Nieuwe UI, stam-specifieke gebouwen en achtergronden komen naar de reguliere servers

 • Beste spelers,


  Vele van jullie genieten al van de nieuwe gebruikersinterface, achtergronden en stamspecifieke gebouwen in de Codex Victoria speelwerelden. In de afgelopen maanden hebben we veel feedback verzameld en zijn nu dicht bij de release fase.

  Maar voordat we de details van de veranderingen in ogenschouw nemen, moeten we iets meer dan een jaar terug naar augustus 2018, toen de Closed Bèta voor Path to Pandora begon.

  Dat moment betekende een keerpunt in de ontwikkeling van het spel. Vanaf dat moment begonnen we tegelijkertijd twee verschillende spelversies (branches) te ontwikkelen, die ook onderhouden moesten worden. En nou ja, het is niet zo dat we onze team verdubbeld hebben.


  Vanaf dit moment moest elke bugfix en elke nieuwe functie in beide versies van het spel worden opgenomen, waardoor de inspanning om de twee verschillende versies van het spel te onderhouden en het risico hoger werd. Dit verhoogde ook de kans dat er ongemerkt bugs konden verschijnen en door onze QA controles konden slippen.


  2019-11-13-15_12_40-TT-FINALS-150x150.png 2019-11-13-15_12_13-TT-FINALS-150x150.png


  Dus, hoe konden we het beter maken?

  We besloten om langzaam te werk te gaan en te beginnen met het uitzoeken wat de perceptie is van de stam-specifieke gebouwen, nieuwe gebruikersinterface en nieuwe achtergronden. Dat hebben we gedaan met behulp van enquêtes. In de afgelopen 12 maanden hebben we er een aantal gestuurd en we hebben ook enkele verbeteringen aangebracht aan de nieuwe UI en gebouwen volgens de feedback van de community. Bijvoorbeeld:

  • We voegden een bericht toe dat aangeeft wanneer een dagelijkse opdracht klaar staat.
  • We voegden kleuren toe om gemakkelijker te herkennen waar de held is.

  In de laatste enquete van oktober van dit jaar op de Codex Victoria speelwerelden, was de tevredenheid over de nieuwe gebouwen, de gebruikersinterface en de achtergrondafbeeldingen zo goed dat dat voor ons het teken was dat het juiste moment was aangebroken.


  Waarvoor? Zul je je afvragen.

  Voor een wereldwijde release.


  Geen paniek! We weten dat sommigen van jullie tegenstrijdige gevoelens hebben over de wisselende navigatiebalk. Uit ons onderzoek hebben we niet duidelijk kunnen afleiden of het een voorkeur of afkeer heeft.


  image-2-150x150.png image-3-150x150.png image-4-150x150.png image-5-150x150.png


  Maar we hebben besloten op safe te spelen: Uiterlijk begin 2020 zal de wissel veranderd worden in iets dat meer lijkt op wat we in de huidige UI hebben.

  Wat zal de implementatie van de nieuwe gebruikersinterface voor het spel betekenen?

  Door dit te implementeren, gaan we terug naar één branch. Dit resulteert in minder complexiteit voor ontwikkelaars en meer tijd voor XAP om de release grondiger te testen. Bovendien zijn we sinds juli 2019 al bezig met het ontwikkelen van een behoorlijk aantal nieuwe functies voor de nieuwe spelversie. Deze omvatten vooral populaire verzoeken van tijdens het LOT2019 evenement, zoals de verbeterde farmlijst en de wavebuilder, om maar enkele van de meest gewenste functies te noemen.


  Wanneer zal dit gebeuren?

  Alle speelwerelden die vanaf 1 december 2019 starten, zullen starten met spelversie 4.5.


  Wat zit er in versie 4.5?

  • De nieuwe gebruikersinterface
  • De nieuwe stamspecifieke gebouwen
  • De nieuwe achtergronden
  • De nieuwe contextuele hulp

  Als de nieuwe contextuele hulp geïntroduceerd wordt, zal de oude tutorial worden verwijderd en zullen alle voordelen van de tutorial direct worden toegepast zodra je het spel binnenkomt.


  Op dit moment zijn we ook een aantal technische oplossingen aan het evalueren waardoor we de huidige spelwerelden kunnen updaten naar deze versie. De positie van het hoofdgebouw is voor ons de zwaarste uitdaging en het heeft de grootste impact voor het spel. De verhuizing naar de nieuwe gebruikersinterface dwingt om alle hoofdgebouwen van alle dorpen naar een nieuwe plek te verplaatsen. Aan de andere kant zal het updaten van de lopende spelwerelden naar deze versie ons in staat stellen de aankomende functies, zoals hierboven vermeld, ook hier te implementeren. Ons doel is een oplossing te vinden en deze nieuwe versie uiterlijk eind januari uit te rollen op de lopende speelwerelden.


  Jouw Travian: Legends Team

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg