Vélemények a közösségünkről

 • Kedves Játékosok,


  Szükségem volna a véleményetekre.


  Mit gondoltok a közösségünkről (magyar játékosok közössége)? Mit szerettek a legjobban és mit hiányoltok? Min változtatnátok, vagy esetleg mit adnátok hozzá, hogy jobb legyen?


  Kérlek írjátok meg, hogy továbbítani tudjam véleményeteket.


  Természetesen valamilyen szinten a játékfelügyelők is a közösség részét képezik, ezért bátran értékelhetitek a mi munkánkat is. Azonban felhívnám a figyelmeteket arra, hogy nem elsősorban a szabálysértésekre, hanem általánosságban a munkánkról (válaszadás gyorsasága, minősége stb) vagyunk kíváncsiak. Elsősorban azonban a játékos közösség a lényeges.


  Ezzel nem csak a közösséget értékelitek, hanem segítetek abban, hogy megpróbáljuk közösen még jobbá formálni, valamint eljut a véleményetek a felsőbb körökbe is.


  Köszönöm!


  Üdvözlettel,

 • Szuper fantasztikus , szuper jó úgy tökéletes ahogy vagytok.::D

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • holnap megírom, ha lesz rá időm... Nem biztos hogy fog tetszeni, kéretik majd moderátor jogokat készenlétben tartani... :D

  Nem kértem, mégis megérkeztem, maradok míg tehetem, majd mikor felemeltek, rögtön utána el is temettek, végül odafentről lenézek rátok, közben pedig eltapossátok az emlékem...

 • holnap megírom, ha lesz rá időm... Nem biztos hogy fog tetszeni, kéretik majd moderátor jogokat készenlétben tartani... :D

  Biztosan meg tudod írni úgy is, hogy ne kelljen moderálni :)

 • Biztosan meg tudod írni úgy is, hogy ne kelljen moderálni :)

  Az őszinteség bántó, a hazugság hízelgő, kulturáltan meg ha van véleménye az embernek azt nem lehet leírni. Dádá , meg a nana vicces és nincsen hatása és nem fogja fel senki kritikának...

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Sziasztok!


  Sok pozitív meglátásom van, de csak a leghasznosabbakat emelném ki:

  -Szeretném ha lenne sok szökőkút, valamint annál is több tánc.

  -Szeretném ha indítanátok Csabi mentes szervert, (mondjuk megrázhatná az áram, ha regelni akar) ezzel egyszer s mindenkorra véget lehetne vetni az egyfalvas accoknak.

  -Nagyban segítené a közösséget, ha 500 fős lehetne egy klán, hogy mindenki felférjen a buszra.

  -Lehessen csalni, mert akkor már nem lenne csalás, ezzel megnyugodna a lelke szegény beteg Jóráknak, akinek ezúton is kívánok jó egészséget!

  -Be kellene vezetni, hogy a “kűggyé nyersit!” üzenetekre olvasás után automatikusan induljon az összes kereskedő.

  -Legyen videóbíró viták esetére

  -Tegyetek egy ikont a bal felső sarokba amire kattintva feljön a https://net.jogtar.hu/ , így munkahelyen is lehetne csapatni, majd egy kattintással terkózni.

  -Reklámozzátok a traviant nagyon magas látogatottságú oldalakon (pl rosszlányok.hu vagy a pornhub-on) hátha kedvet kapnának derék honfitársaink egy kis játékra

  -Lehetne díjazni a top játékosokat a szeró végén. Pl ha már a rosszlányokon reklámoznátok, akkor oda beváltható kuponért én biztosan aktívabb lennék.


  Nagyjából ennyi lenne igény, hogy újra virágkorát élhesse a játék.


  Ja és Róka for president!

  Peace M.

 • Azt hiszem a Magyar kozosseg mindig is lassu és fájdalmas kihalásra volt itélve mert mikor elkezdtem jatszani 2006-2007 tájékán még tiz szerver uzemelt plusz a speed es egyeb szerverek és ha nem csal a memoriám akkoriban a Magyar travian kezdőoldalán volt látható egy kis számláló ami mutatta hogy mennyi volt az osszes player akik beregiztek a szerverekre. Ez a szám eleinte 250000 volt egy év mulva már csak 180000 regről beszelunk, ami később még kevesebb lett majd le is vettek ezt a számlálót, mert már nem a játék népszerüségének a mutatója volt, hanem épp ellenkezőleg az egyre elnéptelenedő játék fokmérőjévé vált. Ugyanez igaz volt az egyes szerverekre is, a kezdeti 20000res szerverek lezsugorodtak manapság jó ha 2000ren megfordulnak egy szerveren. Es kezdetben egy kattintással tudtad mely szerveren hány reg van, most meg inkább ki se irják, mert tul égő lenne gondolom ha be kéne ismerniuk az uzemeltetőknek, ami részben az ő hibájuk, csak részben mondom, mert mik azok az okok amik a travian kozossegenek ilyen drasztikus mélyrepüléséhez vezettek? Vegyuk sorra:

  -Elsősorban a Multihunter rendszer kijátszhatóságát venném előre. Ez bizony a készitők hibája, egyrészt a szabályzat (melyet én ugyan sosem olvastam el mégis szinte minden pontját saját boromon tapasztalva tanultam meg) rossz megfogalmazása amiáltal szinte mindenre rá lehetet huzni, akár egy óvszert. Értve ezalatt azt, hogy gyakorlatilag ha a multihunter valakit meg akart buntetni, azt megbuntette.Másodrészt pont ezzel kaptak hihetetlen hatalmat a multihunterek hogy csak rá kellett nézniük valakire, és az az acc szenvedésre itéltetett, mert a Multihunternek csak megkellett lobogtatni a homályosan megfogalmazott szabályzatott, és neked véged volt. Ezt sokan fel is használták, tobbek kozt én is. Igen! Jelentgettem fel accokat szimplán személyes jólétem megsegitésére. Nem vagyok rá buszke, de amint egy kicsit is kezdtem kapizsgálni a rendszer kiskapuit, bizony felhasználtam oket nem egyszer nem kétszer. Kezdetben még elvek szerint játszottam, csak rájőttem, hogy szépek szépek az elvek, de legtöbbször nemsokat értek, mert csak az agressziv viselkedés hozott eredményt.

  -Másodsorban viszont miattunk játékosok miatt is zsugorodni kezdett egyre kissebb lélekszámú kozossegunk. Ugyebár akinek volt egy kis gógyija felismerni a kiskapukat és ki is használta azokat idővel fuggove vallt, mig voltak a szimplán önző emberek, akik beálltak egy standard játékstilusra, és irtották a kőrnyéket, addig volt a vesztes oldal akik tőbben voltak ugyebár. Végére már nem voltál profi mig ki nem tisztitottad a 20x20 as teruletedet. Csakhogy ezek a játékosok már alapból nyomták a cheatet de ugorjunk pár évet...

  -Nemsokkal később behozza a travian rendszere a legujjabb ujjitasokat, illetve igy tállalja, hogy legalizálja és egyben fizetőssé teszi a játék azon részét, ami már eddig is elérhető volt kulonbozo makrok szkriptek és botok álltal. Ez a halálugrás előtti végső stádium, rengetegen megunják a banánt. Elmennek inkább farmeramazni és hasonlo netes okorsegeken kiélni magukat. Traviba pedig innentől kezdve nem a játékhoz való tudásodon és szakértelmeden van a fő hangsúly, hanem a pénztárcád, illetve hitelkártyád vastagságán.

  Le is cserélődik a szerepgárda, és hirtelen rengeteg felsőtizezres emberke kerul be a toppok topjára. Akik eddig labdába se tudtak rugni mert egyébiránt kétbalkezes pancserek, azok hamar uj fuggove válnak. Mig a régi fuggoknek azt mondják hogy nem fizetsz a botért? Na fiam akkor bizony seta van, kivul tágasabb. Az uzemeltetők zsebe tőmve lesz és csak néhány olyan renitens marad boldogtalan, mint én. Akik még emlékeznek a régi időkre.

  És hogy mi a tanulság? Tkm tudja. Leginkább az, hogy egy fecske nem csinálhat nyarat. Én voltam már szinte minden ebben a játékban, csak robbantott csirke nem. És mégis itt vagyok és becsulettel tolom. Persze nem fuzok nagy reményeket ezen irományomhoz se, jóval tőbbet is leirtam már teljesen feleslegesen, de hátha ezuttal más lesz. És ha nem, még mindig mondhatom, hogy én megmondtam.

  Valamint elmondhatom magamról, hogy éjjel betámadtam a Magyar fórumot, mert csak holnapra várt az admin, HÁÁÁ!

  Nem kértem, mégis megérkeztem, maradok míg tehetem, majd mikor felemeltek, rögtön utána el is temettek, végül odafentről lenézek rátok, közben pedig eltapossátok az emlékem...

 • Az írásod első részében erős túlzások vannak, de mivel a téma elsősorban nem azt a célt szolgálja, hogy vitázzunk, ezért nem is nagyon reagálok rá.

  A második részével egyetértek. Sajnos a mai napig nincs megoldás a kezdő játékosok védelmére. 10 új játékosból sokszor jó, ha egy marad, mert ideje sincs belekóstolni a játékba, elveszik a kedvét. Ez viszont nem a játékosok számlájára írható, már rég megoldást kellett volna találni rá.

  Az viszont természetes, hogy minden cég profitot szeretne akár így, akár úgy. Nincs már olyan játék, ahol ingyenesen jelentős eredményeket érhetsz el, és nincsenek csalók.


  De, amiért ez a szál nyitva lett, nem elsősorban ez. Az érdekelne, hogy a ti játékosok, hogy érzitek magatokat a közösségetekben. Gondolok itt a csapatjátékra, barátságokra, ellenségekre, részünkről a tájékoztatásra, és hasonló dolgokra. Szóval milyennek találjátok a közösséget, amiben játszatok?

 • kozosség milyen? Hát magának a kozossegnek a hangulata változó. Leginkább az alapján dől el hogy kikkel dob össze egy környekre a gép. Vannak jó lélekkel megáldott lelkes és odaadó játékosok ahogy megtalálható a másik véglet is az ostulkok kategoriája. Persze ez mind általánositás. Én személy szerint 10-en valahány év alatt oly sok helyen megfordultam, hogy mindkét végletet megtapasztaltam. Aztán ha elég jó az ember valamiben, vagy itt például elég jó szövetségeket köt hamarosan bekerül egy zártabb elitközösségbe akik már célirányosan mennek egy egy szerverre sokszor honapokkal korábban felkészülve, hogy megnyerjék azt. Itt ugyanugy megtalálható a két véglett de már valamennyire moderáltabbak az őstulkok, ugyan nem kotnek minket holmi interneten kitalált szabályok hogy egymáskozt kifejezhessuk magunkat, de azért megvannak saját iratlan szabályaink és nem sok ember engedi meg magának a bunkó stilust. Persze vannak akik azt hiszik bármit megtehetnek, de ezen egyenek legtőbbje amennyire én láttam, tiszavirágéletű kapcsolatot ápol mindig azzal a csoporttal amiben vagyok és hamar lemorzsolodik, illetve kihul a rozsdán. Én röviden ilyennek találom a közösséget. Kötöttem pár barátságot ami örökre szól, szereztem még tőbb ellenfelet akik mind csak felszineskedő kihaénnem kategóriájuak. És bizony szereztem nem egy nem kettő travis csajt is, akik egy kis ideig barátnőim voltak az évek során. Nem vagyok egy kaszanova, de a Magyar nők amugyis világhiruek és az emberek társas lények. No meg persze Maduknak adok én is igazat, legyen minnél több Tánc!!! Jaj még annyit hozzátennék ha elég jól sikerul egy szerver akkor bizony szoktunk szervezni a vége után nyaranta egy kis győzelmi kört ahova bizony egyesek az ellenfeleket is meginvitálják, de ne gondoljatok egy CSés szintű vérfürdőre, helyette kellemesen leulunk és elbeszélgetunk, iszogatunk, bulizunk, jól érezzük magunkat. Elmerengunk a multon, egyesek már a jövöt tervezik és gratulálunk egymásnak. :) szoval talán egy kicsit sőtétebb szinben festettem le a Magyar kozosseget mint amilyen valójában, de a negativ reklám is reklám és akinek nem inge természetesen nem kotelezo magára venni. ;)

  Nem kértem, mégis megérkeztem, maradok míg tehetem, majd mikor felemeltek, rögtön utána el is temettek, végül odafentről lenézek rátok, közben pedig eltapossátok az emlékem...

 • Az írásod első részében erős túlzások vannak, de mivel a téma elsősorban nem azt a célt szolgálja, hogy vitázzunk, ezért nem is nagyon reagálok rá.

  A második részével egyetértek. Sajnos a mai napig nincs megoldás a kezdő játékosok védelmére. 10 új játékosból sokszor jó, ha egy marad, mert ideje sincs belekóstolni a játékba, elveszik a kedvét. Ez viszont nem a játékosok számlájára írható, már rég megoldást kellett volna találni rá.

  Az viszont természetes, hogy minden cég profitot szeretne akár így, akár úgy. Nincs már olyan játék, ahol ingyenesen jelentős eredményeket érhetsz el, és nincsenek csalók.


  De, amiért ez a szál nyitva lett, nem elsősorban ez. Az érdekelne, hogy a ti játékosok, hogy érzitek magatokat a közösségetekben. Gondolok itt a csapatjátékra, barátságokra, ellenségekre, részünkről a tájékoztatásra, és hasonló dolgokra. Szóval milyennek találjátok a közösséget, amiben játszatok?

  Gyevocska azért a profit mellé bőven beleférne egy aranyozás mentes szerver. Mondjuk egy régi retro klasszik ahol csak a kezdő aranyak lennének és a kezdők így belejönnének de szokták mondani nem akarásnak nyögés a vége...

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Az aranymentes szerverről ne álmodjon senki.Nyilván a játék készítői is pénzből élnek.Nem minden az aranyvásárlás,van aki 10k arannyal sem képes elérni semmit,van aki ennek a tizedéből is elboldogul.

  Az újítások talán azért is kerültek bevezetésre mert a játékosok száma mélyrepülésbe kezdett,ezzel arányos a bevétel is.Szerintem a kevesebb megmaradt játékoson próbáltak ugyanannyi pénzt beszedni.(Gondolok itt a régi szerverekre,ahol nem volt licit,ezüst stb)

  Egyébként fogalmam sincs mivel lehetne több új játékost bevonzani...

  "

  -Elsősorban a Multihunter rendszer kijátszhatóságát venném előre. Ez bizony a készitők hibája, egyrészt a szabályzat (melyet én ugyan sosem olvastam el mégis szinte minden pontját saját boromon tapasztalva tanultam meg) rossz megfogalmazása amiáltal szinte mindenre rá lehetet huzni, akár egy óvszert. Értve ezalatt azt, hogy gyakorlatilag ha a multihunter valakit meg akart buntetni, azt megbuntette.Másodrészt pont ezzel kaptak hihetetlen hatalmat a multihunterek hogy csak rá kellett nézniük valakire, és az az acc szenvedésre itéltetett, mert a Multihunternek csak megkellett lobogtatni a homályosan megfogalmazott szabályzatott, és neked véged volt.,,


  Ez sajnos pontosan így van,én is régóta játszom de szinte minden szerveren belefutok egy olyan ügybe amit egyszerűen nem értek.Az MH-k saját magukat képesek meghazudtolni csak hogy büntethessenek...Tudom nem panaszkodás miatt lett ez a fórum létrehozva DE ezek a dolgok igen is kihatnak a travian közösségre.

  Persze be lehet csukni a szemet ilyenkor és "nem reagálni rá,, de eddig a 3 véleményből kettő kapásból az MH-kat említi.


  Én csak speeden játszom már régóta,igazából ott már nem igazán van közösség.Van 1 top klán 40 pár taggal.Most jutott oda a játék hogy egyszerűen unatkozunk.

  Régen a top20 tele volt 60 fős klánokkal.Most a 10. klánban már csak öten vannak. Több mint 2 hét van a tervekig,addig nem tudom mit fogunk csinálni.

  Pandorán ugyanez a helyzet ha jól tudom csak ott nem 16 napot kell várni...

 • Hogyan hívhatok meg másokat a játékba?

  Ha te meghívsz egy játékost, aki regisztrál erre a Travian szerverre, jutalomként aranyat kapsz. Azt fel tudod használni plusz számlára, vagy más plusz szolgáltatásra
  Ahhoz, hogy emailben meghívj valakit, kattints a REF linkre
  Amint a meghívott játékosnak van 2 faluja, a jutalmad Arany 50.

  -ezt pl meg kell szuntetni,ha mar nem tudok nagyon senkit sem meghivni,(elejen klantagot sem),mert ugye egyböl zarolas multizas miatt,tudom vannak azok is,de nem mindig....

  volt esetem,jatek elejen 48 ora utan zarolas,mert helyetteshez föleg en jartam fel,pedig nem volt multim

 • Oké, akkor reagálok az Mh témára.


  Először is kezdeném azzal, hogy többen arra céloztatok, az Mh akkor büntet, amikor csak akar.

  Ez nem így van. Minden esetben akkor zároljuk a játékosokat, ha alapos gyanú van a szabálytalanságra. Ez azt jelenti, hogy látunk olyan adatokat, ami arra utal, hogy az illető szabálytalanul játszik, vagy nem csak arra utal, hanem teljesen egyértelmű. Ezután következik az oda-vissza levelezés, amiből többnyire kiderül az igazság. Természetesen vannak olyan esetek is, amikor a levelezések után sem jutunk dűlőre, és olyankor az Mh-nak kell döntenie a rendelkezésre álló adatok alapján. Tehát nem úgy születnek a döntések, hogy az egyik játékos szimpatikus, a másik meg nem. Minden egyes zárolásnak, indoklásnak nyoma van, bármikor visszanézhető, ellenőrizhető. Ha egy Mh zárol valakit, és esetleg én (vagy bárki más) találkozik az ügyével, akkor nekem is pontosan látnom kell azokat a dolgokat, ami alapján zárolva lett az illető. Ha panaszt tesznek felsőbb szinten, akkor a feletteseink szintén ugyanabból az anyagból dolgoznak. Ők is látják mikor, milyen indokkal, milyen adatok alapján történt a zárolás. Ha olyan sok visszaélés történt volna, mint amennyit a játékosok terjesztenek, akkor biztosan feltűnt volna, hogy milyen gyakran van személyi változás a csapatban...beleértve engem is.

  Csak egy példa: Zárolva volt egy játékos akármilyen ok miatt. Próbáltuk vele tisztázni a dolgokat, nem sikerült eredményt elérni, mindent tagadott, és azt állította az ellenfelet segítjük. Nem sokra rá tömegesen érkeztek a levelek a klánjából, szövetségesitől, akik társukat védve elmondtak bennünket mindennek, ugyanis nekik is azt állította ő nem csal. Meguntuk, megadtuk neki az elérhetőséget, ahol panaszt tehet. Megbüntették. Azért büntették meg, mert megszegte a szabályokat, és nem azért, mert az még a német kollégák is az ellenfelet segítik.

  Természetesen ezzel nem dicsekednek el, és a játékosokban csak az marad meg, hogy mi milyen szemetek vagyunk. Igazából mindig azok leszünk, ezen nem lehet változtatni. Egy szabálytalankodó csak a legritkább esetben mondja azt, hogy "de jó fej vagy". Kevés a korrekt szabályszegő.

  De ott vannak azon kevés esetek, amit említettem, mikor tényleg az Mh-nak kell eldönteni hisz-e a játékosnak vagy sem. Nem könnyű. Részemről utálok büntetni bárkit, főleg komoly szabályszegésnél, mert ott a büntetési tétel is nagy. Előfordulhat, hogy rosszul döntünk. Az adatok alapján azt látjuk nagy valószínűséggel pl. multizásról van szó (mondjuk egy család esetében), mert minden más arra utal, de a játékos állítja, hogy többen játszanak. Ilyenkor minden Mh dilemmázik, vajon igazat ír a játékos vagy sem, törölje a többi accot, vagy sem. Ha elengeded, akkor a bejelentő háborodik fel, mondván, hogy engeded a csalást. Ha törlöd, akkor azzal vádolnak meg, hogy ártatlan embereket büntetsz. Szóval ne gondoljátok, hogy ez olyan egyszerű.


  A barátmeghívás.

  Nos, ennek a funkciónak a lényegét sokan nem értik. Azt gondolják, az nem csalás, ha meghívja a fél rokonságot játszani, akik tulajdonképpen nem játszani regisztrálnak, csak a második falu megalapításáig maradnak játékban. Gyakran az IP cím megegyezik az invitáló játékossal, sőt, sokszor a jelszavuk is. Ez ebben a formában nem más, mint a barátmeghívással való visszaélés.

  A funkciót a játék népszerűsítésére találták ki. Ne legyen már meglepetés senki számára, ha zárolásra kerül még akkor is, ha nem ő regisztrálta azokat az accokat, de egyértelműen az összes elindítja a törlést a második falu után.


  Nem fogom azt állítani, hogy mi soha nem hibázunk, de a rossz hírünket leggyakrabban épp azoknak a játékosoknak köszönhetjük, akik nem csak bennünket, de a saját társaikat is becsapják. Mindig könnyebb a másikra fogni, mint beismerni, ha hibáztunk.


  Azt hiszem erről nagyon hosszadalmas vitát lehetne folytatni, de így már némileg mindkét fél képviselte magát, és szeretném, ha most már tényleg a valódi témára koncentrálnánk, hogy tényleg tudjak valamiféle visszajelzést küldeni a központba. Éljetek már a lehetőséggel :)

 • Ez bizony a készitők hibája, egyrészt a szabályzat (melyet én ugyan sosem olvastam el mégis szinte minden pontját saját boromon tapasztalva tanultam meg) rossz megfogalmazása amiáltal szinte mindenre rá lehetet huzni,


  Multihunternek csak megkellett lobogtatni a homályosan megfogalmazott szabályzatott, és neked véged volt.

  Én elhiszem,hogy nem könnyű megítélnetek hogy ki mond igazat és ki nem.Viszont a rosszul megítélt büntetések is bomlasztják a közösséget szerintem.

  Ezt a barátmeghívás dolgot lehetne korlátozni pl maximum 3-5 meghívott felhasználóra,így nem lenne ennyi gond az aranyregekkel sem.

 • Sziasztok


  Nos a hangulatot jellemzi Gyevocska hozzáállása. Lazán engedi a személyeskedést. (lásd feljebb maduk)

  Nem azt mondom korrupt inkább picit részre hajló.

  Bemásolhatom a nem látok, nem hallok részeket is, amikor az előző speed szerveren 4 foglalóval támadott az ellenfél például.

  A mai napig figyeli, én is, csak úgy guvad a szemem. Jól értelmezitek, nem zárolt, nem tett semmit, figyelt, lehet azt, ki vesz egy bögrét a shopban.

  Szerinte minden bizonnyal úgy farmolnak, hogy pelenka van a fenekünkön és átlag 3-6 percenként indítanak napi 24 ben támadást.

  TT szerverre magyarok nevében olyan ember nevezi ki magát önkéntesen a magyarok vezérének aki ékezettel se tud írni.

  Ezzel se lenne baj csak Ő is a pelenkás kategóriában van. Innentől kezdve kinek van kedve ilyen csapatba játszani? Normális ember 5 acctársal se képes rá (csak eszik, iszik valaki, ne adj isten wc re menne (vagy pelus) ) Aki meg tényleg a játékért van fent, az nem használ semmiféle segédeszközt, ergo ezeket az alapokat nem képes teljesíteni.

  Állítólag nem lesz magyar admin aki zárolhat bírálhat stb. Köszönjük érdeklődéssel várjuk a változást.

  Anno Dark idején is volt pár durva dolog, de jelenleg a közösség megölése jellemzi admin oldalról az egészet.

  Kedves gyevocska tudom törlöd, de előtte majd vizsgáld meg és akkor ez itt marad kőbe vésve ahogy a vizsgálataid is.

  Sok mindennel egyetértek, gyevo (maduk felé) fenéknyalásával nem.

  Viszont Hix te se beszélj a becsületről kérlek, amikor az említett speed szerveren ugyanúgy kiskapuztál.

  Lehet nem egy túl erős csapatot viszek átlagban, de nem tűröm a csalást. Kell saját tagot bejelentek, ha nekem kétséges. Viszont bennünk van gerinc.

  Amennyiben az alap értékeket mindenki magáévá tudná tenni és a játékért játszana mindenki, nem a kényszeres sikerélmény miatt, akkor lehetne egy jó közösség. igaz ehhez nem gyevo kéne adminnak, mert amíg lehet büntetlenül 4 foglalóval menni addig minden elnézhető (ja a 4 foglaó 1 faluból gyevo még mindig figyeli, én már feladtam) :)

  By jorak

 • Sziasztok!


  Szerintem el kéne engednie mindenkinek azt, hogy irigykedik a másikra. Van, akinek több az ideje vagy több időt hajlandó a játékra szánni, akár az alvás rovására... Én simán letolok egy speed szervert napi 2x2 óra alvással, de ha más inkább alszik, engem nem zavar ☺️ Másik a sokat emlegetett arany-kérdés. Nem kell ahhoz milliomosnak lenni hogy az ember 1600 aranyat vegyen, inkább nem veszek 20 pár cipőt, kinek mi okoz örömet. De nem bántom az arany nélkül játszókat se. Elfogadom, hogy mindenkinek más a prioritás, de elvárom hogy engem se sértegessen és illessen jelzőkkel, mert többet teszek a játékba az átlagnál.

  Nekem szerencsém volt, az első szerveren találkoztam olyan klántársakkal akik már tapasztalt játékosok voltak és a következő szerveren általuk bekerülhettem egy komolyabb, összetartóbb csapatba. Sokat tanultam/tanulok a mai napig, és hálás vagyok, hogy a kezdőként nem a süllyesztőben végeztem 😁.

 • Sziasztok!


  Szerintem el kéne engednie mindenkinek azt, hogy irigykedik a másikra. Van, akinek több az ideje vagy több időt hajlandó a játékra szánni, akár az alvás rovására... Én simán letolok egy speed szervert napi 2x2 óra alvással, de ha más inkább alszik, engem nem zavar ☺️ Másik a sokat emlegetett arany-kérdés. Nem kell ahhoz milliomosnak lenni hogy az ember 1600 aranyat vegyen, inkább nem veszek 20 pár cipőt, kinek mi okoz örömet. De nem bántom az arany nélkül játszókat se. Elfogadom, hogy mindenkinek más a prioritás, de elvárom hogy engem se sértegessen és illessen jelzőkkel, mert többet teszek a játékba az átlagnál.

  Nekem szerencsém volt, az első szerveren találkoztam olyan klántársakkal akik már tapasztalt játékosok voltak és a következő szerveren általuk bekerülhettem egy komolyabb, összetartóbb csapatba. Sokat tanultam/tanulok a mai napig, és hálás vagyok, hogy a kezdőként nem a süllyesztőben végeztem 😁.

  Bocs, hogy közbeszólok de tudod különböző életünk van. Mármint a valósélet sajnos bele szól a játék ba is mint minden másba. Például én elmúltam 42 éves. Anyám négy éve halt meg apám kis nyugdíjas. Melóznom kell, hogy eltartsam magam. Sajnos nem vagyok egészséges ember többek között elég sok fajta gyógyszert szedek. Még a szívemre ritmus szabályzót is sajnos.::( Kell aludnom. Szóval itt nem arról van szó, hogy xy jobb nálam a Traviánba hanem könnyebb az élete jobbak az élet körülményei és megteheti azt amit én nem.Mikor beszólnak , hogy csicska farm vagy 2dik falu mikor lesz meg esz az ideg mert aki beszól semmit se tud rólam. Nem tudja milyen rossz az életem milyen rosszak az élet körülményeim. Aki beszól neki jó és nem érdekli, hogy másnak nem olyan jó.Semmivel nem érzem magam rosszabb játékosnak egyik GOLDos klán tagnál se például. Csak tudom nincsen annyi lehetőségem.

  Ami meg a Mhkat illeti Gyevocska azért ez nem egészen úgy van ahogy mondod. Mert próbáld meg belegondolni abba ha mondjuk van két teso és egy számítógép. Akkor a tesok közül csak egyik játszhat mert az IP ugyanaz és szerintetek multik ugye????? Levelezés??? Fogadok a tesoknak is egyforma a írásuk.Például az unoka öcsém ugyanolyan természetű mint én fogadnék veled ha le írnánk mindketten egy szöveget és nem tudnád melyikünk írta nem tudnád megkülönböztetni ki írta szóval erről is ennyit!!!

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Hix,

  Már hosszú ideje nincs téves büntetés. Zárolás előfordulhat, de büntetés nélküli oldás van. Első szabályszegés esetében (kivéve a segédprogram), csak figyelmeztetésben részesülnek a játékosok. Az aranyszerzés rendszerét az utóbbi évek során többször módosították, épp azért, hogy visszaszorítsák a visszaéléseket. Nem lenne azzal semmi gond, hogy tényleg mindenki arra használná, amire való.


  Jorak,

  Nem törlöm a hozzászólásod, mert ékes példája annak, a játékosok hogyan tudnak valótlan dolgokat terjeszteni úgy, hogy ők szentül meg vannak győződve a saját igazukról.


  Zoya,

  Egyetértek, a játék ugyanolyan hobbi, mint bármi más. Valaki pl. a horgászatra költ, más a játékra. Ezt mindenki maga dönti el.

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg