[Concurs] Comoara cea mai de preț


 • Câțiva ani mai târziu tot își mai amintea acea noapte ca și cum abia s-ar fi întâmplat - spiritele de foc ce dansau pe acoperișuri, țipetele înspăimântătoare ale oamenilor blocați în casele lor cuprise de flăcări și fumul uriaș care se ridica spre cerul întunecat. Și el, băiatul de 8 ani, care tocmai descoperise cea mai de preț comoară, ce avea să îi schimbe viața pentru totdeauna...  Dragi jucători,


  Folosiți-vă creativitatea și încercați să vă imaginați cine a fost băiatul, ce ar fi putut găsi, când, unde și de ce a avut loc incendiul. Postați ideile voastre mai jos. Nu trebuie să fie o poveste completă, ci doar presupunerea voastră bazată pe imaginea și textul de mai sus. Lungimea optimă este de 2-3 propoziții.  Informații detaliate despre concurs / premii:
  Start concurs 28.02.2018 – 12:00
  Încheiere concurs 05.03.2017 – 00:00
  Câștigătorii se anunță la data de: 06.03.2018
  Câștigătorii sunt aleși de către: Echipa Travian
  Locul I 100 Aur
  Locul al II-lea 50 Aur
  Locul al III-lea 50 Aur
  Voucher-ul este valid pe domeniul: RO
  Voucher-ul este valid până la: 31.12.2019
 • Cu multi, multi ani in urma se povesteste ca intr-un avampost roman a avut loc o mare batalie. In acele vremuri tulburi deseori se intampla ca satele de granita sa fie jefuite pentru resurse, razbunare sau pur si simplu pentru placere. Se zice ca hoardele barbare au dat navala peste sarmanii oameni ce dormeau linistiti in caselor lor, incediind si omorind tot ce le iesea in cale. In acele clipe cumplite un baiat de doar 8 ani si-a descoperit curajul, sau mai bine spus sa descoperit pe sine. Curajul si ferocitatea cu care a luptat a imbarbatat soldatii care pina atunci erau total descurajati si astfel urmand micutul copil au reusit sa respinga atacul.
  Micutul copil a devenit un bine-cunoscut general, temut si respectat de catre toti.

 • ...libertatea. Acum era un razboinic puternic, curajos si liber; aminitirile orasului sau natal arzand in urma raidului celor mai de temut inamici ai tatului sau - conducatorul orasului - inca ii mai banutuie noptile. Dar aceste amintiri l-au facut mai puternic, l-au ajutat sa-si infranga temerile si sa razbune moartea tatalui sau. Acum nu are decat sa ajute la recladirea orasului ce a fost o data una din asezarile cele mai importante ale regiunii si sa porneasca in noi aventuri.

 • cine a fost băiatul : baiatul era de origine egipteana
  ce ar fi putut găsi : papirusuri si documente ( cea mai mare comoara din toate timpurile este cunoastere/stiinta/invatatura )
  când : in timpul ocupatiei romane
  unde și de ce a avut loc incendiul : in Alexandria ( in biblioteca din Alexandria ) in timpul atacurilor romane cand au dat foc orasului


  Adamantium ro.29

 • Baiatul este Nomarch, avea 8 ani cand Julius Caesar a atacat Alexandria si a ars biblioteca in anul 48 B.C. In acea seara el a gasit planurile natare, o adevarata comoara in viitoarele lupte cu romanii.


  Danielito - RO 29

 • Pe vremea cand asculta povestile bunicii, tanarul mostenitor al tronului, actualul general Caesarius, se pregatea de inca o poveste fascinanta in fata focului. Dintr-o data, din departare se auzii un zgomot puternic de copite. Erau talharii de huni. Veneau sa jefuiasca din nou cetatea veche a Romei. In timpul jafului dadeau foc caselor ca sa nu ramana nimic in urma lor. Vazandu-si casa si familia cuprinsa de flacari, si cum toti cei dragi lui sunt pe cale sa piara, si-a dat seama ca cel mai de pret lucru pe lumea aceasta este familia. La cei 8 ani ai sai cu indarjire s-a luptat cu flacarile ca sa ii poata salva pe cei dragi. Datorita acestei fapte de vitejie avea sa fie printre cei mai mari conducatori ai Romei.
  Scorpion RO19

 • ....ura. Cel putin asa crezuse atunci. Cosmarurile refuzau sa ii dea pace, visele se repatau cu o constanță înspaimantătoare,nebunia incepuse să ii dea tarcoale si simțea cum iși pierde mințile. Scăpase din acel infern, fara sa iși mai amintească decat urletele infioratoare ale răniților,fumul înecăcios care facea cerul să sangereze, noroiul mustind de sange in timp ce cu pasii lui micuți incerca să se indepărteze de de scenele apocaliptice, urmărit luni întregi de țipetele oamenilor torturati, femei, copiii ca si el care nu apucaseră sa guste din seva vieții. Acolo și-a lăsat inocența,frații, părinții,căminul si odata cu ele...sufletul. Un singur gand îl mai ținea in viață, acea forță primară care este cea puternică sursă de energie cunoscută de om: ura. Jurase să se răzbune și acuma se afla la apogeul promisiunii. Contempla campul de bătălie impreună cu generalii din garda sa, privea la miile de morti, raniții care se tarau singuri sau ajutați inapoi in tabără,fumul inecăcios care se contopea cu noaptea care se lăsa, fulgerele care incepuseră să brăzdeze orizontul lasand dare stacojii. Privea fără să vadă, nu auzea discuțiile zgomotoase ale generalilor si ofițerilor care incepuseră deja sărbătoarea. Se detașase intr-un plan pe care nici el nu il intelegea. Ceva nu era in regulă, un fior inexplicabil de groază incepea să il cuprindă, instinctul ii spunea că se află in pragul un crize sau revelații. Vroia sa urle dar nu putea, picioarele refuzau să ii dea ascultare si il țintuiseră pe loc, corpul incepuse să ii tremure, vroia să strige după ajutor și iși blestema generalii care nu veneau să vadă ce i se intamplă. Si, dintr-o dată, ca un fulger cu intensitatea a o suta de sori, amintirile acelei nopți l-au invadat făcandu-l să urle de durere. Acum iși amintea totul, amintirile lipsă , toate franturile , imaginile fără sens, toate conturau acea noapte care a schimbat destinul atator oameni. Atatia ani petrecuți intre vis și coșmar, realitate și vis, momente in care vroia să isi pună capăt zilelor, revelați intr-o singură clipă. Setea lui de răzbunare a fost potolită, realizase mai mult decat sperase, iși asigurase locul în istorie pentru eternitate. Chiar și după moartea lui oamenii vor tremura numai la auzul numelui lui. Și totuși se inșelase. Ura nu era deloc pansamentul sufletesc care sperase să il vindece. Adancise și mai mult golul pe care il avea și simțea iar cum se afundă intr-un abis fără fund. Cateva lacrimi i-au brăzdat obrazul, lasand urme murdare pe obraji plin de fum. Sclipirea de ură din ochi a dispărut definitiv. S-a intors pe neașteptate și a trecut pe langă generalii inmărmuriți fără sa ii invrednicească nici cu un gest. Scena semăna izbitor cu tabloul copilăriei. Acelasi cer apocaliptic, mirosul sangelui, morții, urletele de durere. Doar ca acuma, generalul-copil părăsea definitiv campul de război. Un război care nu mai era al lui. Așa a părăsit campul de la Cannae, Hannibal Barca.

 • În acea seara copilul de 8 ani descoperise "Puterea absoluta asupra Vieții și a Mortii". A simțit pt prima oară nemurirea și dorința avida de a conduce și stăpâni totul chiar dacă ăsta însemna durerea și suferință altora
  În acea seara copilul a dispărut și a apărut un ZEU nemilos și dornic de putere și suferință .
  În acea comoara se ascundea putere și durere
  'iubire și suferință
  și Abisul.

 • Chiar și acum că vremea a apus de mult
  Simt frica și spaima ce'n suflet am avut
  Când oameni răi și nemiloși au atacat
  Și tot ce am iubit cu focul ei au luat.


  Și mă trezesc speriat in miez de noapte
  Când visul imi redă terifiante fapte,
  Acele țipete devin ecou in capul meu
  Mă bântuie, imi amintesc totul mereu.


  Simțeam ca tot ce știu și tot ce am avut
  Că fără toate astea, sunt un nimic, ceva pierdut
  8 ani aveam și mi-a fost arsa tare fața
  Dar am trăit, am înțeles, cea mai de preț comoară este VIAȚA


  Neutron sv 29

 • Copilul de doar opt anisori este un simplu cetatean roman in timpul nebuniei lui Nero cand acesta a dat foc Romei in anul 44 d.Hr. Copilul a gasit o comoara foarte mare si anume Tezaurul Romei ascuns in adancul pamanturilor intr-un labirint foarte complex in care se povestea ca exista o creatura numita Minotaur careia ii placea carnea de om...  StefanCelMare
  Ro 29

 • Câțiva ani mai târziu tot își mai amintea acea noapte ca și cum abia s-ar fi întâmplat - spiritele de foc ce dansau pe acoperișuri, țipetele înspăimântătoare ale oamenilor blocați în casele lor cuprise de flăcări și fumul uriaș care se ridica spre cerul întunecat. Și el, băiatul de 8 ani, care tocmai descoperise cea mai de preț comoară, ce avea să îi schimbe viața pentru totdeauna... se trezi din vis.


  Deschise laptopul, abia apucă să bifeze o listă de ferme când deodată se auzi o voce puternică din bucătărie:
  - Fă-ţi ghiozdanul şi hai la masă că trebuie să pleci la şcoală!
  Băiatul termină de bifat toate fermele, îşi trimise eroul în aventură şi cu ghiozdanul în spate plecă în aventura vieţii sale. Acolo, în ghiozdan, pe lângă manuale, culegeri şi caiete, ascunsă în spatele blocului de desen se afla şi comoara cea mai de preţ care avea să îi schimbe viaţa: o carte ponosită de istorie găsită în valiza de lemn a străbunicului...

 • Nero ... mic copil , gasise un pergament prin care putea sa sigileze in el spiritul de foc care a napustit poporul roman .In urma sigilarii acesta putea sa controleze focul , dar nu spusese nimanui... Pe masura ce anii trec , sigiliul isi pierde din puteri si astfel , peste zeci de ani, sigiliul a cedat si istoria s-a repetat.Nero ajungand sa dea foc Romei, fiind controlat de un spirit prea puternic sa ii tina piept.Nici el, nici cel dinaintea lui , de cand avea 8 ani.

 • Dragi jucători,


  Vă mulțumim pentru textele frumoase! De această dată, chiar a fost greu să alegem câștigătorii.


  Câștigătorii sunt:


  Locul I - DarkBringer
  Locul al II-lea - Hiei..
  Locul al III-lea - Zolla


  Vă voi contacta via mesaj privat (pe forum) pentru a vă oferi voucherul de Aur.
  Felicitări tuturor participanților! :thumbsup:  Echipa voastră Travian: Legends

  The post was edited 1 time, last by Yaenara ().