Var finns guldet?


 • En av härskarna i Travians länder var så imponerad av hjältens äventyr som han för ett tag sedan läst om i en gammal bok och det gav honom en idé. "Jag behöver verkligen sånt folk i min tjänst" tänkte han. "Varför inte ge liknande uppgifter så att jag kan hitta de smartaste människorna och få dom vid min sida?"
  Han kom så på den första gåtan och skickade budbärare för att annonsera det överallt.  Röd KISTA Blå KISTA Grön KISTA
  Guldet är inte i den blå kistan. Guldet är inte i den här kistan. Guldet är i den här kistan.
  Det finns 3 kistor här. 2 av dom är tomma. 1 av dom innehåller guld som jag gärna ger bort till den smartaste och lyckligaste personen bland mitt folk. Minst ett av påståendena på kistorna är sant och minst ett av dom är falskt. Var finns guldet?


  Startdatum/tid 05.06.2018 – 10:00 GMT+2
  Slutdatum/tid 11.06.2018 – 10:00 GMT+2
  Vinnarna annonseras 12.06.2018
  Vinnarna väljs slumpmässigt bland de rätta svaren
  Priser 3 x 50 guld
  Guld-koden giltig på .SE (svenska servrar)
  Guld-koden giltig till 31.12.2019
  För att vinna måste du Skriva ditt spelarnamn och server i samma post som ditt svar eller skriva ett PM (via conversations) till mig med ditt spelarnamn och server(om du inte vill avslöja för andra var du spelar). Observera: Du måste lämna ditt tävlingsbidrag som ett svar i denna tråd.
 • Guldet finns i den gröna kistan
  Spelarnamn är Vargen
  Server ä sez

 • Röda påståendet är Sant
  Blåa påståendet är Sant
  Gröna påståendet är Falskt


  Det gör att den Röda kistan bör innehålla Guldet


  Spelare: Lord på Server tx3.travian.se

 • Efter lite funderingar så skulle jag gissa på röd. Minst ett påstående är rätt och minst ett är rätt. Om man går på det som står så är det ju grön, men ett av dessa påståenden är ju fel så grön kan det inte vara. Väljer man blå så innebär det att alla påståenden är falsk, vilket inte heller går. Alltså om jag inte gjort en tankevurpa så återstår bara röd kista . Så Röd kista är mitt svar :)

 • Svaret är RÖD !


  Anledning :
  Eftersom minst 1 måste vara sann och 1 måste vara falsk så kan man utgå ifrån att BLÅ går inte för då blir ALLA 3 påstående falska
  GRÖN kan det inte vara eftersom då blir ALLA 3 påstående sanna
  Vilket bara lämnar röd kvar ! Vilket också stämmer för då är RÖD+BLÅ är sant och grönt är falskt! :)


  Ignorera anledningen om den inte behövs!

 • Efter lite funderingar så skulle jag gissa på röd. Minst ett påstående är rätt och minst ett är rätt. Om man går på det som står så är det ju grön, men ett av dessa påståenden är ju fel så grön kan det inte vara. Väljer man blå så innebär det att alla påståenden är falsk, vilket inte heller går. Alltså om jag inte gjort en tankevurpa så återstår bara röd kista .
  Mulle på s2

 • Guldet är i den röda kistan!


  Hur jag gjorde: De olika kombinationer av sant och falskt är SFF SFS SSF FSF FSS FFS men man märker att den röda och blåa kistan måste båda antingen vara sanna eller falska för att det inte ska leda till en motsägelse (det kan inte både vara sant och falskt att den inte är i blå kistan). Eftersom det måste vara minst en sann eller falsk så är den gröna falsk om de andra är sanna och sann om de andra är falska. Om båda är falska (FFS) så säger röd att den är i blå, blå att den är i blå men grön att den är i grön, vilket blir en motsägelse (den kan inte vara både i blå och grön). Om däremot båda är sanna (SSF) så säger röd att den inte är i blå, blå att den inte är i blå, grön att den inte är i grön, här säger för första gången inget påstående emot något annat påstående! (den är inte i grön och inte i blå) och eftersom den inte är i blå och inte grön så måste den vara i röd!


  salmonsauce
  server 4 (se4)

 • Svar: Guldet finns i den röda kistan.


  Lösning: Påståendena på den röda och blåa kistan är sanna medans påståendet på den gröna kistan är falskt.


  Spelarnamn: Bingo Server: ts30, New years special - Nordics