Beszélgetés a játékról

 • azert ez komoly 😂😂😂😂😂😂 20 kamuaccot beregisztralni csak 1 faradt hozzaszolas miatt 😂😂😂 ennyire nem lehet szanalmas egy oldal sem 😂 grat sracok ez kb 7 evvel ezelott volt meno a forumokon ti lathatoan most tartotok azon a szinten 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 • Engem az érdekelne mikor tudok majd fekete bőrszínt beállítani a hősömnek. Szívesen csinálnék egy szép szál csokifiút, egy kiköpött Wesley Snipes-t!! (Halál komolyan)

 • Még semmi. Nagy átszervezések vannak, de egyelőre még a játékosokat érintő események nem kerültek sorra. Valami biztosan lesz, de hogy mikor és milyen formában, azt még nem tudom.

 • Gyevocska_HU


  3x +25% termelést akartunk hosszabbítani a speed szerveren, és a 3x5 arany helyett legalább 60-65 aranyat vont le. Többször kellett rákattintani, hogy hosszabbítson, de jól látszik, hogy ugyanúgy 3 nappal hosszabbított, viszont sokkal több aranyat vont le a rendszer.


  Kérlek nézz rá, mert ez már nem az első eset, de kezd kellemetlen lenni, hogy fogy az arany, a semmiért....

  ~ ...toyok között király lehetsz, de királyok között csak szajha! ~


 • Ne itt írj, hanem játékon belül, mert így nem tudom az accountod nevét.

  Egyébként van egy kijelzési hiba sajnos. Már néhány játékos írt, de mindegyiknél aktív volt, csak nem mutatta :(

 • Most amúgy is rengeteg a hiba. Áll a bál TT döntőn is. 1-1,5 hét alatt sikerült összehozni két rollbacket :D Ahelyett, hogy lelőtték volna a szervert.

 • Kicsit gondolkodtam a kultúrpontokon. S felvetődött egy gondolat. Az alábbi KP adatok Travian Tournament adatok alapján.


  Most úgy van, hogy

  A műalkotást felhasználod, az összes falud kultúrpont termelése alapján kultúrpontokat kapsz (+18012 kultúrpont), de csak maximálisan 1300 KP műalkotásonként. Felvételkor aktiválódik. A tárgy nem halmozható.


  S akkor amikre gondoltam:


  v1: A műalkotást felhasználod, az összes falud kultúrpont termelése alapján kultúrpontokat kapsz (+18012 kultúrpont), de csak maximálisan 1300 KP műalkotásonként. Felvételkor aktiválódik. A tárgy halmozható.


  Szerintem mindenki örülne, ha nem 300 sorban (Na majd most jön Csabi és már előre látom, hogy gazdagéknál így van, de akik nem költenek azokkal mi van?) lennének a hős batyujában a műkincsek. Viszont továbbra is csak egyesével lehet túladni rajtuk az aukción. Nem lehet olyan nehéz ezt kivitelezni, de máris sokkal egyszerűbb lenne minden.  v2: A műalkotást felhasználod, az összes falud kultúrpont termelése alapján kultúrpontokat kapsz (+18012 kultúrpont), de csak maximálisan 5 műalkotást használhatsz fel naponta, darabonként 5000 KP-val. Felvételkor aktiválódik. A tárgy nem halmozható.


  Természetesen szerverenként változna. S itt is úgy lenne, mint jelenleg. Amíg nem éred el az 5000 KP-t addig a kevesebbet veszi figyelemben, de ha meg többet termelsz, akkor is marad 5000 a maximálisan elkölthető darabonként. S mivel limitálva lenne a költés - 5 db / nap - így még nagyobb aranyeső lenne :D Csak vicc, de tényleg kellene valami limit, mert az sem pálya, hogy 1-2 "gazdag" miatt esély nem jut ezek használatára.  v3: A műalkotást felhasználod, az összes falud kultúrpont termelése alapján kultúrpontokat kapsz (+18012 kultúrpont), de csak az eddig termelt KP felét használhatod fel 48 óránként 1 darabot. Felvételkor aktiválódik. A tárgy nem halmozható.


  Ezt meg szerintem nem is kell ragozni miért.  A jelenlegi rendszer e tekintetben is elavult. Ezzel gondolom senki nem vitatkozik. Viszont várom az ÉRTELMES hozzászólásokat, hogy kinek milyen ötlete lenne a KP átszabásához.

 • Figyelembe véve a profitorientáltságot, nem valószínű hogy ilyen változások lesznek..

  Ha több műalkotás lenne, alacsonyabb lenne az egységáruk, kevesebb lenne a bevétel.

  Ha lenne limit, kevesebb fogyna, kevesebb lenne a bevétel.


  Azért van a jelenlegi rendszer jól kitalálva, mert minél nagyobb egy játékos, annál kevesebbet ér neki a műalkotás, így védik a kevesebb arannyal játszókat.

  Nem biztos, hogy nagy hátrányod lesz 20 faluval, a 30 műalkotást beszerző 21 falus játékos ellen.


  Én azt szoktam mindenkinek mondani, hogy többet ésszel, mint pénzzel. Egy minimális kezdő arany csomaggal is el lehet érni jó eredményeket, ha nem a 7/24-ben futó accountokhoz hasonlítja magát az ember.

 • A pop-bónuszt igazán kivehetnék már a játékból. Hiába egy balansz, csak az aktív, fejlődőképes játékosoktól veszik el az élményt. Értem, hogy kell a morzsa a kisebb játékosoknak is, de szerintem nem ezzel kellene kompenzálni a gyengeségüket. Senki sem azért akar jobb lenni a másiknál, épít jobb accot, gyárt nagyobb sereget, hogy utána a játék azt mondja: nem-nem. Ez némileg unfair dolognak tűnik a fejlesztőktől. Még a klán-bónuszok sem tartanak ellen balanszt a pop-bónusznak sajnos. Így pedig nagyjából az aktív játékost megölik azzal, hogy nem lehet nagyobb a szerver átlagánál, mert nem éri meg az aránytalanul nagy bukások miatt, ami azt eredményezi, hogy nem építhet ki egy olyan termelést, amivel mondjuk egy érdekesebbet tudna gyártani, játszani - ergo rontja az élményt, mert le van korlátozva a képessége....


  Szerintem nem azzal kellene segíteni a magatehetetlen játékosokat, hogy az aktív réteget szándékosan gyengítjük. Még azt sem tudnám elképzelni, hogy a kis játékosok azt kérnék, hogy gyengítsék már el a nagy játékosokat, mert ezzel szeretnének meccsben maradni, nem pedig azzal, hogy inkább játszanak....

  ~ ...toyok között király lehetsz, de királyok között csak szajha! ~


  The post was edited 2 times, last by GOLDCo_Gang Machete ().

 • Brian: csak a mostanában indult szervereken vezették be.


  GOLDCo_Gang Machete:

  Ha egy játékos magatehetetlen, akkor a saját ereje nulla közeli - még 90%-os erőveszteséget sem éreznél meg vele szemben. (A maximum 50%, ha van 7,5* akkora népességed. 2*-es népességnél -12,9%.)

  Ez a népesség-malusz igazán csak ott okoz problémát, amikor egy 10+ faluval bíró acc elleni támadás során kattan be, nagyon durván - de ehhez jócskán több, mint 20 falu kell legyen a támadónál. (Igazándiból, az arány a lényeg, 5 vs 10+ falu esetén is hasonló a helyzet.)

  Ha nem vagy bálna, a népesség-malusz nem okoz sok problémát. De ha bálna vagy, akkor olyan lehetőségeid vannak, ami senki másnak, és ezzel nem ér fel a téged sújtó népesség-malusz.

 • A népességről van szó, és az aránytalan bukásokról. Feleslegesen matekozol a falvak számával, pont az a lényeg ami egyben a probléma is, hogy minél nagyobb vagy, annál nagyobb a veszteséged. Ez pedig azért rossz, a te szavaiddal élve, ha "bálna" vagy, hiába tudsz nagyobb sereget gyártani, pont annyira lesz nagy a veszteséged, mintha fele akkora népességgel, és mondjuk ahhoz arányos sereggel, ugyanazt a védelmet ütöd be. Ezt bárhonnan nézem, igazságtalan, és nem igazán tudsz olyan indokot írni, amivel ezt cáfolnád... de hallgatom az érveket.

  ~ ...toyok között király lehetsz, de királyok között csak szajha! ~


 • A népességről van szó, és az aránytalan bukásokról. Feleslegesen matekozol a falvak számával, pont az a lényeg ami egyben a probléma is, hogy minél nagyobb vagy, annál nagyobb a veszteséged. Ez pedig azért rossz, a te szavaiddal élve, ha "bálna" vagy, hiába tudsz nagyobb sereget gyártani, pont annyira lesz nagy a veszteséged, mintha fele akkora népességgel, és mondjuk ahhoz arányos sereggel, ugyanazt a védelmet ütöd be. Ezt bárhonnan nézem, igazságtalan, és nem igazán tudsz olyan indokot írni, amivel ezt cáfolnád... de hallgatom az érveket.

  Tenyleg teljesen nonszensz, hogy a valoban aktiv acc-okat (akik akar temerdek aranyat hasznalnak el naponta, akar nem) ilyen mertekben vannak kiteve a pop-bonusz hatasanak.. INKORREKT
  Tehat nem is az, hogy sulyosan karositva vagyok azert, mert aktiv vagyok, de jogosulatlanul buntetve vagyok a kevesbe aktiv jatekosokkal szemben, akik lazan lehetnek multiacc-ok, privat vedok, vagy azok akik...  Viszont lenne egy kerdesem:


  Ott bukik a logikád, hogy feleakkora accal, harmadakkora sereget sem tudsz összerakni.


  Eloszor is jo lenne, ha nekem valaki nyilvanvalova tenne, hogyan is mukodik a pop-bonusz es miert van ez, meg kulonben is milyen jogon!!!!!!

  Masreszrol meg egy 3-4 falus germanbol ki lehet hozni egy top tamado es vedot, nyilvan nem talalkoztal meg hasonloval es akkor ott meg fel is lepnek a 90%-os huseg csokkentesek is..

  The post was edited 2 times, last by CsupaszCsiga: Lenne meg egy kerdesem: tehat, ha a szetkovacsolt 6 falus privat vedo indit egy 150-200k bf koruli csapatot vedeni egy 28 falus germanhoz, akit egy 17 falus felhasznalo tamad, akkor hogy valtoznak az ertekek? Es miert? De legfokeppen miert is? ().

 • Pontositanek: milyen jogon er tobbet 100000phalanx 6 falus acc-bol, mint 30-bol?

  Natar ellen csodavedeni teljesen mindegy.. szerencsere.. mondhatja par top 1 a vegeig kitarto vedo.. DE!

  miert is?

 • Pontosítanék: nem a 6 falvas accból, hanem a 6 falvas accban. Harmadik helyre küldve ugyanannyit érnek.


  És a válasz: a 30 falvas acc alapjáraton valami 160k/óra nyersivel termel többet (normál szerveren, termelési bónusz nélkül, csak a tápfalvakban), ami heti +86k falanx (még mindig normál szerveren).


  A népesség-malusz működése:


  Amennyiben a támadó acc népessége nagyobb, mint a megtámadotté, a támadó sereg támadóerejét a következő számmal kell osztani:

  (Támadó acc népessége) / (Védő acc népessége), a kapott számnak vegyük 4,95232-gyökét,

  de legfeljebb 1,5-tel.