Maailmanihmeen "pullakelloon" liittyvä kysymys

We are testing a brand new User Interface, a new background and some other small changes on our PTRx3 gameworld! 🎨
📌 PTR is the acronym of Public Test Realm. PTRs are used to test patches before we release them to the public. Unlike standard game worlds, you’re one of the first people testing a new build which can often be unstable or otherwise non-functional. Accessing the PTR and reporting bugs is one of the biggest services you can provide ❤️

➡️ Join now ⬅️

✍️ ➡️ Give your feedback about the new User Interface
✍️ ➡️ Give your feedback about the new Backgrounds
 • Olen kiinnostunut tietämään, onko maailmanihmeen viljatilanteen tarkkailuun käytetty ulkoinen ohjelmisto travianwonder.com, (joka käy lukemassa saapuvien kauppiaiden tiedot sekä kylässä olevien joukkojen tiedot, mutta ei tee muuta kuin lukee kyseiset tiedot ja koostaa niistä ulkoisen statistiikan), kielletty vai sallittu siltä o sin, kun käytetään em. ohjelmaan kuuluvaa windowsin .exe-tiedostoa, joka hakee vilja- ja joukkotiedot yhdellä klikkauksella käyttäen edge-selainta käyttäjän tietämättä.

  Ja jos mainittu .exe -ohjelmisto on sallittu, vaikuttaako sen sallittavuuteen, käyttääkö sitä ajastettuna hakemaan tiedot, vai klikkaako ne tiedot hakemaan manuaalisesti. Ohjelmistoahan on käytetty ympäri maailmaa travian-servereillä vuosikausia ja se lienee kaikille tuttu. Mutta olen kuullut, että ensimmäistä kertaa uusilla nordics-servereillä on ohjelmiston käytöstä annettu rangaistuksia.

  Mainitussa ohjelmistossa on viljatilanteen osalta mahdollisuus käyttää .exe-sovelluksen sijasta manuaalista copy-paste toimintoa lukemaan ja käsittelemaan kauppiassivuston source-koodi, tämä ei tietenkään ole ongelma. Kysyn siitä exe.tiedostosta.

  Jos se on nykyään kielletty, mielestäni sääntöjä pitäisi silti osin höllentää. Pelistä puuttu kyseinen mahdollisuus maailmanihmeen viljatilanteen seuraamiseen ja tilastointiin muutoin kuin ulkoisen ohjelman avulla. Kyseessähän on kuitenkin ohjelma, joka vain lukee pelin tietoja, eikä suorita pelin sisällä minkäänlaisia toimintoja pelaajan puolesta.

  • § 3. Ulkopuolisten ohjelmien käyttö
  • Travian: Legendsiä on pelattava käyttäen muokkaamatonta, tavallista selainta. Skriptien ja/tai robottien käyttäminen toimintojen automatisoimiseksi tai premium-ominaisuuksien simuloimiseksi tilillä on kiellettyä.
  • https://www.travian.com/fi/gamerules


  Kuvauksesi perusteella kyse on ehdottomasti sääntörikkomuksesta, eli eri ohjelma käyttää(muokkaa) selainta ja automatisoi pelin ominaisuuksia.


  Mitä tulee sääntöjen höllentämiseen, niin suosittelen tutustumaan Legends on Tourin muistiinpanoihin, etenkin ominaisuuksien automatisoinnista. https://wbb.forum.travian.com/wcf/index.php?lot2019-notes/


  Botteja/skriptejä/apuohjelmia jotka muokkaavat tai automatisoivat pelin ominaisuuksia tai simuloivat premium-ominaisuuksia ei tule koskaan käyttää. Jos ominaisuutta ei pelistä löydy, ei sitä voi myöskään ulkoisilla ohjelmilla luoda.


  Ainoa "hyvä puoli" skripteissä/boteissa on se, että ne osuvat johonkin tarpeeseen. Sääntöjen höllentämisen sijaan kannattaisi puhua eri pelinkehitysideoista, mistä uusista ominaisuuksista olisi hyötyä? Mitä pidemmälle idea on mietitty, sen helpompi se on esitellä pelinkehittäjille!