Optiunea de Reactivare AUTOMATA a artefactelor din Trezorerie

 • Buna Ziua,  Ma intreb daca aceasta optiune de a reactiva un artefact in trezorerie AUTOMAT este doar o greseala sau un test anume si daca va ramane implementata in joc sau nu.

  Pana acum, din punct de vedere al dinamicii jocului, aceasta 'bifa' nu a facut decat sa dauneze grav si sa avantajeze pe cei mai inactivi/slabi.


  Ca sa ne intelegem, pe serverul Path to Pandora Romania, exista o situatie in care s-au aliat pana la 9 Aliante (sa-l numim grupul X) diferite impotriva unei confederatii cu 2 Aliante (sa-l numim Grupul Q).

  Evident, grupul X avea o capacitate de fondare net superioara fata de grupul Q doar datorita numarului superior de jucatori. Deci reactia grupului Q a fost sa dezvolte armate si sa devina superioara militar cumva.

  Totul bine pana cand a aparut aceasta optiune de lenesi care a fortat Grupul Q sa catapulteze orice sat de pe harta datorita faptului ca Grupul X trebuia doar sa fondeze si sa pastreze bifa de reactivare pe artefactul de beciuri de cont.

  - Pentru cei ce nu stiu, artefactul de beciuri are ca si efect sa-ti schimbe tintele marcate pentru catapulte in tinte aleatorii.


  Deci, dintr-o data, jucatorii din grupul X pot fonda in continuare, linistiti. Au timp sa stranga deff in zona respectiva sau doar sa-si faca push si sa dea cateva instante pentru a se recupera de la catapultari.

  Exista si optiunea de a-i demola complet, corect, dar tineti minte - pentru a demola complet un sat, este nevoie de 20 de valuri de catapulte, de preferat sa intre la secunda, si sa existe un numar mai mare de 350 de catapulte pe val (in cazul unui sat complet dezvoltat).

  Sa facem o paranteza si sa analizam ceea ce tocmai am spus. DEFENDERUL literalmente sta degeaba si da cateva clickuri pentru a se recupera in cazul in care nu primeste 20 de valuri de atac (sa numai spun ca vorbim doar de un sat aici. Tineti minte capacitatea superioara a Grupului X de a fonda mai repede decat grupul X? :) )

  ATACATORII trebuie sa se organizeze, sa adune suficienti jucatori sa atace, sa-i coordoneze, sa se asigure ca atacurile intra la secunda si intr-o ordine buna si, pe langa toate acestea - stati linistiti, acesta era doar un sat. Intre timp au fost fondate inca 15 sate pe harta iar grupul Q asteapta sa i se intoarca armatele acasa sa mai dea dupa un sat.


  Inca un detaliu important de retinut aici: Nu este server de WW - aici te plimbi pe harta si tii de regiuni la 100+ parcele de capitala ta. Un lucru destul de greu jucand impotriva a 9 aliante care primesc si ajutor sa poata apara artefactele lor (adica regiunile care ofera puteri ale artefactelor) evitand efortul de a coordona o actiune defensiva pentru a se apara.

  Por continua cu motive pentru care acest mic detaliu a dat peste cap dinamica jocului dar sper ca m-am facut inteles.


  Singura multumire pe care o am este ca nu ati implementat asa ceva de la inceputul serverului. Sigur Grupul Q (care, apropo, totusi va castiga serverul) n-ar fi avut vreo sansa la victorie.  Multumesc,

  Cezar

 • Salutari.

  Si eu sunt de parere ca autobifa aia ofera un avantaj nemeritat defenderilor si le recompenseaza inactivitatea.

  Nu isi mai bat capul sa joace, sa se apere, sa intercaleze, sa faca jocul frumos. Ar trebui scoasa, in ideea ca "daca vrei sa joci, intra si joaca... da clickuri", altfel e un indemn la lancezeala.


  Tot in ideea de a face jocul mai dinamic, cred ca daca s-ar schimba pozitia artefactelor dintr-o regiune in alta, de la server la server, s-ar diversifica foarte mult jocul ca strategie a aliantelor. :)

  Ce parere aveti?

 • Salut!


  Vă mulțumesc pentru că ați oferit feedback în legătură cu această modificare. Așteptăm în continuare feedback-ul mai multor jucători.

 • de acord cu colegii mei de alianta Q :) chiar daca e un avantaj si pentru offenderi (de ex pot activa hrana de cont automat), e mult mai semnificativ avantajul pentru defenderi. plus ca un jucator activ nu va depinde de acea bifa. ori ne dorim servere active cu oameni care sa isi dea macar catusi de putin interesul, si nu conturi peste conturi care vad activitate o data la luna. vrem sa jucam travian si sa ne distram nu sa stam cu 300 de conturi inactive pe harta. :)


  si sunt de acord si cu varianta schimbarii artefactelor pe regiuni de la server la server. dupa 4-5 ture de joc e dificil sa aduni motivatie sa ridici un cont, stiind in mare cam tot ce e de facut. cred ca s-ar elimina mult din "plictiseala" generata de acelasi tip de activitate.


  cu respect,

  manu

 • Da, ar trebui scoasa autobifa, ofera un avantaj foarte mare celor care sunt mai putini activi. Adica macar odata la 24 ore sa stii si tu ca trebuie sa intri sa dai 1 clic macar

 • Un lucru este sigur: Nu mai recomand nimanui acest tip de server si voi instrui confederatia LEGENDS sa faca la fel. Mi se pare lipsit de respect ca aliantele sa incerce sa faca un joc frumos, corect si dinamic iar cand se ofera feedback obiectiv, suntem pusi sa votam ca sa fie reparat jocul. Pentru un moment am crezut ca scriu pe un forum politic.  P.S. Ma intreb ce-o sa fie urmatorul lucru. Poate o bifa automata care-ti da atacuri la secunda? :)

 • Buna,


  deftt m-a invitat sa imi spun parerea in legatura cu acest lucru ... pana acum nu am avut timp sa raspund. Eu joc in echipa adversa pe serverul actual path to pandora si la fel am jucat si pe serverele anterioare cu regiuni.


  Pe mine nu ma deranjeaza asa tare aceasta bifa. Pot fi intamplari in viata reala care sa te impiedice sa intri la momentul potrivit sa activezi artefactul. Si nu cred ca a avantajat asa mult jucatorii mai putin activi. Eu una gasesc absolut absurd sa tii activat in permanenta artefactul de pivnita cand sunt multe alte artefacte mai bune de mentinut active in permanenta.


  Poti salva un sat de la catapultare destul de usor daca esti pe cont si folosind tactica folosita pt fondarea unui sat in zona gri la serverele clasice. Daca joci cu gold si faci 1-2 beciuri care sa doseasca resursele ce iti trebuie pt nivelele initiale ale infrastructurii unui sat cu un mic push de resurse poti ridica un sat rapid la un nivel in care sa poata sustine trupe deff suficiente pt a rezista unui atac de catapultare daca exista suficienta colaborare in cadrul aliantei respective si destule trupe deff. Iar daca esti mana larga la cheltuirea goldului din instante ridici satul la maxim cu extrem de mare usurinta. Si asta fara a activa artefactul de pivnita. Artefactul ala e bun cand vrei sa iti scapi un sat de la cucerire, dar si acolo exista o sansa infima sa nimereasca vila, chiar daca tinta catapultelor a fost afectata. Am vazut cel putin de 2 ori intamplandu-se acest lucru pe acest server.


  Mai mult avantajeaza eschiva jucatorii inactivi decat aceasta bifa. Dar deh aia este o optiune a contului gold care exista de ceva vreme si nu cred ca va fi scoasa prea curand. Nu cred ca mai sunt multi jucatori de travian care sa stie cum sa iti feresti trupele fara eschiva activata, mai ales la inceput de server. Acum orice jucator mai bun sau mai rau doarme linistit ca un prunc noaptea cu trupele acasa daca activeaza eschiva. Inainte de a fi introdusa eschiva trebuia sa calculezi unde sa trimiti trupele ca sa se intoarca acasa fix cand te intorci acasa, sau fix cand te trezesti ca sa nu ramai fara ele, si de preferat pe jucatori inactivi ca sa nu te trezesti cu un retur.


  Acum in ceea ce priveste actualul path to pandora e putin exagerat faptul ca intr-un grup au fost 9 aliante si in celalalt doar 2 ... daca la inceputuri erau 9 aliante vs 2 aliante acum trebuiau sa fie 2-3 aliante vs 1 alianta, pt ca pe parcursul serverului se mai pierd din jucatori, mai ales din alianta care pierde sigur teren. iar acum lupta se da aproximativ intre 2 grupuri a cate 2 aliante ... :) grupul x a constat doar din vreo 6 aliante, iar grupul q a constat si el din vreo 4 aliante, nu doar 2. Treptat nr de aliante a scazut ... o alianta din grupul x a ales sa mearga separat din varii motive si sa se lupte cu una din celelalte 5 aliante din grupul x si in acelasi timp sa tina piept aliantelor din grupul q. Celelalte aliante din grupul x au tot pierdut jucatori si s-au regrupat de mai multe ori pana au ramas 2 aliante si jumatate, imediat 2 aliante. Iar grupul q a trecut si el prin aceleasi pierderi de jucatori, totusi mai putine ca nr si au ramas doar 2 aliante.


  Iar intre cele 2 grupuri a fost o diferenta foarte mare ... grupul q joaca de mai multe servere impreuna, colaboreaza foarte bine intre ei si cunosc mult mai bine varianta de server, pe cand jucatorii din grupul x au jucat pt prima oara impreuna, a durat pana sa puna bazele unei colaborari, iar multi nu cunosteau modul de joc pe aceasta varianta de server, neintelegand de ce trebuie sa fondeze satele in alta regiune aflata la ore distanta de celelalte sate. :D


  O zi buna,

  Cristela

 • de acord

  bifa aia dauneaza dinamicii jocului, practic cei care abuzeaza de puterile antice se comporta ca niste robotei :)

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg