Rollback Finala TT

 • Dragi jucători,


  Suntem conștienți de eroarea critică ce a apărut în această săptămână și care a rezultat în pierderea unui număr uriaș de trupe din cauza înfometării (în special pe satele cu Minunea Lumii).


  Din nefericire, în ciuda tuturor eforturilor depuse, echipa tehnică nu a reușit să repună rapid în joc trupele înfometate. Această problemă a condus la distrugerea completă a ML de pe locul 2, în urma unui atac cu catapulte. Au fost afectate și alte Minuni, însă pagubele au fost mai mici.


  Dorim să ne asigurăm că fiecare echipă care joacă pe turneu va avea parte de un tratament egal și că va avea șanse egale de a câștiga pe baza abilităților și a experienței și că nimeni nu va fi afectat de această problemă.


  Prin urmare, decizia sediului central a fost aceea de a da rollback la server până Marți, 6 martie.


  Vă înțelegem nemulțumirile și frustrarea și ne pare foarte rău pentru neplăcerile create.


  Ora pentru repunerea în funcțiune a serverului: ~16:30 UTC.
  Backup-ul a fost făcut la 2018-03-06 21:01:10. Acest lucru înseamnă că serverul va fi reluat din acel moment.
  Înfometarea trupelor este dezactivată timp de 12 ore.
  Toate comenzile de Aur realizare după backup vor fi înghețate și vor și readăugate în conturi (cel mai probabil vineri dimineața).
  Fiecare jucător de pe server (care are cont în acest moment) va primi drept compensație un voucher de 100 Aur via e-mail (adresa asociată contului). Acest voucher poate fi folosit pe oricare server Travian, inclusiv pe Finală. Vom reveni cu alte informații în curând.

  The post was edited 2 times, last by Yaenara ().

  • Înfometarea este dezactivată până mâine, la ora 05:30.
  • Echipa tehnică a readăugat Aurul care a fost cumpărat de jucători în perioada rollback-ului.
 • Update:


  • Am primit sesizări cu privire la probleme ce au apărut în urma rollback-ului. Unii jucători au raportat că le lipsește Aur, Contul Plus, Argint sau zile din vacanță (la nivelul întregului server). Echipa tehnică va analiza situația mâine, începând de dimineață.
  • Trupele care au murit prin înfometare pe WW-ul jucătorului Teutonic Steel, dar și în alte locații, nu pot fi repuse în joc. S-a încercat reînvierea trupelor pentru întregul server, însă aceasta a fost cauza celeilalte probleme ce a rezultat în rollback.
  • Voucherul de 100 Aur nu a fost încă trimis jucătorilor. Cel mai probabil, e-mail-urile vor fi trimise mâine.


  De îndată ce avem mai multe informații, le vom posta pe forum.

 • Update: Problema Aurului ar trebui să fie rezolvată deja. În cazul în care vă mai lipsește din Aurul achiziționat, vă rog să contactați echipa Support în joc.

 • Întrucât primesc mesaje la Support/MH și admin pentru ceea ce s-a întâmplat pe Finala Turneului, doresc să postez un anunț aici, pe forum, pentru întreaga comunitate RO.


  Înțeleg faptul că majoritatea sunteți nemulțumiți de rollback, din motive diverse: serverul va dura acum mai mult și asta a încurcat anumite lucruri, acțiunile realizate pe conturi sunt pierdute acum și inamicii au aflat planurile, în urma rollback-ului au apărut alte probleme de sincronizare pe server (Cont Plus/Aur etc.), și nu în cele din urmă faptul că de pe WW-ul Daciei încă mai lipsesc trupe.
  Aveți tot dreptul să fiți nemulțumiți și supărați, sunt de acord cu voi și vreau să clarific unele lucruri care sunt răspândite pe diverse forumuri și în diverse chat-uri:


  Problema înfometării trupelor a fost semnalată de câțiva jucători la Support/MH și am înaintat-o departamentului tehnic Travian Games în ziua respectivă.
  Datele din sistem vizibile echipei RO nu afișau niciun fel de eroare. Nu a existat nicio eroare cu înfometarea în sine. Acest aspect al jocului funcționează în parametri normali. Prin urmare, răspunsul pe care l-am oferit eu sau alți MHi (RO sau de pe alte domenii) a fost conform datelor sistemului inițial, apoi a fost confirmarea departamentului tehnic.
  Deși mi s-a transmis de la tech faptul că trupele au murit din lipsa hranei de pe WW și v-am transmis și vouă răspunsul pe care-l aveam la acel moment, am cerut o reverificare amănunțită și am înaintat fiecare sesizare primită de la voi. Cauza înfometării a fost descoperită după o lungă investigație a sediului central (tehnicieni și dezvoltatori) și s-a întâmplat din cauza unei supraîncărcări a bazei de date. Întregul server a fost afectat, însă WW-ul Daciei mai mult decât alte WW-uri sau alți jucători (au murit ~3 milioane trupe pe WW).
  S-a încercat repunerea trupelor în joc pentru întregul server, dar din cauza numărului mare de trupe a apărut o altă problemă, care a condus la pierderea a peste 95% din trupele de pe WW-ul PL&Prime, iar apoi la demolarea completă cu catapulte a acestui WW în aceeași zi.


  Am primit întrebările următoare:


  1. De ce rollback pentru un WW care n-are nicio șansă de câștig?
  - Pentru că nu ar fi fost normal ca o Minune a Lumii de pe locul 2 (sau 3, sau 5), să fie demolată complet după ce a pierdut peste 95% din apărare din cauza unei erori. Minunea Lumii reprezintă cel mai important factor al jocului, deoarece este unica metodă de câștigare a rundei de joc și întreaga alianță (sau mai multe alianțe) se concentrează asupra unei ML.


  2. De ce rollback acum și nu la alte bug-uri raportate (bug catapulte al jucătorului Pain), sau: De ce s-a făcut rollback până pe 6 martie și nu înainte de apariția bug-ului pe WW-ul Daciei?
  - Nu am un răspuns oficial. Vă scriu ceea ce cred eu că a dus la decizia actuală:
  a) Bug catas: A fost un caz izolat și atacul nu a compromis locul Daciei în clasament. Dacă ar fi fost cazul, pot spune 100% că s-ar fi luat alte măsuri.
  b) Rollback-ul e până pe 6 martie, deoarece nu s-a dorit prelungirea serverului prea mult timp.
  Într-adevăr, Dacia tot are lipsă peste 3 milioane de def. Este o sumă mare, luând în calcul fiecare jucător care a investit timp, bani, resurse pentru instruirea trupelor respective, iar ele au fost pierdute din cauza unei erori de joc.
  Dacia are un număr incredibil de trupe pe WW și are în continuare toate șansele de câștig. Pentru jucătorii care au pierdut trupele prin înfometare în diminețile de 4 și 6 martie, vă înțeleg supărarea și îmi pare sincer rău, dar nu este nicio posibilitate de a mai repune în joc aceste trupe. Colegii voștri știu că ați muncit din greu pentru a-i ajuta în acest final de joc și nu cred că v-ar spune cineva contrariul.


  În încheiere, doresc să precizez că nu a fost tratată superficial absolut nicio problemă raportată și de asemenea, vă rog să înțelegeți că nu pot lua eu alte decizii față de ceea ce mi se comunică de la sediul central, și nici nu am posibilitatatea de a corecta problemele serverului. Există o ierarhie ca în fiecare instituție și în fiecare companie și fiecare persoană are o anumită responsabilitate. De problemele jocului se ocupă departamentul tehnic și/sau dezvoltatorii jocului, în funcție de caz. Tot ce pot face eu sau colegii de la Support/MH, este de a anunța sediul central și de a vă comunica ulterior informațiile primite de la aceștia.


  Dacă mai sunt și alte nelămuriri, contactați echipa Support/MH în joc, dar vă rog spuneți-vă punctul de vedere cu calm. Consider că doar așa vom avea șanse de a comunica mai eficient.


  Suntem alături de voi și vă susținem!

  The post was edited 3 times, last by Yaenara ().

 • Informații noi:


  - Numărul de zile active ale Contului Plus nu era afișat corect - problema a fost corectată.
  - Vacanță: - încă nu avem informații concrete despre problema legată de zilele lipsă de vacanță.
  - Au fost trimise voucherele de 100 Aur. S-ar putea să mai dureze până le primiți, dar nu mai târziu de Sâmbătă dimineață. Vă rugăm să vă verificați adresa de e-mail. Dacă nu primiți voucherul, contactați echipa Support.

  The post was edited 1 time, last by Yaenara ().