Travian: Path to Pandora - felépítés

 • 2013-ban mi (vagyis inkább Brian) úgy döntöttünk, hogy a Travian: Legends születésnapját egy különleges játékkiadással ünnepeljük meg. Aztán ez hagyománnyá vált.


  Azóta minden év szeptemberében új különkiadást adunk ki, és ennek mindig van címe is. Ebben az évben, ahogy már kitaláltátok, a Travian: Path to Pandora (Út Pandórára) lesz a cím.


  Az elmúlt hetekben rejtett utalásokkal találkozhattatok, és most itt az ideje, hogy bemutassuk a teljes koncepciót, valamint a játékmechanikát érintő változások részleteit.  Az alapvető jellemzők ugyanazok, mint a tavalyi, Travian: Fire and Sand játékban, azaz:


  • Az ókori Európa 401 x 401 méretű térképe, kivéve az IR, SA, Arabia, COM és a TR kiszolgálót, ahol nagyobb, 801 x 801-es lesz a térkép.
  • 87 meghódítható régió termeli a győzelmi pontokat
  • Katonák továbbküldése és összevonása
  • A kiszolgálót az nyeri, akinek a legtöbb győzelmi pontja van 200 nap után


  Ezek azok a különleges jellemzők, amelyeket megtartottunk az elmúlt évről a Travian: Path to Pandora játékra is. Szóval, melyek lesznek a 2018-as újdonságok?  Az épületek új megjelenése  Ahogy láthattátok Shu történetében, a skiccekben és a múlt héten kiadott videóban, az épületek megjelenése minden népnél eltérő lesz (kérjük, vedd figyelembe, hogy a képek helykitöltők, és a végső megjelenés némileg változhat).


  Hódítási rendszer  Csak egy fiókkal játszhattok körönként a Travianban, de mégis szeretnénk, hogy láthassátok az összes új, csodálatos rajzot. A játéktervező csapat ezért úgy döntött, hogy megváltoztatja a hódítás alapvető mechanikáját, és a dolgokat még érdekesebbé teszi.


  Amikor meghódítjátok egy másik nép faluját a Travian: Path to Pandora játékban, akkor nem fog megváltozni a falu népe, kivéve a nataroknál (lásd alább). Nézzük meg egy képi példán, hogyan működik ez.

  Ahogy láthatjátok, ha hun fiókkal rendelkeztek, és meghódítotok egy gall falut, és ha a védekező épített csapdakészítőt, akkor meg fogjátok találni azt a faluban (egyedül a falak nem maradnak meg, ahogy a Travian: Legends változatban sem). Mi történik még?  • Nem fogjátok tudni felépíteni a hunok különleges épületeit ebben a faluban, hiszen a falu a gall néphez tartozik.
  • Gall katonákat, főnököket és telepeseket fogtok tudni kiképezni.
  • Ha ebből a faluból küldtök telepeseket egy új falut alapítására, akkor az a falu is gall lesz.
  • Ha elkülditek a főnököt ebből a faluból, hogy meghódítson egy másik falut, a meghódított falu népe nem vált át.
  • Ha elkülditek a főnököt ebből a faluból, hogy meghódítson egy natar falut, a meghódított falu népe gall lesz.


  Mi a helyzet a hőssel?


  • A hősöd mindig a fiók népéhez tartozik, szóval ebben az esetben mindig hun lesz.
  • Ha elkülditek a hőst a meghódított gall faluba, és azt teszed az új otthonává, akkor a hős bónusza hatással lesz a gall katonákra, ha elküldöd velük a fosztogatásokra vagy támadásokra. Ráadásul, ha a hős gall katonai tárgyakat visel, ezek szintén hatással lesznek a katonákra.
  • Ha a hun hős otthona egy gall falu, akkor gall katonákat találhat a kalandozása során.
  • Mivel a hős a hun fiókhoz tartozik, és mindig is hun hős lesz, csak hun fegyvereket találhat a kalandok közben.


  Mi a helyzet a katonákkal?


  • Az azonos fiókhoz, de más néphez tartozó katonák NEM vonhatók össze.


  Szövetségi rendszer


  A Travian: Path to Pandora játékban módosítjuk a szövetségek működését. A szövetség legfeljebb négy klánból állhat, melyeknek kapcsolódniuk kell egymáshoz.  Mit jelent ez?

  • Az A. és a B. klán létrehozhat szövetséget: az egyik elküldi a felkérést a másiknak, és a másik elfogadja. Ez ugyanúgy működik, mint a Travian: Legends változatban.
  • Itt, ha az A. klán szeretné a C. klánt is a szövetségben tudni, akkor a szövetségi felkérést az A. és a B. klán is el kell hogy küldje, azt csak akkor tudja a C. klán elfogadni.


  Mi más változik még?

  • Az új rendszerrel nyersanyagokat és katonákat csak a saját fiókotokba, klánotokba vagy szövetségetekbe tudtok küldeni.
  • A piacon a nyilvános ajánlatok mindenki számára elérhetőek, kivéve, ha be van jelölve a "Csak saját klán" beállítás. Ebben az esetben csak a klántagok számára lesznek elérhetők.


  Statisztikák  A Travian: Path to Pandora játékból kivesszük a "Plus" statisztikákat, és egy új rendszerrel helyettesítjük, amely a játékosoknak több betekintést biztosít. Ez a rendszer ingyenes lesz, és mindenki számára elérhető a fiókban.


  A Statisztika oldalon találni fogtok egy új lapot "Általános" néven, ahol rengeteg információ lesz, mely - reméljük - segít a fiókod kezelésében. Ezek az információk csak a fiókhoz hozzáférő személyek számára lesznek elérhetőek, beleértve a helyetteseket.


  Mit fogtok ott látni? Rengeteg dolgot – az alábbiakban bemutatunk néhányat, de nem akarunk előre mindent elárulni:


  • A világ fejlődése – néhány adat a játékvilágról, beleértve a kiszolgáló napját, a játékvilágban aktivált fiókok számát és a népek eloszlását
  • Nyersanyagbeli helyezés – a fosztogatás, a kereskedelem és a termelés adatai, összehasonlítva a saját klánotokkal és az egész játékvilággal
  • Faluerősségi helyezés – a védelmet és a támadást is tekintve, összehasonlítva a saját klánotokkal és az egész játékvilággal
  • Helyezés kulturális pont alapján – naponta, összehasonlítva a saját klánotokkal és az egész játékvilággal


  Szeretnél még többet látni? Akkor nézd meg ezeket a látványelemeket (kérjük, vedd figyelembe, hogy ezek a képek helyfoglalók, a végleges megjelenés némileg változhat):

  Kiegyensúlyozásbéli változások  A Travian: Path to Pandora játékban 24 óránként használhattok műalkotásokat (hasonlóan a vizesvödörhöz).

  A Travian: Path to Pandora játékban a zászlónak is meg kell változnia, hogy működjön a szövetséggel is.

  Az egyiptomi vízmű építési költsége jelentősen megnőtt, hogy javítsuk az egyensúlyt (lásd a részletes táblázatokat alább).

  Klánbónuszok

  A klánbónuszok még hasznosabbá tétele és a játékosok adakozási kedvének növelése érdekében megváltoztattuk a filozófia és a kereskedelem bónuszát, és csökkentettük a költséget az első 4 lépésnél.  • A kulturális pontok termelési bónusza 2%-ról 4%-ra emelkedett szintenként.
   A
  • Kereskedő kapacitása 20%-ról 30%-ra nőtt szintenként.

  És íme a szintenkénti költségváltozások:  • Az 1. szinthez szükséges nyersanyag mennyisége 1 200 000-re csökkent.
  • A 2. szinthez szükséges nyersanyag mennyisége 5 600 000-re csökkent.
  • A 3. szinthez szükséges nyersanyag mennyisége 17 100 000-re csökkent.
  • A 4. szinthez szükséges nyersanyag mennyisége 51 200 000-re csökkent.
  • Az 5. szinthez szükséges nyersanyag mennyisége nem változik (153 600 000)
  A vízmű RÉGI költsége  A vízmű ÚJ költsége  Ezzel végeztünk a Travian: Path to Pandora új jellemzőinek bemutatásával, az alábbiakban találhattok egy táblázatot, amely bemutatja a különbségeket a Travian: Legends és a Travian: Path to Pandora között.


  Ha bármilyen kérdésetek van a játékmechanikával kapcsolatban, akkor nyugodtan posztoljátok a fórumban, és ne felejtsétek el megnézni a Kérdések és válaszok élő adását július 26-án, csütörtökön a Facebookon délután 15.00 órától (közép-európai idő szerint), ahol Jake, a játék tervezője válaszolja meg a kérdéseiteket ÉLŐBEN.


  A Travian csapata

 • Mi Travian: Legends Travian: Path to Pandora  Általános
  Térkép Sík, 801 x 801 Európa, 401 x 401
  Régiók Nincsenek régiók 87 meghódítható régió
  Győzelmi pontok Nincsenek Egy klán a terület több mint 50%-át ellenőrzi, és a "biztosító" várakozási számláló lejárt. Használhatják az ereklye erejét, és a klánjuk győzelmi pontokat gyűjt. A klánod által gyűjtött győzelmi pontok minden egyes napon ellenőrizhetők a területi áttekintésnél
  Népek 3 (gallok, teutonok, rómaiak) 5 (gallok, teutonok, rómaiak, egyiptomiak, hunok)
  Népek épületei Az épületek megjelenésükben egyformák minden népnél Minden népnél az épületek megjelenése eltérő
  Világcsoda Van Nincs
  Katonák összevonása Nincs Van
  Katonák továbbítása Nincs Van
  Kereskedelmi útvonalak Létrehozhatsz kereskedelmi útvonalakat a saját falvaidhoz, a klánod/szövetséged világcsodájához és az ereklyékkel rendelkező falvakhoz a klánodon/szövetségeden belül. A saját falvaidhoz kereskedelmi útvonalakat hozhatsz létre.
  Kereskedelmi központ épülete Normál Dupla hatású
  Gyakorlótér Normál Dupla hatású
  Építési férőhelyek A római fiókok egy további építési férőhellyel rendelkeznek A római falvak egy további építési férőhellyel rendelkeznek
  Rejtekhely és kereskedő kapacitása Minden fiók rejtekhelyének és kereskedőjének kapacitása a fiókhoz tartozó néptől függ. Minden falu rejtekhelyének és kereskedőjének kapacitása a falu népétől függ.
  Kiszolgáló vége A kiszolgáló véget ér, ha egy játékos a natarok által birtokolt világcsoda eléri a 100. szintet A kiszolgáló 200 nap után véget ér
  Statisztikák "Plus" és általános statisztikák érhetők el A "Plus" és az általános statisztikák el lettek távolítva, és egy új, ingyenes statisztikai oldal érhető el a játékosok számára (lásd a fenti bejegyzést).


  Ereklyék
  Név Ereklyéknek vannak elnevezve Ősi erőnek vannak elnevezve
  Elérhetőség Építész szentélye, Tábornok szentélye, Kém szentélye, Szakács szentélye, Tanító szentélye, Nagy tervező szentélye, Figyelő szentélye, Bolond szentélye, Világcsoda építési terve Építész szentélye, Tábornok szentélye, Kém szentélye, Szakács szentélye, Tanító szentélye, Nagy tervező szentélye, Figyelő szentélye
  Hódítás A hőssel egy támadással meghódítható a kincstár megsemmisítésével, ha elég nagy kincstárad van a faludban. Amikor a klánod ellenőrzése alá von egy régiót, a klán hozzáfér az ősi erőhöz, ami a faluban aktiválható egy kellően nagy kincstárral.
  Aktiválás A hódítás után 24 órával automatikusan aktiválódik. Kézzel kell aktiválni 24 óránként, ugyanaz az ősi erő egyszer aktiválható minden egyes klántagnál.
  Hatás időtartama Állandóan aktív Kézzel kell aktiválni 24 óránként, ugyanaz az ősi erő egyszer aktiválható minden egyes klántagnál.
  Hatás korlátozásai Legfeljebb 3 ereklyét szerezhetsz meg, amelyekből 1 lehet egyedi, vagy lehet az egész fiókra ható hatása. Több mint 3 ereklyéd lehet a fiókodban. Az ereklyéket az őket tartalmazó falu meghódításával lehet megszerezni.

  Csak a 3 legrégebbi ereklye lehet aktív, amelyekből 1 lehet egyedi, vagy lehet az egész fiókra ható hatása. Ha 2 olyan ereklye van a 3 legrégebbi között, amelynek hatása az egész fiókra kiterjed, akkor a negyedik legrégebbi lesz aktív.

  Kivétel az önzsákmányolásra: A hőssel a saját fiókodban levő falvak között válthatók az ereklyék akkor is, ha már 3 vagy több ereklyéd van.
  Míg a Travian: Legends játékban az ereklye mindig aktív a birtokos falu vagy fiók számára; a Travian: Path to Pandora játékban az ősi erőket aktiválni kell. Akkor aktiválhatók, amikor a játékos klánja a területek több mint 50%-át ellenőrzi, és a területet 24 órán keresztül megtartotta. Az ősi erő aktiválásához a klántagnak csak egy 10. szintű kincstárral kell rendelkeznie a falura ható ősi erő, és 20. szintű kincstárral a fiókra ható ősi erő esetén.

  Természetesen van néhány korlát: Minden egyes faluban csak egy ősi erőt, és minden egyes fióknál csak egy, a teljes fiókra ható ősi erőt lehet aktiválni. Továbbá legfeljebb kettő ősi erő hathat egy falura.  Hódítás
  Falvak Amikor meghódítasz egy másik nép fiókjához tartozó falut, a faluba a te fiókodhoz tartozó nép költözik be. Minden, az adott népre specifikus épület eltűnik. Amikor meghódítasz egy másik nép fiókjához tartozó falut, a faluban megmarad ugyanaz a nép. Az adott népre specifikus épületek megmaradnak, kivéve, ha a hódítás közben megsemmisültek. A fiókodhoz tartozó nép ugyanaz marad, mint amit a regisztrációnál kiválasztottál.
  Natarok Amikor meghódítasz egy natar falut, a falu a te fiókodhoz fog tartozni, és az adott nép költözik be. Amikor meghódítasz egy natar falut, a törzsi vezető falujában lakó nép költözik be.


  Letelepedés
  Hol Nincs korlátozás Csak olyan régiókban települhetsz le, amelynek 4000 fősnél nagyobb lakossággal rendelkező régió a szomszédja. Van néhány olyan régió, amelyben mindig letelepülhetsz (a középső kezdőrégiók).
  Falu Amikor új falut alapítasz, az új faluba a fióknak megfelelő nép költözik be. Amikor új falut alapítasz, az új faluba az alapítókkal megegyező nép költözik be.


  Hősi kalandok és tárgyak
  Hősi tárgyak Más népek tárgyainak viselése nem fejleszti az egységeidet. Más népek tárgyainak viselete növeli az adott nép egységeinek értékét az aktuális faluban.
  Tárgyak a kalandozás során A hősöd csak a fiókhoz tartozó nép tárgyait találja meg. A hősöd csak a fiókhoz tartozó nép tárgyait találja meg.
  Katonák a kalandozás során A hősöd csak a fiókhoz tartozó nép katonáit találja meg. A hősöd ahhoz a néphez tartozó katonákat találja meg, amelytől a kaland indult.
  A Szövetség zászlaja A hősi zászló a klántagok közti katonai mozgásokra van hatással. A hősi zászló a szövetségen belüli katonai mozgásokra van hatással.


  Kiegyensúlyozásbeli változások
  Műalkotások A műalkotásokat időbeli korlátozás nélkül használhatod. Műalkotásokat 24 óránként használhatsz (hasonlóan a vizesvödörhöz).
  Vízmű Nincs, mert nincsenek egyiptomiak. A változásokat lásd a fenti bejegyzésben.
  Klán bónuszok Nincs változás A változásokat lásd a fenti bejegyzésben.


  Szövetség
  Méret Minden klán legfeljebb 3 különböző szövetséghez tartozhat. Minden klán egy szövetséghez tartozhat, amely legfeljebb 4 klánból állhat (a részleteket lásd fenti bejegyzésben).
  Támogatás A játékos bármelyik falut támogathatja. A játékosok támogathatják magukat, klánjukat és az ugyanahhoz a szövetséghez tartozó összes klánt.
  Nyersanyag küldése A játékosok bármelyik játékoshoz küldhetnek nyersanyagokat. A játékosok küldhetnek nyersanyagot maguknak, klánjuknak és az ugyanahhoz a szövetséghez tartozó összes klánnak. Ez a korlátozás a piacon levő ajánlatokra nem vonatkozik.
 • Kíváncsian várom a szerver indulását. Nagyon jól hangzik, hogy ha római néppel elfoglalok egy másik nép faluját, akkor az épületek megmaradnak, s ott akár phalanxokat vagy buzogányosokat is gyárthatok. Sok minden tippem bejött, de erre pl nem számítottam, hogy ezt meghúzzák.


  A mona lisa-nak már nagyon kellett ez a vizes vödör effektus, hogy csak 24 óránként lehet használni. Legalább kicsit normalizálódik a játék e téren. Örülök, hogy a klánbónuszoknál is felfigyeltek arra, hogy növelni kell a %-ot és csökkenteni a beadandó nyersanyagokat, mert eddig nem nagyon érte meg se a filozófiát, se a kereskedelmet tolni. De főleg a filozófiát. Egyszerűen nem érte meg.


  Mivel nem minden újítás lett beharangozva, ezért nagyon remélem, hogy az új harcszimulátor is már működő képes lesz. Hiszen tavaly ősz óta fejlesztgetik, illetve az egyik PTR szerveren már lehetett is tesztelni.


  A leírtakból nagyon várós a szerver. Remélem találok valahogyan egy kódot. Ha nem, akkor majd a szülinapi szerón élesben :)

 • Ha egy római felhasználó például gall falut foglal ill alapít, akkor a gall faluban is építhetők a bányák és épületek egy időben? És fordítva, ha gall foglal római falut?
  Ha egy római foglal ill alapít germán falut, akkor az főfalunak is kinevezhető, ill sőrfőzde is építhető a faluban?
  Foglalni gondolom csak a klánszövetségen kívüli játékostól lehet. Vagy a kiskapuk nyitva?


  Elsőre ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem.
  Üdv:
  Éhen

 • Minden részletet mi sem tudunk még, mivel csak ma indul az első ilyen béta szerver :) De egyébként elvileg igen, ha gallként római falut foglalsz, akkor abban érvényesülnie kell a római tulajdonságoknak, így a két építésnek is.
  Azt gondolom, hogy a foglalással kapcsolatos alapszabályok nem változnak, de majd írják le a tapasztalataikat azok, akik kipróbálják a zárt bétát :) Én is kíváncsian várom :)

 • Elvileg azt mondták, a népek speciális épületeit nem lehet tovább fejleszteni és építeni. De tény, hogy ma indult, így szerintem idő kérdése és ki fog derülni, hogy mit lehet és mit nem. :)

 • Az korábban ugye úgy volt, hogy a kereskedők, ha arra rövidebb, akkor átlépik a térkép határát?


  Mert a Path to Pandora béta teszt szerveren most futottam bele abba, hogy ezt nem teszi meg, emiatt a kereskedőim 10 órával hosszabb úton mennek, mint számítottam rá. (Csak oda 10 óra, + vissza ugyanennyi lesz. De még órák kérdése, hogy az első visszaforduljon.)

 • Annyit kérhetek, hogy adsz egy linket az angol fórum Path to Pandora béta teszt szerver témájához? Valamikor megvolt, csak töröltem a figyelt témák listájáról, és most sehogy sem tudok az angol fórumfelületre váltani.


  Lehet, az kell, hogy valahogy levenni a témáról a "nem figyelem" jelzőt, de nem találtam ehhez beállítást. :(

 • Az alábbira kattintva elvileg eléred:


  Path to Pandora COM-os fórum


  Nálam jó, bár én úgy használom a fórumot, hogy alapjáraton be van állítva a magyar és a com is. Így egyszerre mutatja a kettőt. :D


  Aki esetleg nem tudja miről beszélek, akkor kattintson a lap tetején bal oldalt a nevére, majd a Settings-nél a General-ra. Ekkor bejön egy rahedli állítható kis bigyula. Egyből a Language-nél kipipálod a COM-ot és a HU-t, majd legörgetsz az aljára és Submit. S ezután egyszerre látod a magyar és a COM fórumot :D

 • Sziasztok!


  Az egységek összevonásával kapcsolatban lenne kérdésem. Van-e erre valamilyen táblázat/kalkuláció? Mi alapján számolja a rendszer az egységek összevonási díját? (nyersanyagban és aranyban)


  Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!

 • Szia,


  Táblázatot nem tudok, de az Answersben ez áll:


  A katonák összevonásának költsége

  Az összevonás költsége az összevonandó hadseregtől függ. A költség éppen az adott hadsereg toborzási költségének kétszerese. Fizethetsz arannyal is, a költség ebben az esetben a nyersanyagköltség osztva 40 000-rel, majd az eredmény felfele kerekítve.

  Például: Szeretnél összevonni 1000 buzogányost. 1 egység ára 95 75 40 és 40 toborzás esetén. Ez összesen 250 nyersanyag. Az összevonás teljes költsége 250 x 1000 x 2 = 500 000 (190 000, 150 000, 80 000 és 80 000). Ehelyett fizethetsz arannyal is, ekkor a költség: 500 000 / 40 000 = 13 arany.


  Üdv.

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg