Bătălia Finală – 11: Vine Iarna!


 • Abia acum am realizat că a trecut aproape un an de când am scris prima oară în acest jurnal. A fost o perioadă plină de evenimente. În urmă cu unsprezece luni, nici măcar nu puteam să-mi imaginez unde mă va duce această cale.


  Între timp, lumea a progresat, triburile s-au mobilizat și aspectul ținuturilor se schimbă. Fiecare provincie și-a dezvoltat propria arhitectură unică, care îi reflectă istoria, obiceiurile și tradițiile. Alianțe puternice au format confederații și fiecare luptă împotriva celeilalte pentru supremație. Triburi noi, Hunii și Egiptenii, s-au alăturat bătăliei finale pentru titlul de campion.


  Am asistat la adunarea reprezentanților în capitala noastră. Am văzut Minuni ale Lumii unice. Am citit rapoarte despre cele mai puternice armate, care au nimicit sate cu o apărare impresionantă. În cele din urmă, mi-am găsit locul în această lume: ca mesager, crainic, străin, ambasador. Scopul meu aici este să vizitez diferite regiuni pentru a aduna informații despre ceea ce vorbesc oamenii, pentru a le colecta dorințele și a transmite totul la palat. Sunt umbra evenimentelor. Sunt fericit cu ceea ce sunt și unde mă aflu.


  Un alt impuls pentru fericirea mea este că sora mea Marcela pare să fie în viață! Unul dintre crainicii care călătoresc spre ținuturile Codex Victoria mi-a spus că în spital a întâlnit o tânără care arăta exact ca ea. Aceasta ajuta un soldat rănit să-și revină după rănile suferite. Arăta destul de obosită, dar altfel era calmă și bine. Sper cu adevărat să primesc vești de la ea în curând și să aflu mai multe despre călătoria ei!


  Un zgomot brusc care s-a auzit în stradă m-a făcut să mă uit pe geam. Se pare că în sfârșit vine iarna. A început să ningă recent. Copiii construiau o fortăreață de zăpadă imensă în vale și se pregăteau pentru o luptă cu bulgări! Pentru a condimenta lucrurile, aceștia ascundeau niște cadouri sub cărămizile de zăpadă compactate. Într-adevăr, era una dintre tradițiile lor de lungă durată pentru a sărbători începutul iernii: toți cei care lovesc cărămida potrivită primesc un premiu. Fortăreața a atras atenția trecătorilor și mulți au început să se adune în jurul ei. Până și veteranii și cei mai înrăiți războinici și-au pus armele la o parte, au ajutat la construirea zidului și au participat la bătălia finală cu bulgări.


  Acum, să revin la notele mele. Am aflat încă un detaliu interesant despre această lume. Oamenii de aici adoră sarcinile complicate și le folosesc cu fiecare ocazie potrivită. A trebuit să le rezolv de-a lungul întregului an. În cele din urmă, colectarea acelor sarcini a devenit noul meu hobby!

  Chiar azi dimineață am auzit că proprietarul tavernei în care am stat angaja un nou muncitor. Acesta i-a dat muncitorului o ghicitoare.
  Muncitorul a rezolvat-o corect, astfel că proprietarul i-a oferit un loc de muncă și i-a promis că îl va plăti cu 120 Aur pe an. Proprietarul a mai spus că va mări salariul în mod regulat, cu condiția ca muncitorul să aleagă între două planuri chiar atunci pe loc:

  • să primească o mărire de 15 Aur în fiecare an
  • să primească o mărire de 5 Aur în fiecare jumătate de an

  Muncitorul nu a ezitat niciun moment! Ce oameni uimitori trăiesc aici!


  Până atunci, oamenii de afară aproape că au terminat de construit fortăreața de zăpadă și trebuia să plec! Azi am privit înapoi, dar am văzut viitorul. Și viitorul pare a fi foarte promițător!


  Misiune: Rezolvă ghicitoarea proprietarului tavernei. Cât ar costa lutul? Care opțiune este mai bună pentru muncitor dacă acesta intenționează să lucreze aici cel puțin trei ani?


  Sfârșit.

 • Informații generale despre concurs:


  Dată/oră de începere:

  03 decembrie 2019 – 11:00

  Dată/oră de încheiere:

  09 decembrie 2019 – 11:00

  Câștigătorii se anunță pe:

  după 10 decembrie 2019

  Câștigători:

  Șase câștigători selectați aleatoriu (dintre participanții care au oferit răspunsul corect)

  Premii:

  50 Aur x 6 câștigători

  Voucherele de Aur valabile în:

  comunitatea RO

  Voucherele de Aur valabile până la:

  31 decembrie 2020

  Pentru a fi luat în considerare la câștig:

  Menționează nick-ul și serverul pe care joci. Fiecare jucător poate participa doar într-o singură comunitate.

 • - Lutul costa 25

  - varianta 1 adica 15 Aur pe an


  nick: neagabi, pe ambele ts15.travian.com si finals.travian.com

  neagabi : Tournament & Finals - 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019

 • Raspuns corect : 25

  Nick: borntofight

  Server: finala


  Raspuns corect la a doua intrebare : să primească o mărire de 15 Aur în fiecare an

  Nick: borntofight

  Server: finala

 • 3xfier =120 rezulta fier =40

  grau+fier=50 rezulta grau =10

  grau+lut=35 rezulta lut=25


  cu primul plan de marire in 3 ani muncitorul ar primi :

  primul an= 120 aur

  al doilea an=135

  al treilea an =150 .

  in total :405 aur


  cu al doilea plan in 3 ani muncitorul ar primi :

  primul an 60+65=125 aur

  al doilea an 70+75=145

  al treilea an 80+85=165

  in total : 435 aur


  concluzie : lut =25 si al doilea plan ,cel cu marire de 5 aur la jumatate de an,este mai bun pentru muncitor


  zargedas RO4.


 • Salutare!


  Lutul costă 25 (pentru că fierul este 40 și grâul 10)

  Opțiunea a doua (o mărire de 5 Aur în fiecare jumătate de an) este cea mai avantajoasă pentru muncitor.


  Tarabista ts15.travian.ro

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg