[FI] Päivitetty opas kiviaaltojen lähettämiseen

 • Terve taas!


  Aaltojen lähettämisestä on tullut kyselyä monilta ja monet oppaista on jäänteitä vuosien takaa joten ajattelin että on aika tuoda tämäkin ohjeistus ajantasalle. Tämä ei ole opas operoimiseen (sellaisen löydät esimerkiksi täältä) vaan tämä on puhtaasti opas kiviaaltojen lähettämiseen.


  Ensimmäisenä tulee kysymykseen selainvalinta. Firefoxia on käytetty usein, mutta viimeisimpien päivitysten myötä aaltojen lähtöjärjestys on ollut ainakin itsellä niin epälooginen että olen vaihtanut selaimen K-Meleoniin. K-Meleon on varsin kevyt ja ulkoasultaan hyvin Firefoxin kaltainen ja sillä on kiviaallot lähteneet järjestyksessä suurimman osan ajasta. (Tässäkin versiossa aallot tuntuu sekottuvan mikäli naputtaa entteriä liian nopeasti!)


  Mikäli ajotatte hyökkäyksiä osumaan tietylle ajalle, laskekaa hyökkäyksen lähtöaika (esimerkiksi tällä) ja seuratkaa kellosta milloin hyökkäys pitää lähettää. Hyvän ajantasalla pysyvän kellon löydätte esimerkiksi täältä.  * * *  Sitten aloitamme.  1. Avaa selain ja laita jokainen matkaan lähtevä aalto omaan välilehteensä. Mikäli lähetät 4 aaltoa, avaa 4 välilehteä. Mikäli 6 aaltoa, avaa 6 välilehteä. Ensimmäiseen välilehteen laitat ne joukot mitkä haluat osuvan kylään ensimmäisenä ja viimeiseen välilehteen ne mitkä haluat osuvan viimeisenä. (HUOM! Pelimekaniikka antaa laittaa vain 4 aaltoa samalle sekunnille vaikka kuinka nopea olisitkin)  53JGKn0.png


  2. Pistä joukot lähtövalmiuteen jokaiseen välilehteen, älä kuitenkaan vielä paina "Hyväksy" nappia.  7GPMyn6.png  3. Mene asetuksiin (oikealla ylhäällä) ja paina "Work offline".  mfg5a1k.png  4. Kun olet suorittanut edellisen, nyt voit painaa "Hyväksy" nappulaa jokaisessä välilehdessä ja sinulle pitäisi aueta seuraavan näköinen sivu:  wptBjG5.png  5. Seuraavaksi mene takaisin asetuksiin ja paina uudestaan "Work offline". ✓ - merkki häviää sen vierestä kun olet ottanut sen pois päältä.
  eE8ecym.png  6. Nyt kun olet ottanut "Work offline"- tilan pois päältä, on aika päivittää kaikki välilehdet! Siirry takaisin ensimmäiseen välilehteen ensin ja painamalla päivitä-ikonia hiiren oikealla painikkeella avautuu valikko, valitse sieltä vaihtoehto "Reload All Tabs".  KOJa5MM.png
  7. Sivulle ponnahtaa allaolevan kaltainen pieni ikkuna. Kun haluat laittaa aallot matkaan, rämpytä entteriä kunnes kaikki välilehdet ovat latautuneet uusiksi ja huomaatkin että onneksi olkoon, olet juuri aallottanut!  GmL6NTO.png  ------


  Ajoittamisesta ja aaltojen samalle sekunnille saamisesta on tullut viime aikoina runsaasti kyselyä ja ihmettelyä joten tässä teille vähän sellaista syvempää oppimäärää siitä miten hyökkäykset saa melko suurella prosentilla osumaan sekunnilleen oikein ja aallot lähtemään aina haluttuun aikaan. Tietysti ilman apuohjelmia!


  Suurin asia mitä kannattaa opetella seuraamaan on hyökkäyksen lähtöaika ja käyttäkää yllä linkattua mikes.fi kelloa siihen. Travianin oma kello jätättää ikävästi sekä mikesin kellosta näette myös ne tärkeät kymmenesosasekunnit joka helpottaa hahmottamaan ja löytämään sitä oman yhteyden lagille sopivaa etumatkaa. Oma yhteys ja tietokone on varsin nopea, joten itselleni riittää se että alan lähettämään hyökkäyksiä siinä suunnilleen 8 kymmenyksen kohdalla ennen lähtöaikaa. Tämä vaihtelee suuresti yhteyden nopeuden, luotettavuuden ja tietokoneen tehon välillä.


  Esimerkki: Lähtöaika 18:00:00 ja osuma-aika 21:00:00 - valmistelen aallot ylläolevan ohjeen mukaan ja kohdan 7. ohjeiden mukaisesti painan entterin pohjaan aaltojen lähettämiseksi noin 17:59:59,8 - noin 2 kymmenesosasekuntia ennen haluttua lähtöaikaa. Aaltoja lähtee 8 kappaletta ja pelin rajoitusten mukaan 4 osuu 21:00:00 ja seuraavat 4 aaltoa 21:00:01.


  (Välihuomio: Vaikka sinulla ei olisikaan mitään tarkkaa osuma-aikaa, kannattaa silti lähettäessä seurata tätä kelloa ja sekunnin kymmenyksiä. Saat huomattavasti varmemmin samalle sekunnille ne täydet 4 aaltoa kun seuraat millä sekunnin kymmenyksellä laitat ne matkaan.)


  Henkilökohtaisesti testasin täysin näiden ohjeiden mukaan (ihan oikeasti opsuillessa, pahoittelut kärsineille ja kylänsä menettäneille ruotsalaisille) 4, 8, 12, 16 ja jopa 20 aallon lähetykset kerralla. Kaikki osuivat nätisti 4 aaltoa / sekunti rajoitusten mukaan mutta mikäli haluaa saada myös isommat satsit aaltoja (8 ylöspäin) osumaan halutussa järjestyksessä (splittitapot esimerkiksi aseteltu väleihin) niin suosittelen ottamaan reippaasti treenausaikaa ja etsimään sopivaa rytmiä entterin naputteluun. Omien testausteni perusteella aallot lähtivät helposti väärään järjestykseen silloin kun entteriä pidettiin pohjassa / naputeltiin liian kovaan tahtiin - ja taas liian hitaasti naputtaessa jää helposti esimerkiksi vain 3 aaltoa yhdelle sekunnille johonkin väliin ja ajoitukset menee sitä kautta metsään. Harjoitus tekee mestariksi! Ja hyvä nettiyhteys ja jossain määrin tehokas tietokone auttaa kummasti asiaa.


  ------


  Mikäli jäi kysyttävää, haluat antaa läjän risuja tai kenties ruusuja tai keksit jotain muuta tähän lisättävää, jätä kommenttia alle! :thumbup: Tai mikäli edelleen epäilet ettei aaltoja missään nimessä voi saada osumaan näin hyvin ilman apuohjelmia, heitä vaikka viestiä täällä foorumilla niin voidaan ottaa esimerkiksi videolle ja ihmetellä miten se hoituu! ;)

 • Tää on itseasiassa aika hyvä guide :D Ite tehny just paluun ja pelannu viimeks vuonna nakki ja muussi jolloin viel raidattii ctrl + shift switchil firefoxis :3
  TACK!

 • Bumpataas tätä vähän ylös kun viime aikoina on tullut paljon kyselyä kiviaalloista. Päivitin loppuun pienen pätkän omista testeistä ja vähän tarkempaa tietoa siitä mitä katsoa ja mihin kiinnittää huomiota kun itse aallotusmekaniikka on hallussa ja haluatte tähdätä vähän tarkempaan ajoitukseen.


  :teu08::teu08::teu08::teu08:


  Sorry rest of the Nordics folks, too lazy to translate now. If you want this guide on how to send catawaves translated, leave your feedback. Maybe I'll stop being so lazy if there is enough demand :sleeping: