Beszélgetés a játékról

 • Sziasztok,


  Néha kapunk tőletek kritikákat a játékot illetően.


  Ha te lennél az üzemeltető, mit csinálnál másképp?
  Mit szeretsz a játékban, és mit nem?
  Milyen változtatásokat vezetnél be?
  Mitől lenne még izgalmasabb a játék?


  Írjátok le véleményeiteket, és vitassuk meg együtt azokat.
  Amelyet a legtöbben támogatnak, azt eljuttatjuk a fejlesztőknek, akik mindig tárt karokkal fogadják a játékosok javaslatait.


  Tehát, ha bármi ötleted, javaslatod van, ne tartsd magadban!


  A Travian Legends csapata

 • Köszi a lehetőséget, jó látni, hogy van igény visszajelzésekre! :)


  A magyar fordítás minősége értékelhetetlenül rossz.


  Néhány példa:
  - Rejtekhely leírásában: "Ha egy teuton hős megtámad egy falut..." - Nem teuton, germán.
  - Egységek küldésénél: "Faluban levő csapatok 0:17:52 óra" - Mi az, hogy faluban levő csapatok? Nincs értelme, nem érthető, mire gondolt a költő. Régen talán egyszerűen érkezés volt írva, az is jobb.
  - A felső sorban a búza mellett lenne a búzafogyasztás, ha ráviszem az egeret, azt írja: "Ingyen búza a további épületekhez" - Mi az, hogy ingyen búza? Ha rákattintok, a "Termelés áttekintés" a búzáról teljesen érthetetlen.
  - Találomra rákattintottam a gyülekezőtérre, ahol: "A gyülekezőtér helye, a falu közepén található." - A gyülekezőtér helye a falu közepe, vagy a gyülekezőtér a falu közepén található, vagy a mostani változat de vessző nélkül.


  Nekem a legnagyobb játékélménybeli javulást a fordítások minőségének javítása adná. Ez egyébként nem feltétlenül a régi játékosok számára fontos, én is nyertem svéd szervert úgy, hogy nem beszélek egy szót sem svédül, de szerintem para, ha egy friss játékos percekig keresi, hogy milyen teuton hős tudná megtámadni, amikor nem talál ilyen népet.

 • Jó lenne egy klasszik szervert is be iktatni ahol nem lehetne aranyat venni. Nekünk régi retro kedvelöknek.:( Ha már le írhatom a véleményemet akkor le is írom. Nekem egyáltalán nem tetszenek ezek a csicsás új verziók. Nem tudok venni aranyat. Sok gyógyszert szedek amik elviszik a + pénzem így nálam a prémiumozás kiesik.:( Az nélkül meg szerintem semmit se lehet elérni ezeken az új verziókon.:(

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Nekem is volna véleményem és nekem a napi 9 videónézésről, hogy gyorsabban lehessen építkezni.
  Régebben változatosabb volt, de talán 2-3 hónapja, csak ugyan az az egy videót adja be nekem. Jó lenne, ha ez javítva lenne minél előbb, mert már nagyon unom a Kingdom videót, főleg ha a helyetteseimnél is megnézem, hogy gyorsabban fejlődjön. :D
  Mindegy nekem mit reklámoztok, csak többféle fajta legyen.

 • Első gondolatom már régebbről foglalkoztat ami hasznos lenne, a raktárakban levő nyersanyag telítettségét jelző időpont kiírása.
  Jelenleg ugye ha fölé visszük az egeret akkor kiírja, hogy hány óra múlva lesz tele valamint a búza, hogy mikor üres.
  Pc-n még csak-csak végiglehet nézni, de pl telefonon, tableten, nem egyszerű ez a fölé húzásos művelet.
  Természetesen ez a megjelenítési forma opcionálisan ki/be kapcsolható lenne, hogy akit zavar az marad a jelenlegi láthatóságnál.


  A második javaslat ami tetszett a fire & sand verzióban, hogy a klán listában a játékosok neve mellett látható volt, hogy kikre érkezik és hány támadás.
  Ez hasznos lehetne az összes travi verzióban.


  A harmadik a rejtekhely kapacitás szintenkénti növekedésének arányos elosztása.
  ha 1. szinten 200 és 10. re éri el a 2000-et akkor szintenként növekedjen 200-zal.
  Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha megálmodok még valamit akkor kiegészítem.

 • Volt már korábbi szerveren is, hogy a klán profilból lehet látni ki áll támadás alatt. De ez tényleg jó ötlet, ha lenne most már minden szerveren, mert megtudom telefonon csörgetni messengeren például, hogy mi megy rá.


 • Sajnos a fordítás azért ilyen, mert sok országban külsős fordító cégre bízták. Ők pedig nem játszanak. Tapasztalatból tudom, hogy még a játékot ismerve is nagyon nehéz egy-egy kifejezésről eldönteni, hogy pontosan minek is fordítsa az ember, mert nem tudod, hogy az játékon belül hol fog megjelenni. Egy olyan személytől pedig, aki soha nem játszott, nem várható el tökéletes fordítás. Illetve a fordítás valószínűleg tökéletes, csak épp a játékszituációkba nem illik bele.
  Ha minden igaz, akkor lesz erre megoldás a későbbiek folyamán, mert jelenleg hiába látjuk mi is a szokatlan szavakat, kifejezéseket, nem tudjuk kinek továbbítani, mert nincs közvetlen kapcsolat a fordító és közöttünk.
  Úgy ezzel kapcsolatban a türelmedet kérem, előbb-utóbb lesz változás :)


  Nekem is volna véleményem és nekem a napi 9 videónézésről, hogy gyorsabban lehessen építkezni.
  Régebben változatosabb volt, de talán 2-3 hónapja, csak ugyan az az egy videót adja be nekem. Jó lenne, ha ez javítva lenne minél előbb, mert már nagyon unom a Kingdom videót, főleg ha a helyetteseimnél is megnézem, hogy gyorsabban fejlődjön. :D
  Mindegy nekem mit reklámoztok, csak többféle fajta legyen.


  Na igen. Én a vonatos játékukban játszom, és ott is csak a Kingdoms reklám megy jó ideje. Szerintem azért, mert jelenleg nincs más magyar játékuk, és beállították, hogy minden országnak a saját játékait reklámozza. Majd, ha lesz MiraMagiánk, vagy egyéb Travian céges játékunk, akkor talán változik a reklám is.
  De jelezni fogom nekik a kifogásod :)  Elsősorban PC-re lett fejlesztve a játék. Természetesen haladni kell a korral, a Kingdomsban van már saját fejlesztésű app is, amit nagyon sokan használnak, mióta a legtöbb funkció elérhető róla. Bizonyos, hogy ebben a játékban is dolgoznak már rajta.


  A támadás kijelzése javaslatot továbbítom :)

 • Én erre a hozzászólásra szeretném felhívni a figyelmet:
  ______________________________________
  Sziasztok travián szerverek fejlesztői!


  Jó lenne néhány dolgot javítani akár az összes szerveren! Persze gondolom ez nektek nem hiba, de sok játékos játékát teszik tönkre és persze a játékba ölt pénzünk is oda lesz!


  1. A helyettes rendszer:
  Ez úgy rossz ahogy van, mert bárkit be lehet írni az egész szerveren, aki nem helyettesít már eleve két helyen.
  Ezt javítani kellene minél előbb, hogy csak klán tagot és szövetséges tagot lehessen beírni helyettesnek, mást ne lehessen beírni, ha pedig valaki kilép a klánból vagy kidobják, akkor törlődjenek a helyettesítési beállítások. Valaki azért lép ki, mert szövetség másik klánjába lép át, akkor az majd be állítja újra, nem nagy dolog! Két klán nélküli meg csak össze tud dobni egy 3-as követségre nyersit, hogy klánt alapítsanak és be tudják egymást írni helyettesnek.


  2. Ki online és ki nem?:
  Ezt sem kellene az egész klánnak látnia, hanem ezt a klán vezére dönthesse el, hogy kinek ad erre jogot, hogy láthassa.
  A beépített emberke meg csak küldi kit érdemes támadni, foglalni és farmolni.
  Amíg ezt a hibát nem javítják és aki teheti, az hagyja úgy éjszakára a gépet és nyissa meg a kaszárnyát. Ahogy 2-3 percenként megszületik egy katona frissül a lap és így egész éjjel onlinenak fog jelezni.


  3. Azonos gépet és internetet használok:
  Ez is egy nagy probléma, ha külön klánban vannak ezek a játékosok.
  Ezt is korlátozni kellene, hogy akik egy háztartásban élnek, például családok, azok csak 1 szövetségben lehessenek.
  Ti látjátok, hogy kinek mi az IP címe! Aztán akik különböző szövetségben vannak, azokat ki kellene tiltani a szerverről, mielőtt mások játékát elrontják a kémkedésükkel.
  ____________________________________
  Azt hiszem ezt is jó ötlet lenne a fejlesztők elé tárni. Én legalábbis sok potenciált látok benne. Tudom plagizálás, de ha eddig nem látszódott, akkor itt hivatalosabban biztos eljut a megfelelő fülekbe, remélem.
  Tisztelettel: LOL XD

  Nem kértem, mégis megérkeztem, maradok míg tehetem, majd mikor felemeltek, rögtön utána el is temettek, végül odafentről lenézek rátok, közben pedig eltapossátok az emlékem...

 • Szívesen. :)

  Nem kértem, mégis megérkeztem, maradok míg tehetem, majd mikor felemeltek, rögtön utána el is temettek, végül odafentről lenézek rátok, közben pedig eltapossátok az emlékem...

 • Most eszembe jutott még egy dolog.
  Megy ki körlevélben, hogy xy foglalt falut vegyük ki a farmlistáról. Na szóval most védőként ez már nagyon idegesítő naponta több ilyen levelet is kapni, mivel nem farmolok, esetleg csak a közelben lévő oázisokat.
  Levél íráskor csak klán icon van. Jó lenne csak támadóknak vagy csak védőknek szánt levelet is így kiküldeni


  A képen látható iconokat csak vezetők láthatják, ha van hozzá joguk, hogy ki van támadónak és védőnek jelölve.


  Valahogy össze kapcsolni ezt a két dolgot, hogy ha ott támadónak jelölök valakit vagy védőnek, akkor csak nekik menjen ki a levél a megfelelő iconra kattintva. Persze ezt a két új icont bele kell még valahogy építeni az új levél írásnál a címzett résznél.

 • Nem tudom másnál probléma-e ez, de a hős kaland időtartamokon kellene változtatni. Véleményem szerint nagyon bonyolult az, hogy ha kiküldöd a hősöd egy perifériás faludba, akkor utána dobja a 10 órás kalandokat (nyilván ezt lehet lefele húzni gyakorlótérrel vagy hős cuccokkal). Jó lenne, ha a rendszer azonnal kapcsolna és helyben adna kalandokat :)
  Persze tudom van rá megoldás, de véleményem szerint az hosszú, és veszteséges

 • A kalandok mindig a fő falu környékén jelennek meg és azok a faluid környékén, ahol hősök háza van építve.
  Gondolom kiköltöztél egy 15 búzás faluhoz, amit fő faluvá is tettél. A benti faludban meg van hősök háza.
  Egyszerűen csak bontsd le a benti faluidban a hősök házát 0-ra és akkor már nem fog a főfaludtól távoli falvakhoz kalandot kiosztani.

 • Bezzeg régen...
  Nem volt gyerekes a grafika. Én már megszoktam de jó néhány régi travianos havernek nem tetszik. Hívom játszani és azt mondja "hogy néz ez ki?".
  Másrészt az automatikus frissítést ki kéne venni. Gyakra a farmlistáról bejövő csapatok miatt nem tudok belépni a faluba mert folyamatosan frissít. Vagy a katona gyártást újra be kell irnom. DE oylan is van hogy az acctárs belépve marad és folyamatosan vissza ugrál a főfalura a támadáok frissítése miatt.  De a lényeg:
  az meg hogy most egy szerverre 1400-1600-an regisztrálnak és ebből párszár bot, párszáz alapbó linaktiv és csak egy 6-800 ember játszik. katasztrófa. Nem hiszem hogy a farmlista előnyére vált volna a traviannak, ettől csak mégjobban kinyílt az olló a jó és közepes játékosok között. Ráadásul ha "korlátlan" mennyiségben tud valaki aranyat venni, akkor nyugodtan felkenheti rajtam a hősét egy nap 3x. Mondanom sem kell ez a játék korai szakaszában megengedhetetlen veszteség. Egyszóval nem véletlen haldoklik a travian.


  Aki aranyat vesz egy fokkal mindig erősebb volt, ami rendben volt hiszen ő tartotta fent a szervert, de közben mások is tudtak játszani. Ma már ez elképzelhetetlen, megveszik maguknak a kp-t, a +25%-ot, a hősnek az xp-t kiírtják egyetlen hőssel a seregedet ha támadsz a természet védi őket, undorító.kb az első 3 hétben az egyszerű játékosok 95%-át leütik. Egyre inkább pay2win.


  Még mielött leszolnátok ts29 kinyugdíjasok accban játszok (acc társak vezsik az aranyat :D) annyi medálunk van ki se rakjuk már, nekem mégis unalmas a játék. Küldözgetem a csicska farmlistát egész nap, van az égtájon 200 aktív játékos ebből a mi szövetségünkben van 180. Rengeteget farmolunk felkenhetem a seregem egy 8-10 órás támadással csak 2 támadás között megint halálra unom magam a farmlistázással.  kisérleti szervernek jöhetne egy olyan ahol maximalizálva van az arany vásárlás és nem lehet katázni de minden foglalható vagy bármi, kísérletezzetek, csak ne hagyjátok veszni a traviant mert alapvetően egy baromi jó játék. A Fire és sand szerver például kellemes újdonság voltszik hogy területek után kapnak ereklye bonuszt az egyiptomi viszont szerintem unbalanced.


  üdv


  Ó csodálatos időnk van!

  Kék az ég,

  tele a tár.

  Post was edited 1 time, last by Lambofan ().

 • Nem tettem főfaluvá a kinti falumat, és az a baj, hogy szinte minden falumban van hősök háza, hiszen kell az oázis. Ha lebontom, nem vesztem el az uralmat az oázisok fölött?

 • Sziasztok!


  Szerintem induljon olyan szerver, ahol az aranyvásárlás korlátozva van. Pl: 600 arany/hónap. Tudom, hogy a játék az aranyvásárlásból profitál, szóval nekik az a lényeg, hogy minél többet vegyenek. Csakhogy a magyar játékosok létszáma egyre csökken, szerverenként max 1000 valódi ember regel, abból 100 tapasztalt, a többi kezdő. Ilyen módon romlik a játék színvonala, a játékélmény egyre rosszabb. Az amatőröknek hamar elmegy a kedve, mert az aranyhasználóknak túl nagy az előnye, így nincs utánpótlás sem. Egyszerűen el fog fogyni a travian játékos és így az aranyvásárlások száma is csökkenni fog.
  Ha olyan szervert indítanának ami a magyar átlagember (150ezres havi fizuval) pénztárcájának sem jelentene gondot (Pl: 600 arany ~ 6000Ft/hónap) akkor oda tuti, hogy 4-5x annyian regisztrálnának, mint egy átlagos szerverre és a regisztrált tagok 80%-a venné is azt a havi 600 aranyat. Ezáltal a travian profitja is növekedne. WIN-WIN :thumbsup:

 • Évek óta nem játszottam, de nagyjából leírtad az én gondolataimat is.
  A különböző bejelentések alapján gyakran vizsgálunk nagy accokat, és mindenhol azt látom, hogy kismillió támadás, olvasatlan jelentések, gyakran azt sem veszik észre, ha olykor bevédenek egy-egy kisebb falut, és folyamatos veszteséggel fordul. Szóval az én meglátásom is az, hogy túl automatizált, és az unalmassá teszi. Másrészről viszont a kezdők esélytelenek éppen ezek miatt.


  Lehet butaság, amit írok, hisz csak külső szemlélő vagyok, de talán a Natar oldalon kellene némi újítás. Legyen több, és többféle. Ne csak a szürkében támadjanak, hanem bárkit, aki megtámadja őket. Különböző erősségű támadásokkal, és különböző mennyiségű nyersanyagokkal, de természetesen úgy, hogy az meg is érje. Méghozzá jobban megérje, mint egy kezdő játékost farmolni. Ha pedig az úgynevezett gyengébb játékosok is játékban maradnának, akkor a végén a verseny is nagyobb lehetne, hisz több a vetélytárs. Ráadásul a farmolás is izgalmasabb, mert nem tudni milyen erősségű Natar falvat támadsz, mennyi nyersanyagért, és mivel támad vissza. Kicsit ébren tartaná a játékosokat :)
  Szóval összességében szerintem ahhoz, hogy a kevés játékosszámot kompenzálni lehessen, nem játékos karakterekkel lehetne megoldani. Hosszútávon pedig egyre több játékos maradna, és nem lenne áldozat már rögtön a játék elején.


  De hangsúlyozom, én csak kívülről nézem a játékot, ti sokkal jobban ráláttok ezekre a problémákra, és éppen emiatt kértem, hogy írjátok le a véleményeiteket.

 • Nem tettem főfaluvá a kinti falumat, és az a baj, hogy szinte minden falumban van hősök háza, hiszen kell az oázis. Ha lebontom, nem vesztem el az uralmat az oázisok fölött?

  Az is okozhatja a gondot, ha a hősöd hamarabb át volt oda helyezve, mint ahogyan megépült a hősök háza. Lehetséges, hogy egy oda-vissza helyezés is megoldja a problémát :)

 • Sziasztok !


  Ez a nataros-újítás szerintem is érdekesebbé tenné a játékot. Támogatom! :)


  Én a kereskedelmi útvonalak kitöltésénél szeretnék valami egyszerűsítést látni.
  Pl. ha óránként akarok beállítani megegyező mennyiségű nyersit, ugyan annak a falunak, akkor ne kellejen már ezt 24-szer beírni. mert 25-30 falunál rendesen borzolja az ember idegeit.


  Üdv.: Gábor

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg