Ans1: Clay costs 25
Ans2: second option is better in at least 3 years
Nick name: SiM0nT
server: https://ts6.travian.com/
Ans1: Clay costs 25
Ans2: second option is better in at least 3 years
Nick name: SiM0nT
server: https://ts6.travian.com/
25
clay cost = 25.
The option is better for the worker if he's planning to work here for at least three years is: Get a +5 Gold pay raise for every half a year
Clay costs 25.
It would be better to take the 5 gold pay raise every half year. 30 more gold over 3 years.
nickname: MrMatt
server: ts2.travian.com
Task: Solve the innkeeper's riddles. How much would clay cost? Which option is better for the worker if he's planning to work here for at least three years?
Answer:
How much would clay cost?
Known
+=50
++=120
+=35
=?
If
= a
= b
= c
So
a+b=50
b+b+b=120
a+c=35
3b=120
b=120:3
b=40
=40
a+b=50
a+40=50
a=50-40
a=10
=10
a+c=35
10+c=35
c=35-10
c=25
=25
The answer is =25
Which option is better for the worker if he's planning to work here for at least three years?
known
Option 1 = + 15 golds per year, means worker will get 15 golds every year (12 months)
So Worker will get in
Year 1: 120+15=135
Year 2: 135+15=150
Year 3: 150+15=165
Total=135+150+165=450 golds
Option 2 = + 5 golds per half year, means worker will get 5 golds every 6 months
Year 1:
Half 1: 120+5=125
Half 2: 125+5=130
Year 2:
Half 1: 130+5=135
Half 2: 135+5=140
Year 3:
Half 1: 140+5=145
Half 2: 145+5=150
Total=130+140+150=420 golds
So the answer is..
option 1 is better for the worker if he's planning to work here for at least three years because he will get 450 golds in total.
IGN: lvl
Servet: ts2.travian.co.id
IFN: margay
finals.travian.com
id: three
answer: clay costs 25
pay rise: Get a +5 Gold pay raise for every half a year
Frage 1: Clasy Costs 25!
Frage 2: the option of 15 Gold pay raise per year is better
months | option A | option B | payments A | payments B |
0 | 120 | 120 | 720 | 720 |
6 | 125 | 120 | 750 | 720 |
12 | 130 | 135 | 780 | 810 |
18 | 135 | 135 | 810 | 810 |
24 | 140 | 150 | 840 | 900 |
30 | 145 | 150 | 870 | 900 |
36 | 150 | 165 | 900 | 990 |
42 | 155 | 165 | 930 | 990 |
total after 3.5 years | 6600 | 6840 |
Account: Dr.Keule
Finals.travian.com
Riddle Answer: 25
Best plan for the worker..: 5 gold increment per 6 months
Clay = 25
and
15 gold
Show AllClay = 25
and
15 gold
SERViN - ts6.travian.com
The clay is worth 25.
The worker should choose the 5 gold per half year pay check increase because that equates to a better overall increase due to getting paid (and increasing his paycheck) twice as often.
Cheers,
Ketupa Flavipes - COM CODEX - TS15
robrob
ts15 codex victoria com
clay = 25
+15 gives 405 after 3 years
+5 gives 435 in the same time... so +5 per half year
If he's planning on working there for at least three years, then plan number one is a better choice.
This plan will give him a 45 gold raise in a three year period, instead of the 30 gold if he would choose to go with the second plan.
Random Guess codex victoria clay =25
Clay = 25
1st option, +15 gold once a year, is the best choice
travianus
ts15.travian.com
Clay = 25
Get a +5 Gold pay raise for every half a year
lehm =25
Hi
clay costs 25
get a 15 gold pay raise every year is better
Nickname: tokamak
Server: TS6 COM
How much would clay cost?
25
Which option is better for the worker if he's planning to work here for at least three years?
Get a +15 Gold pay raise every year