Narri oi narri

 • Narri oi narri, narrin artefakti vai ilveilijän artefakti, iso, pieni, normaali vai uniikki, kylän laajuisena vai tilin laajuisena? Ja entä päällekkäiset vaikutukset muiden artefaktien kanssa? Negatiivisia vai positiivisia vaikutuksia? Miten aarrekammion taso vaikuttaa narrin ryöstöön?


  Narri aiheuttaa päänvaivaa ihan kaikille, mutta onko se hyvä asia vai huono asia?


  Tiedätkö miten artefakti toimii 100 % varmuudella?


  Jos narri / ilveilijä korvattaisiin täysin uudella artefaktilla, mikä tai millainen se olisi? Mikä voima uupuu pelistä? Vai voisiko narrin käyttäytymistä muuttaa?


  Toivottavasti saadaan hieman keskustelua käyntiin tästä sangen erikoisesta artefaktista :p

 • Narri on yks monikäyttösimmistä arteista, ei sitä kannata poistaa. Narrista saa kovat pelaajat todella paljon irti ja sillä voi tehä vaikka ww lapun jos haluaa. Liitossa olevalle 2v villelle voi lahjoittaa oman narrin, koska hän HALUAA oman artefaktin, muuten alkaa itkupotku.


  Narri tuo myös syvyyttä peliin mm tiliarte muutos juuri ennen kuin offia ollaan ampumassa bittiin ja narrin ansiosta on ww lapa tallessa. Narriin pitää opsuta samalla tavalla, kun haukkaan niin sen kanssa on helppo leikkiä. Jos jotain voisi muuttaa, niin hämmetäjä.


  Hämmentäjä on turhin arte koko pelissä, sillä se tuo vain epätodellista turvallisuuden tunnetta, joka ei ole aitoa. Eli hämmentäjä pois pls ja jtn käytännöllisempää tilalle.

  Mutsien painajaine

 • Terveisiä pelaajalta Snapsi, pelituen puolelta:


  "Force- tai power arte"


  Uneforce: 2x vahvemmat joukot tilillä (ei vaikuta muiden pelaajien joukkoihin ainakaan ww:ssä)
  Tiliforce: 1,5x vahvemmat joukot kylissä
  Kyläforce: 2x vahvemmat joukot kylässä


  Kilpailua toisi paljon lisää. Samalla ennaltaehkäiseviä offien valtauksia(yrityksiä) ja capitaisteluja tulisi lisää.

 • Narri tuo myös syvyyttä peliin mm tiliarte muutos juuri ennen kuin offia ollaan ampumassa bittiin ja narrin ansiosta on ww lapa tallessa.

  Kaikesta muusta samaa mieltä, mut mun mielestä tää tuo just sellasta ei-toivottua syvyyttä peliin. Äärettömän typerää jos opsut kusee siihen, et kylään jää 1pop kun täysin rng:n ansiosta narri muuttuu unearkiksi opsun aikana.

  Fix3-Fix10 / Fix21 Märkä-Simo @ PK / Fix22 Last Season @ HUNT / Fix23 Chuck Bass @ GG / Fix24 Reddington @ KK / Fix25 Nemo @ Didney / Fix26 Hugh Hefner @ AD / Fix27 Demeter @ Olympos / Fix28 MAUNOMATO @ MNK / Fix29 Fifth Member @ Sepä Se! / N3x1 Lumberjack @ Humbug / N3x3 Midget Skandalf @ KuRa / N3x5 t0mbl @ Overkill

 • Kaikesta muusta samaa mieltä, mut mun mielestä tää tuo just sellasta ei-toivottua syvyyttä peliin. Äärettömän typerää jos opsut kusee siihen, et kylään jää 1pop kun täysin rng:n ansiosta narri muuttuu unearkiksi opsun aikana.

  Kaikki nämä vaikutukset kuitenkin lienee mahdollista ottaa huomioon ;)
  Ja uneforce/tiliforce mahdollistaa verrattain pienien ww lappujen teon, ja perus servulla (normilla pystys kovat jätkät tekee ~5nykää) joka on jo itsessään melkein liiton ww lappujen tarve nyky normeilla. Eli täysin paska idea. :)

  Mutsien painajaine

 • Piti vielä tulla lisäämään tämä. Liitto boostaa teutoni tilille fakteihin mennessä 150+36+11,5 rammerin: Travian :: offense calculator
  Siinä laskut kyseisestä hommasta. Ja sitten siihen 2x hyökkäysvoima käytännössä kaksinkertaistaa joukot paitsi ramien vaikutus ei ole niin suuri.
  Travian :: Extended Combat Simulator 2.0
  Lopputulos olis about tämän näköinen. Ja jos tosissaan artefaktien kohdalla olis tollasta tulivoimaa joka menee 750k falangin läpi, niin pelissä olisi aivan järkyttävä balanssi häiriö. Huom! Normeilla liiton pakki määrät artejen kohdalla ei välttämättä ole kuin 1miljoona. Tolla lapasella käytännössä voittais heti koko paskan.

  Mutsien painajaine

 • Narri on ihan mahtifakti, musta se täydentää pirun hyvin tuota kokonaisuutta ja sillä on paikkansa pelissä! Hämmentäjä on mielestäni ainut fakti jonka hyöty on todella vähäinen verrattuna muihin. Toki tällekin pystyy käyttötarkoituksia keksimään. Todella hankala miettiä mahdollista korvaajaa, tai ainakaan sellaista mikä ei vaikuttaisi liikaa tasapainoon ja voimasuhteisiin.


  Edellämainitun forcen kertoimet pitäisi olla huomattavan pienet, jotta se olisi oikeasti varteenotettava vaihtoehto.


  Yksi ajatus mikä mieleeni juolahti voisi olla esimerkiksi jonkinlainen "kulttuurifakti", josta löytyisi totutusti pieni, tili ja uneversio. Tämä boostaisi kylän/tilin cp tuotantoa "x" % ja kehittäisi kauppiaita kulkemaan nopeammin taikka kantamaan enemmän resursseja. Jos prosentit olisivat kohtuulliset tässä voisi olla mielenkiintoinen lisä faktien kirjoon.

 • Itsellä jonkunmoisen pohdinnan jälkeen tuli mieleen, että jos hämmentäjä vaihdettaisiin faktiin, joka edesauttaisi koko liittoa jossain asiassa. esim 3% reso tuotanto koko liitolle. Nämä olisi sitten ainoastaan t20kammioon meneviä. eli 4x liitto ja 1x une.
  Tältä samalta pohjalta voi olla lukemattomia ideoita koko liittoon vaikuttavia arteja ja/tai arte jonka vaikutusta liiton johtaja voisi muokata, vaikkapa FaS tyyppinen alue homman pohjalle kuitenkin artena ja vain yhdelle tilille vaikuttava homma. En tiiä monia ideoita vaikkakaan ei mitään loppuun mietittyä :D

  Mutsien painajaine

 • Vastustan ehdottomasti narrin poistoa tai sen vaikutusten kopelointia.


  Hämmentäjien poistoa sen sijaan kannatan. Ehdotan hämmentäjä-artefaktien tilalle tuotannonlisäys-artefaktia. Kylänlaajuinen tuotannonlisäysfakti lisää yhden kylän resurssien tuotantoa 50 tai 100% (riippuen kumpaa kannatetaan), tilinlaajuinen kaikkien kylien 25/50% ja uniikki tuotannonlisäys koko tilille 50/100% lisää tuotantoa.


  Mainitsemani resobonus-fakti hämmentäjän tilalle toisi selkeästi enemmän säpinää peliin kuin narriin kajoaminen. Narri on yksi pelin suoli(?)sta


  mcl

 • Lisäisin vielä vaihtoehtoisen ehdotuksen resobonusfaktin sijaan, jos se ei saa kannatusta. Hämmentäjät voisi korvata myös kylän- ja tilinlaajuisilla fakteilla, joiden avulla resurssikentät voi rakentaa yli tason 10. Tämä toisi pelistä kadonneet buusteriopsut takaisin peliin, eikä automaattisesti tarkoittaisi että yksittäinen pelaaja korottaa itselleen kymmenen capia vastaavaa cropperia, sillä niiden rakentaminenhan maksaa, ja niitä täytyisi lisäksi myös puolustaa. Tällainen fakti olisi kiinnostava kokeilla. Resobonusfaktiehdotus on silti pääsuositukseni.


  mcl

 • Eip huoli narrista huolehtia, mutta eri artefakteista on hyvä kuulla mielipiteitä. Ketjun tarkoituksena on vain kerätä palautetta ja toiveita artefakteista (tuskin niihin kosketaan, mutta artefakteja koskevia toiveita ei juuri ikinä esitetä). Artefaktit mainittiin viimeisimmässä #AskTravian videossa - kuinka artefaktit syntyivät ja keitä nataarit ovat.


  Hämmentäjän tilalle ollaan jo ehdotettu kulttuuriartea ja tuotantobonusartea.


  Mitä jos kylää pystyisi siirtämään kartalla jonkin artefaktin avulla? Mitä jos kartan vesireitit pystyisi muuttamaan nopeakulkuisiksi väyliksi, jolloin joukot eivät kuluta resursseja? Millainen artefakti antaisi jousimiehille mahdollisuuden hyökätä kerran ennen taistelun alkua? :gau08:

 • Kylän siirtäminen artefaktin avulla. Siirretään 3 kylää vihun ww lapun viereen ja vallataan se ruudun päästä. Eli ei ei ei. Hyökkäys kerran ennen taistelua? Kuulostaa oudolta.
  Ja nopeakulkuset väylät tekisi pelistä ehkä jo vähän turhan monimutkasen.

  Mutsien painajaine

 • Ehdotan hämmentäjä-artefaktien tilalle tuotannonlisäys-artefaktia. Kylänlaajuinen tuotannonlisäysfakti lisää yhden kylän resurssien tuotantoa 50 tai 100% (riippuen kumpaa kannatetaan), tilinlaajuinen kaikkien kylien 25/50% ja uniikki tuotannonlisäys koko tilille 50/100% lisää tuotantoa.

  15c 150% t20 pelloilla tuottaa plus tilin kanssa n. 190k. Sit jos kuvittelet sinne tommosen kylä 100% tuotantolisäys artefaktin, ja unepullan johonkin muuhun kylään tilille, niin tuolla capilla syöttäisi noin 800k viljan edestä ukkoa.
  Sit jos meet fassin puolelle, samanlaine capi mutta egyptiläisillä olisi tuotot jo 290k x2 600k, Syöttäisi näin ollen pullafaktin kanssa 1.2milj ukkoa!
  Jos peliin harkitaan tuotannonlisäys faktia on efektin oltava huomattavasti minimaalisempi, tai käyttöä esimerkiksi. Pullafaktin kanssa rajoitettu.
  3% Tuotannon lisäys liittouman laajuisesti ei välttämättä olisi niin ylivoimainen! Mutta idea niiden päällekkäin omistamisesta saattaisi olla liikaa? Toki jos ensimmäinen fakti antaisi esim 4% liitolle, seuraava sen 2% ja viimeinen 1%.
  Nopeakulkuiset väylät tekisivät pelistä tosiaan todella monimutkaisen, pakitusten ja opsujen suunnittelu veisi tuplasti sen ajan mitä se nyt vie :D
  McLandMan ehdotti myös kyläfaktia jolla voisi rakentaa pellot yli 10. Tämä olisi kohtuullinen noin t14 -> 75k. Skenaario jossa pelaaja lähtee korpeen, rakentaa capin 4 150% cropin viereen, ja settlaa jokaisen, heti faktien tultua rupeaa toimeen ja raksaa 4 t18 peltoista capia aluksi unesodan ja myöhemmässä vaiheessa unepullan kanssa jonka liittouma hakenut hänelle, yksin tällä tilillä hän rakentaa 2x WW lappua ja koko liiton pakit.

  Semmosta sitten tänään..

 • Kylänsiirto tuli itse asiassa mieleen hieman muista syistä X/


  En tiedä jos se mitään auttaisi, mutta jos alun suoja-aikana pystyisi siirtämään kylää satunnaiseen ruutuun määrittämällä vain ilmansuunnan. Saattaisi sillä vähentää tarvetta luoda uusia tilejä, kunnes sopiva sijainti löytyy. Muutama paikka vapautuisi lähempää keskustaa, ja kauempana taas saisi hetken laiduntaa rauhassa. Vähän samalla tavalla kuin nyt pystyy ilmaiseksi vaihtamaan tilin nimeä tiettyyn asukaslukuun saakka. Mahdollisuus vaihtaa heimoa suoja-aikana taas kuulostaa hankalammalta toteuttaa, mutta ehkä 50 asukkaaseen mennessä se ei sotkisi vielä alun tasapainoa?


  Ruudun päästä hyökkäävät joukot olivat nyt hieman outside the ruutu -ajattelua, käytännössähän se vain laskisi vastapuolen joukkojen hyökkäystä/puolustusta jollakin prosentilla.


  Antakaa anteeksi hölmöläisen kommentit ;(

 • Starttikylän sijainnin merkitys on erittäin vähäinen. Toisekseen tämä siirron mahdollisuus johtaisi siihen, että tontuttaminen tokaan kylään muuttuu helpommaks. Eka spawnit origoon ja tykität täysiä menemään, sitku tontut valmiit siirrät kylän vähän kauuemmas origosta ja tadaa olet ekana cropperilla vaikka muuten et ehkä olisi :)
  Startin merkitys muutenkin on 98% pelaajista kulttuuripisteiden/pakkien tuotossa, vain muutamat saavat sieltä oikeasti offi nyrkkejä aikaa.


  Starttiin iskemällä hyvissä ajoin on mahdollisuus vaikuttaa peli tiliin ainakin jonkunverran ja pidän sitä hyvänä taktisen puolen asiana. Huom! Alussa tekemällä pultteja jättäydyt melkeinpä väkisin sims kelkasta, joten sitä on pakko pystyä kompensoimaan tuhoamalla vastaavasti vihollista. Vaikkakin nykyään "meta" on se että raksaillaan tiliä fakteihin asti, ei se tarkoita että toiset toimintatavat olisi sen huonompia.


  Kunnon pelien aikaansaamiseksi oikeasti tarvitaan sitä rähinää ja mähinää. Nykypäivänä puolet pelaajista lopettaa kun oma capi menee. Vastaavasti liidutkaan ei jaksa liiduta. Hyvällä liidulla on suuri vaikutus peliin ja mielestäni liidun tehtäviä pitäisi pelillisesti helpottaa. Liidulle myös voisi luoda oikeasti jonkun vastuun (liittouman perustaja) kohdasta tai jtn. Semmonen mikä vaikuttaisi hieman pelinkulkuunkin.

  Mutsien painajaine

  Post was edited 1 time, last by Hemohessi_FI ().

 • 15c 150% t20 pelloilla tuottaa plus tilin kanssa n. 190k. Sit jos kuvittelet sinne tommosen kylä 100% tuotantolisäys artefaktin, ja unepullan johonkin muuhun kylään tilille, niin tuolla capilla syöttäisi noin 800k viljan edestä ukkoa....


  Tämä siis toimisi vain yhdellä pelaajalla, jos tällä olisi unepulla sekä kylänlaajuinen tuotannonlisäys capissaan. Unepulla menee normaalisti aina ww-raksaajalle. Hän joutuisi pakittamaan ihmekylän lisäksi siis unepullan, tuotannonlisäyscapinsa sekä ohjekylän.
  Toisella pelaajalla olisi vastaavantyyppinen vaikutus, uniikki tuotannonlisäys ja capissa pikkupulla. Mutta so what? Tähänkin saakka vierailevat joukot on yleensä ruokittu kauppareiteillä. Jos yksittäisen pelaajan tuotanto nousee kylä- ja uniikkitason lisäyksellä vaika sitten vain sen 50%, niin ei se nyt kovin merkittävästi vaikuta pelin kulkuun.


  P.S. Tuotannonlisäysfaktiin voisi myös laittaa rajauksen, että se ei lisää pääkaupungin tuotantoa, muiden kylien vain.


  Quote


  McLandMan ehdotti myös kyläfaktia jolla voisi rakentaa pellot yli 10. Tämä olisi kohtuullinen noin t14 -> 75k. Skenaario jossa pelaaja lähtee korpeen, rakentaa capin 4 150% cropin viereen, ja settlaa jokaisen, heti faktien tultua rupeaa toimeen ja raksaa 4 t18 peltoista capia aluksi unesodan ja myöhemmässä vaiheessa unepullan kanssa jonka liittouma hakenut hänelle, yksin tällä tilillä hän rakentaa 2x WW lappua ja koko liiton pakit.


  Hänellä on kova vaiva saada riittävästi resursseja nostaakseen ajoissa mainitsemasi 4 kylää t18 pelloille. Miksi hän saisi unepullan, kun ww-raksaaja tarvitsee sen? Hän olisi myös vihollisen oiva iskukohde, hänen pitäisi puolustaa kaikkia neljää t18 kyläänsä isoilla pakituksilla. Jos hän saisi tehtyä 2 ww-lappua, hyvä! Ruokkisi vielä liiton pakit? Kuka liidu lähettäisi liiton pakit syömään pullaa mainitsemaasi umpikorpeen - niitähän tarvitaan pakituksiinkin.


  mcl

 • Noin 15 päivässä saisi tuotettua yhden t18 pelloilla varustetun capin. Ja siitä hetkestä eteenpäin joukkojen puskua ja sillä valmiilla t18 puskee lisää. Naurettavan typerä idea.
  Btw kyllä ihan normi capillakin saa suomi normi servuille vaikka 3 ww nykää tehtyä yheltä tililtä... :) Tosin rammereita mielummin.

  Mutsien painajaine

 • Noin 15 päivässä saisi tuotettua yhden t18 pelloilla varustetun capin. Ja siitä hetkestä eteenpäin joukkojen puskua ja sillä valmiilla t18 puskee lisää. Naurettavan typerä idea.Btw kyllä ihan normi capillakin saa suomi normi servuille vaikka 3 ww nykää tehtyä yheltä tililtä... :) Tosin rammereita mielummin.  Hänellä on kova vaiva saada riittävästi resursseja nostaakseen ajoissa mainitsemasi 4 kylää t18 pelloille. Miksi hän saisi unepullan, kun ww-raksaaja tarvitsee sen? Hän olisi myös vihollisen oiva iskukohde, hänen pitäisi puolustaa kaikkia neljää t18 kyläänsä isoilla pakituksilla. Jos hän saisi tehtyä 2 ww-lappua, hyvä! Ruokkisi vielä liiton pakit? Kuka liidu lähettäisi liiton pakit syömään pullaa mainitsemaasi umpikorpeen - niitähän tarvitaan pakituksiinkin.

  Hemohessillä on matikka kunnossa, t18 pellot nousee nopeeta tahtia varsinkin jos ne 3 croppia löytyy jo jotka sit buustii sen neljännen cropin pellot ylös ihan muutamassa päivässä jos edes niinkään pitkään..
  Entäs jos nää 4 t18 pellollista kylää omaava tili omistaisi WWn? Eikä se pullaus tässä nyt ollu pointtina vaan kuinka OP olisi tuommoisen tilin tuotot, ei mitään ongelmia lanojen kasvatuksessa ku voi unesodalla raksata muutamaa WW lanaa samaan aikaan, ja ittelleen 10 kylästä pakkia:DDd iha avg tommone milj tunnissa tuotot eiksjeh? Kai tohon sit saa päälle viel sen une 2x resut faktin ni sekin saadaan tuplattuu!

  Semmosta sitten tänään..

 • Hänellä on kova vaiva saada riittävästi resursseja nostaakseen ajoissa mainitsemasi 4 kylää t18 pelloille. Miksi hän saisi unepullan, kun ww-raksaaja tarvitsee sen? Hän olisi myös vihollisen oiva iskukohde, hänen pitäisi puolustaa kaikkia neljää t18 kyläänsä isoilla pakituksilla. Jos hän saisi tehtyä 2 ww-lappua, hyvä! Ruokkisi vielä liiton pakit? Kuka liidu lähettäisi liiton pakit syömään pullaa mainitsemaasi umpikorpeen - niitähän tarvitaan pakituksiinkin.  mcl

  Miks raksata unepullalla kun voi raksata arkilla?

  |Fix10@Fun Factory|Fix11@Welho|Fix12@Sivustakatsoja/Mäyräkoira|Fix13@Repomies
  Fix14@Green Day|Fix15@Heisenberg/turbounekrou|Fix16@Social Suicide |Fix17@Motörhead|Fix18@RosvoSektori|TS4/4@Chamillionaire|TS4/5@Verokarhu|Fix27@Hades|Nordics 6 (1st) @demi Lovato|Nordics 4 (2nd)@TNT|Nordics 3x (4th)@Threat


 • Miks raksata unepullalla kun voi raksata arkilla?

  Tai raksata unepullal ja vaihta aosumiin arkin aktiiviseks. :) Mutta pointtina ettö toihan o. "sika op" jos pystyy useempaan paikkaan raksaa yli 10 pellot. Mcl ei vaan tiedosta kun jöttäö aina tasolle 16 vekottimensa.

  Mutsien painajaine