Naleven van Spelregels

🔥 Travian: Shadow Empires 🔥 Open Beta has started!
Check out the new version of the Annual Special before anybody else by registering to the Open Beta Gameworld.


➡️ Register Now! ⬅️
 • Inmiddels speel ik al enkele jaren Travian. Steeds rapporteer ik mensen die niet volgens de spelregels het spel spelen, maar er word amper wat mee gedaan. Enkele keren wordt er terug gecommuniceerd dat er wat gedaan mee wordt, maar eigenlijk hoor ik nooit meer wat.


  Nu heb ik rapport gestuurd van spelers die dat een server doen en die mijn spelplezier zitten te verzieken. Ik zit nu serieus te overwegen om te gaan stoppen met Travian vanwege dit soort gedrag, maar ook vanwege de laksheid vanuit het optreden ertegen.Ik snap dat er uitgezocht moet worden of het echt een zaak is van het niet naleven van de spelregels, maar inmiddels zitten de spelers wel het spel te verzieken voor andere mensen. Ik, persoonlijk, vind dat daar meer aan gedaan mag worden en als dat niet meer gaat dan denk ik ook niet dat Travian op deze wijze meer leuk is voor de medemens.


  Zou hier meer mee gedaan kunnen gaan worden?


  Groetjes,

  The President.

 • Hallo The President,


  Ik weet niet of je dit al gedaan hebt ja of te nee. Mocht je het niet eens zijn over de gang van zaken op de server dan kun je ook een e-mail sturen naar admin@travian.nl ipv de Multihunter/Support.


  In het algemeen is het zo dat er na een klacht of rapporteren van een medespeler geen informatie uit wordt gegeven ivm privacy. Wij mogen niet melden wat er precies gedaan is.

  Daarnaast kan het ook zijn dat er bewijs wordt verzameld over een bepaalde tijdsperiode.


  Het team doet hun uiterste best om dit soort narigheden zo spoedig mogelijk op te lossen. Jammer dat je ervaring op dit moment niet plezierig is.


  Groeten,

  Minke

  minke.png  Post was edited 1 time, last by Minke ().

 • ik denk ook dat aantal valsspelers veel groter is dan jullie weten/kunnen bewijzen.

  1 ding waar travian wat mij betreft echt wat aan moet doen: versturen van katarijtjes werkt voor velen niet goed meer sinds een jaar of 2. Bijna iedere ervaren speler die als aanvaller speelt gebruikt daarom een programma om nog steeds lange rijtjes met kata-aanvallen te kunnen versturen, met 4 aanvallen per seconde.

  Mensen die eerlijk spelen kunnen dit bijna niet meer voor elkaar krijgen, of je moet keer op keer aanvallen annuleren en opnieuw proberen tot ze eindelijk in juiste volgorde zitten. Goh, waar zou de echte aanval komen ... misschien het dorp waar 10 keer geannuleerd werd?

  Echt waar, meer dan 50% van dit soort aanvallen worden met een verboden programma verstuurd. Spelers die jarenlang eerlijk speelde en altijd eerlijk speelden, zijn dit zo zat, dat zij ook dit programma gebruiken.

  Voordelen die valsspelers hebben is te groot en pakkans te klein. Ook daar zou eens naar gekeken moeten worden. Zorg dat het ook niet nodig is om te cheaten om een redelijke kans in het spel te hebben.


  Mijn voorstel: beperk aantal aanvallen per seconde naar 1 en verhoog aantal doelwitten per aanval naar 4.

 • Onzin..


  Maar snap het wel, jij zit natuurlijk nog op de liefdeswolk samen met BlaXXX!

  Prins Pils - Chico de Lama - Doofenshmirtz.


  Beste Nieuwkomer Award (2013/2014): Bob de bouwer

 • Die kata-treintjes kan je nog steeds sturen zonder al te veel moeite te doen (of een illegaal programma te pakken) en ja dan komen ze gewoon nog op de goede volgorde aan. Het aantal doelwitten van de kata verhogen en aantal aanvallen per sec verlagen is hiervoor geen oplossing.


  Oh en over het naleven van de spelregels, misschien dat automatische detectie-script (of wat het dan ook is, zoveel verstand heb ik er niet van) van Travian zelf ook ff aanpassen aangezien ik steeds vaker van mensen hoor dat het account in de ban is gegooid zonder dat ze weten waarom. Het ziet er naar uit dat het systeem niet echt meer werkt.

  NL1 (2015): Bowser - W!cked
  NL1 (2016): Alfabet - Het Toetsenbord!
  NL3 (2016-2017): Nemo - FM
  NL5 (2016-2017): Deadpool - The Purge
  NL1 (2017-2018): Acid Rain - Vertigo

  NL2 (2018)*: Thanos - STRAK!

  COM3 (2018-2019): Struukn Duukn - Pirates

  NL5 (2018-2019)*: Freddy Heinekip - BK

  NL3 (2019-2020)*: Check - BD

  NL4 (2019-2020): Zizou - SR

 • Ik zal alle feedback verzamelen en doorgeven aan de (technische) mensen op kantoor.


  Groeten,

  Minke

  Tegen de tijd dat dat systeem is aangepast zijn we een eeuw verder. Ondertussen wordt NL5 compleet verneukt door het willekeurig uitdelen van bans die totaal niet te bewijzen zijn..

  Jammer, wederom een server naar de haaien dankzij travian!

 • Het blijkt heel lastig te zijn om vals spelers aan te pakken (want ja, vals gespeeld wordt/werd er genoeg op server 5, o.a. gebruik van farmscript). Maar als de Mh's wat meer zelf zouden gaan denken en wat minder op een of ander vaag systeem vertrouwen waarvan niemand precies weet hoe het werkt, zou travian misschien nog gered kunnen worden.

  Het aantal spelers is in de tijd dat ik speel met 90 procent achter uit gegaan, steeds minder spelers halen het eindspel. De grootste kaalslag vond plaats na de invoering van travian versie T4 (versie met veiling), waar veel ervaren spelers van te voren een duidelijke mening over hadden. Toewijding, activiteit en ervaring deed er steeds minder toe, een grote portemonnee helpt je de eerste paar weken naar de top. Kooien waarmee het onmogelijk wordt gemaakt om de eerste paar weken agressief te spelen zonder veel geld uit te geven aan emmers en zalf, helmen en kunstwerken die cultuurpunten geven en ga zo maar door.


  De eerste Nederlandse server met het veiling systeem was een enorme geldkoe voor travian.

  De eerste helm der gladiatoren die, uitgerekend door mij (groot tegenstander van de veilingen), gevonden werd op de Nederlandse server is verkocht voor 400.000 zilver (120 euro), de helmen daarna gingen ook voor honderdduizend zilver de deur uit. De hierop volgende servers werd Travian, op vrij wel alle domeinen, overspoeld door bots die zilver farmden en hele servers verpesten. Toen dit eindelijk aangepakt werd door het veilingsysteem wat minder voorspelbaar te maken, waren er weer vele duizenden spelers uit frustratie gestopt. Nu komen we opnieuw op een vergelijk baar punt, Travian is feitelijk op sterven na dood en het aantal nieuwe spelers is laag. Het is overduidelijk dat er iets moet gebeuren om Travian te redden. Wordt er naar de spelers geluisterd of gaan ze gewoon doen waar ze zelf zin in hebben?


  Als ervaren speler en alliantie leider die al heel wat jaren meegaat doe ik de volgende voorstellen om travian weer aantrekkelijk te maken voor zowel nieuwe, als meer ervaren spelers:


  1: aanpak van valsspelers.
  Hou op met accounts automatisch te bannen, het systeem wat hiervoor gebruikt wordt zit soms fout. Spelers worden gedwongen om bekentenissen te doen (anders blijft hun account op slot), terwijl er soms niet duidelijk is wat ze fout doen. Zet accounts alleen maar handmatig op slot en alleen nadat er overleg is geweest met de account eigenaar om zijn versie van het verhaal aan te horen. Niks is frustreerender dan 3 dagen op slot te staan en dan te horen: ''foutje we weten niet precies wat en of er vals gespeeld is, we geven je account weer vrij maar halen wel even je kleinste dorp weg als straf.''
  De Mh's kunnen toch ook zelf denken? Als bepaalde mensen veel meer farmen dan de rest is er wat aan de hand. Deze speler kan heel goed zij, is actief of heeft een groter leger dan de rest. Blijkt nou dat zijn farmlijst precies elke 8 minuten en 23 seconden verstuurd worden voor meer dan een dag achter elkaar, dan gebruikt deze speler een script. Zulke spelers moeten niet gestraft worden met het verwijderen van een random support dorp of het verwijderen van een enkel avd, (beide gevallen zijn meerdere keren gebeurd op server 5) maar moeten gewoon permanent op slot blijven! Een zero-tolerance beleid is nodig om valsspelers aan te pakken. Als iemand oneerlijk voordeel verkrijgt met een script, is dat niet fair voor andere mensen die wel op een eerlijke manier tijd (en geld) in dit spel steken.


  2: Maak 1 classic versie.
  Ik ken veel travian spelers die geen fan zijn van de veilingen en gestopt zijn, maar weer zouden gaan spelen op een oudere versie zoals T3.6. Probeer eerst nou eens 1 internationale classic versie te maken zonder veilingen en ik weet zeker dat er op die server veel meer spelers zullen zijn dan op reguliere servers (dus meer goud inkomsten voor travian). Misschien is het handig op de early-game grondstoffen productie wel wat aan te passen zodat de start wat sneller is.

  3: Aanpassen katapult snelheid.
  De toewijding van sommige spelers is zo groot, dat ze een hele nacht wakker blijven om een paar aanvallen te versturen. Voor mensen die gewoon moeten werken is dit erg lastig. Het is nu mogelijk om in de tijd dat de meeste mensen slapen hele accounts te slopen, dit is niet erg motiverend voor de doorsnee speler die 's nachts moet slapen om de volgende dag normaal te functioneren op zijn of haar werk. Door katapulten snelheden aan te passen wordt dit(deels) voorkomen.
  En kipius Caesar, er zijn genoeg kippen (spelers die lid zijn van de alliantie bekende kippen) die farmscripts gebruiken of gebruikten, dat is pas een manier om servers naar de haaien te helpen...

 • Die kata-treintjes kan je nog steeds sturen zonder al te veel moeite te doen (of een illegaal programma te pakken) en ja dan komen ze gewoon nog op de goede volgorde aan. Het aantal doelwitten van de kata verhogen en aantal aanvallen per sec verlagen is hiervoor geen oplossing.


  Oh en over het naleven van de spelregels, misschien dat automatische detectie-script (of wat het dan ook is, zoveel verstand heb ik er niet van) van Travian zelf ook ff aanpassen aangezien ik steeds vaker van mensen hoor dat het account in de ban is gegooid zonder dat ze weten waarom. Het ziet er naar uit dat het systeem niet echt meer werkt.

  Je mag mij uitleggen hoe. Ik heb het in verschillende browsers en verschillende manieren geprobeerd. Aanvallen worden telkens in verkeerde volgorde verstuurd. Ik heb al honderden keren meegemaakt dat aanvallen niet in de volgorde liepen dat ik ze verstuurd had. Paar weken terug nog zo'n 10 keer opnieuw kunnen sturen en uiteindelijk de seconde die ertussen zat maar voor lief genomen, omdat het eindelijk de goede volgorde was.

  Ook van anderen heb ik gehoord dat zij hetzelfde probleem hebben, van een aantal weet ik dat ze daarom zijn gaan valsspelen. Er bestaan allianties waar het zelfs verplicht wordt om maar via een zo'n verboden programma kata-aanvallen te versturen.


  Misschien maakt internetsnelheid iets uit. Misschien de type verbinding. Hoe dan ook, had ik er vroeger geen problemen mee. Nu wel en met mij een hoop anderen. Ik heb zelfs al van iemand gehoord dat op andere domeinen het programma gedoogd wordt en dat crew daar weet van het probleem, wat door de NL crew in elk geval ontkend wordt.

 • Oudere versies van Firefox werken nog wel en dan gaan ze 98 van de 100x ook op volgorde hoe je ze wil hebben. Natuurlijk gaat er wel eens wat fout, maar dat heb je altijd. Mijn treintjes gaan in ieder geval vaker goed dan fout.


  En ja ik snap dan de verleiding op zich wel om het met zo'n programma te doen omdat het allemaal veel makkelijker is, maar dat is niet het probleem van Travian Games, dat is de luiheid van de gemiddelde travianspeler. Daarvoor hoeven ze wat mij betreft het spel niet per se aan te passen, want als je echt graag die treintjes in de goede volgorde en strak getimed hebt, dan lukt het uiteindelijk toch wel.

  NL1 (2015): Bowser - W!cked
  NL1 (2016): Alfabet - Het Toetsenbord!
  NL3 (2016-2017): Nemo - FM
  NL5 (2016-2017): Deadpool - The Purge
  NL1 (2017-2018): Acid Rain - Vertigo

  NL2 (2018)*: Thanos - STRAK!

  COM3 (2018-2019): Struukn Duukn - Pirates

  NL5 (2018-2019)*: Freddy Heinekip - BK

  NL3 (2019-2020)*: Check - BD

  NL4 (2019-2020): Zizou - SR

 • Ik heb inderdaad gehoord dat oudere firefoxversie dat probleem niet heeft. Maar dit maakt volgens mij je computer ook kwetsbaar voor aanvallen om firefox niet te updaten.

  Ligt eraan of je FF verder nog ergens voor gebruikt of niet (dacht ik).

  NL1 (2015): Bowser - W!cked
  NL1 (2016): Alfabet - Het Toetsenbord!
  NL3 (2016-2017): Nemo - FM
  NL5 (2016-2017): Deadpool - The Purge
  NL1 (2017-2018): Acid Rain - Vertigo

  NL2 (2018)*: Thanos - STRAK!

  COM3 (2018-2019): Struukn Duukn - Pirates

  NL5 (2018-2019)*: Freddy Heinekip - BK

  NL3 (2019-2020)*: Check - BD

  NL4 (2019-2020): Zizou - SR

 • Ligt eraan of je FF verder nog ergens voor gebruikt of niet (dacht ik).

  Je moet uiteraard niet op firefox verie 43.0 gaan internet bankieren, maar ik hoop dat je dat wel begrijpt :P. Verder is het risico dat je gekke dingen op je pc krijgt niet heel groot (tenzij je porno gaat kijken, of andere louche sites gaat bezoeken)

 • Door uit te leggen waarom wij veel op het detectiesysteem vertrouwen, geven wij te veel informatie weg waardoor het te makkelijk wordt om vals te spelen.

  Dit is ook exact de reden waarom er geen bewijs wordt overhandigd.


  Maar voordat wij bans zetten, controleren wij elk account op verdacht gedrag, dus er wordt niet blind gevaren op het systeem, maar wij kijken echt wel mee.

  Ik hoop dat we ooit een hele generale werking van het systeem mogen vertellen zodat de bot makers niet weten wat ze moeten aanpassen, maar ik acht de kans nihil, aangezien wij als multihunters die informatie niet eens krijgen.


  Zie het als het "geheim van de smid".  Het vals spelen is niet altijd klip en klaar. Vaak is het gebruik maken van een grijs gebied tussen de regels door.

  Dan kan je de regels strakker maken, maar dan heb je 4 pagina's vol regels, en ze worden nu al niet zo vaak gelezen door spelers.


  Technisch gezien is het maken van een tweede account omdat je ligging niet lekker is, al overtreden van regel nummer 1.

  Maar ik durf te wedden dat 80% van de spelers denkt "Ja, maar die staat al op delete en ik doe er niks meer mee"

  Feit blijft: 2 of meer accounts op dezelfde server in jouw 'bezit'.


  Het kan lijken alsof er niets of nauwelijks iets gedaan word met aangegeven accounts.

  Maar zoals Minke al correct zei: we mogen de status, voortgang en of je wel of niet juist was in je vermoeden simpelweg niet vermelden vanwege privacy wetgeving.

  Net als dat jij als burger geen strafblad van je buurman mag opvragen of zeggen dat je vermoed dat hij vaak door rood rijdt en dan vraagt of dat klopt.

  Je kan je buurman wel aangeven ervoor, via de hufterlijn, maar je zal nooit weten of hij er voor bekeurd wordt.


  En inderdaad, soms moeten we een account gewoon over langere tijd uitpluizen, het is maar een momentopname als we 1x kijken.

  En soms merk jij gewoon niks van de uitgevoerde straffen of een eventuele ban omdat die snel is afgehandeld.

  Post was edited 1 time, last by MuchachoNL ().

 • Ik snap dat niet alle details vrijgegeven kunnen worden, maar dit zorgt er dus wel voor dat je überhaupt nooit aan kan tonen dat je onschuldig bent. Als je namelijk onschuldig bent weet je niet wat je fout gedaan hebt en kan je dus ook niet bewijzen dat je niet hebt gedaan wat het systeem beweert.


  Is het trouwens wel toegestaan dat jullie kunnen straffen zonder bewijs (in Europese wetgeving ofzo, heb geen zin om dit nu op te zoeken), want in principe kunnen jullie iedereen een ban geven en zeggen ja je gebruikt bots/scripts zonder dat je het kan bewijzen.

  NL1 (2015): Bowser - W!cked
  NL1 (2016): Alfabet - Het Toetsenbord!
  NL3 (2016-2017): Nemo - FM
  NL5 (2016-2017): Deadpool - The Purge
  NL1 (2017-2018): Acid Rain - Vertigo

  NL2 (2018)*: Thanos - STRAK!

  COM3 (2018-2019): Struukn Duukn - Pirates

  NL5 (2018-2019)*: Freddy Heinekip - BK

  NL3 (2019-2020)*: Check - BD

  NL4 (2019-2020): Zizou - SR

 • MuchachoNL je geeft aan dat je geen meerdere accounts op 1 server mag etc. En dat dit bestraft wordt met een ban.


  Nu zijn er meerdere servers geweest waarin er printscreens en dergelijke geleverd zijn. Waarin duidelijk naar voren kwam dat die persoon wel degelijk meerdere accounts heeft en werd er ook niets mee gedaan. Neem aan dat je dan snapt dat wij twijfelen aan het handelen van jullie en de daar achter liggende systemen

 • MuchachoNL je geeft aan dat je geen meerdere accounts op 1 server mag etc. En dat dit bestraft wordt met een ban.


  Nu zijn er meerdere servers geweest waarin er printscreens en dergelijke geleverd zijn. Waarin duidelijk naar voren kwam dat die persoon wel degelijk meerdere accounts heeft en werd er ook niets mee gedaan. Neem aan dat je dan snapt dat wij twijfelen aan het handelen van jullie en de daar achter liggende systemen

  Dat is mogelijk, omdat dat sommige dingen niet als bewijs mogen worden gebruikt, zelfs al is het overduidelijk. Een printscreen van wat? Dat iemand zegt meerdere accounts te hebben? Dat mag bijv niet als bewijs gebruikt worden. Dus ik vraag me af welk bewijs je dan kan hebben.

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg