Kako ROA mod učiniti zanimljivijim

 • Pozdrav,


  Problem ROA moda je što se pobjednik zna puno prije završetka servera, te igra postaje dosadna, monotona, mnogi odustaju itd...
  Ideja koja bi igru učinila zanimljivom do samoga kraja jest sljedeća:


  Pobjednik bi bio onaj savez koji na kraju servera ima najveću kontrolu, odnosno kontrolira najveće područje u tom trenutku kada server završava.
  To bi igru učinilo dimaničnom i zanimljivom do samoga kraja.
  Uzmimo za primjer trenutno stanje na TS19:
  O2 trenutno kontrolira najveće područje, ali Kumovi su za petama, a in IzabraniBorgovi nisu daleko, no ovdje pričamo o trenutnoj kontroli. Unatoč tome O2 ima toliko više ukupnih bodova da se već nakon 100 dana znalo da je to savez koji odnosi pobjedu, te se igra poprilično razvodnila. Kada bi se razmatrali bodovi od trenutne teritorijalne kontrole, završnica bi bila poprilično neizvjesna.


  Kako bi se računica učinila još zanimljivijom, pobjedničke bodove na kraju servera, savezima bi donosila i postignuća iz TOP tjedih kategorija, no period koji bi se tu gledao nije tjedan nego kompletno trajanje servera, npr. savez koji je za vrijeme trajanja servera skupio najviše napadačkih bodova dobiva dodatnih 100 bodova a TOP pojedinac napadač svom savezu donosi dodatnih 20 bodova. Isto to bi vrijedilo za pljačkaše i deffere.


  Kada se podvuče crta pobjednik je onaj savez koji u trenutku završetka servera ima najveću teritorijalnu kontrolu + bodovi ostvareni kroz postignuća TOP kategorija.

 • Svaka cast na danim idejama :) Ja bi svakako dodao izbaciti sustav koji omogucava spajanje vojske i tako "kupanje" off-ova. ;)


  Medutim, nebi se nista znacajno promjenilo cak i da isti sustav koji si predlozio je trenutno u funkciji. Ovaj put cemo mi pobijediti, iduci put Vi ili netko treci, i to je sve super te sastavni dio igre. A ako se sjecas, nesto sto vecina zaboravlja, to je da kada je server zapocinjao vodili ste i imali po 9 - 10 000 skupljenih PB dok smo mi bili na 0 PB :) dakle sustav kao takav funkcionira samo zahjeva aktivnu igru u ovom slucaju svih 200 dana i jednostavno na temelju iste donosi rezultat...


  Isto tako ako vec govorimo o sustavu u nekoliko situacija smo mi bili zakinuti za pogresno racunanje teriotorijalnog utjecaja o cemu su admin i MH bili obavijesteni, medutim PB su bili "izgubljeni" dok je proslo X dana za ispravak navedene greske, dakle to je moj jos jedan savjet travian timu da i na istom porade u buducim verzijama.


  I da o2 ima i imati ce najveci teritorijalni utjecaj, drago mi je da mislis kako ste nam za petama, ali na zalost cinjenica je da niste, mozda ste za petama Chosenu ali to samo zato jer su oni makli nogu s gasa i jednostavno svojom igrom Vama to i dozvolili, no kako god da bilo prekasno je za neke preokrete sada jer server samo sto nije zavrsio.


  Do nekog drugog puta, zivili! :)  1. o2 59 31 155025 1440
  2. ChsnBORG 55 22 136248 1100
  3. KU 60 25 120641 1270

  The post was edited 2 times, last by Victory ().

 • Čitajući tvoj post dobivam dojam da si moju ideju shvatio kao da tražim neki način da O2 savezu pokušam osporiti pobjedu, te opravdam neuspijeh Kumova. Čim se netko previše namiguje, smješka se (često lažno), koristi fraze "Drago mi je što ti tako misliš ali nije tako...", vidi se da ga emocije spriječavaju da stvari sagleda sa neutralnog stajališta.


  Razlog zašto sam ubacio imena konkretnih saveza jest taj što sam smatrao da će mi to olakšati prezentaciju ideje, te mi je bilo logično da za primjer uzmem trenutnu situaciju.


  Slažem se da u ovom trenutku nitko ne može pobjediti O2, čak ni da sad odjednom primjenimo ova "moja" pravila bodovanja, no to uopće nije ni bitno, jer ideja je za neke buduće servere, a ne ovaj. Poanta priče je, da je server od starta krenuo s takvim načinom bodovanja, vjerujem da bi igra bila zanimljivija, a u prilog tome govori činjenica da KU ne može stići Borgove po ukupnim bodovima iako ih je prestigao u trenutnoj teritorijalnoj kontroli. I sam si napisao da su maknuli nogu s gasa, pa upravo zato jer je već odavno sve odlučeno su ju maknuli.


  Što se tiče ovoga za petama, referirao sam se na trenutnu teritorjalnu kontrolu (1440, 1270, 1100), a sami izraz sam iskoristio u pokušaju da dočaram kakvu bi neizvjesnost ovakav način bodovanja mogao pružiti. Kako taj izraz nema nema neki numerički ekvivalent, ne možeš činjenično dokazati je li neko nekome za petama ili ne, stvar je osobne percepcije.

 • Imas svakako pravo na svoje misljenje bilo ono ispravno ili pogresno, takoder sam i ja naveo neke moje sugestije. :)


  A sto se tice teritorijalne kontrole, stvarno nema potrebe smatrat kako ste nam za petama jer jednostavno niste bili niti cete biti, barem ne na ovom serveru. Objektivno.


  Lijepi pozdrav i sve najbolje

 • Vidim da se Victory osjetio ugroženim i da pod svaku cijenu želi pokazati svoju dominaciju na serveru . Ajde da ti potvrdim što je već rečeno server ste osvojili svaka čast! Možemo li sad dalje nastavit u cilju da se poboljša bodovanje za sljedeći server jer mislim da zmija ljutica ima dobru ideju što se bodovanja
  tiče . Na taj način server bi bio zanimljiv do samoga kraja . Ako sam dobro razumio teritorijalna prevlast ne bi bio jedini faktor koji bi se bodova osim teritorija uzimalo bi se u obzir konačni obračun populacije saveza ( prvi po popu dobiva 100 , drugi 70 , treći 40) i tako redom za napadače servera , branitelje servera , i ne vidim razloga da se ne ubaci statistika koji savez je najviše pljačkao na kraju . Uz te bodove još bi se bodovali pojedinačni uspjesi igrača i njihov doprinos bi bio savezu u kojem se trenutačno nalaze. Da se ne bi umanjilo savezna postignuća bodovanje pojedinaca bi bila simbolične naravi tipa 30 za 1 , 20 za drugog , i 10 za trećeg. Bodovalo bi se kao i za savez :- top populacija
  - top Napadači
  - top Deferi
  - top Pljačkaši
  sa još jednom malom nadopunom , pošto već postoji u statistici zašto se ne bi bodovali i igrači koji imaju top naselja u igri . Poanta prijedloga je da se pokuša što više zakomplicirati bodovanje na kraju servera tako da neizvjesnost servera bude do samoga kraja .