Takmičenje "Najveće blago"


 • ...Godine su prošle, a on se sjeća te noći kao da je juče bilo. Duhovi vatre su plesali na krovovima, užasavajuća vriska ljudi zarobljenih u svojim kućama i veliki oblak dima koji se diže u tamno nebo. I on, osmogodišnji dječak, koji je upravo pronašao najveće blago koje će zauvijek promijeniti njegov život...


  Dragi igrači. Iskoristite vašu kreativnost i pokušajte zamisliti ko je bio taj dječak, šta je pronašao, kada i gdje je bio ovaj požar. Napišite vaše ideje u ovoj temi. Ne mora biti cijela priča, već samo vaša pretpostavka zasnovana na slici i iznad napisanom tekstu. Optimalna dužina je 2-3 rečenice.


  Detaljne informacije o nagradama i takmičenju


  Početak: 28.02.2018. – 11:00
  Kraj: 05.03.2018. – 23:59
  Proglašenje dobitnika: 06.03.2018.
  Dobitnike bira Travian tim
  1. mjesto 100 zlata
  2. mjesto 50 zlata
  3. mjesto 50 zlata
  Vaučer važi samo BA domenu
  Vaučer važi do 31.12.2019.
 • Bjezeci od vatrena stihije maleni Arthur stize do kamena u kojem je bio zaboden mac. Taj carobni Excalibur, kojeg je iz kamena mogao izvuci istinski vladar. Pokusao je Arthur i uspio izvuci taj carobni mac, to blago koje ga je uvelo u legendu.....

 • Da, to je bio mač poginulog vojnika. Uzeo ga je u ruke i krenuo odlučan u namjeri da pokori sve one koji su mu se suprotstavljali i ne dozvoli više stradanje rimskog naroda. Mali Cezar je hrabro koračao ka novoj budućnosti sa mnogo planova u glavi .

 • Veliki požar zahvatio je Prijestolnicu svijeta "Caput mundi" je gorio..Maleni Marcus Aquilla hrabro se probijao kroz maglu dima i vatre koja je polako gutala Rim..Odjednom se ispred njega našao posljednji rimski vojnik aquilifer noseći zlatnog orla IX legije krvavi ruku doda ga malenom Marcusu i izusti..Tvoj je vrati čast Legiji..

 • Gali su 92 godine p.n.e. krenuli u pohod na Rim,u gradu je doslo do velikih sukoba Gala i Rimljanja, tada osmogodišnji djecak po imenu Cezar bjezeci od najezde Gala koji su pljackali i palili grad pronasao zlatni artefakt koji je vijerovatno neko izgubio bijezeci od Gala ne sluteci da ce mu taj artefakt promijeniti zivot i pomoci mu da postane jedan od najboljih vojskovodja Rima .

 • Čestitamo svim učesnicima!


  Dobitnici nagrada su:
  1. AraP
  2. Rewi
  3. stanley


  Molimo sve dobitnike da se jave putem privatne poruke.