Bătălia Finală – Episodul 6 – O situație dificilă

 • Dacă cineva mi-ar cere să definesc o situație dificilă, primul meu gând ar fi: te afli într-un car cu 2 mercenari ostili și nu ai nicio idee încotro vă îndreptați; capul îți este acoperit de un sac care abia îți oferă puțin aer să poți respira și ești legat atât de strâns încât nu te poți mișca deloc.

  M-am supărat pe mine însumi. Într-un fel, atunci când am aflat cum să intru în palat, ce să fac cu pergamentul pe care l-am găsit în subsol și, în general, cum să-mi petrec viața, nu m-am așteptat la un eșec timpuriu. Totul îmi părea a fi o mare aventură, una dintre acelea pe care le spun oamenii despre faimosul meu străbunic, un conducător de caravană și un vindecător, Mark Atilius. În acele povești el găsea întotdeauna o cale de scăpare. Chiar și aventura sa din piramidele egiptene, pe care o priveam acum dintr-o altă perspectivă, suna ca o plimbare grozavă – în retrospectivă, cea mai grozavă! Cui îi pasă de capcane mortale dacă știe că va trece peste ele nevătămat?

  Și totuși, iată-mă aici, într-o situație dificilă, și nu văd mulți conducători de caravane care să îmi sară în ajutor.

  - Pare să fie în viață – vocea bruscă a unui hun m-a făcut să tremur. Acest lucru le-a arătat răpitorilor mei nu numai că sunt în viață, ci și faptul că sunt conștient și că îi ascult. Sacul mi-a fost luat brusc de pe cap și, deodată, am văzut un hun uitându-se la mine.

  - E riscant să-l ținem – a răspuns egipteanul. – Sunt curios să aflu ce făcea în palat și pentru care alianță spionează, dar trebuie să ne ocupăm de el chiar acum, înainte ca noi înșine să fim prinși.

  - Semenii mei spun că cel mai bun spion inamic este un spion inamic mort – zâmbetul malefic al hunului nu mi-a lăsat nicio speranță. Acesta și-a scos cuțitul curbat din teacă.

  Am simțit o durere bruscă în piept și am murit. Așa am pierdut fără glorie ultima mea bătălie.


  ***
  Fiind o persoană sceptică toată viața mea scurtă, nu credeam în lumea de dincolo. Dar, în mod surprinzător, aceasta există! Pereții curați, lumina strălucitoare care intra prin ferestrele mari și un pat foarte confortabil serveau drept dovadă clară a acestui fapt. Locul mirosea a ierburi și a minerale necunoscute. O zeiță de vârstă mijlocie a venit în camera mea cu o băutură caldă, într-o cană de lut, și mi-a zâmbit. Era cel mai frumos zâmbet pe care l-am văzut vreodată.

  - Le voi spune celorlalți că te-ai trezit, a zis ea, oferindu-mi băutura. – Ne-a fost teamă în ultima vreme că nu te vom putea vindeca.

  - Să mă vindecați? – Doar acum am simțit bandajul strâns legat în jurul mâinii stângi și a pieptului și am realizat că acest loc este real. – Deci nu am murit și nu sunt în lumea de dincolo?

  - Nu, deși ai făcut aproape tot posibilul să ajungi acolo - zâmbi din nou zeița. –Totuși, ești o persoană norocoasă. Oricine ți-a făcut asta, evident, nu știa ce înseamnă semnul nostru. Ți-au lăsat trupul rănit chiar la ușa din spate a spitalului. Iar noi avem cel mai faimos vindecător din imperiu aici cu noi, ceea ce nu e de mirare, deoarece a învățat medicină de la însuși maestrul Mark Atilius.

  Am simțit o căldură în inimă. Chiar și un secol mai târziu străbunicul meu nu și-a pierdut abilitatea de a rezolva situații dificile.


  Misiune: Rezolvă puzzle-ul logic.


  Într-o anumită școală medicală erau 2 vindecători: unul învăța despre vindecarea cu ierburi, iar celălalt despre modul în care mineralele pot oferi leacul necesar. Fiecare dintre ei avea un anumit număr de studenți. Într-o zi, un elev din grupul „de ierburi” a decis să se alăture grupului „de minerale” și, după aceea, ambii profesori aveau exact același număr de elevi. Câteva săptămâni mai târziu, același student a decis să se întoarcă la profesorul său anterior, și acum lucrurile au redevenit la fel ca înainte. După aceea, un alt student a decis să urmeze cursurile „de ierburi” și, la acel moment, primul grup a devenit de două ori mai mare decât cel de-al doilea grup. Câți studenți învățau la școala de medicină?


  Ai ratat episoadele anterioare? Le poți aici: The Ultimate Battle

 • Informații generale despre concurs:


  Dată/oră de începere:

  09 iulie 2019 – 11:00

  Dată/oră de încheiere:

  15 iulie 2019 – 11:00

  Câștigătorii se anunță pe:

  16 iulie 2019

  Câștigători:

  6 câștigători selectați aleatoriu (dintre participanții care au oferit răspunsul corect)

  Premii:

  50 Aur x 6 câștigători

  Voucherele de Aur valabile în:

  comunitatea RO

  Voucherele de Aur valabile până la:

  31 decembrie 2020

  Pentru a fi luat în considerare la câștig:

  Menționează nick-ul și serverul pe care joci. Fiecare jucător poate participa doar într-o singură comunitate.

 • nick: Mickey13

  server: RO2


  La prima vedere raspunsul pare a fi simplu de dat, dar deoarece ultima fraza a problemei este: "După aceea, un alt student a decis să urmeze cursurile „de ierburi...", iau in considerare ca acel student NU urma cursurile de "minerale", ci era unul nou!

  In acest caz, nr studentilor a fost 8 (initial), respectiv 9 (la final). In prima faza erau 5 la ierburi si 3 la minerale, iar la final au fost 6 la ierburi si 3 la minerale.


  In cazul in care era precizat EXPRES ca celalalt student era de la cursurile de "minerale", atunci nr de studenti ar fi fost 12: initial 7 la ierburi si 5 la minerale; la final 8 la ierburi si 4 la minerale.

 • Sunt 7 elevi la grupul "de ierburi" si 5 elevi la frupul "de minerale", deci sunt 7 + 5 = 12 elevi care invata la scoala de medicina.

  Server : Travian RO 4

  Nume cont : NoName

 • Total studenti= 12

  Demonstratie : 7i + 5m (1i se duce la m) --> 6i = 6m (i-ul ala revine de la m) --> 7i + 5m (mai vre unu' la i, care logic, este la m ) --> 8i = 4m x2(adica dublu) ===> Total 7+5 = 6+6 = 8+4 = 12


  neagabi @ groupc.travian.com

  neagabi : Tournament & Finals - 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg