Alliantiebonus - per persoon

📝Farewell to Forums📝

The forum is currently in read-only mode that will last till July 07th, 2021.

You will find news and all relevant information about the game in our Travian: Legends blog.
For live conversations and interaction with the community join us in official Travian: Legends Discord server.
 • Hi,


  Als leiding is het belangrijk dat iedereen samenwerkt aan de alliantiebonussen.

  Jammer genoeg kan je alleen de top 5 zien. Om te kijken wie niet of te weinig aan donatie heeft gegeven, zou het handig zijn ook een volledig lijstje beschikbaar te stellen van totaal donatie per type (zoals filosofie) te tonen, maar ook per week.


  Lijkt me zeker en vast een must-have en vraag me zelfs af waarom dit er nog steeds niet is! Al is het eventueel alleen beschikbaar voor de leiding.


  Grts

 • Alliantiebonussen zijn waanzin, pas als accounts voldoende ontwikkeld zijn heb je er wat aan. Maar dan nog niet eens allemaal.


  CP bonus: bespaar de gs en stop het in feesten, veel goedkoper dan een paar % meer per dag

  Sneller bouwen: Laat iedereen eerst maar eens non stop bouwen in meerdere dorpen

  Handelaren: Bouw een extra lvl handelskantoor als je ver weg gaat liggen

  duekkracht: zorg eerst eens dat smederijen op 20 staan en alles lvl 20 is.


  Enige zinvolle is om voor de opdrachten vanaf het begin alles in 1 bonus te stoppen. Handelskracht heeft dan al snel voorkeur omdat iedereen daar voordeel uit haalt en niet slechts het handjevol spelers dat vaak de opdrachten geeft om bonussen te sponsoren (Lees: leiding) ;)


  Voor het overzicht daarna hoef je ook niet te weten wie precies wat heeft gedoneerd. Een groot account kan meer missen dan een kleine als wordt vaak een vaste hoeveelheid verplicht gesteld. Ook dat slaat nergens op want niet iedereen kan evenveel missen.


  Vragen om meer overzicht toont 1 ding aan; je vertrouwt je ally genootjes niet en wilt ze controleren>

  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed . . .


  History:

  Dirty! (nl1/de1), Violence (nl4), Avoid (nl7), Bazen (nl4), MUG (nl2, nl5, nl4), Cocktail (nl6), Prandur/Camorra (nl2), Vandalen (nl5), Borgia (nl2) and many more not listed.


  Valhalla, Carpe Diem (t3 .com classics), CS! 2017 finals (Croatia)

  CUP 2018 finals, X3 2019 finals (Russia)


  ~ The special one... ~

 • Denk dat jij eens moet gaan beginnen met rekenen. Het is super makkelijk en goedkoop om die eerste bonussen te doen. Die 4% eerste filosofie is zo gedaan, dat je na een aantal weken in de server met 20-30 man dit in 1 dag kunt doen. Zelfs die 8% is het waard in loop van tijd. Handelbonus zijn eerste levels idd goedkoper met HK, maar in elk dorp begint op te tellen en kon je dit beter in alliantiebonus doen, als je de x3 goudoptie doet natuurlijk.


  Vechtkracht, ook hier super makkelijk te halen die eerste procentjes en véééééééél voordeliger dan smederij 20 lol!


  Werving, idd pas sterker als je vollop draait. Maar vooral voor offensieve spelers rond dag 50 handig om daar 2-4% klaar te hebben over groot draaien.


  Nou, als je aan iedereen vraagt x aantal te doneren die dag, en sommige te veel geven maar dat de bonus alsnog niet over is, dan weet je dat mensen niet tot veel te weinig hebben gedoneerd. Dit mag dan bewust of onbewust zijn, het is handig om te weten wie wel/niet heeft gedoneerd en hoeveel.


  Voorbeeld:

  Filosofiebonus 4% geeft bij 2k cpen al een mooie 80 cpen. Dit kost in totaal 1.200.000 gsen. Een kostprijs dat je door 3 kan delen omwille van x3 donatie. Dan kost het nog maar 400k grondstoffen, oftewel 16.000 gsen voor 25 man. Een klein feestje geeft maximaal 500cpen, als je 2k cpen acc productie hebt produceren al je dorpen nog geen 500 cpen en moet je zelfs mss klein feestje in een dorp met 200 cpen doen. Uiteindelijk kan je in combinatie met dagelijkse beloningen dus zo voordeliger aan filosofie geraken.


  5.600.000 grondstoffen op volgend niveau. Oftewel 1.86m, delen door 25 man is dit maar 75.000 gsen. Best voordeliger zeker als je weet dat farmers of grote producties vaak op dag 40 maar 1 uur productie is. Als je dan al in 6 dorpen groot feest of klein, is het altijd een mooi meegenomen bonus rond dag 40. en tel zo maar op :)

  Post was edited 1 time, last by LGP ().