Ahoj komunito
Myslím že tento post se týká většiny aktivních hráčů travianu. Na kvalifikačním serveru jsem se setkal s vícero hráči kteří dostali BAN za používání skriptů/bota. Nevím nehraji na jejich účtech a nemohu dát ruku do ohně že pravidla neporušili, ale pokud ani MH který BAN řeší není schopen odpovědět proč BAN dostal je něco špatného. MH reaguje jednou za 24 hodin. Já chápu že MH nemůže řešit problémy ihned ale měl by je řešit aktivně a co nejrychleji, zvláště pokud by BAN mohl být neoprávněný. V globálu tento krok kdy MH řeší problém poměrně dlouho poškodí hráče daleko více než trest.
Setkal jsem se i s tím že hráč byl odbanován (BAN byl udělen neoprávněně) v době kdy nikdo nebyl na učtu a nepřítel okamžitě využil situace a sebral dvě vesnice. Je celkem jasné pokud nemohu hrát tak moje aktivita bude daleko menší. Zvážil bych 12-24 hod ochranou lhůtu a zrušit BAN až v době kdy se majitel přihlásí na účet.
Mám pocit že pokud hráč kývne že skript používal tak vymetení skladů je daleko výhodnější než tyto obstrukce které jsou nyní k vidění. Opravdu toto hodně kazí hru.