Travian: Path to Pandora - механизам игре

 • Давне 2013. године смо одлучили (или боље речено, Брајан) да прославимо Travian: Legends рођендан са специјалном верзијом игре. У међувремену је то постала традиција.


  Од тада смо сваког септембра објављивали нови специјал са другачијим називом. Овогодишњи ће се, као што сте могли да претпоставите, звати Travian: Path to Pandora.


  Претходних недеља смо објавили скривене трагове и сада је време да објавимо цео концепт и детаље о изменама механизма игре које смо припремили за ову годину.  Основне опције су исте као и у прошлогодишњем специјалу Travian: Fire and Sand и укључују:


  • Мапу древне Европе, величине 401x401, осим за IR, SA, Arabia, COM и TR домене који ће имати већу мапу тј. 801x801 поља
  • 87 освојивих региона који производе победничке поене
  • Прослеђивање и спајање војске
  • Победник сервера је онај ко има највише победничких поена након 200 дана игре


  То су специјалне опције за Travian: Path to Pandora које смо задржали од прошле године. Дакле, шта ће бити ново у 2018. години?  Нови изглед грађевина  Као што сте видели у причи коју је Су испричала, скицама и снимку који смо објавили прошле недеље, сваки народ ће имати посебан изглед за своје грађевине (имајте на уму да се ове слике могу мало разликовати од крајњих).  Систем освајања  Још увек смете да имате само један налог на сваком од Travian сервера, али смо желели да будете у могућности да видите нови изглед свих грађевина. Тим за развој игре је одлучио да промени основни механизам освајања села и учини ствари занимљивијим.


  Када у Travian: Path to Pandora освојите село које припада другом народу, село неће променити припадност народу, осим у случају Натара (погледајте испод). Хајде да видимо како ово ради на неком примеру.


  Као што видите ако играте са хунским налогом и освојите галско село у којем је бранилац изградио постављача замки, пронаћи ћете ту грађевину у селу (једина грађевина која неће остати је зид, као што је и у Travian: Legends). Шта ће се још догодити?  • Нећете моћи да градите хунске грађевине у овом селу, јер село припада галском народу.
  • Моћи ћете да обучавате галску војску, старешине и насељенике.
  • Ако пошаљете насељенике из тог села да оснују ново, ново ће такође бити галско.
  • Ако пошаљете старешину из тог села да освоји друго, освојено село неће променити народ којем припада.
  • Ако пошаљете старешину из тог села да освоји натарско село, освојено село ће постати галско.


  Шта је са херојем?


  • Ваш херој ће увек припадати народу налога, у овом случају он ће увек бити Хун.
  • Уколико пошаљете хероја у галско село које сте освојили и изаберете да то буде његово ново матично село, ваш херој ће имати дејство на галску војску ако га пошаљете са њом у појачање, пљачку или напад. Шта више, ако херој носи галске предмете, они ће такође имати дејство на војску.
  • Ако је матично село хунског хероја галско, херој ће у авантурама моћи да пронађе галску војску.
  • Како херој припада хунском налогу и увек ће бити Хун, он може да пронађе само хунско оруђје у авантурама.


  Шта је са војском?


  • Војска различитих народа која припада истом налогу НЕ МОЖЕ бити спојена.


  Систем савезништа


  У Travian: Path to Pandora ћемо променити како севезништво функционише. Можете да имате савезништво само са четири савеза који морају бити међусобно повезани један са другим.  Шта то значи?

  • Савез A и савез B могу да склопе свезништво; један од њих ће послати захтев, а други га мора прихватити. Ово ради исто као и у Travian: Legends.
  • Ако у овом тренутку савез A жели да буде савезник и са савезом C; онда захтев за савезништво мора бити послат од стране оба савеза, A и B, јер само тада савез C може да га прихвати.


  Шта ће се још променити?

  • Са новим системом можете слати сировине и војску својим селима, савезу и савезницима.
  • Јавне понуде на пијаци су још увек доступне за све играче, осим уколико не означите опцију "само за чланове савеза" У том случају ће понуда бити доступна само члановима савеза.


  Статистике  У Travian: Path to Pandora ћемо уклонити "Plus" статистике и заменити их са новим системом који ће играчу пружити више детаља. Овај нови систем ће бити бесплатан и доступан свим играчима на њиховим налозима.


  На страници са статистикама ћете видети нову картицу "Опште" са тоном информација за које се надамо да ће вам помоћи у управљању налогом. Ове информације су видљиве само играчима који имају приступ налогу, укључујући и чуваре налога.


  Шта ћете моћи да видите ту? Много ствари – испод можете видети неке детаље, али нећемо открити све:


  • Ток сервера – са неким иформацијама о серверу као што су дан игре, активирани налози, односи народа
  • Ранг сировина – са пљачком, трговином и производњом у односу на ваш савез и у односу на цео сервер
  • Ранг снаге села – за одбрану и напад у односу на ваш савез и у односу на цео сервер
  • Ранг културних поена – дневно у односу на ваш савез и у односу на цео сервер


  Желите да видите више? Онда погледајте ове слике (знајте да ове слике нису коначне и да се могу разликовати мање или више):


  Измене око уравнотежења  У Travian: Path to Pandora можете да искористите једно уметничко дело свака 24 сата (исто као и кофу).

  У Travian: Path to Pandora је измењена област дејства грба и сада важи и за савезништва.

  Цена изградње египатског водовода је знатно повећана у циљу уравнотежења игре (погледајте испод детаљну табелу).

  Бонуси савеза

  да бисмо учинили бонусе савеза кориснијим и играче мотивисали да донирају више, ми смо изменили бонусе за филозофију и трговину и смањили цену за прва 4 корака.  • Бонус за производњу културних поена је повећан са 2% на 4% по степену.
  • Трговац капацитет је повећан са 20% на 30% по степену.

  И ево измене цене по степену:  • Сировине потребне за степен 1 су смањене на 1.200.000
  • Сировине потребне за степен 2 су смањене на 5.600.000
  • Сировине потребне за степен 3 су смањене на 17.100.000
  • Сировине потребне за степен 4 су смањене на 51.200.000
  • Сировине потребне за степен 5 остају исте (153.600.000)
  СТАРА цена водовода
  НОВА цена водовода  Ово обухвата главне опције за Travian: Path to Pandora, испод можете видети табелу која сумира разлике између Travian: Legends и Travian: Path to Pandora.


  Уколико имате било каквих питања у вези механизма игре, слободно напишите поруку на форуму и не заборавите да погледате наш Q&A Livestream у четвртак, 26. јула, на Facebook са почетком у 15:00, где ће Џејк дизајнер игре одговарати УЖИВО на ваша питања.


  Ваш Travian тим

 • Шта Travian: Legends Travian: Path to Pandora  Опште
  Мапа Обична 801 x 801 Европа 401 x 401
  Региони Нема региона 87 освојивих региона
  Победнички поени Не Савез има више од >50% територијалне контроле и време за заузимање региона је истекло. Они могу да користе моћ артефакта и њихов савез ће сакупљати победничке поене. Победничке поене које ваш савез освоји сваког дана можете видети у прегледу региона
  Народа 3 (Гали, Тевтонци, Римљани) 5 (Гали, Тевтонци, Римљани, Египћани, Хуни)
  Грађевине народа Грађевине изгледају визуелно исто за све народе Сваки народ има другачији изглед грађевина
  Светско чудо Да Не
  Спајање војске Не Да
  Прослеђивање војске Не Да
  Трговачки путеви Можете направити трговачке путеве до властитих села, до светског чуда савеза/савезника и до села са артефактима унутар вашег савеза/савезника. Можете направити путеве до властитих села
  Трговачки центар Нормално Удвостручен учинак
  Витешка арена Нормално Удвостручен учинак
  Ред за изградњу Римски налог има један додатни ред за изградњу Римска села имају један додатни ред за изградњу
  Капацитет склоништа и носивост трговаца Сваки налог има капацитет склоништа и носивост трговаца у зависности од народа налога. Свако село има капацитет склоништа и носивост трговаца у зависности од народа села.
  Крај сервера Сервер се завршава када светско чудо у власништву играча или Натара достигне степен 100 Сервер се завршава након 200 дана
  Статистике Доступне су "Plus" и опште статистике "Plus" и опште статистике су уклоњене и за играче је доступна нова бесплатна страница са статистикама (види поруку изнад).


  Артефакти
  Назив Називају се артефакти Називају се древне моћи
  Доступност Јаче грађевине, бржа војска, бољи извиђачи, мања потрошња жита, бржа обука, план за велико складиште и силос, већа склоништа/насумична мета, артефакт луде, грађевински план за светско чудо Јаче грађевине, бржа војска, бољи извиђачи, мања потрошња жита, бржа обука, план за велико складиште и силос, већа склоништа/насумична мета
  Освајање Може се освојити рушењем ризнице у нападу са херојем и ако имате ризницу у вашем селу на одговарајућем степену. Када ваш савез осигура регион добијате приступ древној моћи која се може активирати у селу са ризницом на одговарајућем степену.
  Активација Аутоматски се активира 24 сата након освајања. Потребно је ручно да се активира сваких 24 сата, иста древна моћ може бити активирана по једном од стране сваког играча из савеза.
  Трајање моћи Трајно је активна Потребно је ручно да се активира сваких 24 сата, иста древна моћ може бити активирана по једном од стране сваког играча из савеза.
  Ограничења моћи Можете освојити највише 3 артефакта, од којих само један може бити јединствени или да делује на цели налог. Можете имати више од 3 артефакта на налогу. Артефакти се морају освојити освајањем целог села у којем се налазе.

  Само 3 најстарија артефакта су активна, од којих само један може бити јединствени или да делује на цео налог. Ако постоје 2 артефакта са дејством на налог међу 3 најстарија артефакта, четврти најстарији ће постати активан.

  Изузетак је освајање између властитих села: можете пребацити артефакте између властитих села чак и ако већ имате 3 или више артефаката.
  Док је у Travian: Legends артефакт увек активан у припадајућем селу или налогу; древне моћи у Travian: Path to Pandora се морају активирати. Могу се активирати чим играчев савез достигне >50% територијалне контроле и задржи територију 24 сата. Да би активирао древну моћ, члан савеза мора да има ризницу на степену 10 за древне моћи које делују на село или ризницу на степену 20 за древне моћи које делују на налог.

  Наравно постоји неколико ограничења: за свако село се моће активирати само једна древна моћ, а за сваки налог се може активирати само једна древна моћ која делује на налог. Дакле, укупно две древне моћи могу деловати на једно село.  Освајање
  Села: Када освојите село које припада другом народу, село мења народ у народ вашег налога. Све грађевине специфичне за народ нестају. Када освојите село које припада другом народу, село не мења народ. Све зграде специфичне за народ остају, осим уколико нису порушене за време освајања. Ваш налог ће остати као народ који сте одабрали приликом регистрације.
  Натари Када освојите натарско село, оно ће припасти вашем налогу и бити истог народа као и налог. Када освојите натарско село, оно ће припасти народу са којим сте освојили село.


  Насељавање
  Где Без ограничења Можете да населите само регионе који имају суседни регион са више од 4.000 становника. Постоји неколико региона који се могу увек населити (централни полазни региони).
  Село Приликом насељавања новог села, освновано село припада истом народу као и налог. Приликом насељавања новог села, освновано село припада народу послатих насељеника.


  Авантуре хероја и предмети
  Предмети за хероја Ношење предмета других народа не побољшава ваше јединице. Ношење предмета других народа повољшава ваше јединице тог народа у тренутном селу.
  Предмети у авантурама Ваш херој може пронаћи само предмете народа налога. Ваш херој може пронаћи само предмете народа налога.
  Војска у авантурама Ваш херој може пронаћи само војску народа налога. Ваш херој може пронаћи војску која припада народу из којег је започета авантура.
  Грб Предмет хероја, грб, утиче на кретање војске између чланова савеза. Предмет хероја, грб, утиче на кретање војске између савезника.


  Уравнотежење игре
  Уметничка дела Можете користити уметничка дела без временског ограничења. Можете искористити једно уметничко дело сваких 24 сата (исто као и кофу).
  Водовод Не постоји јер нема ни Египћана Погледајте измене у поруци изнад.
  Бонуси савеза Нема измена Погледајте измене у поруци изнад.


  Савезништво
  Величина Сваки савез може имати до 3 различита савезништва Сваки савез може имати једно савезништво које садржи највише 4 савеза (погледајте детаље у поруци изнад).
  Појачања Играчи могу послати појачање у било које село. Играчи могу послати појачање себи, свом савезу и сваком савезу који припада истом савезништву.
  Слање сировина Играчи могу послати сировине било којем другом играчу. Играчи могу послати сировине себи, свом савезу и сваком савезу који припада истом савезништву. Понуде на пијаци нису обухваћене овим ограничењем.