#AskTravian - 19. Travian: Codex Victoria

 • Most szeptemberben lesz 15 éves a Travian! 2013 óta minden évben indítunk egy egyedi játékvilágot ebben a hónapban, hogy megünnepeljük az évfordulót. A címből már kitalálhattátok, ebben az évben Codex Victoria lesz a neve. Az alábbi videóban láthatjátok miről is szól majd.
  A felirat több nyelven is elérhető (magyarul nem).

 • Hangszóró nélkül, pusztán a felirat alapján:


  Kórház: a videó szerint, a kiküldött (fosztásba, normál támadásba, vagy kémlelésbe) küldött egységek 40%-a sérültként a kórházba kerül. A védőket nem említik, azok nem? (Nem mintha a római bálna védők kivételével bárkinek is szüksége lenne erre.) A gyógyítás költsége az egység pontos ára. A korábbi leírás többi eleme stimmel.


  Nagyobb kezdés: továbbra sincs válasz arra, hogy a kezdő 6 telepest lehet-e lezárt régióba küldeni, illetve, mi van akkor, ha meghalnak, mielőtt új falut alapíthatnának?


  Szó van a tanácsadó küldetéseinek a változásáról, semmi olyan, amit Gyevocska nem osztott meg korábban. Említi, hogy a hős 100%-ra gyógyul, ha szintet lép, de azt nem, hogy mi van akkor, ha meghal: akkor is felgyógyul? (Támadóknál: kvázi halhatatlan hős.)

 • A kezdő telepeseket illetően szerintem nem lehet őket lezárt régióba küldeni majd, se sokbúzás faluba. Ha meghalnak, akkor újrareg, vagy húznod kell a rezit, szóval elég nagy veszteség.

  A hős gyógyulás szerintem csak akkor fog működni, ha nem hal meg, egyébként nem lenne értelme a dolognak.

 • Érdekesnek tűnik, remélem sok újdonság átkerül a normál játékokba is.

  " Az élet nagyon drága, de az árban benne van

  évente egy Nap körüli utazás. "

 • Mohan! A kiküldött egységek az nem azt jelenti, hogy a támadó egységek. Minden egységre vonatkozik. Sokan máig védőkkel farmolnak.

  A lezárt régióba település kérdése alapjáraton hülyeség, főleg h felmerült ilyen. Mivel el lett mondva, hogy alapítani csak az aktív régiókba lehet. Ebből az következik, hogy lezártba nem lehet.

  A hős szintlépésénél a kérdés meg megint abszolút hülyeség. Ha meghal a hős, akkor hogy gyógyulna fel? Véleményem szerint ha mégis előfordul, azt hamar javítani fogják.


  De amúgy miért nem mentél a teszt szerverre? Vagy a nemzetközi fórumon is felteheted a kérdésed. Hátha valamelyik tesztelő tud válaszolni rá...

 • Brian_l: azt hittem, ennél okosabb vagy.


  Kérlek, fordítsd le nekem, hogy akkor mit jelent a következő mondat:

  If the home village of the troops you send to raid, attack or scout has a hospital,..

  Ez a támadó játékos pozíciója, mi van a védő játékos(ok) pozíciójával? Sehol sem magukról az egységekről írtam.


  Az meg mekkora okosság, hogy van 6 telepesed, de a régiók 90%-ába nem mehetnek, mert jó eséllyel meghalnak, mire azok megnyílnak?


  Hős feltámadás: remélem, hogy hülyeségnek vették ezt a lehetőséget. De nem vagyok ebben 100%-ig biztos.


  Olvastad a tesztszerverre menés feltételeit? No, az most nem ment volna. Nemzetközi fórumra meg nem megyek, mert akkor nem tudnám követni a fórumot.

 • Kedves Mohan!


  Hogyan fordítsam le a mondatot, ha az egyik felét másoltad be?

  A seregmentésről hallottál már? 50-100 aranyat ma már 1-2 hét alatt össze lehet farmolászni. Nem kell nagy tudás hozzá.

  S olvastam. Viszont ennek fejében meg ne panaszkodj, ha kevés az infó. Inkább olvasgasd a nemzetközi fórumot, hátha találsz választ a kérdéseidre.