rekrytä MOABiin jääneistä tileistä muutaman tilin mukaan L:ään juuri ennen fakteja, kutsuimme Argetin kanssa vain sellaiset tilit, joista meille olisi joko hyötyä, tai jotka olisivat liian iso uhka jäädessään MOABiin. Yksi näistä tällöin MOABista L:ään tulleista tileistä oli Tommey, jonka halusin mukaan liittoomme ainoastaan tämän tilin sijainnin takia. Tili sijaitsi mukavasti viereisen ilmansuunnan (luoteen) puolella ja toivoin, että tälle tilille saisi napattua arvokkaan faktin BJ:n nenän edestä heidän "alueeltaan". Näinhän siinä juuri kävi ja heti kun faktit tulivat, käskin Tommeyn syöksyä kohti unepullaa. Huhujen mukaan kerkesimme tähän faktiin noin 10-15 minuuttia ennen BJ:tä ja päätimme johdon kanssa siirtää faktin minun tilille. Sinne se jäikin melkein koko loppuservuksi ja sen avulla helpotimme WW-lappujemme (poislukien alkuperäisten Å:n lappujen) kasvatusta ja pidimme korkeaa pakkimäärää ihmeessä jo infranraksausajan, että pakkitilit saisivat jonotettua pakkia tehokkaammin.


  • Opsukohteita valitessa olimme välillä jopa tyhmän uhkarohkeita, menimme usein riskillä korkean profiilin kohteisiin. Nämä ison riskin ajot tuotti ylättäen hyvin tulosta ja BJ:ltä saimme valtailtua kourallisen offeja pois, vaikka seinäyksiäkin tuli helvetin paljon, mutta semmostahan tämä peli on.


  Vielä lyhyesti oman tilin tarina:


  Toope oli loppua kohden puhdas pullatili faktin takia. Fakti/opsulappu tuli alussa tehtyä, joka oli mukana Trilluminatin ja G. Gk:n offien valtauksissa ennen kuin meni Bladen capissa seinään. Seinäyksen jälkeen jonottelin falaa ja autoin WW-lappujen syötössä. Ennen ohjeita tilillä oli noin 400k falaa, sen suurempiin saavutuksiin tili ei joukkomäärissä päässyt, sillä ihmeen ja WW-lappujen ruokkimiseen meni ohjeiden jälkeen kaikki tilin resut. Ohjeiden jälkeen pelasin enemmän kylävahtina Reroll-tilillä kuin omallani raksailin ihmettä, päivittelin pullakelloa ja huutelin pullaa v-käyrä korkella :D.


  Kiitokset:

  • Arget: Ei perusteluja kaipaa, Vuoden Legenda 2017 tittelikin jo kertoo tämän herran merkityksen liitolle.
  • Reroll: Kiitokset ihmeen katselusta Argetin ja minun poissaollessa.
  • Moxxi: Ilman Mad Moxxi -tiliä (ja gelbsejä) ei ihmeen pullauksesta olisi tullut mitään.
  • Ptt, Ippaz ja MM_jotain: Röyhkeästi kehtasitte laittaa heedua Toopen capiin syömään, sain minäkin tilille hommia :D. Onnittelut vielä kerran myös ME-lapusta!
  • Katatonia ja Royal: Fuusion myötä tulitte mukaan johtoporukkaan ja toitte kokeneempaa mielipidettä liiton päätöksiin. Onnittelut teillekkin vielä kerran myös ME-lapusta!
  • Muut WW-lappujen raksaajat: Jönssi, Loisto, Fearz+Ale, Senaattori ja Yartza+Miklo+Ebonator
  • Ihmeen kovimmat pullaajat, joita ei tässä vielä ole mainittu: Känni-Ääliöt Snapsi ja Jubaasi
  • Iso kiitos liiton lukuisille pakkitehtaille ja kaikille opsuihin osallituneille!
  • Lisäksi iso kiitos kaikille liiton Discord-kannulla viihtyneille!


  -Karpaasi

  FI 2-'16: Karpaasi (Oxymoron) ~ Midsummer: Tuhnu (CM) ~

  FI 4-'16: Freyr (KIRKA!) ~ FI 1-'17: Toope (KÅL-ME) ~

  UKX 25: Tundra (SD) ~ FIX 27: Hekate (Olympos) ~

  FI 1-'18: Isaac Hanson (A&Y) ~ Nordics 6-'18: Byggare Bob (HKfc) ~

 • Tili: Kolttasissit
  Loppu sijoitus simssissä: 12. Kylät: 29 Pop: 22358
  Parhaat hyökkääjät: 9.
  Parhaat puolustajat: 6.
  Maailmanihme: sijoitus 4. Tasolla 10


  Lyhyestä virsi kaunis:


  Kiitokset Liittouman johdolle, Tiin Dualeille, Sotis ringin pelaajille, Snapsille pakeista kun capiamme murjottiin pariin otteeseen ja lopuksi ihan kaikille liittoumamme pelaajille. Niin ja liittouman ulkopuolelta vielä myös Fatty Ladylle.


  -yartza


  Ps. Sanokaa mitä sanotte niin vihujen selkäranka katkesi kun niiden ihmeestä katosi heille niin rakas savimonttu...

  Pikku kakkonen on vaihtunut isoon kolmoseen...

 • Noniin! Vihdoin saatiin servu pakettiin heti kiitos siitä. Mutta niin servun kulku omasta näkökulmasta.


  Servun alku. Some kysy mua servulle pakkitilkseen niin lähin sitten siitä alotin servun 21.04 kello 08:07. Päätin aloittaa servun farmaus taktiikalla, vaikka pakkitili oli tiedossa ennen servulle lähtöä. Ekat muutaman päivää meni ihan hyvin, ja roikuin top 10 ryöstäjissä ainoana Romppuna. Mä ja Some päätettiin sitten luoda liitto nimeltään MOAB, johon tuli paljon hakemuksia. Taisi melkein kaikki päästä jotka haki. Kuten Arge mainitsi jo aikaisemmin, että liitossa ei ollut juurikaan kokeneita pelaajia, mutta potentiaalisesti oli ihan hyviä.


  Noin päivä 70: L- liitto muodostuu osasta Moabia ja muita liittoja. Some jatkaa edelleen MOABin johtamista. Aloin jo tässä vaiheessa aavistaa L- liiton irtautumisen MOABista. Ja näinhän siinä sitten kävi oliko lähempänä 90 päivää.


  Noin päivä 110: “Laivarotat” Minä ja Some aloimme jutella L- liittoon siirtymisestä. Minulla oli tilillä varmaankin 15% koko liiton pakeista sillä hetkellä. Vaikka niitä oli ehkä noin 40k(Enhän mä tiedä vieläkään tästä pelistä mitään) Offeja ei tainnut juurikaan olla, ja sotis lähti liikkumaan Nuijasota- tililtä BJ:lle melkein ilmaiseksi. MOAB taisi haalia ihan 3 faktia. Jos sitäkään. Niistä kolmesta tärkein lähti menemään. Minä, Some, Welldone, ja joku muukin siirtyi Mafiaan(L) Kutsun sai myös Nuijasota- tili, mutta hän ei tullut mukaan. Siirtyessäni sain vinkkejä pelailuun, jolloin alkoi vasta pretojen tekeminen monesta kylästä, eikä vain kolmesta kylästä. Kuten Arge sanoi, että vietin 50% ajasta bänneillä discordissa, etenkin ensimmäisenä päivänä kun siirryin Mafiaan. Taisi tulla oliko 7 Potkua/Banskua sinä päivänä.(Ja noin 700 viestiä)


  noin 110-170 päivät: Rankkaa idlailua, ja vielä rankempaa potkujen hommaamista.


  170 Päivä: WhiteHeat tili tuhosi Somen- tilin jolloin Some siirtyin mun tilille. Tili oli sen viikon sit siinä hyvin aktiivinen, kunnes palailtiin vanhaa rytmiin.


  Servun loput päivät: Idlailua ja Kannulla turhuuksien puhumisia.


  Tilillä enimmillään oli se 150k pretoa ja offia 0. Simsissä pysyttiin top 30 170 pv asti. Siitä sit pudottiin 40+


  Top 10

  • 1 Hyökki rätti
  • 1 Puolustus rätti
  • 1 Ryöstäjät rätti


  Saavutukset:
  Ylivoimaisesti eniten banskuja ja potkuja omalta kannulta.


  Ikioma maailmanihme tasolle 2


  Yli 1k viestejä kahdessa päivässä omalle kannulle.


  Ikioma kannu liiton discordissa. (Oon ylpee)  Sims 51(13167)


  Hyökki 61(37724)


  Pakki 51(30445)


  Kiitokset


  Some: Pyysit servulle, ja jaksoit edes mua jotenkin.
  Arge: Todella hyvä liidu, joka jaksoi melkein aina mun turhuuksia. Opetit minulle ties kuinka paljon pelistä, suuri kiitos siitä! Servun komein, heti meidän oman kamelin jälkeen.
  Moxxi: Kiitos paljon joka ikisestä potkusta ja banskusta, jotka minulle annoit. Vaikka muutama tais olla ilman syytä.
  Snapsi: Tuun kyllä aikanaan etsimään sut käsiin, kun palaan peliin.
  Karpaasi: Kiitos kaikista vinkeistä mitä jaoit kierroksella. Ehkä mä seuraavalla kierroksella osaan jo jotain.
  Luti: Kiitos kaikesta mun tilillä käymisestä etenkin kun olin lomalla.
  Haklis: ( ͡° ͜ʖ ͡°)


  Ja kiitos kaikille muille servusta, opetuksista, mun osaamattomuuden siedosta ja seurasta Palaillaan asiaan sit lähempänä 2019 vuotta!


  Meitsi kiittää ja kuittaa!

 • Sitten kirjotellaas jotain Jägistä. Nyt tulee turhan pitkä postaus, mutta käsittääkseni kukaan vanhasta Jägin porukasta ei omista tiliä foorumilla/enää pelannu servun päättyessä paitsi minä. Oma tili ei nyt mikään jymymenestys ollut, koko servu käytännössä tuli pelattua pelkällä kännykällä ja 30 min aamulla, 30 illalla ja 30 yöllä. Simssissä käytiin sijalla 19 kunnes viimesinä päivinä tuli kivet eikä ollut aikaa/motia splittaa tai pakittaa kunnolla. En tiedä oliks motina varmistaa ettei kukaa jäätelöpojist ollu etusivulla simssissä vai ihan muuten vaan :D Ainoa mikä oikeesti yllätti oli tyrin ajo capiin jossa oli hämmentäjä, tunnustan että seinä oli tuolloin isossa warefaktissa (tästä tuli opittua :thumbup: ). Tilinä toimi siis Länsinaapuri ja kyseessä eka serveri sitten vuoden 2011, statseista ei paljoa ole mainittavaa tilin olleessa pakkitili. Jokunen raidirätti tuli vikoilla viikoilla kun muut lopetti raidaamisen ja sit yhdet hyökki ja pakkimitalit tuli napattua. Sijalle 24 jäin lopulta simssissä ja offipojoista tai deffupojoista ei paljoa mainittavaa.


  Tilin piti mennä deleen ainakin viisi kertaa servun aikana, lähinnä sen takia että kesällä tuli lähtö inssiin yllättäen kun firma ei myöntänyt uutta kolmen vuoden lykkäystä. Ensimmäisenä tavoitteena oli hypätä RG:n kyytiin kun tili kaakossa kerran oli, vauhtia haettiin PM-1/Sorbus nimisestä liitosta. PM-1 oli täysi fiasko ja ulkomaalaisten pelaajien johtama tuleva farmiliitto. Leppoisaa seuraa kyllä olivat. Jossain vaiheessa ulkomaalaisten vahvistusten moti loppui (melkein heti) ja aktiiviporukan kesken vaihdettiin nimi Sorbukseen. Johtoryhmässä taidettiin olla selvinpäin ehkä yks viikonloppu aikavälillä toukokuu-heinäkuu :D Vakiinnutin paikkani tuolloin takapiruna vasten tahtoani ja järkkäsin vähän pakituksia suuntaan jos toiseen ja ilmeisesti jollain tasolla pidettiin liittouman ulkoinen uskottavuus yllä ottamalla Oweltowilta ja Smokilta pari koppia, mutta tiedettiin hyvin että oli ajan kysymys ennen kuin tilanne perkelöityisi.


  Sitten oma aika pelata alkoi rajoittumaan pitkälti viikonloppuihin ja kännykällä klikkailuun. MOAB:ilta tuli jossain vaiheessa kyselyä et miten olisi jos hyppäisitte messiin? No tässä vaiheessa meillä ei halukkaita johtajia ollut, itse en koskaan halunnutkaan olla muuta kuin rivari joten aika pian sanottiin kyllä. Tässä vaiheessa tutkapari Vane + Rautamies omasivat ehkä 50% Sorbuksen offeista ja minä + jonimies pidettiin tilin pakit reservissä näitä varten. Muita pakkitilei ei oikeestaan ollut Lady XL:n lisäksi. D100 pakkia tais hädin tuskin olla 50k omalla tilillä ja pellot ehkä tasolla 14, eli alku ei lähtenyt ihan putkeen kun ei ollut hirveesti kokeneita pelaajia ympärillä joilta omaksua oppeja. Jägissä tilanne muuttui vähän, sieltä sai etenkin offipelaamiseen vinkkejä kysellessään. Rautamies kävi sweeppaamassa warefaktin jonka hain ite, ja sitten meikäläisen kylää käytiin pässillä valtaamassa putkeen ja raksattiin capeihin ja offeihin infrat parille tilille. Ikävä kyllä kovin moni ei sitä koskaan jaksanut pyytää ja esim Nuijasota otti pahasti osumaa origossa.


  Jägin ja L:n sodasta sen verran, että kukaan uudessa ns. "johtopoppoossa" ei uskonut että rauha pysyisi kovin pitkään. Vanhat MOAB:in parrat Jimbo, simski ja Laitis kannattivat ajatusta, Sorbuksen porukoista Vane ja Rautamies olivat aika 50-50 ja minä ja XL vastustettiin ajatusta. Vaikka tilimäärä oli isompi ja pakkia varmasti enemmän (ja offia varmaa 300% vähemmän) niin epäilin vahvasti ettei sitä saataisi koordinoitua kunnolla ottaen huomioon että pakkivastaavien tehtävät käytännössä pakolla nakitettiin XL:lle ja Petterille kun kukaan ei niitä halunnut. Tilannetta ei yhtään auttanut se, että oltiin aivan varmoja että liitossa on myyriä ottaen huomioon millä tavalla 'laivarotat' lähtivät :D No paska lensi tuulettimeen ja se ensimmäinen opsu jonka tarkoitus oli aiheuttaa yllätyksen myötä keskisuurta damagea onnistui vain osittain koska porukka kusi aallottamisen ja osa nukkui lähetysaikojen yli. Tässä vaiheessa itsellä oli niin paljon kiireitä että oma tili pysyi pystyssä ainoastaan Lady XL:n ja palikka666 sitteriavun ansiosta. Jimbo veti hyvin offivastuuta ja WhiteHeat otettiin siihen messiin mun ja Jimbon vetämänä koska tässä oli selvästikkin liiton isoin toivo offipuolella ja kokemuksen osalta.


  Jimbon moti alkoi jossain vaiheessa katoamaan kun kivet lensivät kiihtyvään tahtiin ja Laitiksesta ja simskistä en itse asiassa kuullut juuri sanaakaan koko Jägin aikana vaan molemmat delesivät aika pian sodan alkamisen jälkeen (tästä oon vieläkin aika suolainen). Marcus Crassuksen delen jälkeen alko omia capeja mennä remonttiin 2x viikossa eikä saatu niitä edes koko liiton voimin enää pystyy. WhiteHeat kultas oman capinsa ylös ehkä 4x koko servun aikana, himmeet respektit siitä et jaksoi ja vastas yksin ehkä 50% vihujen tappioista.


  Ei niin yllättäen kuten Sorbuksessakin kävi, pakittaminen jäi aika pitkälle meitsin vastuulle ja lopputuloksen tietävät varmaan kaikki. Olin ite ehkä linjoilla 1h päivässä joten vituikshan sekin meni, pari koppia saatiin aina silloin tällöin. Ehkä vittumaisin muisto Jägistä oli se, kun Rautamiehen ilveilijä vaihtu haukaks ja näytti Toopen tulevan kovilla, mutta Rautamies unohti tsiigaa tän ja siel meni capi remppaan :D Kelasin et kun ilmoitusta ei tullu asiasta et sinne tultii fakeilla. Noh, samaan aikaan omaan capiin tuplattiin aallot ja tiesin et sinne tultais lujaa. Sain jonimiehen lisäks Glowzilta ja Nuijalta vähän pakkei, omat oli enimmäkseen jo kiinni origon kahinoissa. En muista mikä tili lupas heittää vielä 40k falaa päälle, joten kelasin et 100k pakeil tilanne oli hoidossa. Tän koko kuvion koordinoin puhelimella poterovartiosta ja puhelimesta loppui akkukin vielä. Seuraavana päivänä ihmettelin vähän miks capin pellot oli joko nollassa tai tasolla 9, ilmeisesti taas vaihteeks joku oli nukkunut lähetysajan yli ja laittanu "ei v*ttu sori" viestiä perään (en muista kuka, yritin kaivaa tos arkistoja). Iso plussa oli se, ettei kukaan L/3 pelaaja koko serverin aikana muistanu että mulla on iso warefakti istunu tilillä 200 päivää ja että lähes jokasissa kylissä on iso viljasiilo/ware juuri sen takia että äijät menee pulteilla ampumaan normi siiloja ja normi wareja.


  Sit jossain vaiheessa kun Jimbon tili on paskana ja äijää ei enää näkyny pahemmin ja muut vanhat Sorbuksen parrat idlailee kanssa WhiteHeat veti Nakkeluksen ja Hemozin kannulle ja alettiin vähän sumplimaan et miltä serverin kulku näyttää. Kolmoset oli just muodostunut ja vaikkei sitä kukaan ääneen sanonu, serveri oli aika lailla taputeltu kun kateltiin vähän faktien jakoa, tilien tasoa yms. En tienny pahemmin BJ:n tai namelessin tilanteesta enkä juuri kysynytkää - jos tässä nyt fuusio tapahtuis niin pääsisin vihdoinkin rivariks. Jossain vaiheessa sit hemoz ehdottikin et tulkaa meidän lipun alle vääntää pakkia ja näin kävikin - kaikki Jägistä jotka olivat vielä elossa olivat puolesta. Harmi et sielt tulikin se yks mole mukana, tästä en muistanut sanoa et meillä oli hyvin tod.näk. molea ja se on tässä koko viime viikon vituttanut.


  Kuvaavaa tosta Jäg vs L sodasta on, että BJ:ssä ekaa kertaa tilin pakkimäärä nousi yli 100k sillä Jägissä niitä vaan kuoli niin tasaiseen väliakoiihin kalliissa pakituksissa (WhiteHeat, Nuijasota, stark). Jonot oli ollut päällä 24/7 D100 asti mahd. monessa kylässä ja parhaillaan 22 kylää puski pakkia serverin loppuun mennessä. Ongelmana oli lähinnä jonojen pituus, eli sotikselle olis ollu käyttöä mut en tuommosta alkanut vinkumaan tietäen että esim. tilillä Autisti sama homma hoituu tehokkaammin. Eniten itseäni vitutti kannarit (etenkin ihmeessä) ja se, että kuinka lyhyellä varoitusajalla pakituspyyntöjä tuli kun olin väärässä ilmansuunnassa. Muut tilit hoitivat kestot jo valmiiks niin ite päätin työntää pakkia ihmeeseen, sillä seurauksella että kannarien takia tilin pakkimäärä ei juuri kasvanut koko joulukuussa. Vaikka jonot pyöri 24/7 jostain 18 kylästä niin niitä vaan kuoli nälkään yhtä nopeasti kun tuotin uutta. Serverin lopussa tilil oli vihdoin joku järkevä määrä pakkeja (about 250k) ja pakitin vittuillakseen Jormapenaa, joka saatiin melkee pakissa kolmoseks :D Tässä vaiheessa taisitte hiffata mistä niit pretoi tulee ja kohta omissa soi. Loki onnistui sit valtaamaan ja ajaa bittiin noin 50k pakkii kun kelasin ettei ne haluu lukossa olevaa kylää vallata. Nolo homma mut minkäs teet.


  Kaikki sanoo et jäätelöpoikien ongelma oli johto mut BJ:ssä yleisesti ottaen sanoisin et isoin ongelma oli rivarit ja epäaktiivisuus. Liityttiin BJ:n puolelle joskus marraskuussa mutten koskaan muista nähneeni 50+ keskustelua Discordissa. Opsuihin osallistumisista en tiedä, mut tän perusteella kuvittelisin ettei hirveen hyvältä prosentti näyttäny ja pakituksistahan voidaan todeta et kohteita alipakitettiin mitä ilmeisemminkin sen takia, ettei porukka 1) liikuttanu pakkia 2) omannu pakkia eli summa summarum, idlas.


  Lyhyet kiitokset:


  Lady XL & palikka: Kiitokset sittauksest ja hyvästä juttuseurast alkuserveristä. Varmaa ainoo syy miks tili ei menny deleen jo ajat sitten.
  Rautamies: Hyvää juttuseuraa ja komeeta tulosta servun keskivaiheilla. Harmi et sulla loppu aika pelin puolella kesken.
  WhiteHeat: Without you all of Jäg would have probably gone to shit way harder than it already did. By far the most skilled individual player in Jäg and wouldn't quit no matter how many times your capital got smashed.
  Hemoz: En oo vieläkään onnistunu selvittämään sitä tarinaa partiokoon norsuista. Ehkä vielä joku päivä, oo peloissas. Sun raapustuksista sain eniten irti tällä servulla.


  Ei jääny pahemmin mehukkaita rapsoi tält servult koska käyttiksenraatokin oli joku vaa 30k/h mut laitetaas tänne viel capin alipakitus Kääntäjä - taisteluraportit Travian Pellot oli onneks/epäonneks vaan tasolla 15 keksimäärin tässä vaiheessa.


  Tempus kuittaa


  EDIT: Ainii, Jägerbomb nimest vois viel sen mainita et ideahan lähti siitä et ukot halusivat vähän säilyttää nimeä ja teemaa molemmista liitosta. Bomb oli tietenkin MOAB:ista, viinaosuus Sorbuksesta (jonka nimi symboloi sitä et siellä oikeesti juotiin aivan liikaa) ja itse olen vielä jääkäri ammatiltani tällä hetkellä niin tulipahan tuota ehdotettua ja myyntipuhe onnistui aika hyvin.

 • Pakkohan sitä jotain nyt kirjotella. Tosiaan mukaan servulle lähettiin pari viikkoa jäljestä muihin kun heräsi uudet halut alkaa pelailla. Tavoitteena opetella uudestaan pelailua ja väsäillä pakkitiliä.


  Otin sitten muuan Someen yhteyttä kysyin onko pakkitilille tilaa liitossa ja samalla sovittiin Argetin kanssa että maja laitetaan pystyyn lähelle heidän capia ja aloitetaan puskemaan pakkia.


  Turhaa varmaan noista puolvälin tai lopun asioista kauhiasti huudella, kun itsellä tilillä ei hirveästi tapahtunut. Parissa pakituksessa meni multa suurimmat osat joukoista. Kerran taisin vahingossa ajaa Arkille, tämä ei ollut todellakaan tarkoitettua vaan ihan sokkona ajeltiin raidi lappu, jotta voisi paremmin pakkia väsäillä. Ei muistella pahalla, taisit kuiteskin kostoksi nappasta toisen siilon alas.


  Laitetaan kiitokset vielä:
  Arget: Ensinnäkin en vieläkään oikein ymmärrä miten pieni maailma on. Ei ihan joka päivä päädy lähtemään sokkona servulle ja päädy pd:ksi irl tutulle! Toivottavasti kesällä tuut potkii palloo edustukseen, etkä reserveihin. ;)
  Haklis: Matka jatkuu, katotaan saadaanko mitään muuta merkittävää aikaan.
  Rafa: Taisit tappaa multa 20k falankeja kun unohdit laittaa viljat perään :( mut toisaalta tili olis idlannu vielä pahemmin jos säkään et olis siellä käyny. :)
  Muu kålmosten kannun väki: Kiitos mukavista peli hetkistä, niin kuin todettu töitä on tehty. Oli myöskin mukavaa viettää aikaa teidän kanssa ja luultavammin vielä muilla servuilla törmätään!

 • Kiitokset servusta!


  Päästiin yllättäen helpommalla serveri läpi kuin alkuun näytti.


  Elettiin jännittäviä aikoja kun arget ja koltat keskustelivat hiljaa keskenään salaisessa bunkkerissa ,, aiheinaan moabista irtautuminen ja uuden liittolaisuuden sopimimem. Näiden jälkeen tavoitteena pienellä porukalla saada rauha lounaisrintamalle ja mahdollisuus taistella serverin voitosta.( L ja Å )


  Tässä vaiheessa saatiin niin paljon johtoon innokkaita tilejä, että meille ei jäänyt muuta kuin se surullinen kyynelradion - vakanssi ;)


  Lopussa oli meilläkin ww, since 2008! Eli kiitos tilin pitkäaikaisille dualeilleni yartza ja miklo! Sekä 3 liiton pelaajille tasaisesti kaikille!


  Kenties.. Vielä kerran?


  -Ebonator

  Keskitekosta ei saa näyttää hulluille, eikä herroille, eikä tyhymille talonpojille.

 • Jep. Tapani mukaan laitan tänne taas kanssa jotain. Se on kohteliasta. Parempi voitti.


  Mehän siis Funnyt kanssa vedettiin ristiin poppista ja soulia. Siten että Funny oli enemmän Soulin kimpussa ja mä poppiksen. Varmaan jotain 60/40 suhteessa? Eipä tullut kellotettua. Enimmäkseen mä vedin ilta/yövouoro ja Funny tarkisti pullat ja jonotti aamulla. Sitten se laittoin myös apsilla viestiä aina kun vilkkui. Mitään damagea ei tullut otettua. Muutaman kerran taisi boosterista lähteä pellot. Ite saatiin muutamat capin pellot alas vihulta. Puolin eikä toisin mitään ihmeellistä.


  Funnyn kanssa lähdettiin 3-4 viikkoa myöhässä ja sen verran korpeen että saa rauhassa nukkua. Näin tapahtuu varmaan tulevaisuudessakin ellei oteta selkeää yövuorolaista messiin. Tilannetta ei helpottanut että myytiin startterit Bladelle :D eli lähdettiin vielä kerran puhtaalta pöydältä ja mentii varmasti viikossa 6-7 ennenkuin meillä oli edes ekaa kylää korvessa suht valmiina. Taide esineitä alettiin huutaa vasta myöhemmin kun vähän näki viittiikö sitä kultaa käyttää kunnolla vai ei?


  Ainoastaan Nameless tiedettiin kun servulle tultiin ja yhteistyössähän tota vedettiin. Olin aika paljon sekä Roopen ja Bernandin kv. Ja jos oikein muistan niin olivat ainoat ketkä vetivät tornin tasolle 0. Itelle ei koskaan selvinnyt mitä BJ tarkalleen oli sisäänsä syönyt mutta Autistin/Hemozin sanoin näytti jo aika heikolta kun 3 syntyivät ja vielä huonommalta sitten joidenkin ajojen jälkeen? Sen verran myöhään mentiin BJ liittoon että siinä vaiheessa ei ollut kuin meiltä Wesen ja Soulin nykät + Namelessin nykät. Sitten muutama oli vielä BJ:llä olemassa mutta esim. Burmu siirrettiin sitten bittiin. Itelle oli yllätys että weseltä löytyi suht kova nykä vaikka raidimäärän perusteella sellainen pitikin olla. Jos tuo olisi tullut joskus ilmi niin voi olla että pakit weselle olisivat jostain revitty. Ei olisi ihmeellistä pakitusta vaatinut. Mutta tiedä sitten oliko koko liitolla edes noita pakkeja olemassa??? No Hemoz varmaan kertoo siitä.


  Eli pakitettiin pääosin itse paitsi Nameless antoi kivasti pakkia. Tai annettiin puolin ja toisin. BJ oli aivan liian kaukana meistä.


  Mutta ihan hauska ja sinällään "helppo" servu että ei tarvinnut liikaa osallistua. Teki sen mitä rivarina pystyi ja siinä me Funnyn kanssa onnistuttiin niin hyvin kuin tuolta korvesta nyt saatiin onnistumaan. Pultit jäi vajaaksi tosin ja ramia ei käytännössä ollut koskaan 2K enempää. En säilö rapsoja kun en muista. Toki ne jaoin muille mutta ite en jaksa noita rapsoja.


  Kävin nyt kuitenkin kattomassa missä me ollaan käyty ja ainakin soulista löytyi tämä 233600f734a94cd3781c3b50dd8f155d + saatot peltoihin


  Torniajoa ei näköjään tullut talletettua. Soulista löytyy 11 viiriä.


  Poppiksesta löytyi tämä 1547ad1e059ddb495e3ddbb5c05baa6f + saatot peltoihin


  Poppikseen ei ollut mitään mahdollisuutta saada kunnon nykää kun alkuun piti ruokkia Soulin ukkoja kunnes saatiin boostereita.


  Mitäs muuta. Yhteistyötä olisi harrastettu myös Whiten ja Jimbon kanssa enemmän mutta taas se etäisyys. En ole katsonut kartalta mutta taidettiin aika hajallaan olla koko poppoo? Toivottiin että niiden epätoivoinen taistelu kålmosia vastaan olisi tasoittanut vomasuhteita mutta ei.


  Muuten olin pääosin Hemozin tiedon varassa mitä servulla muuten tapahtui. Ei me Funnyn kanssa oikein seurattu servua kovinkaan aktiivisesti. Aina piti sitten kysellä jos viikon lopussa oli isoja ajoja puolin ja toisin.


  Bernandin ja Roopen lanat olisivat olleet isommat jos Roopella ei olisi alkanut uusi duuni ja Bernand muistaakseni vähän "sulatti" joukkojaan kannareissa. Toissa ykkösellä suli koko lana mun silmien edessä onneksi ei tällä kertaa :thumbup: No isommat lanat olisivat vain tappaneet enemmän pakkia. Myös Roope kuten jokunen kymmenen muutakin lopetti toissa ykkösen kesken. Siihen verrattuna nyt oli edes jonkinverran tasaista meininkiä. Piippuun jäi jonkin verran tavaraa lopettaneiden osalta mutta ei löydetty kavereiden yht. tietoja mistään eikä keltään. Olisi nyt sitten edes ryöstöllä saanut vedettyä. Näitä pelaajia oli mun tiedossa ainakin 3. Ei mitään jättilanoja mutta oikeassa osoitteessa fakti tai ohje olisi voinut jäädä näppiin??? Servun kulkuun se ei olisi vaikuttanut mitenkään.


  Pahoittelut että teksti poukkoilee. Kirjotan vain putkeen mitä mieleen tulee. Tänä vuonna vielä aloitetaan uusi servu. Varmaan kesäksi kun silloin olisi enemmän aikaa säätää noita tilejä. Törmäillään siellä. Tutut laittakaa yv jos jossain aloitatte niin koitan Funnyn sitten saada messiin. Älkää nyt heti aloittako kuitenkaan :/

 • Oma servu alkoi sanotaanko, ihan päin vittua sen jonkun nokkunen nikkanen mikä sitten olikaan, joka servun alussa oli melkoinen terroristi. Koska hänellä oli tapana kolkuttaa muuria joka kerta kun satuin olemaan pois koneelta, tai puhelimelta, ihankun olisi aina tiennyt milloin tilini on offline. No mutta, pääsin sitten itse nousemaan mihin nousinkaan ja ryhdyin BLADE tilin "pakkipelaajaksi" jonka myötä vetäsin vanhasta liittoumasta jossa olin, muutamat pelaajat mukaan ja perustin oman liittouman. Liittouma perustui lähinnä Pussineste ja Veera yhdistelmästä, mutta olihan siinä ne kaksi muutakin.


  Oma tarina Pussineste tilillä ei ollut sen kummosempi, sillä poistin itse tilini irl syiden takia, ja Veera näkyi myös poistaneensa joidenkin syiden takia.


  Homma luisti silti ihan mukavasti ja saatiin pari-kolme lappua torjuttua. Ensimmäisinä tulee mieleen oman liittouman kaksi ekaa lappua, jotka tuli Toopelta ja Henkalta. Meillä oli about 51k falangia ja muuta äijää alla BLADEn kylässä kun napsahti, niistäkin enimmät oli Veeralta koska hän teki pelkkää pakkia, kun samalla itse koitin Falangin ja tunnustelijoiden (tunnustelijoita 2-3k pop tilillä 10k, waste mutta silti) kylkeen väsätä pientä lapasta.


  Ainoa rapsa nyt mitä tästä voittopuheesta lainasin, oli tämä yksi;
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian
  Tuosta edellinen tai seuraava lappu, oli henkan tililtä L pelaajista ilmeisesti, joka myös jäi kokonaan tai melkein seinään.


  Oli hauskaa, ainakin itselläni niinä aikoina kun olin vielä pelissä mukana, toivottavasti oisin pelannut loppuun asti!


  (Laitoin siis pienessä kaljassa, jonnekin muualle "Create Thread" valinnalla saman tekstin, enkä osannut ottaa veke niin ei tarvitse ihmetellä moista)

 • Kiitokset servusta meikäläisenkin puolesta!  Niijuu sitte ne toiset kiitokset:


  Katatonia&Royal: Loistavaa johtamista ja neuvomista taas! Onnittelut myös lavasta, oli se aikamoine mörkö!
  Jönssi: Onnittelut kanssa jättimelasta!
  Rafa : nätisti pidit publa hengissä :)
  Äsgård: Loistavaa duunia alusta loppuun! Onneks meil oli aktiivisiaki pelaajia jotka ei suuttunu släkkeröinnistä :)
  3: Nättii settii!

  tc2.5 Amismersu/K-18 | tc3.6 Hotboys/Legos| fix12 Dionysos/Brim | Fix13 Asklepios/Aamuset | fi2 marse/maya | Royal/JB | fi5 Postimies Pate/Seinä | Holkoalistit/Allstars | Absolutisti/NS | Slowpoke/La Résistance | Balder/Å
  Nothing Is Over
  Quakenet @ Jontki

 • Lokin ja Åsgardin tarina.


  Edellisen ykkösen pohjilta kerättiin pieni 10 tilin porukka vanhoja tuttuja ajatuksena mennä korpeen tekemään kolme isoa lanaa ja niille riittävä pakkikanta suojaamaan. Homma lähti rullaamaan kivasti ja kaikki taisivat saada riittävän hyvät capin paikat sopivien välimatkojen päähän toisistaan. Alkuservu porukalla vaan simssailtiin ja rakennettiin vahvaa pohjaa joukkojen massatuotannolle. G porukan kanssa sovittiin rauha heti alkumetreillä ja sen vuoksi meidän starttimme mukaan lukien meidän startin käyttis sai olla rauhassa kaukana pakkimassoista.


  Faktien haku meni ihan hyvin, saatiin sotis, pari pullaa, iso haukka yms. kivaa sälää pyöritettäväksi.
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian pikkupulla
  Kääntäjä - taisteluraportit Travian isohaukka  Faktien jälkeen puskettiin pellot t19 ja alettiin oikeasti painaa lanaa ja raidata käyttiksiä opsukuntoon. Joskus d120-130 aikoihin muistaakseni L otti yhteyttä ja kyseli hiukan rauhaa. Olihan heillä silloin rasitteena kahden rintaman sota BJ ja JÄG kanssa. Lopulta joskus d160 kohdilla päätimme liittoutua ja lähteä isompaa vihollista vastaan porukalla. L, K-Ä ja Å muodostivat 3. Olimme silloin aika pimennossa mitä eri tileillä on ja pystyimme luottamaan vain tilastollisiin todennäköisyyksiin. d100-120 L oli sotinut BJ suuntaan ja kokenut jonkinlaisia offi ja pakki tappioita. d120-160 L oli yrittänyt kaataa sitkeää JÄG:iä pois servulta ja isoja tappioita oli lähinnä offi kalusto kokenut. Kun yhdistyminen tuli ja saimme vähän kuulla lisää tietoa liiton kokonaistilasta... se ei hirveästi herättänyt toivoa.. BJ oli saanut olla 1,5kk ihan koskemattomana ja omasi puolet servun pikkusodista. L puolella käyttikset olivat melkolailla nollissa fuusion aikaan. K-Ä omasi pari käyttistä ja Å pari. Enkä varmaan hirveästi valehtele, jos väitän että pakkikannasta 60% fuusion aikaan muodosti K-Ä+Å ja 40% L? Korjatkaa, jos olen väärässä. Fuusion aikaan lanoissa oltiin määrissä tasoissa, mutta tornia pudottavia lanoja BJ omasi enemmän. BJ&Co 6 kivilapaa ja 1 ramilapa, 3 4 kivilapaa ja 3 ramilapaa. Hyvät opsut lopulta korjasivat tilanteen eduksemme ja toivat voiton.


  Katan kanssa meillä oli alussa yksi tavoite. Ohittaa Verokarhun lana. Jossain vaiheessa heitettiin vain ajatus ilmoille, jos koitettaisiin miljoonalana tehdä. D258 ohitettiin verokarhun ennätys ja D271 Tunturiporon suomen suurimman lanan ohi. Tässä vaiheessa servua oli kuitenkin jo todella selvää, ettei BJ tule saamaan meidän lapojamme seinättyä edes sen hetkisissä mitoissaan. G.Goldin äijien lanasta puuttui enää parin päivän jonot ja meiltä pari viikkoa pidempään. Päätettiin ne tehdä loppuun eikä käännytä takaisin enää, kun oltiin niin pitkälle jo raksattu. Kiitokset liitolle kärsivällisyydestä odottaa!
  THE LANA Kääntäjä - taisteluraportit Travian  Kiitokset erityisesti Katalle, joka jaksoi tälläkin servulla katsoa mun sekoiluita :D
  Jönssi: oli se sunki lana ihan UHOAJA!
  Loisto ja mysteeriduali: Jos ens kerralla teette sit oikeen lanan ettekä tommosta alle puolen miljoonan pienokaista ;) capilanat :alapeukku:


  Fintsu & Ekso: SLÄKKÄÄJÄT! Ok oli teil kivasti druideja jossain välis.


  Randelin&Luckie: Vissii omasitte servusta eniten bretoja? GG
  Dhoryd&Jontki: Hyvin teilläki oli falaa, vaikka aina suurimmat mällit tornissa gannaroimas..
  Tireh: Minne katosit?
  Ipis: Kova lappu sul oli keltasten pallojen määrään nähden
  Paroni: Hyvä opsulappu ja kiitettävät pakit!
  Kah-eli: Ihan kahelia opsuilua.
  3: Johtoporras Arget, Reroll, Moxxi (juoppo!), Karpaasi, Ptt-, Fearz ja Snapsi: Hyvin hoidettiin homma kotiin! Arget oot iha legenda jäbä! Ootte te muutki iha ok.. :D
  Nakkelus: Ehkä ensikerralla jo tulee voitto ykköseltä..
  Senu, Monttusissit ja muu kålmosten väki. Hyvää yhteis idl... pelaamista!


  -Royal

  classic t2.5 royax/TurVa, classic t3.6 Halinallet/LegoS, fix11 mr.sutenööri/420, fix12 Dionysos/Brim, fix13 Asklepios/Aamuset , ts1 Royal/Answer42, ts2 Sipsu-/K-Ä, ts1 Holkoalistit/OPM, ts4 Absolutisti/Rontti, fix19 Juopunut/RuRo, ts3 Oktonautit/lia, ts1 Snorlax/La Résistance, ts1 Loki/Å @Royal

 • Joo kiitos Royal :D


  Taidanpa siirtyä takas Neloselle. Sieltä on tullut niitä huomattavasti enemmän. S 1 ei varmaan koskaan ole tullut kuin katkeran karvasta kalkkia. Joskus toki hopeakin oli jotain mutta nyt ei hopialla mitään tehdä :( Ja tarkalleen ottaen ei taidettu olla edes lähelläkään sitä hopeeta jos lasketaan tornien tasot ;(

 • Joo kiitos Royal :D


  Taidanpa siirtyä takas Neloselle. Sieltä on tullut niitä huomattavasti enemmän. S 1 ei varmaan koskaan ole tullut kuin katkeran karvasta kalkkia. Joskus toki hopeakin oli jotain mutta nyt ei hopialla mitään tehdä :( Ja tarkalleen ottaen ei taidettu olla edes lähelläkään sitä hopeeta jos lasketaan tornien tasot ;(

  Minkä tornin :oooooooo


  Ja @Tokkan_FI kiitokset servusta, korjailen päivämääriä niin että ennen fakteja sovittiin rauhat faktienhakujen osalta ja sitten +d130 ne loput ja liitot sun muut. (Tulee sitä sumuiluhuutelua :( )


  Ja pakkimääristä niin yhdistyessä meillä tais olla n. 100k liikkuvaa L liitolla ja kestot ainoastaan unepullassa (Toopen omat :D )


  -Arketti