The Ultimate Battle - 11: Winter is coming!

  • :crop:+:iron:= 50

    :iron:+:iron:+:iron:=120


    :crop:+:clay:=35

    :clay:=?



    R=

    :crop:=10

    :iron:=40

    :clay:=25


    the better for the worker if he's planning to work here for at least three years?


    A= Get a +15 Gold pay raise every year



    nick: Frezzer

    sr: Finals

  • Task: Solve the innkeeper's riddles. How much would clay cost? Which option is better for the worker if he's planning to work here for at least three years?


    Part 1
    For the first part
    crop+iron=50

    iron+iron+iron= 120

    crop+clay=35

    by adding 3 iron and dividing we will get iron
    iron=120/3
    iron=40
    puting in 1st eq
    crop+40=50
    crop=10
    putting crop in last
    10+clay=35

    Clay=25


    Part 2


    working for 3 years with 5 gold half year will get him a raise of =6*5=30 Gold
    working for 3 years with 15 gold every year will get him a raise of =3*15=45 Gold

    So he will have more raise if he takes 15 Gold raise every year. the 2nd option.

  • It cost 25

    Because of working for along time, the first choice “get a 15 gold pay raise everry year” is better. He can get a total of 45 gold pay raise three years”

  • user malongdoo
    server finals.travian.com
    Ans
    How much would clay cost?
    25

    Which option is better for the worker if he's planning to work here for at least three years?  
    Get a +15 Gold pay raise every year

  • Username: Deathgun

    Server: ts6


    Answer is the clay is equivalent to 25. And the worker should agree to a 15 gold a year raise rather than a 5 gold increase every half a year, as he would be receiving 5 less than he would receive annually than what the wage giver has agreed to.

  • The clay should be worth 25 each according to the following calculation
    Iron+iron+iron = 120 => 120/3 = 40 each
    Crop + Iron = 50 => 50 - Iron(40) = 10 => Crop = 10 each
    Crop + Clay = 35 => 35 - Crop(10) = 25 => Clay = 25each.

    And what kind of workplan he should have is :
    3 years = 2 raises (if he got a year raised plan) => 120 first year + 135 second year + 150 third year = 405 gold.
    3 years = 6 raises (if he got ½ year raised plan) => 60 first half + 65 second half (1 year done) + 70 first half + 75 second half (2 years done) + 80 first half + 85 second half (3 years done) = 435

    By this calculation the answer should be :
    Clay are 25 each
    And the better work plan to go with is Get a +5 Gold pay raise for every half a year

    Name of player : Sekio
    Server : COM6

  • Hello

    I really like that story and i must thank you for that <3

    • :clay:=25

    • Get a +5 Gold pay raise for every half a year

    Is better payment method for workers

    After 3 years the worker will earn 465gold and it will raise more and more in next years.

  • How much would clay cost?

    Answer: 25

    Which option is better for the worker if he's planning to work here for at least three years?

    Answer: Get a +15 Gold pay raise every year


    server

    TS2.travian.com

    nickname

    jamesky




tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg