1. nap: Egy barát elvesztése

 • day1_nenet.png

  1. nap: Egy barát elvesztése

  Császári Őfelségének!


  Biztos megfordult a fejedben, miért nem írtam azóta, hogy rátaláltam az első kézműves rejtekhelyére. Csak mostanra szedtem össze a bátorságot, hogy megírjam az ott lezajlott eseményen borzalmait. Elvesztettem az egyetlen társamat, aki mindvégig velem volt.

  Nenet nincs többé velem.

  Ellenben a fiú, akit néma csendben ülve találtam a kunyhóban, mindenhova követ. Úgy tűnik, ő is eltévedt az út során, ahogyan mi is. Nem akartam megrémiszteni a természetes natar megjelenésemmel, ezért gall ruhákat vettem magamra, és gall felderítőnek adtam ki magam. De nem várt eredménye lett. Ha korábban ijedt volt, most egyenesen retteg. Az első gondolata az lehetett, hogy hányan vagyunk még itt így, helyi lakosnak öltözve.

  Hogyan veszítettem el Nenetet? Megvizsgáltam a siracusai vulkánt, és – hosszú utam során először – kapcsolódni kezdtem a helyhez. A gyönyörű fővárosunkat körülölelő tájra emlékeztetett. Nenet nyugtalan volt a vulkán krátere felé vezető úton, nem volt kedvére a magasba szálló forró levegő. És jó oka volt rá. Amikor már közel voltunk a csúcshoz, a vulkán hirtelen parázsesőt zúdított ránk, és óriási hamufelhő borított be minket. Hallottam Nenet jajveszékelését, és láttam, ahogy eltűnik a vastag felhőben. De nem tudtam segíteni rajta. A gall fiú és én fejvesztve rohantunk le a hegyről, köhögési rohammal és könnyekkel küszködve. Csak amikor a hegy lábához értem, döbbentem rá, hogy nem látom Nenetet. És ami még rosszabb, nem éreztem a közelségét.

  A fiú ekkor megszólalt.

  "Tudok egy közeli jövendőmondót." A hangja még mindig remegett: "Azok látogatnak el hozzá, akik nehéz kérdésekre keresik a választ. Megkérdezhetjük a jóst, hogy hova tűnt a barátod. Induljunk is útnak! Tudom az irányt."

  Jobb híján követni kezdtem.


  Feladat:

  Kétszeres sebességgel mennyi idő alatt jutnának el hőseink a siracusai vulkántól a Delphi régióig? Gyakorlótér nélkül utaznak, és felderítőnek álcázzák magukat.


  Kiindulási koordináta: 21/-84

  Célpont koordináta: 67/-80


  travian.kirilloid.ru