Hu4 - 2019.08.01.

 • Kedves Travian játékos,  g40_11-ltr.png


  Minden jó dolognak vége szakad egyszer, és ez igaz most erre a korra is. Egyszer Salamon kapott egy gyűrűt, amire egy üzenet volt vésve, amely a világ minden örömét és bánatát eltüntetheti, az üzenet durván így fordítható: "Egyszer ez is elmúlik." Számunkra is öröm és bánat is, hogy bejelentjük minden Travian játékosnak: ez is elmúlt! Reméljük, hogy annyira élveztétek a velünk töltött időt, amennyire mi élveztük, hogy kiszolgálhattunk benneteket, és köszönjük, hogy egészen a végéig velünk voltatok!


  Az eredmények: A nappal már régen éjszakába váltott, de Szabaton-Nexus Csoda falujának dolgozói az egész téli éjszakát átdolgozták, óvakodtak a számtalan seregtől, melyek munkájuk megsemmisítéséért meneteltek, tudták, hogy az idővel állnak versenyben, és a legnagyobb fenyegetéssel néznek szembe a szabad népek. Pontosan 16:19-kor beépítette az utolsó követ egy névtelen munkás a leghatalmasabb és egyben legimpozánsabb építménybe, amilyet a világ a natar nép bukása óta nem látott.


  Az építményt több millió egységnyi nyersanyag felhasználásával és szövetségesei segítségével, a "Szabaton" klánnal együtt építette meg "brutalcombo". A bátor védők milliói ezzel a teljesítménnyel, mint a kor győztesei bevonulnak a történelembe, hiszen elsőként teljesítették a nagy célt. Ezért "brutalcombo" kapja meg a "korszak nyertese" címet!


  E napok végén "Atimo" került a legnagyobb birodalmak élére, őt "lcsabsi" majd "waffen" követik a sorban.

  "DNC" volt ennek a kornak a legnagyobb és legfélelmetesebb hadvezére.

  "Opera" volt a legdicsőségesebb védő, aki már a kapuknál lemészárolta az ellenséget.  Üdvözlettel,

  A Ti Travian Csapatotok

 • 2019. ts4.hu - avagy a hatalom átka


  A szerver top klánjainak fejlődési statisztikája:


  2018 ts4 topklánok


  A csodaromboló seregek statisztikái:


  TS4-2019 csodarombolók


  A szerveren, a második hónapja után néztem szét először. Ekkor északnyugat a Ghost klánoké, délnyugat a Nexus klánoké. Északkeleten a Queen-KANI szövetség lakott, osztozva a szerver teljes keleti felén terpeszkedő Pirates-GALL-Szabaton szövetséggel. A szerveren még volt néhány középklán: E E E, Móo, és NY.H. N, de ekkor nem tudtam, hogy hol.


  A Móo, és a NY.H. N klánok ekkor már lassan haldoklottak, végül másfél-két hónappal később végleg megszűntek tényezők lenni. Nagyjából ekkor történt, hogy a térkép szélére költözött, mindössze két tagból álló Szakadár klánba beolvadt három másik, egy-egy, szintén a térkép szélére költözött tagot számláló klánt, így ez a klán is belépett a középklánok közé.


  Aztán megjöttek az ereklyék, a Queen, a Nexus és a Ghost elkezdte begyűjteni őket, a Pirates-GALL-Szabaton szövetségnek ez csak félgőzzel sikerült.


  Alig két hétre rá, a Ghost tagjainak nagy része átlépett a Queen soraiba, az így létrejött szövetség a szerver teljes erejének nagyobbik felét birtokolta. Erőben, és az ereklyék száma tekintetében is.

  A Queen, igazándiból ekkor állt neki kitakarítani a saját égtáját.


  A Queen erejének növekedésére válaszul, a Nexus két héten belül befoglalt egy csodát, a Queen, és a Szabaton csak két héttel később követte példáját. Furcsa módon, a KANI is csodát foglalt.


  Két héttel később, a Queen takarításának áldozatául esett a Pirates, és a GALL klán is, a korábbi szövetségből csak a Szabaton maradt meg. Ezt elérve, a területük majdnem tiszta lett, az északi féltekét uralva, csak az E E E maradt a területeken, pont a területük geometriai közepén. Így esélyük sem maradt a túlélésre, de ők is beléptek a Szabaton klánok közé, ezzel a harcos halált választva.


  Nem sokkal később, a Nexus vezetősége lemondott, ezzel a klán elvesztette a csodáját is. Egyértelművé vált, hogy ezután a Szabaton csodát fogják támogatni.

  De közben, a KANI és a Queen bontotta az egymás közötti szövetséget.


  Alig két héttel a végjáték kezdete előtt, a Queen egy tagja befoglalt még egy csodát. Pár napra rá, a Szabaton/Nexus klánok lenullázták a Queen főcsodájának a védelmét, alaposan meg is szórták. Ez már a végjáték nem hivatalos kezdete.


  Az építési tervek játékba kerülése után, csak a Szabaton csoda kezd épülni. Sem a KANI, sem a Queen főcsoda nem épül, de a Queen alcsoda épülni kezd - a klán akarata ellenére, a Nexustól kölcsönkapott terv segítségével. Alig pár nappal később ez abbamarad, a terv visszakerült a Nexushoz, de legalább a Queen főcsoda is épülni kezd, ahogy a KANI is nekikezd a saját csodájának.


  És ezzel eljött a Queen első támadásának az ideje. A Szabaton csodához tartozó nagy építőmester ereklyét fake támadásokkal mozgásra bírják, így a seregeik komoly rombolást tudnak végezni a csoda raktáraiban - maga a csoda sértetlen marad. A raktárak visszaépítése után, a Szabaton csoda egy-két nap előnyben maradva épül tovább.


  Egy héttel később, a Szabaton/Nexus megindítja második támadóhullámukat a Queen főcsoda ellen, némi M & P, és Szakadár segítséggel. Ők is megpróbálják mozgásra bírni az ehhez a csodához tartozó egyedi építőmester ereklyét. Ez nem sikerül, de a csoda nullára omlik. A raktárak sértetlen maradtak, így a Queen azonnal elkezdi visszaépíteni a csodát.


  Sokadikix, a Queen alcsodájának birtokosa, végképp összeveszik a Queennel, kis csapatával átáll a Nexusba. Hogy hűségüket bizonyítsák, egyik tagjuk egy kisebb csodaromboló seregét elkeni a KANI csoda védelmén, egy kissé megbontva azt. Jutalomképpen kapnak egy építési tervet, amivel folytathatják a csodájuk építését.


  Néhány nappal később, a Szakadár klán nullára veri a KANI csodát. A Szabaton csodában viszont ekkorra (a szerver méreteihez mérten) elképesztő méretű védelem gyűlt össze, számuk meghaladta előbb a négy, majd az öt milliót. Maga a csoda immár a 80. szint felett, immár csak annyi a kérdés, a Queen képes-e leverni belőle annyit, amivel visszaszerezhetik a győzelem esélyét.


  De nem készültek ekkora ellenállásra, kockázatos lépésre kényszerülnek. Maga a csoda számukra sebezhetetlen, egyetlen esélyük az, ha ki tudják mozdítani az építőmester ereklyét, ezért a csoda megrohanása előtt, nagy seregek zúdulnak az ereklyét őrző falura. De a Szabatonnak maradt tartalék védelme, amit ide tudtak irányítani, és éppen megvédik, így a csodát támadó seregek csak némi karcolást tudnak ejteni a raktárakon. Közel sem eleget.

 • Valaki mindig nyer egy szerveren. Általában mindig az aki a leg gazdagabb és a legtöbb szabadídővel rendelkezik. De ez persze nem azt jelenti jobb nálam csak éppen abba a helyzetben jobb volt és jobbak voltak a lehetőségeik...

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Ez most mellé ment.


  A Ghost tagok átlépése után, a Queen leuralta a szervert. Aztán, a végjátékra kifullad, és nem hozza a papírformát. A Szabaton/Nexus viszont szárnyakat kap, és alaposan túlteljesíti a saját papírformáját. Mindkét papírforma esetében, a mozgósított védelemről beszélek, ezt azért nem hiszem, hogy a sok arannyal bíró játékosok hozták össze, és nem is feltétlenül kell hozzá sok szabadidő.


  A szerver közepétől teljesen unalmasnak tűnt, úgy látszott, a Queen simán nyeri a szervert. Aztán a végjátékra a meglepetések szerverévé vált, sorra jöttek az ilyen-olyan csavarok. A végére már semmin sem csodálkoztunk.

 • Ez most mellé ment.


  A Ghost tagok átlépése után, a Queen leuralta a szervert. Aztán, a végjátékra kifullad, és nem hozza a papírformát. A Szabaton/Nexus viszont szárnyakat kap, és alaposan túlteljesíti a saját papírformáját. Mindkét papírforma esetében, a mozgósított védelemről beszélek, ezt azért nem hiszem, hogy a sok arannyal bíró játékosok hozták össze, és nem is feltétlenül kell hozzá sok szabadidő.


  A szerver közepétől teljesen unalmasnak tűnt, úgy látszott, a Queen simán nyeri a szervert. Aztán a végjátékra a meglepetések szerverévé vált, sorra jöttek az ilyen-olyan csavarok. A végére már semmin sem csodálkoztunk.

  Moha Freddyékne elfogyok a pénzük a végére. Tudom a szero elején ott voltam azt írta Fredy leveri a szervert simán és százra tolja a csodát.:D Mondtam neki a végére elfáradsz úgy látszik igazam lett::D Nem baj majd legközelebb::D

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Sziasztok!

  Óriási taktikai harc volt ez nekünk, sokszoros túlerőben volt a Queen, és pénzük is bőven volt még :D A kitartás, a meglepő előre leütése a csodájuknak, és az hogy a két helyre szerver méreteihez képest extrém sok 6,5 millió védőt sikerült beraknunk hozta meg nekünk a győzelmet. Köszönjük mindenkinek a játékot, izgalmas szerver volt!

  Nem gondoltuk szerver közepén hogy le tudjuk hozni, sereggyártás nagyon ment az ellenfélnek, nekünk 3 fő csodaütőnket ki is szedték(köztük engem is)


  apróbb módosítások:

  - Pirates és a Gall klán nem lett szétszedve, csak gyenge volt a vezetés, és beolvasztottuk inkább magunkba őket.


  -Loptunk mi is sok ereklyét a közepén, csak a Queennek és a Nexusnak is a mi ereklyéink tetszettek így 2 klán ellen nehéz egyszerre védekezni.


  -Megnéztem a statisztikát, az hogy nekünk huszadannyi védőpont volt mint a Nexusnak és a Queennek érdekes, mivel azért a csoda védelem és stabilvédelem nagyobb részét adtuk mi, és a ranglista alapján is nekünk volt a legtöbb védőpontunk (szabaton-szabaton2 együtt) nem ment félre egy nulla valahol? A legtöbb védő nálunk volt a szerveren :)


  Minden más igaz, és köszi az összefoglalást! Küldtem még pár képet a csodaütős táblázatodba, mert ugye első körben csak addig láttad amíg volt bent védőd. Skypeon látod!

 • Nagyon nagy gratula.:)

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • -Megnéztem a statisztikát, az hogy nekünk huszadannyi védőpont volt mint a Nexusnak és a Queennek érdekes, mivel azért a csoda védelem és stabilvédelem nagyobb részét adtuk mi, és a ranglista alapján is nekünk volt a legtöbb védőpontunk (szabaton-szabaton2 együtt) nem ment félre egy nulla valahol? A legtöbb védő nálunk volt a szerveren :)

  Védőpontból, a Szabatonnak mindig is mutat annyit, sőt többet, mint amennyi a Nexusnak volt, egészen addig, amíg szövetségre nem léptetek, mert onnantól közösen mutatja a Szabaton, és a Nexus pontjait. Csak a Queennek volt időnként több védelmi pontja. És a statisztika nem mutatja a Queen utolsó támadás utáni támadó/védő pontjait, ami lehet, elég nagy hiba, mert vagy fél tucat millió bf sereg feküdt meg az utolsó két héten (beleértve a natar seregeket is). Ezt mégis javítom.


  Szerkesztés: javítottam, és, hogy ne külön pontok legyenek a 35. héten, a 34. héti adat a két szomszéd átlaga.

  És konkrétan 11,6 millió bf támadó/védő pont gyűlt össze, az utolsó kb. 10 nap alatt. Ami majdnem a negyede a három szövetség teljes szerveri eredményének!

 • Védőpontból, a Szabatonnak mindig is mutat annyit, sőt többet, mint amennyi a Nexusnak volt, egészen addig, amíg szövetségre nem léptetek, mert onnantól közösen mutatja a Szabaton, és a Nexus pontjait. Csak a Queennek volt időnként több védelmi pontja. És a statisztika nem mutatja a Queen utolsó támadás utáni támadó/védő pontjait, ami lehet, elég nagy hiba, mert vagy fél tucat millió bf sereg feküdt meg az utolsó két héten (beleértve a natar seregeket is). Ezt mégis javítom.


  Szerkesztés: javítottam, és, hogy ne külön pontok legyenek a 35. héten, a 34. héti adat a két szomszéd átlaga.

  És konkrétan 11,6 millió bf támadó/védő pont gyűlt össze, az utolsó kb. 10 nap alatt. Ami majdnem a negyede a három szövetség teljes szerveri eredményének!

  Szerintem a qweennek sincsen szégyelni valója. Nagyon jó csapat ezt bebízonyította.Én egyedül csak az egoista GOLDosokat utálom. Őket se a játék tudás miatt hanem emberi jellemek miatt.:(

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • A jelentéseket köszi, de mégse rakom be. A seregek később amúgy is felbukkantak, a rombolás meg említve lett. Ami érdekes: a lerombolt csoda népessége 530-valahány lett, és két hét múlva is, talán ha volt 570. Komolyan átépíthették a dolgokat.

  A rombolás meg kb. védhetetlen volt, legalább minden harmadik Queen védő ott volt a faluban, mégis mind elhullott. Sokkal többet, akkor, nem tolhattak volna be, de a leverésükhöz talán ha egy faltörős csodaromboló feláldozása is elég. Ez olyan stratégia, amit máskor is meg lehet ismételni. (És nem először láttam ilyet, de akkor, az, egy leköszönő kamikaze klán utolsó akciója volt.)


  Ami még érdekes volt: a Nexus/Szabaton csodára, a végjáték előtt, átlag 3 millió bf védőt számoltam, ehhez képest jött össze a 6,5 millió, ami bőven a papírforma fölötti érték. A Queennek 3,5 milliót számoltam, de talán, ha a szerver végére sikerült ennyit összekaparniuk, amivel nem érték el a papírformát.


  Én azt mondanám, ez a szerver a kevés idővel rendelkező, aranyat nem/alig használó játékosokon fordult meg. A végjáték kezdetéig, ezek a játékosok szinte használhatatlanok, de a végjáték alatt, jól beállított automata kereskedővel, tízezer-számra képes mind védőket, mind óránkénti búzát tolni a csodába, napi egyszeri benézés mellett is. És az aranyklubot, a játék elején legalábbis, még nem akkora kunszt megvenni, arany vásárlása nélkül is.

 • Azért valljuk be ,hogy elérj valamit ahhoz jell az arany klub és úgy havi 200 arany megvásárlássa is szükséges. Illetve napi 16-18 órát minimum kockulj és mozdulj rá a játékra mint állat. Na nálam a napi 5-6 óra van meg arany vásárlás meg most egyáltalán nincsen lehetőségem szóval ennyit erről az egész játékról.:(

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Akkor lehet csak elcsúsztam a táblázatban :D

  Arany ahhoz kell ha csodaütőzni akarsz meg nagy játékos lenni. A klán számára viszont nagyon hasznos a végjátékban akár egy aranymentes 10 falus acc is, aki annyit csinál hogy reggel végignyomkodja minden faluban a kaszárnyákat, aztán minden védőt berak a csodába, útvonalon pedig pörög a búza magától. Csomó ilyen tagunk volt, és 70-80 ezer védőt simán be tud rakni a csodába a végére... (Én is helyettesítettem egy ilyet, 82 ezer testőr lepörgött nála, pedig csak napi 1x néztem be) Az én accom is ilyen lett miután kiszedték a főmet, nem vettem több aranyat, de azért volt 120k phalanxom így is.

 • Cambridge: pont ezt mondtam.


  Juno: ezen a szerveren, összedobtam egy közel negyedmilliós csodarombolót. Az egész szerveren valami 600 aranyat használva fel. A napi 16-18 óra kockulás meg nem megy nekem, bár most, kivételesen, megközelítettem ezt. Mert kivételesen volt mobilnetem, így az átlag 8-12 óra, vélhetően összejött.

 • Akkor lehet csak elcsúsztam a táblázatban :D

  Arany ahhoz kell ha csodaütőzni akarsz meg nagy játékos lenni. A klán számára viszont nagyon hasznos a végjátékban akár egy aranymentes 10 falus acc is, aki annyit csinál hogy reggel végignyomkodja minden faluban a kaszárnyákat, aztán minden védőt berak a csodába, útvonalon pedig pörög a búza magától. Csomó ilyen tagunk volt, és 70-80 ezer védőt simán be tud rakni a csodába a végére... (Én is helyettesítettem egy ilyet, 82 ezer testőr lepörgött nála, pedig csak napi 1x néztem be) Az én accom is ilyen lett miután kiszedték a főmet, nem vettem több aranyat, de azért volt 120k phalanxom így is.

  Igen én azt írtam le ha a topba akarsz lenni ahhoz mi kell. Sima játékos bármikor tudok lenni. Számtalanszor volt több ezer védőm a csodákba ahhoz nem kell erőlködni. De persze védelmet kell kérni a szervereken a játék sorrán, hogy el tud jútni addig, hogy mint szimpla védő a klán/szövetség hasznára légy.


  Moha én ahogy most vagyok a hétköznapi életben hát semmi pénzem aranyra a TT-re meg nagyon sok kelett volna. Amúgy a GOLDosoknak még adok sajnszot, hogy elérnek valamit de a Varázsnak nem igazán és én a Varázsba voltam. A HUNosok meg ugye nem ceretnek.:D Szóval külföldiek farmjának nem volt kedvem ott maradni..

  A Legveszélyesebb ember az aki:
  Hallgat, gondolkodik és
  figyel. 8)

 • Ennyire belülről, kb. mindegyik csodaépítő szemével látva a dolgokat, még sohasem figyelhettem a végjátékot, ami azért elég jól megdobta az élményt. Ezt leszámítva is, az általam látottak közül, a harmadik legjobb volt.


  Mindkét fél komoly taktikázásra szorult, amit azért rendesen végre is hajtott. Amit lehetett a rendelkezésükre álló erővel, azt kihozták belőle.

 • Ha az a Ghost, amit elkezdtünk, egyben maradt volna, nem lett volna kérdés a szerver győztesének kiléte. Az viszont túl unalmas lett volna. Úgy látom, így kicsit izgalmasabbra sikeredett. :)

 • Ha az a Ghost, amit elkezdtünk, egyben maradt volna, nem lett volna kérdés a szerver győztesének kiléte. Az viszont túl unalmas lett volna. Úgy látom, így kicsit izgalmasabbra sikeredett. :)

  bírom az ilyen üres arcoskodást :D

 • Hát lett volna még egy ellenfelünk akit meg kell verni. (Bár snowfoxszal jóban voltunk)

  Viszont a vezetés része az is hogy a klánnal a végsőkig ki kell tartani, a leggerinctelenebb dolog amikor a vezetők szerver közepén cserbenhagyják a saját klánjukat.

  Ennyi.

 • Már 10 éve divat, hogy csak két főcsoda van. Önmagában semmi meglepő nem lett volna abban, hogy valamelyik szövetség egy másik (jelen esetben a Ghost a Queen) mellé áll - pusztán az időzítés, és ezzel együtt a mód volt a váratlan.


  Az egyesüléssel létrejött formációnak folyamatosan egy kicsivel több Str-t számoltam, mint a Nexus, és a Szabaton szövetségeknek együttvéve (nem meggyőző, de tényleges erőforrás-túlerő), az ereklyék birtoklásában viszont egyértelmű fölény mutatkozott. Onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy a végén Queen vs mindenki más lesz a felállás, bármi más esetben a Queen mindenképp nyer.

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg