Kritische bug

 • Beste spelers,


  Zoals jullie inmiddels al is opgevallen is er een kritische bug op diverse servers.

  Dit probleem is globaal zichtbaar op alle domeinen en een combinatie van diverse servers.

  We hebben ons team per direct op de hoogte gesteld.


  Op dit moment is onze technische staf bezig met het onderzoeken van het probleem en een oplossing.

  Zodra ik hier meer informatie en details over beschikbaar heb zal ik dit hier met jullie delen zodat iedereen op de hoogte is van de situatie.


  Onze excuses voor het ongemak dat dit veroorzaakt.  Jouw Travian: Legends Team

 • Update:


  De kritische bug die op veel spelwerelden naar voren kwam is onderzocht en het team is inmiddels bezig om alle mogelijke oplossingen te evalueren.
  Deze beslissing gaat samen met de afdeling Legal en neemt tijd in beslag, we zullen zo spoedig mogelijk een lijst delen van alle spelwerelden die geraakt zijn door deze bug als ook de oplossing en uitvoering daarvan.


  Velen van jullie hebben een opmerking gemaakt over compensatie, wees ervan verzekerd dat we dit niet zijn vergeten. Dit onderwerp maakt deel uit van onze interne discussie.


  Hartelijk dank voor het geduld!


  Jouw Travian: Legends Team

 • Update:


  Sommige servers zijn nu in onderhoudsmodus en worden teruggezet naar een eerder tijdstip. Meer informatie zal worden gedeeld zodra deze beschikbaar is.


  Jouw Travian: Legends Team

 • Beste spelers,


  Zoals jullie vast is opgevallen hebben we vandaag een kritische bug ondervonden. Onze oprechte excuses voor alle problemen die dit heeft veroorzaakt. Deze bug heeft de meeste Tranvian: Legends servers geraakt en Travian: Codex Victoria. In deze spelwerelden zijn alle Natar dorpen verdwenen en ook sommige speler accounts.


  We hebben de eerste groep met servers samengesteld die een rollback krijgen naar een eerder tijdstip. Je kunt ➡️ hier ⬅️ de volledige lijst vinden, samen met het tijdstip van de back-up die gebruikt zal worden om de spelwerelden te herstellen.


  Voor het NL domein:

  Server 6 - Tijdstip van back-up is: 10-10-2019 om 05:45:21 GMT+2

  Server 15 - Tijdstip van back-up is: 10-10-2019 om 05:45:21 GMT+2


  Helaas, weten we nog niet wanneer de servers terug online zijn. In de tussentijd hebben we wel wat informatie die we alvast kunnen delen:


  • Tijdens de rollback zal het spel terug gezet worden naar het tijdstip van de back-up.
  • Dit zorgt er voor dat alle handelingen die vanaf die tijd niet geteld worden, inclusief aanpassingen in grondstoffen, eenheden, gebouwen en Goud, met de uitzondering dat gekocht Goud weer toegevoegd zal worden.
  • Alle betalingen die na de tijd van de back-up en voordat de server in onderhoudsmodus ging zijn uitgevoerd worden weer bijgeboekt.
  • Verhongering zal uitgezet worden gedurende +12 uur zodra de spelwereld weer terug online is.
  • Alle eenheden die 'onderweg' waren tijdens het moment van de back-up zullen terugkeren naar hun thuisdorp.

  We zullen jullie up-to-date houden en regelmatig de lijst met getroffen spelwerelden updaten. Verdere compensatie zal worden besproken zodra alles weer terug in het normale is.


  Jouw Travian: Legends Team

 • Beste spelers,


  We hebben een aantal vragen gekregen van spelers die op spelwerelden spelen die niet op de bovenstaande lijst zijn genoemd en problemen ondervinden . Wat extra informatie voor deze groep spelers.


  Tournament Kwalificatie rondes


  Voor deze spelwerelden is besloten dat we geen rollback zullen uitvoeren door het zeer late stadium van het spel en het lage aantal accounts dat is aangetast door de bug. Ben jij één van deze spelers neem dan a.u.b. contact op met Customer Service via je geregistreerde e-mail en er zal naar een individuele oplossing gezocht worden.


  Alle andere spelwerelden


  We zijn nog steeds diverse oplossingen aan het evalueren en of het noodzakelijk is om ook voor deze servers een rollback te doen of niet. We hebben morgen meer informatie over deze spelwerelden en zullen jullie zo spoedig mogelijk updaten.


  Voor het NL domein gaat het in dit geval om de volgende servers: NL2, NL3 en NL5


  Bedankt voor het geduld en onze excuses voor het ongemak dat dit alles veroorzaakt heeft.


  Jouw Travian: Legends team

 • 🔴 UPDATE 19:00 GMT+2 🔴


  De rollback lijst is uitgebreid met een aantal extra servers (geen NL servers). mocht je ook ergens internationaal spelen dan is daar een volledig overzicht.


  Wat verdere details over de geplande rollback voor NL6 en NL5, een rollback is gecompliceerd en vraagt het een en ander aan voorbereiding, daarom zal dit vanavond niet meer worden uitgevoerd. De servers die nu in onderhoudsmodus zijn, zullen niet voor vrijdag 11 oktober om 14:00 GMT+2 online komen.


  Meer informatie over het exacte tijdstip wanneer de server terug online zijn zal morgen beschikbaar worden. We houden jullie op de hoogte!


  Jouw Travian: Legends Team

 • 🔴 UPDATE 🔴


  De rollback lijst is uitgebreid met een aantal extra servers: namelijk NL3 en NL5. mocht je ook ergens internationaal spelen dan is daar een volledig overzicht.


  Wat verdere details over de geplande rollback voor, NL3, NL5, NL6 en NL5, een rollback is gecompliceerd en vraagt het een en ander aan voorbereiding. In totaal ontvangen 107 servers een rollback zoals je je kunt voorstellen vraagt dit om een schema zodat alles zo soepel mogelijk zal verlopen. Zodra ik dit schema heb ontvangen zal ik dit natuurlijk met jullie delen.


  Meer informatie over het exacte tijdstip wanneer de server terug online zijn zal later vandaag beschikbaar worden. We houden jullie op de hoogte!


  NL2, heeft maar een klein aantal accounts dat is verwijderd en deze zullen handmatig hersteld worden. Neem a.u.b. contact op als jouw account hieronder valt zodat we kunnen helpen.


  Jouw Travian: Legends Team

 • Beste spelers,

  Hier is een update hoe we vandaag verder gaan. De systeem administrators zijn bezig om alle back-ups te verzamelen en deze door te geven aan de developers zodat zei kunnen beginnen met het proces om de database in groepen te herstellen en de spelwerelden te herstarten.

  Dit zal gebeuren in groepen, niet alle 121 server zullen gelijktijdig online komen. We hebben een lange lijst om door te spitten voor elke individuele spelwereld en vragen om jullie geduld.


  We zullen ons publieke spreadsheet met wat extra informatie updaten zodra we deze ontvangen. Het gaat om de volgende informatie:


  • Datum/tijd van de back-up die gebruikt zal worden voor de laatst toegevoegde spelwerelden (NL3 en NL5 - datum/tijd voor NL6 en NL15 zijn al bekend)
  • Verwachte datum/tijd voor de herstart van elke individuele spelwereld
  • Datum/tijd tot wanneer de 'geen verhongering' geactiveerd zal worden

  We willen jullie ook informeren dat alle actieve Plus en grondstoffenbonus zijn verlengt en er zal geen tijdsverlies van deze functies zijn.


  Daarnaast zal iedereen 100 niet verplaatsbaar Goud ontvangen ter compensatie voor elk account dat actief was op de spelwerelden waar deze kritische bug voorkwam. Dit zal niet per direct gebeuren omdat we eerst alle spelwerelden weer terug online willen hebben.


  Bedankt voor alle geduld en begrip.

  Jouw Travian: Legends Team


 • 🔴 UPDATE 🔴


  Ik heb nog geen datum/tijd ontvangen voor onze NL server.

  Maar, houd er rekening mee dat het zo'n 15 minuten kan duren vanaf de geplande tijd voordat je daadwerkelijk kan inloggen op die servers.

  Zodra ik een geplande tijd heb ontvangen zal ik dit nogmaals melden voor een duidelijk overzicht.


  Daarnaast bestaat er een kans dat het Goud op dat moment nog niet is bijgeboekt. Dit gebeurd ook in intervallen om overbelasting te voorkomen.


  De extra compensatie zal pas toegevoegd worden wanneer alle servers weer online zijn.

 • We zijn de NL servers niet vergeten, ik heb alleen helaas nog geen tijdsindicatie ontvangen, en kan op dit moment nog niet zeggen wanneer onze servers weer beschikbaar zijn.

  Zoals jullie je kunnen voorstellen is het een grote operatie al deze domeinen en servers terug te zetten en moeten we op onze beurt wachten.


  We wachten verder af en zodra ik meer weet zal ik me weer melden!

 • 🔴 UPDATE 🔴


  Ik heb zojuist de tijdsindicatie voor het NL domein ontvangen. De NL servers zijn gepland voor 19:00 GMT+2.


  Houd rekening met een aantal zaken a.u.b.:

  - Het kan zijn dat de server niet direct om 19:00 beschikbaar is, heb geduld en geef het de tijd. Kan je na 30 minuten nog steeds niet inloggen neem dan even contact op.

  - Goudcompensatie zal op een later tijdstip gegeven worden, we willen eerst alle servers wereldwijd weer online hebben.

  - Heb je goud gekocht VOOR het punt van de rollback en mis je Goud? Ook dit zal bijgeboekt worden maar heeft even de tijd nodig.

  - Heb je Goud gekocht NA het punt van de rollback neem dan even contact op via in-game support en we boeken dit handmatig bij.

  - Troepen die onderweg waren gaan terug naar hun thuisdorp (het kan zijn dat dit niet direct bij inloggen zichtbaar is, er loopt een script op de achtergrond).

  - Kolonisten die onderweg waren, zijn nog steeds onderweg zoals op het tijdstip van de back-up.

  - Graandood is uitgezet tot en met 12-10-2019 07:00 GMT+2

  - Mis je aan dag grondstoffenbonus of Plus account bijvoorbeeld, neem dan contact op met in-game support zodat we dit handmatig kunnen aanpassen.


  Nogmaals onze excuses voor al het ongemak, meer informatie zal later volgen en ik houd jullie op de hoogte aangaande veranderingen/aanpassingen.


  Jouw Travian: Legends Team

 • Beste spelers,

  Inmiddels zijn alle onze servers terug online! 🎉

  We zijn bezig om de Goud compensatie aan alle getroffen accounts te geven, dit zal klaar moeten zijn in de komende paar uur.

  Heb je een vraag die niet specifiek is beantwoord door middel van onze eerdere forum updates, neem dan contact op met Customer Support ➡️ https://support.travian.com ⬅️

  Houd er rekening mee dat het Customer Support Team een extreem hoog aantal tickets binnenkrijgt, we vragen dan ook voor jullie geduld en waar mogelijk om even af te wachten totdat de server gestabiliseerd is.


  Hartelijk dank voor alle geduld en begrip.
  Jouw Travian: Legends Team

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg