Bătălia Finală – Episodul 5 – Războiul

 • tub5.png  Pentru o clipă am crezut că voi fi prins. Din fericire, odată ce oamenii s-au adâncit în conversație, am reușit să mă furișez într-o încăpere mică. S-a dovedit a fi una dintre bucătăriile secundare. Acolo erau doar doi servitori, ocupați cu curățarea chiuvetei și a cuptorului; nu mi-au dat nici o atenție.

  Stai puțin... Hai să începem cu începutul.

  Le-am arătat gardienilor simbolul pe care l-am făcut și m-au lăsat în intru. Odată ajuns înăuntru, am găsit o altă ușă cu un cifru. L-am descifrat rapid și acum sunt în inima imperiului! În primul rând, acest loc este uriaș. Pe ambele părți ale coridoarelor lungi am găsit o mulțime de camere. Într-una dintre ele am văzut reprezentanți care discutau vioi despre ceva. Un barbar înalt, cu păr lung și barbă, mergea de-a lungul coridorului, vorbind cu o mică doamnă romană îmbrăcată într-o rochie elegantă. Am recunoscut-o imediat. Era unul dintre cei mai renumiți crainici care aduceau în mod regulat știri în fiecare parte a lumii - chiar și în satul nostru părăsit de toți zeii. Ea avea obiceiul de a-și începe toate discursurile cu fraza: „Bună tuturor, sunt Martina...”

  M-am apropiat.

  "…da, am auzit și eu." Doamna părea îngrijorată, iar accentul ei roman era mai distinct decât de obicei. „Din nou, cele mai mari provincii intră în războiul global pentru a decide cine va conduce imperiul anul viitor. Acestea au început deja pregătirile. Și, pentru prima dată, zvonurile spun că intenționează să nu mai urmeze planurile Natarilor, ci să construiască Minuni diferite! Am văzut schițe create de daci și romani, însă schița barbarilor încă este ascunsă. Un țăran ne-a promis [aici am chicotit neintenționat] că ne va aduce planul barbar, dar n-a reușit. Deci, practic nu avem cunoștințe despre ceea ce pregătesc barbarii..."

  „Încă mai avem timp.” Barbarul s-a uitat la ea cu o expresie calmă în ochi. „Ei nu vor începe un război de proporții ignorând prima etapă de pregătire, în care vor fi selectați cei mai buni războinici din fiecare provincie. Până atunci, sunt sigur că vom avea toate detaliile. Și eu sunt la fel de curios ca tine să văd schița care lipsește. La urma urmei, cele mai multe Minuni ale Lumii au fost construite de către noi, barbarii. Trebuie să fie imensă! Sau cel puțin așa cred…"

  Aceștia s-au întors la colț și s-au îndreptat către podul care conecta două părți ale palatului. N-am mai putut să le aud conversația.

  Dintr-o dată, am realizat că nu mai auzeam niciun sunet în spatele meu. Bucătăria era complet tăcută. M-am uitat mai îndeaproape la slujitorii care curățau bucătăria și asta m-a făcut să tremur. În primul rând, bucătăria era mult mai murdară decât înainte. În al doilea rând, am observat că tunicile lor albe erau purtate peste alte haine cu totul diferite. În al treilea rând, ei aveau cuțite. Și... erau un hun și un egiptean!

  „Așadar, încă nu au idee ce se întâmplă.” Hunul a ridicat din umeri în nepăsare.

  „Da, și ar trebui să menținem secretă implicarea noastră în bătălie cât mai mult posibil.” Zâmbetul egipteanului m-a făcut din nou să tremur. „...cele mai multe Minuni ale Lumii au fost construite de către noi, barbarii”, spuse el, imitând vocea barbarului, însă nu a sunat deloc amuzant. Dimpotrivă. „Însă acum trebuie să scăpăm de acel țăran băgăcios!”

  Deodată, acesta mi-a sărit în față și mi-a pus un sac în cap. M-am afundat în întuneric.

  Misiune: Pentru a intra în palat, Umbra a trebuit să descifreze un cod la ușă. Care este răspunsul?
  Descifrează codul
  :rom06::rom08::rom02: O unitate este corectă și e poziționată corect.
  :rom07::rom03::rom08: Nimic nu e corect.
  :rom02::rom09::rom06: Două unități sunt corecte, dar sunt poziționate greșit.
  :rom06::rom01::rom04: O unitate este corectă, dar e poziționată greșit.
  :rom07::rom08::rom09:
  O unitate este corectă, dar e poziționată greșit.
  ? ? ?  Ai ratat episoadele anterioare? Le poți găsi aici:

  - Bătălia Finală – Episodul 1 – Umbra

  - Bătălia Finală – Episodul 2 – La margine

  - Bătălia Finală – Episodul 3 - Pergamentul ascuns

  - Bătălia Finală – Episodul 4 - Întâlnirea

 • Informații generale despre concurs:


  Dată/oră de începere:

  04 iunie 2019 – 11:00

  Dată/oră de încheiere:

  10 iunie 2019 – 11:00

  Câștigătorii se anunță pe:

  11 iunie 2019

  Câștigători:

  6 câștigători selectați aleatoriu (dintre participanții care au oferit răspunsul corect)

  Premii:

  50 Aur x 6 câștigători

  Voucherele de Aur valabile în:

  comunitatea RO

  Voucherele de Aur valabile până la:

  31 decembrie 2020

  Pentru a fi luat în considerare la câștig:

  Menționează nick-ul și serverul pe care joci. Fiecare jucător poate participa doar într-o singură comunitate.

 • Mickey13

  Ro2


  https://imgur.com/HffBye2


  I. Din afirmatia 2 si 5 => ca doar senatorul poate fi o unitate. Cum NU este pozitionata corect => trebuie sa fie pe poz 1 sau poz 2. Dar din afirm 3 => nu poate fi pe poz 2, deci Senatorul e pe pozitia 1.

  II. Din afirm 2 si afirm 1 => ca DOAR Fulgerul sau Praetorianul sunt ok pozitionate. Dar, luand in calcul si demonstratia de la pct. I, cum ca senatorul este pe prima pozitie => pozitia corect ocupata este cea de-a treia, unde este Praetorianul.
  III. Din afirm 4, => ca mai avem, fie Legionar, dar pozitionat fie pe poz 1, fie pe poz 3, dar, luand in calcul si demonstratia de la pct. II => ca aceasta unitate nu se regaseste in cod deci mai ramane doar Iscoada, care va fi pe poz 2.


  R: codul este: Senator, Iscoada, Praetorian

 • Jepurica serverul ts3


  raspunsul este: :rom09::rom04::rom02:

  Images

  • pasted-from-clipboard.png
  • pasted-from-clipboard.png
  • pasted-from-clipboard.png
  • pasted-from-clipboard.png
  • pasted-from-clipboard.png