Travian: Path to Pandora - Igralna mehanika

 • V letu 2013 smo se (ali bolje, Brian) odločili, da praznujemo rojstni dan Travian: Legends s posebno različico igre. Medtem je to postalo tradicija.


  Od takrat izdajamo posebno letno različico vsak september in vedno ima posebno ime. Letos, kot ste nekateri uganili, se bo posebni svet imenoval Travian: Path to Pandora.


  V zadnjih tednih smo puščali skrite namige in zdaj je čas za objavo celotnega koncepta in podrobnosti o spremembah igralne mehanike, ki smo jo pripravili za to leto.  Osnovne značilnosti so enake, kot smo imeli v lanskem Travian: Fire and Sand, vključno z:


  • Zemljevid stare Evrope, velikosti 401x401, razen za IR, SA, Arabijo, COM in TR, ki bodo namesto tega imeli večji zemljevid, ki zajema 801x801 kvadratkov
  • 80 osvoljivih regij, ki proizvajajo zmagovalne točke
  • Posredovanje in združevanje enot
  • Zmaga na strežniku pripada tistemu, ki zbere največ zmagovalnih točk po 200 dneh.


  To so posebne značilnosti Travian: Path to Pandora, ki smo jih ohranili od lanskega leta. Torej, kaj novega prihaja v 2018?  Novo umetniško delo za zgradbe  Kot je mogoče videti v Shuovi zgodbi, skicah in v videu, ki smo ga objavili prejšnji teden, bo vsako pleme imelo lasten specifičen slikovni material za zgradbe (upoštevajte, da se lahko končna vizija v določeni meri razlikuje od že objavljenega materiala).  Sistem osvajanja  V Travianu lahko vsak krog igrate le en račun, vendar si želimo, da bi lahko videli vse to neverjetno novo umetniško delo. Ekipa za oblikovanje igre se je zato odločila spremeniti osnovno mehaniko osvajanja in jo narediti bolj zanimivo.


  Ob osvojitvi naselja drugega plemena v Travian: Path to Pandora, naselje ne bo spremenilo plemenskega tipa, izjema so Natarji (več o tem spodaj). Poglejmo, kako to deluje z vizualnim primerom.


  Kot je mogoče videti, če imate hunski račun in osvojite galsko naselje, in če je branilec zgradil postavljalca pasti, ga boste našli v tem naselju (edina zgradba, ki ne bo ostala, so zidovi, tako kot v Travian: Legends). Kaj se še zgodi?  • Ne boste mogli zgraditi posebnih zgradb za Hune v tem naselju, saj naselje pripada galskemu plemenu.
  • Usposabljali boste galske vojake, vodje in koloniste.
  • Če pošljete svoje koloniste iz tega naselja, da bi naselili novega, bo novo naselje galsko.
  • Če pošljete vodjo iz tega naselja, da osvojite drugo naselje, osvojeno naselje ne bo spremenilo plemena.
  • Če pošljete vodjo iz tega naselja, da osvojite natarsko naselje, bo osvojeno naselje galsko.


  Kaj pa heroj?


  • Heroj bo vedno pripadal plemenu računa, zato bo v tem primeru vedno Hun.
  • Če pošljete heroja v osvojeno galsko naselje, bo heroj s svojim bonusom vplival na galske enote, če so te enote s herojem poslane v napad. Še več, če heroj nosi galske vojaške predmete, bodo ti vplivali tudi na vojaške enote.
  • Če je domače naselje hunskega heroja galsko, potem lahko heroj na dogodivščinah najde galske enote.
  • Ker heroj pripada hunskemu računu in bo vedno Hun, bo heroj na dogodivščinah lahko našel samo hunsko orožje.


  Kaj pa enote?


  • Enote iz različnih plemen, ki pripadajo istemu računu, se ne morejo združiti.


  Sistem konfederacij


  V Travian: Path to Pandora bomo spremenili kako delujejo konfederacije. Konfederacija lahko vsebuje samo štiri alianse, ki morajo biti povezane med seboj.  Kaj to pomeni?

  • Aliansa A in aliansa B lahko ustvarita konfederacijo; eden izmed njih bo poslal zahtevo drugi, druga aliansa pa bo sprejela. To deluje tako kot v Travian: Legends.
  • Če aliansa A želi v konfederaciji alianso C, potem morata zahtevo poslati aliansa A in aliansa B, šele potem lahko aliansa C sprejme zahtevo za pridružitev konfederaciji.


  Kaj se je še spremenilo?

  • Z novim sistemom lahko pošiljate surovine in vojaške enote samo v svoj račun, aliansi ali konfederaciji.
  • Javne ponudbe v tržnici so še vedno na voljo vsem, razen če izberete opcijo "samo za lastno alianso". V tem primeru bo na voljo samo članom alianse.


  Statistika  V Travian: Path to Pandora smo odstranili "Plus" statistiko in jo zamenjali z novim sistemom, ki ponuja igralcu globlji vpogled. Ta sistem bo brezplačen in dostopen vsem.


  Na strani s statističnimi podatki boste našli nov zavihek "Splošno" s tono informacij, za katere upamo, da vam bodo pomagali upravljati svoj račun. Te informacije so na voljo samo ljudem, ki imajo dostop do računa, vključno s sitterji.


  Kaj bo tam mogoče videti? Veliko stvari - spodaj lahko najdete nekaj podrobnosti, vendar še ne bomo izdali vsega:


  • Napredek sveta – z nekaj vpogledi v igralni svet, vključno s strežniškim dnevom, aktivnimi računi in distribucija plemen.
  • Surovinska razvrstitev – s podrobnostmi o ropanju, trgovanju in surovinski proizvodnji v primerjavi z lastno alianso in celotnim igralnim svetom
  • Razvrstitev moči naselja – za napad in obrambo v primerjavi z lastno alianso in celotnim igralnim svetom
  • Razvrstitev kulturnih točk – na dan v primerjavi z lastno alianso in celotnim igralnim svetom


  Vas zanima več? Potem si oglejte te slike (upoštevajte, da te slike niso končne in se lahko s končnimi v manjši meri razlikujejo):


  Spremembe  V Travian: Path to Pandora, lahko uporabite eno umetnino vsakih 24 ur (enako kot vedro).

  V Travian: Path to Pandora je bila spremenjena Standarta, ki sedaj deluje tudi z konfederacijo.

  Stroški gradnje egiptovskega vodovoda so se znatno povečali (podrobna tabela spodaj)

  Bonusi alianse

  Da bi bili bonusi za alianso bolj uporabni smo spremenili bonus za filozofijo in trgovino in obenem zmanjšali stroške za prve štiri korake.
  • Bonus za proizvodnjo kulturnih točk se poveča z 2% na 4% za posamezno stopnjo.
  • Kapaciteta trgovca je povečana iz 20% na 30% za posamezno stopnjo.  In tukaj so spremembe stroškov za vsako stopnjo.
  • Surovin potrebnih za stopnjo 1 zmanjšanih na 1,200,000
  • Surovin potrebnih za stopnjo 2 zmanjšanih na 5,600,000
  • Surovin potrebnih za stopnjo 3 zmanjšanih na 17,100,000
  • Surovin potrebnih za stopnjo 4 zmanjšanih na 51,200,000
  • Surovin potrebnih za stopnjo 5 ostane enako (153,600,000)
  Stari stroški vodovoda
  Novi stroški vodovoda  To povzema glavne značilnosti Travian: Path to Pandora, spodaj boste našli tudi tabelo, ki povzema razlike med Travian: Legends in Travian: Path to Pandora.


  Če imate kakršna koli vprašanja o igralniški mehaniki, vas prosimo, da jih objavite na forumu in ne pozabite si ogledati Q & A Livestreama v četrtek 26. julija na Facebooku z začetkom ob 15:00 CEST, kjer bo game designer Jake v živo odgovarjal na vprašanja.


  Tvoja Travian ekipa

  Imate vprašanje? Odgovor lahko najdete tukaj: Travian: Legends Answers

  Moderatorji svoje delo opravljajo prostovoljno, zato niso dosegljivi 24 ur na dan.

 • Kaj Travian: Legends Travian: Path to Pandora  Splošno
  Zemljevid Ravna 801 x 801 Evropa 401 x 401
  Regije Brez regij 87 osvoljivih regij
  Zmagovalne točke Ne Aliansa ima >50% teritorialni nadzor in "ohladitveni" timer se je že zaključil. Lahko uporabljajo moči artefakta in aliansa akumulira zmagovalne točke. Zmagovalne točke alianse je mogoče nadzirati v pregledu regije
  Plemena 3 (Galci, Tevtoni, Rimljani) 5 (Galci, Tevtoni, Rimljani, Egipčani, Huni)
  Plemenske zgradbe Zgradbe so vizualno enake za vsako pleme Vsako pleme ima različne vizualne elemente za zgradbe
  Čudo sveta Ja Ne
  Združevanje enot Ne Ja
  Posredovanje enot Ne Ja
  Trgovinske poti Trgovske poti med lastnimi naselji, v Čudo sveta alianse/konfederacije in med naselji z artefakti alianse/konfederacije. Poti med lastnimi naselji
  Trgovski center Normalen Dvojni efekt
  Vadbišče Normalen Dvojni efekt
  Gradbena mesta Računi Rimljanov imajo eno dodatno gradbeno mesto Rimska naselja imajo eno dodatno gradbeno mesto
  Kapaciteta špranje in trgovcev Kapaciteta špranje in trgovcev je odvisna od izbranega plemena računa. Kapaciteta špranje in trgovcev odvisna od plemena naselja.
  Konec strežnika Strežnik se konča ko Čudo sveta doseže stopnjo 100 Strežnik se konča po 200 dneh
  Statistika Na voljo so "Plus" in splošna statistika Namesto "Plus" in splošne statistike je na voljo brezplačna statistika za igralce.


  Artefakti
  Ime Imenovani artefakti Imenovane antične moči
  Na voljo Svetišče arhitekta, Svetišče generala, Svetišče vohuna, Svetišče kuharja, Svetišče inštruktorja, Svetišče velikega načrtovalca, Svetišče opazovalca, Svetišče norca, Gradbeni načrti za čudo sveta Svetišče arhitekta, Svetišče generala, Svetišče vohuna, Svetišče kuharja, Svetišče inštruktorja, Svetišče velikega načrtovalca, Svetišče opazovalca, Svetišče norca
  Osvajanje Mogoče osvojiti s herojem z uničenjem zakladnice. Po osvojitvi regije aliansa dobi dostop do antične moči katero je mogoče aktivirati z dovolj veliko zakladnico.
  Aktivacija Aktivira se samodejno 24 ur po osvojitvi. Mora se aktivirati ročno vsakih 24 ur, isto antično moč je mogoče aktivirati enkrat na člana alianse.
  Trajanje moči Trajno aktivna Mora se aktivirati ročno vsakih 24 ur, isto antično moč je mogoče aktivirati enkrat na člana alianse.
  Omejitve moči Osvojiti je mogoče največ 3 artefakte, samo 1 je lahko unikaten ali ima moč, ki vpliva na celoten račun. Mogoče je imeti več kot 3 artefakte. Artefakte se mora pridobiti z osvojitvijo naselja v katerem je artefakt.

  Samo 3 najstarejši artefakti so aktivni, samo 1 je lahko unikaten ali ima moč, ki vpliva na celoten račun. Če so med 3 najstarejšimi artefakti 2 z močmi, ki vplivajo na celoten račun, potem postane aktiven četrti najstarejši.

  Izjema za samo-osvajanje: Artefakte je mogoče premikati med naselji lastnega računa s herojem, tudi če že imaš 3 ali več artefaktov.
  V Travian: Legends je artefakt vedno aktiven, medtem ko je potrebno antične moči v Travian: Path to Pandora aktivirati. Mogoče jih je aktivirati, ko je dosežen >50% teritorialni nadzor in več kot 24 urno lastništvo regije. Za aktivacijo antične moči je potrebna zakladnica stopnje 10 za antično moč, ki vpliva na naselje, ali zakladnico stopnje 20 za moči, ki imajo vpliv na celoten račun.

  Obstaja nekaj omejitev: za vsako vas se lahko aktivira samo ena moč, za vsak račun pa se lahko aktivira samo ena antična moč. Tako lahko na eno vas vplivata skupaj dve starodavni moči.  Osvajanje
  Naselja Ko osvojiš naselje, ki pripada računu drugega plemena, naselje spremeni pleme v pleme osvajajočega računa. Vse plemenske zgradbe izginejo. Ko osvojiš naselje, ki pripada računu drugega plemena, naselje ne spremeni plemena. Vse plemenske zgradbe ostanejo. Tvoje pleme ostane isto kot tisto, ki je bilo izbrano med registracijo računa.
  Natarji Po osvojitvi natarskega naselja je pleme naselja enako plemenu računa. Po osvojitvi natarskega naselja je pleme naselja enako plemenu senatorja/vodje/poglavarja.


  Naselitev
  Kje Brez omejitev Naselitev možna samo v regijah, ki imajo sosedno regijo z več kot 4000 populacije. Obstaja nekaj regij, ki jih je mogoče vedno naseliti (osrednje začetne regije).
  Naselje Ob ustanovitvi novega naselja je pleme naselja enako plemenu računa. Ob ustanovitvi novega naselja je pleme naselja enako plemenu kolonistov.


  Herojeve dogodivščine in predmeti
  Herojevi predmeti Nošenje predmetov iz drugih plemen ne izboljša enot. Nošenje predmetov iz drugih plemen izboljša enote tistega plemena v trenutnem naselju.
  Predmeti v dogodivščinah Tvoj heroj lahko najde samo predmete plemena računa. Tvoj heroj lahko najde samo predmete plemena računa.
  Enote v dogodivščinah Tvoj heroj lahko najde samo enote plemena računa. Tvoj heroj lahko najde enote, ki pripadajo plemenu naselja iz katerega je začel z dogodivščino.
  Standarta Predmet Standarta vpliva na premike enot med člani alianse Predmet Standarta vpliva na premike enot med člani konfederacije.


  Spremembe
  Umetnine Uporaba umetnin brez časovnih omejitev. Vsakih 24 ur je mogoče uporabiti eno umetnino.
  Vodovod Ne obstaja, ni Egipčanov. Spremembe opisane v prispevku zgoraj.
  Bonusi alianse Brez sprememb Spremembe opisane v prispevku zgoraj.


  Konfederacija
  Velikost Vsaka aliansa lahko pripada največ 3 konfederacijam. Vsaka aliansa lahko pripada največ eni konfederaciji, v kateri so lahko največ 4 alianse.
  Okrepitve Igralci lahko okrepijo katerokoli naselje. Igralci lahko okrepijo sebe, svojo alianso in vsako alianso, ki pripada isti konfederaciji.
  Pošiljanje surovin Igralci lahko pošljejo surovine komurkoli. Igralci lahko pošljejo surovine sebi, svoji aliansi in vsaki aliansi, ki pripada isti konfederaciji. Te omejitve ne veljajo za ponudbe na tržnici.

  Imate vprašanje? Odgovor lahko najdete tukaj: Travian: Legends Answers

  Moderatorji svoje delo opravljajo prostovoljno, zato niso dosegljivi 24 ur na dan.