Travian: Path to Pandora - mehanizam igre

 • U 2013. godini, mi (ili bolje rečeno, Brian) smo odlučili proslaviti Travian: Legends rođendan sa specijalnim izdanjem igre. U međuvremenu je to postalo tradicija.


  Od tada objavljujemo novi godišnji specijal svakog rujna i uvijek ima naziv. Ove godine, kao što ste pretpostavili, zvat će se Travian: Path to Pandora.


  U posljednjih nekoliko tjedana objavili smo skrivene tragove i sada je vrijeme da pustimo cijeli koncept i pojedinosti o izmjenama mehanike igre koje smo osmislili za ovu godinu.  Osnovne opcije su iste kao i u prošlogodišnjem Travian: Fire and Sand, uključujući:


  • Kartu drevne Europe, veličine 401x401, osim za IR, SA, Arabia, COM i TR koji će umjesto toga imati veću kartu koja obuhvaća 801x801 polja
  • 87 osvojivih regija koje proizvode pobjedničke bodove
  • Prosljeđivanje vojske i spajanje vojske
  • Pobjednik servera je onaj koji ima najveći broj pobjedničkih bodova nakon 200 dana


  Ovo su specijalne opcije za Travian: Path to Pandora koje smo zadržali od prošle godine. Dakle, što će biti novo u 2018. godini?  Novi izgled zgrada  Kao što ste vidjeli u Shuovoj priči, skicama i u videozapisu objavljenom prošlog tjedna, svako pleme će imati vlastiti izgled zgrada (imajte na umu da će se konačni izgled malo razlikovati od ovih slika).  Sustav osvajanja  U Travianu možete igrati samo jedan račun na svakom serveru, ali i dalje želimo da vidite nevjerojatan novi izgled svih zgrada. Tim za dizajn igre je stoga odlučio promijeniti temeljnu mehaniku osvajanja i učiniti stvari zanimljivijima.


  Kada osvojite naselje drugog plemena u Travian: Path to Pandora, naselje neće promijeniti vrstu plemena, osim Natara (pogledajte u nastavku). Pogledajmo kako to funkcionira na vizualnom primjeru.


  Kao što možete vidjeti, ako igrate s hunskim računom i osvojite galsko naselje u kojem je branitelj izgradio zamke, pronaći ćete tu zgradu u tom naselju (jedina zgrada koja neće ostati su zidovi, kao u Travian: Legends). Što će se još dogoditi?  • Nećete moći graditi zgradu specifičnu za Hune u ovom naselju, budući da naselje pripada galskom plemenu.
  • Moći ćete obučavati galsku vojsku, starješine i naseljenike.
  • Ako pošaljete Vaše naseljenike iz tog naselja kako bi osnovali novo, novo naselje će također biti galsko.
  • Ako pošaljete starješinu iz tog naselja kako bi osvojili drugo naselje, osvojeno naselje neće promijeniti pleme kojem pripada.
  • Ako pošaljete starješinu iz tog naselja kako bi osvojili natarsko naselje, osvojeno natarsko naselje će postati galsko.


  Što je s herojem?


  • Vaš heroj će uvijek pripadati plemenu računa, pa će u ovom slučaju on uvijek biti Hun.
  • Ako pošaljete heroja u galsko naselje koje ste osvojili i izabrali da to bude njegovo novo matično naselje, bonus Vašeg heroja će utjecati na galsku vojsku ako ga pošaljete s njom u pojačanje, pljačku ili napad. Štoviše, ako heroj nosi galske predmete, oni će također utjecati na vojsku.
  • Ako je matično naselje hunskog heroja galsko naselje, heroj može pronaći galsku vojsku u avanturama.
  • Budući da heroj pripada hunskom računu i da će uvijek biti hunski heroj, on će pronaći samo hunsko oružje u avanturama.


  Što je s vojskom?


  • Vojska različitih plemena koja pripada istom računu NE MOŽE se spojiti.


  Sustav savezništva


  U Travian: Path to Pandora ćemo promijeniti način na koji savezništvo funkcionira. Samo ćete moći imati savezništvo koje sadrži četiri saveza, koja moraju biti međusobno povezana.  Što to znači?

  • Savez A i savez B mogu stvoriti savezništvo; jedan od njih će poslati zahtjev drugom, a drugi će prihvatiti. Ovo funkcionira isto kao i u Travian: Legends.
  • U ovom trenutku savez A želi također imati savez C u savezništvu; zahtjev za savezništvo treba poslati i savez A i savez B, samo onda savez C će biti u mogućnosti prihvatiti.


  Što će se još promijeniti?

  • S novim sustavom možete slati resurse i vojsku samo Vašim naseljima, savezu ili saveznicima.
  • Javna ponuda na tržnici još uvijek je dostupna svima osim ako ne označite opciju "samo vlastiti savez". U ovom će slučaju i dalje biti dostupna samo članovima saveza.


  Statistike  U Travian: Path to Pandora uklonit ćemo "Plus" statistike i zamijeniti ih novim sustavom koji igraču pruža više uvida. Ovaj će sustav biti besplatan i raspoloživ svim igračima na njihovom računu.


  Na stranici sa statistikama pronaći ćete novu karticu "Općenito" s tonom informacija za koje se nadamo da će Vam pomoći u upravljanju računom. Ova informacija je raspoloživa samo osobama koje imaju pristup računu, uključujući i čuvare računa.


  Što ćete moći vidjeti tamo? Puno stvari - ispod možete pronaći neke pojedinosti, ali nećemo otkriti sve:


  • Tijek servera – s nekim uvidima o serveru, uključujući dan igre, aktivirane račune na serveru i raspodjelu plemena
  • Rang resursa – s pojedinostima pljačke, trgovine i proizvodnje u odnosu na Vaš savez i cijeli server
  • Rang snage naselja – kako za obranu tako i za napad u odnosu na Vaš savez i cijeli server
  • Rang kulturnih bodova– po danu i u odnosu na Vaš savez i cijeli server


  Želite li vidjeti više? Onda pogledajte ove slike (imajte na umu da će se konačni izgled malo razlikovati od ovih slika):


  Balansiranje promjena  U Travian: Path to Pandora, možete koristiti jednu umjetninu svakih 24 sata (isto kao i kantu).

  U Travian: Path to Pandora, barjak se mora promijeniti tako da funkcionira i za savezništvo.

  Troškovi izgradnje egipatskog vodovoda znatno su povećani kako bi se poboljšalo balansiranje igre (pogledajte detaljne tablice u nastavku)

  Bonusi saveza

  kako bi smo učinili bonuse saveza korisnijima i motivirali igrače da doniraju više, mi smo promijenili bonus za filozofiju i trgovinu i smanjili troškove za prva 4 koraka.
  • Bonus za proizvodnju kulturnih bodova se povećava s 2% na 4% po razini.
  • Trgovac kapacitet je povećan s 20% na 30% po razini.  I evo promjena troškova po razini:
  • Resursi potrebni za razinu 1 smanjuju se na 1.200.000
  • Resursi potrebni za razinu 2 smanjuju se na 5.600.000
  • Resursi potrebni za razinu 3 smanjuju se na 17.100.000
  • Resursi potrebni za razinu 4 smanjuju se na 51.200.000
  • Resursi potrebni za razinu 5 će ostati isti (153.600.000)
  STARI troškovi vodovoda
  NOVI troškovi vodovoda  Ovo obuhvaća glavne opcije za Travian: Path to Pandora, ispod ćete naći i tablicu koja sažima razlike između Travian: Legends i Travian: Path to Pandora.


  Ako imate bilo kakvih pitanja o mehanici igre, slobodno napišite poruku na forumu i ne zaboravite pogledati Q&A Livestream u četvrtak, 26.srpnjana Facebook s početkom u 15:00 sati, gdje će Jake dizajner igre odgovarati uživo na vaša pitanja.


  Vaš Travian Tim

 • Što Travian: Legends Travian: Path to Pandora  Općenito
  Karta Obična 801 x 801 Europa 401 x 401
  Regije Nema regija 87 osvojivih regija
  Pobjednički bodovi Ne Savez ima >50% teritorijalne kontrole i vrijeme za zauzimanje regije je već isteklo. Oni mogu koristiti moć artefakta i njihov savez sakuplja pobjedničke bodove. Pobjedničke bodove koje Vaš savez stekne svaki dan možete provjeriti u regionalnom pregledu
  Plemena 3 (Gali, Teutonci, Rimljani) 5 (Gali, Teutonci, Rimljani, Egipćani, Huni)
  Zgrade plemena Zgrade su vizualno iste za sva plemena Svako pleme ima različit izgled zgrada
  Svjetsko čudo Da Ne
  Spajanje vojske Ne Da
  Prosljeđivanje vojske Ne Da
  Trgovačke rute Možete napraviti trgovačke rute do vlastitih naselja, do svjetskog čuda saveza/saveznika i do naselja s artefaktima unutar Vašeg saveza/saveznika. Možete napraviti rute do vlastitih naselja
  Ured za trgovinu Normalno Udvostručen učinak
  Arena Normalno Udvostručen učinak
  Red gradnje Rimski računi imaju jedan dodatni red gradnje Rimska naselja imaju jedan dodatni red gradnje
  Kapacitet skrovišta resursa i kapacitet trgovca Svaki račun ima kapacitet skrovišta resursa i kapacitet trgovca ovisno o plemenu računa. Svako naselje ima kapacitet skrovišta resursa i kapacitet trgovca ovisno o plemenu naselja.
  Kraj servera Server se završava kada svjetsko čudo u vlasništvu igrača ili Natara dostigne razinu 100 Server se završava nakon 200 dana
  Statistike Dostupne su "Plus" i opće statistike Uklanjaju se "Plus" i opće statistike, a za igrače je dostupna nova besplatna stranica statistika (pogledajte post iznad).


  Artefakti
  Ime Zovu se artefakti Zovu se drevne moći
  Dostupnost Arhitekta, brža vojska, bolji izviđači, manja potrošnja hrane, brža obuka, plan za veliko skladište, skrovište/slučajni cilj, ludi artefakt, građevinski plan Arhitekta, brža vojska, bolji izviđači, manja potrošnja hrane, brža obuka, plan za veliko skladište, skrovište/slučajni cilj
  Osvajanje Može se osvojiti rušenjem riznice u napadu s herojem ako imate riznicu u Vašem naselju na odgovarajućoj razini. Kada Vaš savez osigura regiju dobiva pristup drevnoj moći koja se može aktivirati u naselju s riznicom na odgovarajućoj razini.
  Aktivacija Automatski se aktivira 24 sata nakon osvajanja. Potrebno je ručno aktivirati svaka 24 sata, ista drevna moć može biti aktivirana po jedanput od strane svakog igrača iz saveza.
  Trajanje djelovanja moći Trajno je aktivna Potrebno je ručno aktivirati svaka 24 sata, ista drevna moć može biti aktivirana po jedanput od strane svakog igrača iz saveza.
  Ograničenja moći Možete osvojiti najviše tri artefakta, od kojih samo jedan može biti jedinstveni ili da djeluje na račun. Možete imati više od tri artefakta na Vašem računu. Artefakti se moraju osvojiti osvajanjem cijelog naselja u kojem se nalaze.

  Samo su tri najstarija artefakta aktivna od kojih samo jedan može biti jedinstveni ili da djeluje na račun. Ako postoje dva artefakta s djelovanjem na račun među tri najstarija artefakta, četvrti najstariji će postati aktivan.

  Iznimka za osvajanje između vlastitih naselja: možete prebacivati artefakte između naselja vlastitog računa s herojem čak i ako već imate tri ili više artefakata.
  Dok je u Travian: Legends artefakt uvijek aktivan u pripadajućem naselju ili računu, drevne moći u Travian: Path to Pandora moraju se aktivirati. Mogu se aktivirati čim igračev savez postigne >50% teritorijalne kontrole i zadrži teritoriju 24 sata. Kako bi aktivirao drevnu moć član saveza mora imati riznicu na razini 10 za drevne moći koje djeluju na naselje ili riznicu na razini 20 za drevne moći koje djeluju na račun.

  Postoji, naravno, nekoliko ograničenja: za svako naselje može se aktivirati samo jedna drevna moć, a za svaki račun može se aktivirati samo jedna drevna moć koja djeluje na račun. Dakle, ukupno dvije drevne moći mogu utjecati na jedno naselje.  Osvajanje
  Naselja: Kada osvojite naselje koje pripada računu drugog plemena, naselje mijenja pleme u pleme Vašeg računa. Sve zgrade specifične za pleme nestaju. Kada osvojite naselje koje pripada računu drugog plemena, naselje ne mijenja pleme. Sve zgrade specifične za pleme ostaju, osim ako nisu uništene za vrijeme osvajanja. Vaš račun će ostati kao pleme koje ste odabrali prilikom registriranja.
  Natari Kada osvojite natarsko naselje, ono će pripasti Vašem računu i biti istog plemena kao i račun. Kada osvojite natarsko naselje, ono će pripasti plemenu poglavice s kojim ste osvojili naselje.


  Naseljavanje
  Gdje Nema ograničenja Možete se naseliti samo u regijama koje imaju susjednu regiju s više od 4.000 stanovnika. Postoji nekoliko regija koje uvijek možete naseliti (središnje polazne regije).
  Naselje Prilikom naseljavanja novog naselja, osnovano naselje će pripadati istom plemenu kao i račun. Prilikom naseljavanja novog naselja, osnovano naselje će pripadati plemenu poslanih naseljenika.


  Avanture heroja i predmeti
  Predmeti za heroja Nošenje predmeta drugih plemena ne poboljšava vaše jedinice. Nošenje predmeta drugih plemena poboljšava Vaše jedinice iz tog plemena u trenutnom selu.
  Predmeti u avanturama Vaš heroj može pronaći samo predmete plemena računa. Vaš heroj može pronaći samo predmete plemena računa.
  Vojska u avanturama Vaš heroj može pronaći samo vojsku plemena računa. Vaš heroj može pronaći vojsku koja pripada plemenu iz kojeg je započeo avanturu.
  Barjak Predmet heroja bajrak utječe na kretanje vojske unutar članova saveza. Predmet heroja bajrak utječe na kretanje vojske unutar saveznika.


  Balansiranje promjena
  Umjetnine Možete koristiti umjetnine bez vremenskih ograničenja. Možete koristiti jednu umjetninu svakih 24 sata (isto kao i kantu).
  Vodovod Ne postoji jer nema Egipćana. Pogledajte promjene u postu iznad.
  Bonusi saveza Nema promjena Pogledajte promjene u postu iznad.


  Savezništvo
  Veličina Svaki savez može pripadati do trima različitim savezništvima. Svaki savez može pripadati jednom savezništvu koje sadrži najviše 4 saveza (pogledajte pojedinosti u postu iznad).
  Pojačanja Igrači mogu poslati pojačanje u svako naselje. Igrači mogu poslati pojačanje sebi, svom savezu i svakom savezu koji pripada istom savezništvu.
  Slanje resursa Igrači mogu slati resurse bilo kojem drugom igraču. Igrači mogu poslati resurse sebi, svom savezu i svakom savezu koji pripada istom savezništvu. Ponude na tržnici nisu ograničene ovim ograničenjem.

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg