Päivä 5: Sepän Labyrintti

 • Hänen Keisarilliselle Korkeudelleen,


  Kuten jo tiedätte edellisistä viesteistäni, ensimmäinen vierailemani tulivuori ei ollut oikea. Suunnistan siis kohti Syracusaeta. Mitä enemmän matkustan etelään, sitä enemmän roomalaisten asutuksia kohtaan. Tiet on rakennettu täydellisesti ja roomalaisten vaikuttava rakennustaito antoi heille kyvyn kehittää kyliään todella nopeasti. Alue on vasta asutettavana, ja kylät ovat edelleen pieniä.


  Tulivuori on paksujen metsien ja suurten vuorien ympäröimä. Matkustaminen sinne olisi ollut todella vaikeaa ilman uskollista seuralaistani. Monesti hän löysi tien läpi tiheiden metsien, jotka vaikuttivat aluksi läpitunkemattomilta. Matka oli pitkä ja olin voipunut. Viimein kiipesin viimeisen vuoren yli vain nähdäkseni lopullisen esteen, joka minun olisi selvitettävä. Ensimmäinen Seppä oli todellakin viettänyt täällä jonkin aikaa. Vain hän pystyisi rakentamaan tällaisen labyrintin!


  Labyrintin alussa oleva kyltti oli kirjoitettu vanhoilla aakkosillamme, ja siinä oli tietoja:


  • Labyrintti on täynnä kuolettavia ansoja, mutta sen läpi käy turvallinen tie. Nokkela muukalainen huomaa joihinkin lattialaattoihin olevan kirjailtu puun, saven ja raudan kuvan.
  • Sinun on kuljettava oikeassa järjestyksessä (puu, savi, rauta, puu, savi, rauta, ja niin edelleen).
  • Saavuttaaksesi uloskäynnin turvallisesti, sinun on astuttava täsmälleen 17 sellaiselle kuvalle.
  • Sinun on astuttava joillekin laatoille kahdesti. Et kuitenkaan voi hypätä yhdenkään laatan yli, etkä kääntyä takaisinpäin. Kun olet astunut kuvalliselle laatalle, voit jatkaa vain eteenpäin.  Tehtävä: Etsi reitti