Bătălia Finală – Episodul 3 - Pergamentul ascuns

 • Dragi jucători,


  Se pare că eroul nostru - Shadow - a găsit un document foarte important! Rezolvați puzzle-ul pentru a obține imaginea completă. Cel mai rapid jucător care ghicește ce reprezintă imaginea va primi o recompensă adițională!


  Informații generale despre concurs pot fi găsite aici.

  Arhiva ZIP cu fiecare parte din pergament poate fi descărcată aici.  Episodul 3: Pergamentul ascuns


  Am o dilemă serioasă.

  După trucurile mele acrobatice, când aproape că am căzut de pe marginea acelui subsol abandonat și rece, iată că am revenit la evenimente. Și multe lucruri s-au întâmplat de atunci!

  În primul rând, am reușit să găsesc ieșirea din acea capcană în care am intrat voluntar cu ceva timp în urmă. În al doilea rând, cred că am găsit ceea ce căuta maistrul meu cu atâta disperare!

  Dar să începem cu începutul. Până să ajung la ieșirea din subsol, am scăpat unul dintre bușteni și aproape că am căzut și eu în abis. Mi-a luat ceva timp, însă în cele din urmă am reușit să deschid ușa, numai pentru a afla - spre dezamăgirea mea - că în loc de ieșire, ușa conducea către o altă încăpere mică, unde nu am găsit decât o masă mare în centru, iar în colț o ladă uriașă și veche de cupru, care era încuiată și părea imposibil de mutat. Totul era acoperit de un strat gros de praf și era evident că nimeni nu mai vizitase acest loc de zeci de ani. Mă îndoiesc că cineva își mai amintea că a existat vreodată. Și nu era nicio altă ușă acolo!

  Aproape că m-am simțit disperat în privința întregii situații, însă mai apoi m-am hotărât să mă liniștesc și să verific locul. Felul în care arăta acest loc și faptul că era prea bine ascuns și greu accesibil de la reședința maistrului meu m-au făcut să cred că era un fel de ascunzătoare în caz de probleme mari. Iar asta însemna că trebuia să existe și o ieșire alternativă.

  Am verificat cu atenție zidurile, am bătut în fiecare piatră de pe podea, însă am auzit doar sunete moarte, ceea ce însemna că în spatele acestor pietre nu era nimic altceva decât teren solid.

  În cele din urmă, am încercat să mișc lada. Era o piesă de artă interesantă și aș fi admirat calitatea ei dacă nu ar fi fost atât de grea! Am lustruit-o frumos cu hainele mele în încercarea de a o muta din colț și, astfel, am avut șansa de a-i examina îndeaproape ornamentul. Arăta familiar. Mi-am amintit că am mai văzut ceva asemănător pe armele și armurile vecinilor noștri, care aparțineau unui trib destul de agresiv, faimos pentru forța și raidurile sale. Nu e de mirare că lada era atât de grea!

  Nu știu cât timp am petrecut încercând să o mișc până când am atins limita puterilor mele. Simțind că, dacă nu m-aș fi odihnit, o altă încercare m-ar fi costat viața, m-am așezat pe podea și m-am sprijinit de marginea lăzii. Acest lucru a avut un rezultat surprinzător. Dintr-o dată, unul dintre ornamente s-a dat la o parte. Am auzit un sunet melodic slab, iar apoi lada afurisită s-a mișcat silențios în perete, deschizând astfel tunelul ascuns în spatele ei. M-am simțit ca un idiot. Blestemat să fie arhitectul care a inventat capcana asta!

  Eram pe punctul de a ieși atunci când am observat că mai era și altceva înăuntru. Lada mutată a eliberat pergamentul care era ascuns în spatele ei. Din nefericire, pergamentul era grav deteriorat și, atunci când am încercat să-l deschid, acesta s-a rupt în bucățele. Cu toate astea, cel de-al șaselea simț mi-a șoptit că ceea ce am găsit era exact documentul pe care îl căuta maistrul meu. Ce ar fi trebuit să fac? Să i-l dau sau să păstrez secretul pentru moment? M-am dus în dormitor și am adormit imediat, doar ca să fiu trezit de maistrul meu după câteva momente. Avea o dispoziție foarte proastă și părea mai iritat decât de obicei.

  „Ridică-te imediat!” – a izbucnit maistrul. – „Mergem în capitală.” Apoi a plecat, trântind ușa. Am oftat și m-am ridicat. Lucrurile se complicau.


  Misiune: Acestea sunt fragmentele documentului găsit de eroul nostru în subsol. Rezolvă puzzle-ul și obține imaginea completă.


  Recompensă adițională: Ce vezi în imagine și cărui trib îi aparține aceasta? Adaugă-ți sugestiile în răspuns. Primul jucător care ghicește corect va primi 150 aur!


  Ai ratat primele părți ale poveștii? Le poți citi aici: Ultimate Battle


  Parcel_Pieces.png


  Informații generale despre concurs pot fi găsite aici.


  Arhiva ZIP cu fiecare parte din pergament poate fi descărcată aici.  Pentru a participa la concurs trebuie să postați răspunsul (puzzle-ul realizat de voi și, dacă vreți, răspunsul despre ce conține imaginea) în acest topic. Concursul se încheie pe 15 aprilie, la ora 11:00. Răspunsurile rămân invizible până atunci.

  yaenera.png

  Post was edited 3 times, last by Yaenara ().

 • Bătălia Finală – Episodul 3: Pergamentul ascuns - Informații despre concurs


  Dată/oră de începere:

  9 aprilie 2019 – 11:00

  Dată/oră de încheiere:

  15 aprilie 2019 – 11:00

  Câștigătorii se anunță pe:

  15 aprilie 2019

  Câștigători:

  6 câștigători selectați aleatoriu

  Premii:

  50 Aur x 6 câștigători

  Recompensă adițională:

  150 Aur pentru primul jucător care menționează corect ce reprezintă imaginea

  Voucherele de Aur valabile în:

  comunitatea RO

  Voucherele de Aur valabile până la:

  31 decembrie 2020

  Pentru a fi luat în considerare la câștig:

  Menționează nick-ul și serverul pe care joci. Fiecare jucător poate participa doar într-o singură comunitate.


  Imagini:

  Bucăți împrăștiate din puzzle: click aici.

  Bucăți separate din puzzle: click aici.


  NOTĂ:

  Puzzle-ul poate fi combinat prin diferite metode. De exemplu:

  1) Printează și taie bucățile, apoi rezolvă puzzle-ul. SAU:

  2) Folosește un program de colaj, cum ar fi - https://www.photocollage.com/ (găsești instrucțiuni despre folosirea acestuia în spoiler-ul de mai jos)

  3) Încarcă soluția ta pe forum.

 • Dragi jucători,


  soluția puzzle-ului poate fi văzută în poza de mai jos. Aceasta reprezintă noua Minune a Lumii a tribului barbar.

  TUB_findings.jpg  Câșigătorii premiului de 50 Aur (selectați aleatoriu) sunt:


  Mickey13

  ciprian

  rarry

  Ioana.

  TheoBestie

  rafa1996


  Felicitări! Verificați-vă mesageria privată în această seară pentru premii.


  Sperăm că următoarele episoade vor avea mai mulți participanți!


  O seară frumoasă,

  Echipa voastră Travian: Legends