Vetoomus kierrosten vähentämiseksi

 • Itse ehdottaisin samisun kommentin pohjalta, että pidettäisiin suomessa nimenomaan normaalinopeuksisien serverien määrä: 1Xnordic ja 2x suomi. Tämä pitäisi noin 4kk aikanjänteen tuossa serverien aloittamisessa. Nordic serveri olisi selkeästi kova tasoinen ja esim. Yhtä näistä 2:sta, voitaisiin markkinoida juuri sinä kovatasoisena, mikä s4 on suomessa perinteikkäästi ollut.


  Eli käytännössä normien määrä putoaisi viidestä (5) -> kolmeen (3).
  Kolme kappaletta normeja, FaS on myös aina se vaihtoehto. Ja tämä nordic servu ei olisi NYS joten käytännössä erikois servukin olisi siinä. Tämä tekee jo 5 serveriä vuodessa + fixit. Eli en näkisi ongelmaa myllyn pyörimisen kannalta. Kuitenkin fixejäkään ei starttaa montaa päällekkäin, sillä vain yksi on samanaikaisesti menossa.


  Vielä lopuksi mainitsisin että FaS serverin pelaajat ovat lähes poikkeuksetta uudempia pelaajia tai rennosti pelaavia, kun taas sekä fixeillä ja s4 pelaaminen kulminoituu erittäin kilpailulliseen muottiin ja se on se voima mikä saa kokeneemmatkin jatkamaan parisuhdettaan travianin kanssa.


  Ps. Jos nykyistä tilannetta vertaisi johonkin, niin se olisi ihmisen sydän joka lyö liian tiuhaan. Ei siis pumppaa sitä verta ollenkaan ja ihminen kuolee.
  -Hemoz

 • Mielestäni normien määrä putoaisi silloinkin kahteen. On niitä, jotka haluavat kommunikoida suomeksi (kuten Samisu hyvin kuvasi), mutta joitakin comin nordic-karsintaservuja kokeilleena ainakin itselläni, ja kenties muillakin, on sellainen ennakkoasenne, että bottitileillä on niissä liian suuri vaikutus lopputulokseen. Olen nähnyt karttoja ihmekylien tai tulevien ihmekylien ympäriltä joiltakin isommilta servereiltä, ja ne ovat täynnä bottitilejä, osa niistä jää aikanaan seulaan ja osa ei jää, mutta käytännössä ihmepakitukset hoidetaan näiden tilien avulla. Ihmispelaajille jää työksi lähinnä offien teko. Tämä ongelma tietenkin vähenisi huomattavasti, jos palattaisiin vanhaan menetelmään, jossa ihmekylät ilmestyivät satunnaisiin koordinaatteihin, eivätkä olleet valmiiksi kartalla. Tällöin kansainvälinen jengi ei voisi ohjelmoida bottitilien pääkaupunkeja ihmekylien kylkeen jo serverin alussa.


  Mutta toinen syy on suomen kielen puute. Yhteisöllisyys tekee pelistä mielekkään, ja kielimuuri on nordic-servulla olemassa.


  Fi-servuthan ovat vähentyneet vuosien varrella, joskus pelasin jotain seiskaservua mutta niitä ei liene ollut vuosikausiin. Vitosenkin avaus yllätti minut. Kolme yhtäaikaista suomenkielistä serveriä kokisin vielä kohtuullisen mielekkäänä (Fi1, Fi2, Fi3), Fi4 jätettäessä varaserveriksi jos kolmen aiemman loppuratkaisut menevät aikataulullisesti hankaliksi. Servereiden 1-3 yhtäaikainen pyöritys nykyisellä kestolla jossa yksi kierros kestää 8-10kk, tarkoittaisi kai että vuoden aikana alkaisi neljä suomiservua, kolmen kuukauden välein abouttiarallaa.


  Itse kannatan siis yhden servutunnuksen (Fi4) siirtämistä varaservuksi ja Fi1...Fi3 pyörittämistä nykyisellä menetelmällä. Silloin ei alkamiset juuri nykyisestä pitene.

 • Nykytilanne on huono. Servereitä on liikaa ja näin ollen ne harvat aktiiviset pelaajat jakautuvat useammille servuille, jolloin päädytään usein näihin tilanteisiin, että kierrokset on taputeltu jo kauan ennen loppua. On totta, että servereitä vähentämällä pitäisi esimerkiksi tauon jälkeen odotella pidempään uuden kierroksen alkua, mutta en myöskään koe mielekkääksi pelata nykyisenlaisia kierroksia. Omasta ja varmasti monen muunkin pitkään pelanneen puolesta voinen sanoa, että se laskee jo valmiiksi motivaatiota ja tahtotasoa kun tietää, että kierrosta ei luultavasti tulla pelaamaan edes loppuun asti ja pelaajamäärä on aina suuri kysymysmerkki. Tämä myös johtaa siihen, että niitä tasokkaampia kierroksia lähdetään hakemaan muiden maiden tarjonnasta.


  En usko, että tietyn kierroksen profiloiminen toisia tasokkaammaksi korjaisi ongelmaa täysin. Se saattaisi tuoda tälle serverille enemmän pelaajia, mutta siinä on silti riskinsä, ideana tämä on kuitenkin hyvä. Toivoin näkeväni pohjoismaiden yhteisserverin vakiinnuttavan paikkansa serverilistalla. Se voisi hyvinkin olla yksi mahdollisuus saada tasaväkisempää kamppailua takaisin.


  Tällaisella kombinaatiolla pelit voisi hyvinkin toimia paremmin:
  1x nopea
  2x hidasta
  1x pohjoismaiden yhteinen
  1x spessu/roa


  Joku tuolla mainitsikin jo 2x servut. Itsekin olisin erittäin mielissäni jos sellaiselle vielä pääsisi pelaamaan. Nykytilassa 2x servuille saattaisi löytyä enemmänkin kysyntää.


  Sitä suurinta asiaan vaikuttajaa ei vielä ole tuotu esiin, mutta uskoisin että tämänkin kohdalla raha ratkaisee. On ärsyttävää lähteä miettimään asiaa, mutta näin se vaan taitaa olla. On vaikea arvella miten tämä vaikuttaisi kullasta saatuihin tuottoihin. Yksinkertaistettuna toki voi ajatella, että enemmän servuja = enemmän tuottoja. Usein näkee et kierroksen alkuun varaudutaan ostamalla isommat läjät kultaa, jotta saadaan rahasta etu sen parhaan capin tavoitteluun. Itse kuitenkin näkisin, että tason nousu voisi motivoida useampia rennosti pelaavia konkareita pelaamaan taas kovemmin, joka tarkottaisi, että myös kultaa palaisi enemmän. Uskoisin, että suurimmat tulot tulevat nimenomaan niiltä jotka jokatapauksessa pelaavat tätä peliä alusta loppuun. Mutta sitä voin vain spekuloida riittäisikö se kattamaan servereiden määrän vähentymisen tuoman loven, tai kävisikö näin lainakaan. (toki aina on niitä jotka pelaavat ilman kultaa/todella vähällä, mutta halusin nostaa myös tämän näkökulman pöydälle)


  Jokatapauksessa olen itse sitä mieltä että jotakin pitäisi tehdä, muuten "suomen skene" tulee kuihtumaan ja surkeutumaan entisestään, jos se nyt on edes mahdollista.

  Post was edited 1 time, last by AFKi ().

 • Kannatan servujen vähetämistä.

  McLandman toikin jo yhden tärkeän asian esiin, eli kierrosmyllyn on oltava jatkuvasti käynnissä jos peliin haluaa uusia pelaajia. Pelaajamäärät ovat olleet FaSin ja NYSin myötä nousussa, ja paras ratkaisu olisi se että kaikille palvelimille lopulta riittää tarpeeksi pelaajia. Jos kierrosten määrää vähentää, seuraisi siitä hyvin todennäköisesti myös pelaajamäärää kutistava kierre. Eli lisää pelaajia ja tasokkaampia kierroksia tuntuisi olevan se todellinen toive tässä?

  Eikö tuo pelaajamäärää kutistava kierre oo ollu päällä jo lähemmäs vuosikymmenen? :D

 • Kannatan.

  Fix 19: Image, leno, Tuohi ja Afrodite (<3) - TABU / Fix 20: Sotaperhonen - HUVI / Fix 21: Marski - -EM- / Fix 22: Einstein - HUNT / Fix 23: Matemaatikot - [IVC] / Fix 27: Aiolos - Olympos

 • Yleensä s4 on ollut sellainen kovatasoisempi serveri normaalinopeuksisten serverien keskuudessa, mutta viimeiset 2 kierrosta sielläkin on osoittanut samaa suuntaa kuin missä tahansa muuallakin Suomessa. Eli alaspäin ollaan menossa ja lujaa myös kyseisellä servulla. Ennen näitä kahta kierrosta se on tosiaan ollut aina suht tasaväkinen ja vääntöä on riittänyt alusta loppuun.

  Varsinkin tällä nyt menossa olevalla kierroksella nähtiin hyvin, kuinka porukka hyppäsi muille servereille heti, kun ei kaikki mennyt toivotulla tavalla.
  Faktien kohdalla katosi osa tuonne s2 suuntaan, kun ei saatu mitä tahdottiin ja nyt pari viikkoa sitten luovutti taas läjä pelaajia ja hyppäsivät fixille. Pelkästään nuo kaksi alkanutta servua ratkaisivat tämän serverin kohtalon ennen ohjeiden tuloa.
  Mikäli seuraavaa hidasta servua olisi tarvinut odottaa vielä ~80 päivää faktien jälkeen olisi porukka varmasti koittanut pelata ja saada sitte ne faktit toisilta pelaajilta ennemmin kuin hypätä uudelle servulle, fixikään tuskin olisi silloin verottanut yhtä paljon pelaajia, kun tilanne ei olisi ollut yhtä ratkennut jo servulla.


  Aiemmilla kierroksilla on nähty myös, kun kokonaiset 40+ tilin liitot ovat hypänneet servulta toiselle kesken serverin, kun tilanne on näyttänyt heikolta toisella serverillä... Moisen ei pitäisi olla koskaan mahdollista, ainakaan ennen kuin tornipelit ovat menossa.  Mielestäni on myös ollut jo pitkän aikaa nähtävillä, että kesäkierrokset ovat todella turhia, varsinkin hitailla niillä ei vain riitä pelaajia ja kierrokset, mitkä menevät kesän yli tapahtuu poikkeuksetta valtava kato pelaajissa.
  Tämä tulisi ottaa huomioon, kun mietitään kierrosten alkamista, toinen hitaan kierros voisi alkaa elo-syyskuun vaihteessa, jolloin se lähes poikkeuksetta päättyy ennen kesää.
  Toinen kierros taas voisi alkaa vasta maaliskuun puolivälissä/lopussa, jolloin se varmuudella menee kesän yli. Tällöin houkutus hypätä serveriltä toiselle olisi pienempi ja tuo toinen servu olisi selvä kesäserveri aina, joka johtaisi väistämättä heikompitasoiseen serveriin, mutta samalla mahdollistaa uusille pelaajille paremmen alustan opetella perusteet ja aikaa oppia tarvittava ennen kovempi tasoista talvikierrosta, jos sinne tahtoo lähteä.


  Fixeillä taas voi periaatteessa alkaa aina 3kk välein uusi kierros ja sielläkin ajotukset tehdä siten, että yksi kierros olisi kesäkuun alusta -> elokuun loppuun. Jos tuo 3kk ei riitä fixille ja on taistot vielä kesken ei se haittaa vaikka uusi fixi alkaisi jo, koska ei niin lopussa kukaan enää luovuta, jos on edes pieni mahdollisuus voittoon. Vaikutus hitaiden kannalta olisi myös pienempi, kun hitaiden talvikierros ja fix alkaisivat yhtä aikaa, koska seuraavakin fixi alkaisi jo ennen fakteja -> sitä ei voi siis aloittaa pieleen menneiden faktihakujen takia vaan olisi jo pitänyt aloittaa aiemmin ja seuraava fixin alkaisi vasta lähellä tornipelejä, joten houkutus siinäkään kohtaa hypätä hitaalta fixille olisi pienempi, kun lähes 200 päivää on jo kunnolla panostanut.

 • Hiljanen tullu tästäkin keskustelusta ja toimenpiteet samaa hiljaisuusluokkaa. Voisko vaikka tehdä tutkimuksen, että kuinka monella serverillä keskimäärin on samalla sähköpostilla rekisteröitynyt pelaaja. Edes jonkunnäköstä toimenpidetää pls! Ennen kuin kokko paska kuivuu kasaan :)
  Ps. Yhteispohjoismainen servu on ollut täysi floppi. GG

 • Hiljanen tullu tästäkin keskustelusta ja toimenpiteet samaa hiljaisuusluokkaa. Voisko vaikka tehdä tutkimuksen, että kuinka monella serverillä keskimäärin on samalla sähköpostilla rekisteröitynyt pelaaja. Edes jonkunnäköstä toimenpidetää pls! Ennen kuin kokko paska kuivuu kasaan :)
  Ps. Yhteispohjoismainen servu on ollut täysi floppi. GG

  Kyllä tämä keskustelu ollan noteerattu päämajassa, ja aihe sai paljon pelaajia liikkeelle. Isossa pelitalossa päätöksiä tehdään hitaammin, ja yhdellä domainilla yksinkertaiselta vaikuttava serverien määrä vs pelaajamäärä -kysymys voi olla paljon mutkikkaampi, kun mukaan otetaan muut domainit, tulevaisuuden suunnitelmat joista ei olla tietoisia, ja tilastoidut luvut käyttäjistä.


  Mitä jos vähemmän paikallisservereitä johtaa pelaajamäärän laskuun ja lopulta siihen, että tarjotaan enää pelkkiä yhteispohjoismaalaisia palvelimia? Ja mitä jos siinä tapauksessa suljetaan paikalliset palvelut, ja laitetaan tuki, tiedotus & foorumi englanninkieliseksi? Pelaajistahan se on kiinni mitä tulevaisuudessa tapahtuu.


  Mistä tulikin mieleeni:


  27.4. starttaa jälleen ykkösserveri. [FI1] uusi kierros käynnistyy jälleen!
  Jos kaikki kynnelle kykenevät rekisteröityvät ykköselle, on se yksi mahdollisuus näyttää paljonko suomalaispelaajia on norminopeuksisille servereille, jäi sinne pelaamaan tai ei. Jos tilien määrä nousee ennätyslukuihin, pitäisi sinne myös syntyä kunnon kähinää. On eri asia tarvitaanko suostutteluun lisähoukuttimia, mutta voin mainostaa ykköstä myös uutisbokseissa kaikilla servereillä.

 • Kyllä tämä keskustelu ollan noteerattu päämajassa, ja aihe sai paljon pelaajia liikkeelle. Isossa pelitalossa päätöksiä tehdään hitaammin, ja yhdellä domainilla yksinkertaiselta vaikuttava serverien määrä vs pelaajamäärä -kysymys voi olla paljon mutkikkaampi, kun mukaan otetaan muut domainit, tulevaisuuden suunnitelmat joista ei olla tietoisia, ja tilastoidut luvut käyttäjistä.
  Mitä jos vähemmän paikallisservereitä johtaa pelaajamäärän laskuun ja lopulta siihen, että tarjotaan enää pelkkiä yhteispohjoismaalaisia palvelimia? Ja mitä jos siinä tapauksessa suljetaan paikalliset palvelut, ja laitetaan tuki, tiedotus & foorumi englanninkieliseksi? Pelaajistahan se on kiinni mitä tulevaisuudessa tapahtuu.


  Mistä tulikin mieleeni:


  27.4. starttaa jälleen ykkösserveri. [FI1] uusi kierros käynnistyy jälleen!
  Jos kaikki kynnelle kykenevät rekisteröityvät ykköselle, on se yksi mahdollisuus näyttää paljonko suomalaispelaajia on norminopeuksisille servereille, jäi sinne pelaamaan tai ei. Jos tilien määrä nousee ennätyslukuihin, pitäisi sinne myös syntyä kunnon kähinää. On eri asia tarvitaanko suostutteluun lisähoukuttimia, mutta voin mainostaa ykköstä myös uutisbokseissa kaikilla servereillä.

  Ykkösellä on niin huono maine servuna ja ketään ei kiinnosta pelata kesäservulla niin tuskin sinne kukaan edes rekkaa. Myös keskeneräinen fixi vaikuttaa ykkösen pelaajamääriin.

 • Ykkösellä on niin huono maine servuna ja ketään ei kiinnosta pelata kesäservulla niin tuskin sinne kukaan edes rekkaa. Myös keskeneräinen fixi vaikuttaa ykkösen pelaajamääriin.

  Voi hyvin olla, että iso osa fixin pelaajista tuskin innostuisi normaalinopeuksisesta palvelimesta. Voi myös olla, että olen väärässä :)


  Tämä nyt oli yksi idea jolla saataisiin vakinaistettua tiettyjen palvelinten suosio, oli se ykkönen tai nelonen, fixi tai spesiaalit. Suorin tapa siis vaikuttaa palvelinten määrään ja tosissaan pelaavien pelaajien määrään per palvelin. Kiinnostaa myös seurata millainen vaikutus infoboxilla on rekisteröintien määrään, ja onko toivottavaa että alkavista palvelimista mainittaisiin tulevaisuudessakin peliuutisina.

 • Suosittelisin syksyllä alkavaa serveriä laitettavaksi ns "kovaksi servuksi" Syksyllä monet konkarit kattelee vanhoja porukoita ja juttelee aloittamisesta, kun ei rännän lisäksi talvessa ole muuta mukavaa. Mitäs jos esim. Joku serveri valittaisiin alkamaan joka vuosi esim. 25.8 tai jtn ja sitä mainostettaisiin eritysesti kovana :)

 • Komppaan edellämainittuja argumentteja. Vaikka ykkösen maineen pystyisi muuttamaan tulee ongelma nimenomaan siinä, että se alkaa ennen kesää. Suurin osa niistä jotka tekisivät servusta kovan odottavat syksyä ja ottavat kesällä rennosti. Toisekseen vaikka kierrokselle saataisiin ennätysmäärä rekisteröityneitä pelaajia ei se suoraan sano mitään kierroksen tasosta.


  Liidut ovat yksi isoin tekijä omasta mielestäni mitä tulee servujen tasoon. Lainaan kadonnutta ja totean, että hyvältä liidulta vaaditaan pelisilmää ja aktiivisuutta. Kokemuksen puute saadaan toki korvattua kokeneilla pelaajilla jotka ovat valmiita ottamaan roolia tai opettamaan, mutta harva haluaa oikeasti kesällä olla 24/7 kiinni kyläpelissä ja vaikka ajatus tuntuisi nyt hyvältä niin terassi, mökki, kylmä kalja yms. Varmasti vievät se vaaditun huomion.


  Kolmanneksi tuolla on fi3 ja fi4 jonossa odottamassa alkamista, joka johtaa jälleen varmasti näihin tuttuihin loikkaleikkeihin. Toivon mukaan nelosen alku venyisi syksymmälle, jotta olisi mahdollista saada edes se yksi kierros jolle porukka lähtisi levänneinä sotimaan. Nelosen "maineen" vuoksi se kuitenkin houkuttelee jo itsekseen joitain odottelemaan sen alkamista.


  Vaikka fixi toki vaikuttaa jossain määrin, iso osa fixin pelaajia on nimenomaan fixin pelaajia. He saattavat välissä aloittaa sen hitaan servun, mutta nopean alkaessa uudelleen focus siirtyy täysin sinne ja tili jää joko farmiksi tai farmaajien kiusaksi.


  Promotyö ja profilointi on mielestäni hyvä idea, mutta ajankohta on tälle täysin väärä.


  Ettei viestini olisi täysin negatiivinen on hieno nähdä että asiasta keskustellaan ja toivonmukaan näiden keskusteluiden johdosta näitä asioita noteerattaisiin ylemmilläkin tahoilla (ainakin ajatuksena se on lohduttava, vaikka usko muutokseen onkin melko hatara).

 • Tähän liidu kohtaan nyt lisäisin vielä, että kun pelaajat pelaavat esim. 3 servua samaan aikaan, niin liittouman operatiivisen toiminnan aikaan ei näitä sankareita paljoa näy missään. Näissä tilanteissa liidun hommaksi jää tuo hyökkäysten laitto. Tämä syö entisestään sitä liiduksi haluamista ja vaikeuttaa jokaisella mahdollisella tavalla koko roskaa. Ps ei nyt jeesustella ja väitetä että nää on yksittäistapauksii. Normeilla liitossa 60-80% hyökkäyksistä lähettää joku ihan muu kun tilin oma pelaaja. Ylläpidon pelaavat jäsenetkin tämän tietävät varsin hyvin vink vink ;)
  Ps. Kokeneemmat pelaajat harvemmin tykittää useampaa servua ja vaikka tykittäisi, niin hoitavat kunnialla sen kyseisen servun hommat.

 • Tähän liidu kohtaan nyt lisäisin vielä, että kun pelaajat pelaavat esim. 3 servua samaan aikaan, niin liittouman operatiivisen toiminnan aikaan ei näitä sankareita paljoa näy missään. Näissä tilanteissa liidun hommaksi jää tuo hyökkäysten laitto. Tämä syö entisestään sitä liiduksi haluamista ja vaikeuttaa jokaisella mahdollisella tavalla koko roskaa. Ps ei nyt jeesustella ja väitetä että nää on yksittäistapauksii. Normeilla liitossa 60-80% hyökkäyksistä lähettää joku ihan muu kun tilin oma pelaaja. Ylläpidon pelaavat jäsenetkin tämän tietävät varsin hyvin vink vink ;) Ps. Kokeneemmat pelaajat harvemmin tykittää useampaa servua ja vaikka tykittäisi, niin hoitavat kunnialla sen kyseisen servun hommat.

  Kyllä 60-80% on liian iso luku tai sitten opsusuunnittelijassa vikaa.
  25-33% on se, missä sen pitäisi olla ja mitä itse yleensä tavannut opsujen suhteen luvun olevan.


  Mutta samaa mieltä siitä, että ei mitään järkeä alottaa yhtäkään kiekkaa enää ennen kesää, paitsi toki saksalaiset saa servun kustannukset katettua, kun farmit käy sieltä hakemassa nataareja vastaan voiton ja voivat sitten juhlia saavuttaneensa voiton jollain kiekalla.