Bătălia Finală – Episodul 1 – Umbra

 • Dragi jucători,


  ați auzit zvonurile? Bătălia finală este mai aproape ca niciodată și în curând va trebui să decidem pe care dintre părți o vom sprijini în lupta pentru Noul Imperiu Roman. Urmează calea eroului pentru a afla ceea ce ne așteaptă în viitor.


  doors.png  Nu e un lucru ușor să construiești ceva nou pe fundații vechi. Mai ales dacă fragmentele acestor fundații sunt împrăștiate prin întregul Imperiu Vechi – cândva glorios, acum devastat. Un Imperiu care a intrat în declin cu ceva timp în urmă și din care tot ceea ce a rămas este dorința conducătorilor locali de a-și recupera puterea. Bineînțeles, această dorință este una egoistă și conducătorii vor să facă totul singuri, încercând, în același timp, să-și zdrobească toți adversarii posibili - nobilii și comandanții de război, care, la rândul lor, sunt convinși că numai ei au dreptul și puterea de a construi Imperiul Nou.

  Sincer vorbind, visele de a „conduce Imperiul Nou” sunt în prezent hobby-ul favorit al multor comandanți de război, politicieni și diplomați. În același timp, nimeni nu poate spune exact cum ar trebui să arate acesta. Totul este amestecat în zilele noastre. Acum, conducătorii Romani sunt nevoiți să se bazeze nu numai pe legiuni și mercenari, ci și pe celelalte triburi – Barbari, Daci și, uneori, chiar și pe triburile mai exotice din Sud și Est.

  Un lucru este evident: vremurile liniștite sunt la apus și bătălia finală este mai aproape ca niciodată. Mulți dintre noi se vor îneca în vârtejul evenimentelor care sunt gata să se întâmple.

  Inclusiv eu, cred.

  Te întrebi cine sunt eu și de ce scriu toate acestea? În prezent, nu am un răspuns la îndemână.

  Am crescut într-un sat mic, însă, cu câteva luni în urmă, tatăl meu m-a trimis la fostul său comandant „să devin un bărbat adevărat, în cele din urmă, și să nu mai rătăcesc aiurea, irosind timpul”. Cu toate acestea, bănuiesc că adevăratul motiv e noua sa soție tânără și frumoasă, cu care s-a căsătorit imediat după moartea mamei mele și care a început brusc să arate un interes deosebit pentru mine.

  Tatăl meu mă numea „trântor”, pe când actualul meu maistru îmi zice „hei, tu”, pentru că a pierdut scrisoarea despre mine și nu s-a deranjat să-și amintească numele meu. Mă distrez scriind aceste observații în speranța de a le arăta singurei persoane de încredere, sora mea mai mică, care îmi lipsește foarte mult.
  Sunt o umbră. Nimeni nu mă observă, ceea ce îmi permite să fiu prezent la toate evenimentele interesante, silențios și ascuns în spatele maistrului meu. Și ceva se agită cu siguranță acolo. Întreaga săptămână trecută, maistrul meu – care a preferat mereu antrenamentul de război în locul cititului – a rămas în locuința sa, îngropat sub vechile manuscrise din biblioteca imensă însă neglijată a familiei sale, făcându-mă să alerg ziua-ntreagă. El începe să devină din ce în ce mai iritat, aruncând manuscrise de perete atunci când nu găsește informațiile pe care speră să le găsească.

  Toată această situație pare destul de intrigantă, însă astăzi am descoperit un alt mister. Când mă întorceam la maistrul meu cu un alt manuscris, m-am grăbit să trec pe lângă unul dintre rafturi și, deodată, acesta s-a dat la o parte. În spatele raftului erau două uși cu semne ciudate pe ele. Am găsit un bilet. Iată ce era scris pe el:

  Dacă prima ușă oferă o cale sigură, atunci semnul de pe această ușă este adevărat, iar dacă este o capcană, atunci semnul este fals. Cu toate acestea, dacă cea de-a doua ușă oferă o cale sigură, semnul de pe ea este fals, iar dacă este o capcană, atunci semnul este adevărat.  Ușa I

  Ușa a II-a

  AMBELE UȘI SUNT SIGURE.

  AMBELE UȘI SUNT SIGURE.  Un mister! Ar trebui să-l rezolv!


  Informații generale despre concurs


  Dată/oră de începere:

  19 feb. 2019 - ora 11:00

  Dată/oră de încheiere:

  25 feb. 2019 - ora 11:00

  Câștigătorii se anunță:

  pe 26 feb. 2019

  Selectarea câștigătorilor:

  Vor exista 6 câștigători selectați aleatoriu dintre participanții care oferă răspunsul corect

  Premii:

  50 Aur x 6 câștigători

  Voucher-ul de aur este valabil în:

  comunitatea RO

  Voucher-ul de aur este valabil până la:

  31 dec. 2020

  Pentru a putea câștiga, trebuie să:

  Menționați nick-ul și serverul pe care jucați (din comunitatea RO)  Postați răspunsul vostru în acest topic.  Succes!

 • Nick - Mickey13

  Server - RO4


  Rasp: Usa 1 nesigura, iar Usa 2 sigura.


  Presupunand ca afiramtia de pe usa 1 este adevarata, atunci ambele usi ar fi sigure, deci si usa 2. Or daca usa 2 ar fi fost sigura, atunci afirmatia de pe usa 2 e falsa, deci NU ambele usi ar fi sigure => contradictie!

  Presupunand ca afirmatia de pe usa 1 este falsa, atunci:

  1. fie usa 1 este sigura si usa 2 nesigura (Contradictie intrucat afirmatia e falsa);

  2. fie usa 1 este nesigura si usa 2 este sigura (se verifica ambele afirmatii);

  3. fie ambele usi sunt nesigure (contradictie cu afirmatia de pe usa 2, care precizeaza faptul ca daca usa 2 este nesigura, atunci afirmatia (cum ca ambele sunt sigure) este falsa).

  In concluzie, doar punctul 2 se verifica si este si cel corect!

 • Prima usa - capcana

  A doua usa - sigura


  Nu au cum sa fie sigure ambele in acelasi timp, deci semnul de pe ambele este fals.

  Prima usa - capcana

  A doua usa - sigura


  Nu au cum sa fie sigure ambele in acelasi timp, deci semnul de pe ambele este fals.

  Serverul pe care as vrea voucherul e ts19.travian.ro - Path to Pandora

  nick: Furio

 • Fiecare usa are scris pe ea mesajul "Ambele usi sunt adevarate".


  Data fiind ipoteza, avem 4 posibile variante.

  1) Ambele mesaje sunt adevarate.

  2) Ambele mesaje sunt false.

  3) Mesajul de pe usa cu numarul 1 este adevarat, iar cel de pe usa cu numarul 2 este fals.

  4) Mesajul de pe usa cu numarul 2 este adevarat, iar cel de pe usa cu numarul 1 este fals.


  1. Presupunem ca ambele mesaje sunt adevarate, ceea ce ar insemna ca prima usa reprezinta o cale sigura, pe cand cea de-a doua usa reprezinta o capcana, ceea ce nu o mai face o cale sigura. Acest fapt este in contradictie cu presupunerea facuta. (Daca ambele usi sunt sigure, inseamna ca niciuna dintre ele nu trebuie sa reprezinte o capcana) Asadar, excludem aceasta varianta ca fiind cea corecta.

  2. Presupunem ca ambele mesaje sunt false, ceea ce ar insemna ca cel putin una dintre usi este o capcana. Astfel, prima usa reprezinta o capcana, iar cea de-a doua usa reprezinta o cale sigura, fapt care nu intra in contradictie cu niciunul dintre mesajele de pe usi, intrucat avem cel putin o capcana, si anume usa cu numarul 1. Acest lucru face ca usa cu numarul 2 sa fie calea sigura pe care ar trebui sa o deschida personajul nostru.

  3. Presupunem ca usa cu numarul 1 are un mesaj adevarat. Dupa cum am demonstrat la punctul 1), mesajul usii cu numarul 2 trebuie sa fie fals, intrucat nu pot fi amandoua adevarate. Astfel, usa cu numarul 1 reprezinta o cale sigura, iar usa cu numarul 2, de asemenea, o cale sigura. Astfel, niciuna dintre usi nu reprezinta o capcana, ceea ce intra in contradictie cu mesajul de pe usa cu numarul 2, care este fals. (Daca este fals faptul ca ambele usi sunt sigure, inseamna ca trebuie ca cel putin una dintre ele sa fie o capcana). Excludem si aceasta varianta.

  .4. Presupunem ca usa cu numarul 2 are un mesaj adevarat. Dupa cum am demonstrat la punctul 1), mesajul usii cu numarul 1 trebuie sa fie fals, intrucat nu pot fi amandoua adevarate. Astfel, usa cu numarul 1 reprezinta o capcana, iar usa cu numarul 2, de asemenea, o capcana. Astfel, niciuna dintre usi nu reprezinta o cale sigura, ceea ce intra in contradictie cu mesajul de pe usa cu numarul 2, care este adevarat. (Daca ambele usi sunt sigure, inseamna ca niciuna dintre ele nu trebuie sa reprezinta o capcana.) Excludem, deci, si aceasta varianta.


  In concluzie, singura posibilitate este ca ambele mesaje de pe cele doua usi sa fie false, ceea ce inseamna ca usa cu numarul 2 este cea sigura.


  Nick in joc: Dutu98

  Server: ts1.travian.ro

 • Din câte știu toate ghicitorile se termină cu o întrebare. Din acest joc pare sa lipsească ceva.

  Scrie mai sus :

  "Postați răspunsul vostru în acest topic", dar nu există nici o cerință.

  Mulțumesc!

  cred că am înțeles :D

  Ioana.

  Ro19

  Prima ușă este o capcană , iar a doua ușă oferă o cale sigură.

 • A doua usa este sigura.

  Exista acelasi semn pe ambele usi : "Ambele usi sunt sigure.". Deoarece acest mesaj este fals, prima usa minte si nu este sigura, pe cant a doua usa minte si este sigura.

  A doua usa este sigura.

  Exista acelasi semn pe ambele usi : "Ambele usi sunt sigure.". Deoarece acest mesaj este fals, prima usa minte si nu este sigura, pe cant a doua usa minte si este s

  TheoBestie, Path to Pandora