Travian: Legends újdonságok

 • Új felhasználói felület, népre jellemző épületek és hátterek érkeznek a hagyományos játékvilágokba


  Kedves közösségünk!


  Sokan kedveltétek a Codex Victoria játékvilágaiban megjelenő új felhasználói felületet, háttereket és népre jellemző épületeket. Az utóbbi néhány hónapban rengeteg visszajelzést kaptunk, és közel állunk a kiadási fázishoz.

  De mielőtt belemerülnénk a módosítások részleteibe, vissza kell tekintenünk kicsit több mint egy évvel ezelőttre, 2018 augusztusára, amikor elindult a Path to Pandora zárt bétaváltozata.

  Ez a pillanat fordulópontot jelentett a játékfejlesztésben. Azóta két különböző játékváltozatot (ágat) fejlesztünk egyszerre, amelyeket karban is kell tartani. És ehhez nem igazán duplázódott meg a csapatunk mérete.


  Ettől a pillanattól minden hibajavítást és minden új funkciót két játékváltozatba kell beépíteni, ami megnöveli a két különböző játékváltozat karbantartásához szükséges erőfeszítéseket és a kockázatot. Ez megnövelte annak lehetőségét is, hogy a megjelenő hibák észrevétlenül átcsúsznak a minőségellenőrzésünkön.


  Szóval, hogyan tehetnénk jobbá a dolgokat?


  A lassabb haladás mellett döntöttünk, és azzal kezdtük, hogy kiderítsük, hogyan fogadjátok a népre jellemző épületeket, az új felhasználói felületet és az új háttereket. Ehhez felméréseket használtunk. Az elmúlt 12 hónapban többet is kiküldtünk, valamint néhány fejlesztést végeztünk az új felületen és épületeken a közösség visszajelzései alapján. Például:

  • Értesítést jelenítünk meg, amely jelzi, ha a napi küldetés begyűjthető
  • Színeket alkalmazunk, hogy könnyebben felismerhető legyen a hős pozíciója

  Az októberben, a Codex Victoria játékvilágokban végzett legutolsó felmérésben az új épületek, felhasználói felület és háttérképek elfogadottsága olyan jó volt, hogy ezt jelként fogtuk fel: eljött az idő.


  Mire? Merülhet fel a kérdés.

  A világszintű megjelenésre.

  Nem kell megijedni! Tudjuk, hogy néhányotoknak vegyes érzései vannak a navigációs sáv kapcsolgatása miatt. A felmérésünkből nem tudtuk világosan megállapítani, hogy kedvelitek-e vagy sem. (Adatok)

  De úgy döntöttünk, hogy a biztonságos utat választjuk: legkésőbb 2020 elején a kapcsoló valami olyasmire fog változni, amit a jelenlegi felületen használunk.

  Az új felhasználói felület bevezetése milyen változásokat hoz a játékba?

  A megvalósítás után újra csak egy ágon fogunk dolgozni. Ez kisebb komplexitást jelent a fejlesztőknek, és több időt a minőségellenőrzésnek, hogy még alaposabban átnézzék az adott kiadást. 2019 júliusától ráadásul számos új funkció fejlesztését kezdtük meg csupán az új játékváltozat számára. Ezeket között kiemelten szerepelnek a LOT2019 esemény során beérkezett népszerű kérések, mint például a továbbfejlesztett farmlista és a hullámépítő, hogy csak néhányat nevezzünk meg a legvártabbak közül.


  Mikor kerül erre sor?

  Minden 2019. december 1-től kezdődő játékvilág a játék 4.5-ös változatával indul majd.


  Mit tartalmaz a 4.5-ös változat?

  • Az új felhasználói felületetet
  • Az új, népre jellemző épületeket
  • Az új háttereket
  • Az új, környezetfüggő súgót

  Az új, környezetfüggő súgó bemutatkozásával a régi bevezetőt eltávolítjuk, és a bevezető minden juttatása közvetlenül érvényesül, amint belépsz a játékba.

  Jelenleg egy műszaki megoldáson dolgozunk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a jelenleg futó játékvilágokat is erre a változatra frissítsük. Látjuk a legnehezebb kihívást, valamint azt, hogy a játékmenetre a főépület pozíciója van a legnagyobb hatással. Az új felhasználói felületre való váltás arra fog kényszeríteni minket, hogy az összes falu összes főépülete új helyre kerüljön. Másrészt a futó játékvilágok erre a változatra való frissítése lehetővé teszi számunkra, hogy ott is megvalósítsuk a fent említett új funkciókat. A célunk, hogy megoldást találjunk, és a futó játékvilágoknál is bevezessük ezt az új változatot legkésőbb január végéig.


  A Travian: Legends csapata