[3x - speed] 14.12.17 - 12.03.18


 • Dragi igralci Traviana


  Vsaka dobra stvar pride h koncu – tudi ta doba. Nekoč je Salomon dobil v dar prstan z vgraviranim sporočilom, ki je lahko odpravilo vso veselje in vso žalost sveta. To sporočilo je bilo grobo prevedeno z: »Tudi to bo minilo.« V naše veselje in žalost hkrati razglašamo: » Tudi to je minilo.« Upamo, da ste se zabavali z nami, nam je bilo v vaši družbi prijetno. Hvala, da ste ostali z nami do konca.


  Rezultati: Dan je že davno prešel v noč, vendar so delavci v vasi TravianBuild, nadaljevali z delom skozi zimsko noč – večno utrujeni, od številnih vojsk, ki so se trudile, da bi uničile njihovo delo, vedoč, da dirkajo s časom in proti najstrašnejši sili, kar jih je kdaj grozilo svobodnim ljudstvom. Njihov neumorni trud se je končal ob 05:25 ko je neznani delavec položil zadnji kamen zgradbe, ki bo vedno znana kot največja in najbolj veličastna zgradba po padcu Natarjev.


  Skupaj s svojim zavezništvom "Tinder", je "Joint" končal z gradnjo Čuda Sveta. Porabil je milijone surovin ga hkrati branil s stotisoči hrabrih branilcev. Torej si "Joint"zasluži naziv zmagovalca te dobe!


  "Gucci Gang" je bil vladar največjega imperija, tesno sta mu sledila "GRX" in "BB-8".
  "Gucci Gang" je bil vladar največjega vojaškega imperija in je pobil največ nasprotnikovih enot.
  "Baba Yaga" je bil najslavnejši branilec in kri napadalcev je pojila pokrajine ob njegovih mestnih vratih.


  S pozdravi,
  Vaša Travian ekipa
  PRAVILA FORUMA ZGODOVINA - SIX


  1. V ta forum spadajo samo bojna poročila in opisi dogajanja od začetka serverja do zaključka.
  2. Cenzura poročil ni potrebna.


  Zaželjeni so daljši komentarji uporabnikov, ki so server igrali od začetka do konca. Ti komentarji naj opisujejo dogajanje tekom celotne igre, napisani naj bodo vsaj približno v slovnično pravilnem jeziku, saj jih bodo brale še mnoge generacije Travian igralcev za nami!


  Imate vprašanje? Odgovor lahko najdete tukaj: Travian: Legends Answers
  Moderatorji svoje delo opravljajo prostovoljno, zato niso dosegljivi 24 ur na dan.

 • Haha a noben noce nc lepga povedat o tok dobrem serverju :D

  :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:                                  :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:


  Six: Problem? (Fenix) ; Afc&Lfc (Fenix) ; Ghost (Fenix) ; Anatidaephobia (Phobia) / thanatophobia (Phobia) ;
  ARSENAL / Love hurts (HYDRA) ; Sexophobia (BLOK) ; Logic (!!!) ; Zed (Fenix)


  :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:                                 :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:

 • BB-8


  Ideja za račun je nastala nekaj dni pred začetkom sixa, ko smo Roki, Dani in jaz gledali skupaj Star Wars v kinu. Namen je bil odklikati v izi deff in se ponovno podružiti z staro klapo, tako kot nekoč. Registrirali smo se na -/+ z Vidkom in njegovimi multiji aka Tinder. Odselili smo se kar daleč stran, skupaj z Black Panther-jem, saj smo se odločili braniti ovnaša Zidarja. Mi smo klikali druide, Panter pa falange. Do artov je vse potekalo dokaj počasi, polja smo dali samo na 17, da bi povečali številko deffa pred arti, okoli artov pa je račun zapustil Dani (pomankanje časa), kasneje pa se je pridružil še Vito (ki je morda igral 1-2 tedna).


  Ko so prišli arti, smo predlagali, da bi naš račun postal na pol garaža in se zmenili za unikat dieto. Polja smo dvignili na 19 po artefaktih in prevzeli 5 vasic, kjer smo pozidali VS, VŽ (do 2M kapacietet žitnic), da so si lahko drugi tam hranili enote (Hades, Black Panter, Wade, KInder Jajce), ki so na naš račun tudi naložili gold, za pozidavo teh vasic. V nekaterih trenutkih serverja je število porabe enot na računu preseglo tudi krepko 3M (Black Panther je pri nas hranil preko 600k falang, Zidar večino ovnarja, Blackfrog več kot polovico crusha, Gucci gang med 1-3, Wade preko 500k rimskih enot, in občasno tudi Hades in Kinder Jajce kak off ali dva). Ker je dokaj hitro postalo jasno, da Zidar ne dobiva nikoli resnih napadov, ter izredno malo fejkov, smo se odločili da je Black Panther več kot dovolj za branjenje ovnarja. Zato smo galsko konjenico namenili alliansi. Sodelovali smo pri vseh bunkerjih, ki jih je organizirala aliansa, saj smo bili med »vodilnimi« računi. Proti koncu smo tudi zadeffali farme nasprotnikom in pridobili okoli 100k deff pik od tega, kot povračilo za ukradeno allianso. Z Rokom sva se odločila iti na top 3 po populaciji, ko je bilo že vse odločeno in prevzela še 2 vasici ostale pa dodobra dogradila.


  V sami organizaciji Off in Deff akcij so najbolj dejavni bli Tadej (Joint), Zago (Zidar), BB-8, acc Gucci gang, acc Hades, občasno VidK, Kinder Jajce in Baba Yaga. Server je bil nad pričakovanji, saj ko so nas na začetku zapustili eden izmed glavnih offerjev + crush, WW graditelj in eden izmed glavnih defferjev, smo mislili, da bo kar problematično preživet server. Imeli smo preveč offerjev in premalo deffa, ampak na srečo je pri nasprotnikih bila situacija obratna. Edina igralca pri Hroščih, ki sta bila sposobna pošiljat napade, bila Flamier in Serd. Napade pa sta lahko pošiljala samo iz 2 računov, ostalo so bli defferji ali crushi. Primanjkljaj offa in presežek deffa se je tudi videl med samo gradnjo WWja, kjer je glavni offer Hroščev tekom serverja porabil še zadnje ostanke offov na WWjih. Zato smo dokaj mirno lahko crushe pripeljali na cilj.


  Populacija: 3. BB-8 Tinder 45184 37
  Branilske točke: 5. BB-8 45184 37 1335347


  Okoli 80% klikanja je opravil Tim, ostalo pa jaz Dani in Vito, tako da je ta račun tako dober po zaslugi Tima, ostali smo več ali manj samo pomagali.
  Zahvale:
  Amor, Jan (Rokit): Končno spravila skupaj soliden crush
  Zago, Jan: Zago slabo, Jan odlično
  Tadej: Hvala general!
  Filippo: Preprosto najlepši
  Gucci&Co.: Naslednjič prizanesite natarjem, jih že Matt dovolj tepe
  Vidk: Kriv si!
  -/- : Lepo sodelovanje na koncu;)!


  Pohvale nasprotnikom:
  Serd in Flamier: Glavni gonilni sili ++ kvadranta. Brez vaju niti enega napada nebi imeli, in bi bil kar dolgčas. Na srečo nista vidva takšna statista kot rejc in viking, ki ne pošiljata napadov, ne farmata, ampak samo klikata enote (ja vem, izredno težko delo:P).  Lp, Tim


  Avtor prispevka je tudi Roki. Da ne bo zmede


  ps. Prosim združite prispevka

 • Organizacija ekipe Tinder se je začela že tekom prejšnega sixa. Glavni pobudnik je bil Veliki vodja VidK. S prva me je planiral dat na off račun, potem na deff, na koncu me je pa zaposlil kot ovnarja, kot duala pa mi je dodelil starega (mladega) znanca Zagota. Tako sem registriral acc Zidar.


  Z računom nisva imela nekih večjih ambicij, računala sva na nekje 250k sekir. Ker pa sva z razvojem dokaj hitro napredovala (lahko bi bilo še boljše). Kljub temu, da je bilo predvideno, da bo sam klikal do novega leta (prazniki itd.) je Zago nekej časa po postavljenjem cropu, že začel na polno. Mislim, da sva začela ovne klikat 12./13. dan, ostalo pa nekoliko kasneje, ko so polja bila na 17, saj potrebe po večjem dohodku surovin ni bilo. Na računu se je razen 1. dne, ko so bila polja 17 filalo vse barake, konjušnico, vb in vk ter seveda oblegovalne. Nekaj dni pred arti sva se odločila, zaradi odvečnih surovin, naklikat še en manjši off (40k gorjač), če bi se v bližini pojavil kakšen mali trener, ki se pa na žalost ni, zato sva off porabila na artih, za druge člane. Po artih sva z nekaj zamude dobila trenerja, zaradi komplikacij s prejšnim lastnikom trenerja, slavnim Amigotom. Nekaj dni kasneje, smo prevzela skladiščarja, da sva pozidala use potrebne kapacitete za kar sva porabila 2k golda. Ampak s tem sva dosegla, da se je v času, ko trenerja ni bilo na računu nabralo 40m surovin, kar nama je omogočilo veliko lažje filanje. S trenerjem smo v 12h (ko trenerja ni bilo sva zaradi odvečnih surovin polja spravila na 18 -> pred pozidavo kapacitet),kolikor sva imela trenerja aktivnega, nafilala barake, konjušnico in oblegovalne na 60h, VB, VK pa nekje do 30h. Dokler nista Joint in Kinder Jajce zrušila WW, od takrat naprej je bil off zafilan 24/7 s trenerjem. 82. dan, ko sva dosegla 400k sekir, kar je absolutni rekord na sixu na T4 verziji, pa sva off spustila na WW.


  Prejšni rekord po offu je bil Marco Polo, ki je off spustil ven 79. dan - na isti dan smo ta off, po konjih presegla skoraj za 10k TVjev, kljub temu da so bili arti na tem sixu 4 dni kasneje, zaradi premirji. Prav tako smo presegla po konjih acc Qlimax na isti dan, ko je ta šel ven.


  76. dan - padec Marco Polo
  https://prnt.sc/iqleng


  79. dan
  https://prnt.sc/iqleef


  82. dan - 400k sekir
  http://prntscr.com/iqler6


  Končni rezultat (bil bi isti neglede na umaknjen deff)
  https://gyazo.com/0a5627d53bb2b6e1f1ef8477fa54f9cf


  Zahvale:
  Black Panter - na 1. mestu, ker brez njega nama nebi uspela. Naklikal nama je garažo Nekromant, kjer je bilo sicer samo 250k porabe od skupnega 1M, ampak je skrbel za žito, kjer je bilo večino offa garažiranega na accju BB-8. Uprašal sem Erika s računa Hrosc, zakaj nikdar niso skavtali našega off naseja in garaže, pa je rekel, da bi bilo bv saj imamo ceu kup deffa na volja in res je bilo tako. Panter je poleg tega, da je skrbel za najin off naklikal še 1,3m falang, kar je res lepa cifra. https://gyazo.com/4f9791696687d0dbf98693351e0ad55b
  Celotna aliansa Tinder - Predvsem za bonuse, ki ste jih lepo nafilali in na koncu za branjenje in udrževanje deffa v bunkerju.
  BB-8 (Tim in Roki) - Hvala, da sta naklikaka vasico, kjer smo lahko garažirali off, in da sta poklikala kdaj pa kdaj če je bila sila.
  Rokit (predvsem Amor :D) - Hvala, da si poklikal, ko je kaj rabilo in za izmenjavo pusheu za filanje trenerja.
  Blackfrog - Hvala za izmenično pushanje.
  Joint - Hvala, da si nas pripeljal do zmage z vodenjem.
  VidK - Hvala, da si nas povabil na server in nam dau začetni push golda :D Škoda, da si tko nastradu :(
  Gucci Gang - Hvala, da sta sama prepucala konkurenčne natarje. ;)

  jamajka1 (six),Partizan (six), Vohunka (six), neetox (si19, six), Sexophobia/Anatidaephobia (six), TurboSnail (si6), elsa (si4), Staropramen (si5), Pharmacist (si1), Love Hurts (six),The Spook (pl5), Salim Beguni (six), Zidar(six), Drzna_Mucka (si2), OKEANOS (vnx)
  https://gyazo.com/0a5627d53bb2b6e1f1ef8477fa54f9cf

  The post was edited 1 time, last by Staropramen_SI ().

 • Račun Hades.


  Že sam start strežnika nas je malo presenetil, saj smo računali na zacetek vsaj kaksen teden kasneje. Tako, pa se je streznik zacel, ko smo mi se zavzeto klikali na ruskem strezniku. Z Vidkom smo ze na rusu zelo dobro sodelovali, zato smo se hitro zmenili, da pridemo tudi na sixa klikat. Ker pa je 2 streznika ob napornem urniku v RL malo naporno kvalitetno klikati (ker ne uporabljamo Tb) smo se odlocili, da zraven povabimo se Lavro. Ki je tudi sama izbrala ime racuna in kasneje izbirala imena vasic.


  Zacetek je bil standarden ulaufam postopek do 2 vasice, sicer sem se malo poigraval s kolonisti in enega poslal v preran grob, ampak smo vseeno dobili 150% 15c v centru, ker smo bili zeljni akcije in te v centru ponavadi ne manjka. Morem pa dodat, da sem bil kljub vsemu presencen nad stevilom multi racunov dolocenih igralcev, pricakoval sem mogoce 2,3 na racun, ampk so nekateri kar veliko presegli to stevilko.


  Drugo vasico smo postavili na -/- takrat je bil to se sovrazni kvadarat in tako smo prejeli kar nekaj napadov, ki so nas malo ovirali pri samem razvoju, ampak neke vecje skode ni bilo. Do artov smo bolj kot ne samo simmckali, dali polja na 18 in filali 3 offe z vb in obcasno tudi vk.


  Ob prihodu artefaktov smo pobrali unikat dieto, ki pa smo jo za dobro alianse predali BB-8, kjer je bila defintivno odlicno izkoriscena. Skupno smo kot aliansa pobrali lepo stevilo koristih artefaktov, tako da do smo se brez tezav dogovarjali kako potujejo med racuni.


  Ze pred arti smo se odlocili za 2 offa gorajc, ki se bosta sproti porabljala in pa 1 off sekirc, ki je bil tudi planiran kot glavni off racuna.


  Kaj kmalu po artih sem se dogovoril za izposojo nogic od -/-, od Pesimista. Malo smo napadali, nic posebmega. Par metr je padlo ampak nic omembne vrednega. V eni izmed naslednjih noci pa smo ostali brez obeh gorjacarskih offov, 03 so prevzeli 01 pa so se gorajcke odlocile, da je cas za Papa. Tukej smo verejtno storili napako, da nismo obnovili 03 vasice, ki jo je Hrosc lepo preuredil - se enkrat hvala. Ker bi brez tezav naklikali 150k+ gorjack glede na potek serverja.
  Po tej noci smo zaceli filat 04 vb/vk 24/7 in 01 pocasi obnavljat.


  V tem casu je bilo zelo tezko dobiti deff, saj je bil Hrosc oddaljen manj kot 3 urce. V Tindru je bilo tezko zbrati taksno stevilo deffa, da bi lahko obranili v tem casu, saj smo bili kar precej oddaljeni od ostalih. Zato smo bili primorani drzati stalni bunker v 04 in v prestolnici. Hvala za enote predvsem Matjazu - chuppa. In pa zahvale tudi krilu alianse.


  Server je potekal, nas pa je cedalje bolj minevala volja do igre. Predvsem meni se je poznala navelicanost, saj ze od prejsnega sixa nepresatno klikamo in mi je ze presedlo vse skupaj. Ker Gasper ni imel casa klikat, je potem vecino dela pristalo na Filipu.
  Nakliali smo 150/60 sekirc kar mislim, da je bil eden lepsih offov ta streznik. In ker kot sem ze omenil ni bilo vec volje do igre, sem pritisnil na Tadeja, da naj organizira akcijo da zabijemo ta off, ker se 2-3 dni preden je se ven sploh ni filal vec. In je bilo bv, da ga drzimo doma. Akcija ni bila uspesna smo pa pokopali nekej obrambnih enot Hroscev. Po tem napadu je na racunu ostalo okoli 100k gorajck ki so se nato se uporabile v par napadih, kar pa je ostalo je pa letelo na WW.


  Server je bil nasploh zelo zanimiv, skoda je na +,+ zmanjkal kaksen offer. Mi je pa zal, da par igralcev spet ni moralo iz svoje koze. Tako na nasi kot na sovragovi strani. In zaradi vas potem nastradamo ostali clani alianse. Tako, da vas naprosam, ce ze igrate grdo potem igrajte tako, da ostali posteni igralci tega ne obcutimo.


  Mislim, da sem bistvo povzel. Hvala vsem za igro, kot aliansa smo res dobro sodelovali, bilo je v uzitek igrati z vami.
  Predvsem pa gredo zahvale:
  Tadeju - ker si bil vedno na voljo ko sem te rabil, pa ni bilo vazno koliko je bila ura.
  Matjazu - hvala za ves Deff in za dobro sodelovanje.
  Ivanu - za surovinsko pomoc in trdo delo skozi server.
  Aldinu- za dobro druzbo in sodelovanje :)


  Za vas smo igrali Gasper, Zan, nasa lepsa cetrtinka Lavra in moja malenkost.


  Lp, Marko

 • Priprave za server so potekale, se v casu prejsnjega sixa. Kot nekateri veste, se je na jesenskem sixu gradil samo en WW in nekako se mi je zdelo nesmisleno igrat skupaj z isto ekipo (Serd, Erik, Alen, Rejc,..), ker bi bilo stanje enako.
  Kvadrant +/+ bi bil premočan.


  Zato sem se odlocil zbrati ekipo, 10 glavnih racunov, ki bi bili sposobni konkurirati ostalim.
  Nakoncu je bilo ze po dveh dnevih v aliansi 60 racunov.


  Ker smo ekipo organizirali "potiho" so imeli nasprotniki malo casa za organizacijo in posledicno niso prisli v velikem stevilu. Kljub temu je treba priznati, da so naredili veliko.


  Acc CUBA.
  Zacetni plan je bil, da na racunu igramo Alen (Love hurts), Chris (Drunken Raiders), Marsel (Upuf) in moja malenkost.


  Dogovor je bil, da se na mojem racunalniku klika 20umetnih (se je tudi klikalo) in na Chrisovih 20-30.
  Cilj je bil da ima vsak racun do artov 5-7 vasic z metropolo 4446 z polji 13-15.
  Nekateri racuni naj bi bili namenjeni za pushanje cropa, nekateri za farmanje 13.dan, nekateri 18.dan in nekaj njih za po artih.
  Namen racunov, ki se razvijajo do 40.dneva je bil tudi "filanje" bonusov. Nakoncu sem imel v aliansi 4-5 racune, ki so dnevno donirali polne vsote surovin. Razlika med bonusi Tindra vs Hrosci&Raid je bila nevrjetno velika.


  Cilj racuna CUBA je bil off:
  01ka
  03ka
  04ka - CRUSH
  05ka -


  In mogoce se kaka off vas, odvisno kako bi slo z farmanjem.


  Nakoncu pa... Chris je dobil "šiht" na dan zacetka, Alen je klikal gorjace na drugem racunu, ki smo jih na zacetku pobijali za bildanje heroja?!?!,.. Marsel pa je klikal kolikor je lahko. Umes se je racunu pridruzil "Turcin", ki pa je odsel na smucanje in sem nakoncu vecino preklikal sam.


  Prvi dan sem zacel sam. Klikal sem acc, naredil 45 multi accjev in imel koloniste po 35urah.
  Ker smo imeli ogromno število multiaccjev smo se lahko med seboj pushali.
  Tako sem takoj po postavitvi druge vasi - spushal sebe iz svojih racunov (drugi, ki so delali multije so imeli blokado za posiljanje surovin na svoj acc). Nato smo se pushali med seboj - Jaz Amorja, on mene. Jaz Guccije, oni mene, jaz Tadeja on mene, jaz Sandija on mene.
  Ker pa sem lahko posiljal surse sebi sem imel ogromno surovin vec kot ostali.
  To mi je prineslo, da sem kot prvi prevzel drugo oazo (pred primirjem), nekih 8ur pred prvim zasledovalcem (Rokit) in tretjo oazo z 16urno prednostjo.


  Polja so bila na 18. mislim da - ŠELE, 17.dan. pricakoval sem vsaj en dan prej ampak ker chris ni igral se ni sešlo.


  Ker sem igral več ali manj sam - je bilo to zame malce prenaporno. 20dni sem igral 17-18ur dnevno. Edini sem kupoval gold. In počasi mi je prekipelo. Pika na "i" pa je bil "ban" mojega glavnega defferja, beelzebuna (Sandi, Klara, Martin). Odlocil sem se, da brez pravega deffa nima smisla nadaljevati igro.


  Ob prvi priložnosti sem račun prodal za znesek enak uložku v acc.


  Vem, da je bilo grdo od mene pustiti celo alianso na cedilo, amapk nisem več zdržal takega tempa. Kljub temu, sem postavil dobr temelj aliansi za nadaljevanje serverja.


  GLAVNA NAPAKA: Z nasprotnikove strani so mi poslali bota - farmerja, ki je vseboval server za shranjevanje gesla.
  Tega nisem pricakoval od oseb, s katerimi smo bili v dobrem odnosu. In glede na to, da sem se pripeljal iz Krka v Domžale na druženje in pitje - tega od Vaju (Erik in Serd) res nisem pričakoval.
  Nakoncu, so prek gesla prisli na moj racun in racun Rokit.
  Offe so poslali na ww, vrgli vse iz alianse in si prisvojili alianso z polnimi bonusi (ker sami niso sposobni toliko nafilat ali pac?). Sicer, se v tistem trenutku račun že 10dni ni več klikal.


  Ps. V trenutku uničenja računa CUBA, je bilo v vasici namenjeni za Crush največ katapultov v kosu na serverju.


  Nakoncu, me je Tim (BB-8) prosil, ce bi se pridruzil racunu Kinder Jajce, kjer sem mu intenzivno pomagal preostal 10dni, nato pa bolj ali manj samo posiljal napade iz tople in soncne Malte :P


  Čestitke - tokrat nebom našteval posameznike alianse, ker vas je preveč. Ime alianse TINDER, je prislo iz moje prazne glave in se je nakoncu obdrzalo do WW na 100.


  Nasprotniki
  - Hrosci, poleg vseh umazanij ste odigrali dobro in zbrali lep def. Crushi me niso prepicali.
  - Insekti, eno veliko razocaranje


  Zavezniki
  - Pips in Raid, brez vasega deffa nam nebi uspelo, bi pa lahko naredili kaksno off akcijo vec.
  Še zanimiva anegdota iz srečanja nekaj članov Tinderja...
  Ker zivim na otoku Krku je zame skorajda atrakcija priti v Ljubljano. In tako sem se iz morja napotil v megleno Ljubljano. Datum - 23.Januar.
  Dobili smo se v centru, najprej z mojo Klaro, nato mojimi Gucciji - Jan, Tim in osebo, ki je oropala slovenijo - Filipom. Skupaj smo se napotili v Parlamenta. Tam so nas pričakali Tim, Laura, Žan (Filipo) in Roki. Bilo je zabavno, ampak ker čas hitro teče,..se je tudi to srečanje bližalo koncu. Iz toplega Parlamenta smo se preselili pred vhod kjer smo se pogovarjali kakih 20-30minut.
  Sredi pogovora se nam približa oseba, vitke postave in najprej pobere kozarce. Nato se vrne in nas vprasa, ce igramo pocasni server al sixa. Vsi smo bili začudeni - kako je mozno da v mestu z par sto tisoc ljudi naletimo na osebo, ki igra ta "cancer".
  Kmalu začne z hvalospevi "veste, js sm ucasih igral travian. Vedno smo bli top3 acc na serverju".
  Hmm, zanimivo vsi smo bili malce presenečeni, sam sem razmisljal kdo bi to lahko bil. Pa smo ga vprašali za ime računa.
  "VIKINGS" ... V trenutku smo vsi planili v smeh, kajti Vikingsi so nasi stari znanci ( Phobie vs Upuf&Vikings) in tudi zdaj so igrali nekateri člani Viking ekipe.
  Naslednje nase vprasanje je bilo "ja kdo pa si ti?"
  In je reku da Matjaz. Hmm vec al mn noben ni vedu kdo je to, sam men je bil znan, iz lanskega zimskega speeda.
  Pa sem se sam predstavu "jst sm pa vid". Pa ni vedu kdo sem. Pa me Filipo popravi "VidK".
  Naslednja reakcija je bila epska. Kot iz filma..
  Naš Matjaž se prime za glavo, naredi tri korake v rikverc.. se obrne in odide.
  Vsi smo bili zacudeni. Smejali smo se se nekaj casa haha nato pa smo vsi odsli svojo pot.


  Matjaž, upam da nisem tok grd, da si se me ustrašu :(  In se za konc.. obstaja neka iniciativa za naslednjo zimo v tujino.
  Ampak jst VAM povem. Mi "GUCCI GANG" gucciji gremo na potovanje. Pametnejse porabljen denar in cas kot travian.


  MI GUCCIJI


  PRRRRRR

  :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:                                  :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:


  Six: Problem? (Fenix) ; Afc&Lfc (Fenix) ; Ghost (Fenix) ; Anatidaephobia (Phobia) / thanatophobia (Phobia) ;
  ARSENAL / Love hurts (HYDRA) ; Sexophobia (BLOK) ; Logic (!!!) ; Zed (Fenix)


  :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:                                 :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:

 • Na hit povem še mojo plat zgodbe:


  Ker se mi preprosto ne da več igrat off računa(zbujanje, filanje offov, na faksu prek fona klikat, čekirat napade itd.) sem raje registriral 8 rimljančkov, namenjenih za deff/umetne. Hrosc02, Hrosc04(kasneje dal račun znancu, na žalost je bil skatan), Hound, Hopper, Rolan, sokol, tlg, petra1. Pred arti je MH bannal petra1 in Hopper, verjetno sm uporablu napačne proxye, se zgodi. Ob načrtih sem imel skupno 1M pretov, ob napadih na WW pa malo manj. Na nobenega od teh accjev nisem naložil niti centa,pa je bilo na koncu skupno cca 2M deff pik, ostalo pa še kakih 700k pretk. Dobil sem še nekaj drugih majhnih accjev, ki niso ravno omembe vredni.


  Server je bil najbolši, kar sem jih do sedaj igral(six). Ko so se združili Tinder in Pips, sem že vedel, da nimamo šanse. Že ob bannanih Hroscevih farmah nam je tok padla motivacija, da smo misll nehat. Naša ++ ekipa je obsegala mogoče polovico ekipe, ki so jo zbrali Tinderji, da še o -- ne govorim. Zato sem tudi združil +- in nekaj časa vodil insekte preko tlg-ja.


  ++/+-: Odigrali smo nad mojim pričakovanjem(& pričakovanji marsikaterega), žal nam je le malo zmankalo za zmago :(
  -+: odlična ekipa, organizacija, akcije! pohvalno!
  --: presenetljivo slabo. Cel server ste simčkali v miru, enkrat ste imeli vezane napade in vas je 1/2 menjala metre, ukradli crush brez izgub. Eden je celo poslal crush solo akcija? Da o vašem skupnem zabijanju crushev/offov ne govorim, niste niti sposobni fejkati. Edino kar ste naredili je bila kraja uni trdnosti.


  Glede na VidKovo razočaranje nad mano/serdom - v Domžalah je biu tut Miha, pa si vseeno ga prijavu MHju na reees bedn način, ko ni hotu priznat, da igra na 2 računih si še vseeno poskusu srečo in pisu MHju.. No sej veš kako je blo.
  Usi(++/-+) smo igral umazano čez celoten server, kdo je bolj in kdo manj(&kdo je "začel") pa je stvar presoje posameznika.


  Zahvale celotni naši ekipi, da smo odigrali tako kot smo!


  LP Erik  P.S. upam, da bo kaj z tujskim speedom


 • Ko smo pri prijavi.
  Prva prijava MHju je letela tretji dan izbracuna Ragnarok. Bil je namrec blokiran zaradi bota, MHju je pa napisal "Accidental hero, Gucci gang in CUBA so me naucili botat".
  In to je spisal Serd, ki me je povabil v Domžale. In na koncu me še klice naj pridem spet in mi ob enem razlaga, da je prijavil samo Cupo, ubistvo je se mene in guccije ...

  :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:                                  :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:


  Six: Problem? (Fenix) ; Afc&Lfc (Fenix) ; Ghost (Fenix) ; Anatidaephobia (Phobia) / thanatophobia (Phobia) ;
  ARSENAL / Love hurts (HYDRA) ; Sexophobia (BLOK) ; Logic (!!!) ; Zed (Fenix)


  :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:                                 :!:Fenixov otrok :!: Fenix po <3:?:

 • Ko smo pri prijavi.
  Prva prijava MHju je letela tretji dan izbracuna Ragnarok. Bil je namrec blokiran zaradi bota, MHju je pa napisal "Accidental hero, Gucci gang in CUBA so me naucili botat".
  In to je spisal Serd, ki me je povabil v Domžale. In na koncu me še klice naj pridem spet in mi ob enem razlaga, da je prijavil samo Cupo, ubistvo je se mene in guccije ...

  "On mi je prvi želel preprečiti, da bi kršil pravila igre." "Ne on je prej začel, me je prvi prijavil MHju, da kršim pravila, zato sem ga jaz nazaj",


  in tako so živeli srečno do konca svojih dni, oziroma dokler jih MH ni zaklenil:):

 • Najprej sledi kratek opis računa joint, nato pa še potek serverja s strani vodstva alianse Tinder.


  Že pred začetkom serverja se je moja ekipa (BlackFrog, Baba Yaga, Silver in še par manjših računov), dogovorila z ekipo od vidk, da odigramo skupaj proti serdu ter zmagamo server, kar nam je tudi uspelo. Skupaj smo za 1 mesec zakupli več tisoč proxy-ev (umetni IP naslovi) za 20€. Račun sem registriral na -/+, ker so bile koordinate prazne, ni bilo najavljene neke močne ekipe, zgolj amigo. Prvi dan smo registrirali še ene 2 garaži na katerih smo dali polja na 18 (Dexter in Hangman), ter par manjših deff računov, ki so počivali na botu. Prav tako smo registriali okrog 20 umetnih farm, katerih polja v metri so se postopma dvigala do lvl 16, okrog artov so 90% umetnih banali zaradi prijave s strani ++.


  Od začetka je bil plan, da se uri 4 offe za sproti in manjšega chrusha. Do artov je super uspevalo, imel sem največje rimske offe na serverju, na dan artov sem pobral vse potrebne zadeve: dijeta za garažo, velike nogice za deff račun, male nogice za off račun in uni trenerčka. Po večdneven pregovarjanju, da moj račun ne bo dovolj dobro izkoristil uni trnerčka, smo se dogovorili da jaz gradim WW, unija pa dobi račun Guci Gang. Ponovno se je izkazalo da imam prav, kar sem že trdil od začetka, da bo uni trener uporabljen za natarje in res je bil. Naj še 1x povdarim, da vsi tisti ki ste mi trdili nasprotno, da poznate igralce iz guci ganga že nevem kak dolgo in vas nikoli niso razučarali: zmotili ste se, uni je bil za natarje. Nikoli nisem videl 11 offov z 100k impov/60k ec, kot se je obljubljalo.


  Gradnja WW mi ni najbol dišala, ampak ker račun ni imel nekih šans za top napadaca, je bilo potrebno WW, dati na 100 da gre račun v zgodovino in dvorano slavnih. Gradili smo z rimljanom, to pomeni 80% zida za natarje in zid pade z nekaj tisoč rami. Gradnja WW je bila dokaj zanimiva, dan pred plani so nam podrli nekaj skladišč, porušili WW iz stopnje 99 pod 50, vendar tudi to ni blo dovolj za končno zmago. Ponovno sem pošolal server pri gradnji WW z rimljanom.


  Sledi še preostalo dogajanje.


  Na -+ koordinatah se je registriralo neverjetno število računov, večina je bila multijev. Sprva je alianso Tinder vodil vidk iz računa CUBA, pred arti je bil cilj alianse, da si zagotovi mir na kvadrantu. Potrebno je bilo ukrotiti alianso Drugs (multiji iz ++) in alianso BWC, ki jo je ustvaril amigo s prijatli iz hrvaške. Multiji, hrvati in amigo so se združili pod eno alianso (kera kombinacija ne moreš verjet). Nekaj dni so silovito napadali, slavili in se nabijali na zid brez ovnov. Tinder je organiziral eno večjo akcijo in v eni noči so postali krilo alianse Tinder. Tako kot Tinder na -+, so se Hrošči trudili povezati svoj kvadrant na ++, -- pa je tako ali tako povezan že od začetka (tam se nič ne dogaja). Prilagam nekaj najbolj zanimivih reportov s tega obdobja:


  BWC vs. Tinder (čiščenje -+ kvadranta)


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Screenshot by Lightshot


  ++ vs. Hrosci (čiščenje ++ kvadranta)


  Generator Travian bojnih poročil - MARAKANA


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil - MARAKANA konec


  Generator Travian bojnih poročil Tinderov vohun na ++


  Screenshot by Lightshot


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Screenshot by Lightshot


  Pred arti je še sledilo nekaj razburljivega dogajanja, igralci računa Guci Gang so prek serdovega TW (teamviewer), pomešali proxye na TravianBuilder, sledil je zaklep večine umetnih farm. Dostop je imelo ogromno ljudi, vendar se ni priložnosti izkoristilo tak, kot bi se lahko zgolj zato, ker je račun Hrosc nekaj minut pred prihodom medalj, osvojil zlato v ropanju pred računom Guci Gang. Sledilo je povračilo ++ kvadranta, pridobili so geslo računa CUBA, ker je uporabljal bot za farmanje, ki je pošiljal gesla direkt na ++. Vidu smo že pred začetkom servera povedal, da ta bot pošilja gesla in, da se bo zgodilo nekaj podobnega vendar ni poslušal. Račun CUBA, skupaj z vsemi multiji, garažami in umetnimi je bil prodan za 200€, kot umena farma za račun Guci Gang. Tukaj se je končalo vodanje alianse s strani vida in vodstvo je prevzel račun Joint. ++ je s pridobljenim geslom, iz alianse zmetal vse člane ter ukradel alianso z najboljšimi bonusi v času pred arti (oklepi in rekrutacja na 8%).


  Po artih je najprej sledila ofenziva Tindera na ++, saj so v prvem tednu ostali brez 20 meter. Vrjetno si ++ niti v sanjah ni predstavljal takšne igre, saj že nekaj preteklih rund tam zelo mirno. Hrosci niso ostali dolžni in sledilo je eno najzanimivejših obdobji v zgodovini sixa. Do konca igre se ponoči ni več spalo! Nekje ob času artov se je končal ruksi speed na katerem je igala aliansa fenix, sledilo je 14 dni praznih groženj in obljub, kako nas bodo z več 10 offi (videli nismo niti enega), ki dejansko sploh ne obstajajo uničili. Ponovno se je izkazalo pes, ki laja ne grize.


  Tinder vs. Hrosc (dodal sem zgolj najbolj zanimive reporte, skupno je padlo ogromno več naselji in meter na strani hroščev)


  Generator Travian bojnih poročil - prva metra


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil - meči


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil - celo -- je napado


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil - velike noge


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil - guci zabija


  Generator Travian bojnih poročil - prevzem ramera


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil - zid


  Screenshot by Lightshot - off v oazi


  Generator Travian bojnih poročil - metra


  Generator Travian bojnih poročil - kraja off vasi


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil - deffanje brez zida


  Generator Travian bojnih poročil - Hrosc zabil


  Hrosc vs. Tinder


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil - uni norc + prevzem off vasice


  Generator Travian bojnih poročil


  Generator Travian bojnih poročil - velike noge


  Generator Travian bojnih poročil - off vas


  Generator Travian bojnih poročil - metra


  Generator Travian bojnih poročil - polovljen off


  Generator Travian bojnih poročil - katanje umetne


  Generator Travian bojnih poročil - katanje umetne


  Če na kratko povzamem, je bilo prevzetih nekje 8 off naselji po 4 na vsaki strani, polovljenih veliko offov, celo chrushov in ramerov, tudi v oazah in katapultiranih vsaj 30 meter. Kaj takega še nisem doživel, v povprečju se na server prevzame eno mogoče dva off naselja.


  Nekaj dni pred načrti je -- izpeljal eno iz med zelo redkih akcij in brez izgub z veliko mero sreče osvojil unikat trdnost.


  Generator Travian bojnih poročil - kraja uni trdnosti


  Le nekaj ur pred prihodom načrtov, je ++ na WW alianse tinder poslal vse odvečne offe in naredil za nekje 70 ur škode na WW skladiščih, ena iz med boljših potez, vendar tudi to jim ni pomagalo do zmage.


  Generator Travian bojnih poročil rušenje skladišč 1 dan pred plani


  Po načrtih je bil že čas, da tudi Tinder porabi odvečne offe, kdo je bolša tarča ko najbolj nevaren račun na ++, katanje je bilo sicer neupešno, ostalo je nekje okrog 80 popa v vasici, prevzeli pa smo male nogice in mislim da smo z tem prekrižali kr nekaj načrtov Hrošču. Niso mogli več izpeljati hitrih akcij iz začetka serverja.


  Generator Travian bojnih poročil - kraja malih nog in neuspšeno katanje off vasi


  Generator Travian bojnih poročil - neupešno lovljenje offa v oazi


  Nekje na lvl 60 je sledilo presenečenje in šok za ++, saj sta račun Kinder jajce z ramerom in račun Joint s skritim chrushom podrla WW na 0. Kot se je izkazalo je bila to ena iz med odločilnih potez za zmago alianse Tinder.


  Generator Travian bojnih poročil - rušenje WW iz lvl 65 prvič


  Sledila je edina ekacija ++ na --, če pustimo ob strani rušenje umetnih farm. ++ je brez izgub prevzel chrusha, več igralcev na -- je zaradi strahu spremenilo metre, vrhunec pa je bil, zaradi strahu poslan chrush brez ramerja na WW od ++.


  Generator Travian bojnih poročil -prevzet chrush


  Generator Travian bojnih poročil - red jon se je vstrašo in zalepo na zid


  Ker -- ni imel deffa za obrambo chrushov, je sledila na silo spisana akcija rušenja WW, ki se je končala katastrofalno. Zid ni bil porušen niti v vasici kjer je trdnost, niti v WW, za piko na i pa so ciljali skladišča namesto WW na katerega trdnost nima učinka.


  Generator Travian bojnih poročil - kraja trdnosti istočasno z napadom na WW


  Generator Travian bojnih poročil - drugo rušenje WW, tokrat s strani --, poplno zgrešena akcija, napad na skladišča namesto na WW


  Veliki finale


  Najprej je sledilo rušenje WW-ja od -- s strani ++ nato pa še rušenje, WW-ja alianse Tinder prav tako s strani ++ in pa poskus katanja največjega rimskega chrusha v zgodovoini T4 verzije sixa.


  Generator Travian bojnih poročil - Hrosci vs. WW na -- prvič


  Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot - Hrosci vs. WW na -- drugič


  Generator Travian bojnih poročil - Hrosci vs. WW od Tinder


  Generator Travian bojnih poročil - poskus kraje največjega rimskega chrusha v zgodovini six


  Generator Travian bojnih poročil - Amigo napada


  Zaključna akcija alians Tinder za zmago nad Hrosci, v tem napadu smo videli kr nekaj rekordov, največji ramer, največji chrush in največji deff zbran v WW-ju T$ verzije six. Pred napadom je bilo iz WW-ja umaknjeno okrog 1 mill deff enot, povračilo za krajo alianse iz začetka serverja (tudi če bi enote ostale v WW-ju, bi bil na koncu enak rezultat). Čez celo rundo smo poslušali grožnje ++ kako bodo "vdirali" v naše račune, da se bo ponoovila kraja alianse iz začetka serverja in nevem kaj vse. -+ je dokazal, se zna spustiti tudi na tako nizki nivo in odčita lekcijo ++ s serdom n ačelu. Tukaj lahko dodam še samo #KARMA.


  Generator Travian bojnih poročil - zadnji napad za zmago Jointa iz alianse Tinder !


  Za na konec se spodobi, da se razkrije in se zahvalim našim vohunom iz ++: Dj-razer, timic, Profit.


  Dajte spreminjati gesla iz prejšnjih rund in ne jih delit vsem kot bonbončke :D. Zaokrožile so tudi zgodbice, da je igralec flameir iz računa GRX prodal 700k pretov za 300 €, kar je totalna bedarija, za sitterja je dodal enega iz med vohunov, kateri ni vedel, da imamo njegovo geslo. Med prejetimi sporočili, so se znašla gesla določenih računov, na teh računih se je sitalo drugim igralcem in tako dalje...


  Kar pa se tiče zavezništva in dogajanja na -- kvadrantu, lahko zagotovo trdim, da smo od njih imeli več škode kot koristi, ker njim se praktično ni dogajalo nič, ker je vse iz ++ letelo na kvadrant-+ med tem ko je -- v miru simal do konca runde, z izjemo enega napada, ki je grdo povedano zjebal celi --.  Negan disconnected ...