Het prototype van de Wave Builder is bijna klaar!

 • Beste spelers,


  Wij zijn blij dat we jullie kunnen mededelen dat we klaar zijn om het proto-type van de Wave Builder.


  Wat is de Wave Builder?

  Het is in een ingebouwde versie dat het mogelijk maakt om aanvallen binnen dezelfde seconde te versturen. Dit is één van de meest gevraagde functies van het Legends on Tour event, je kunt de vroegtijdige informatie en notities van dit event ➡️ hier op pagina 3 lezen. Wanneer je meer wilt weten over de Wave Builder, bekijk dan ook Ask Travian #22 ~ Let's Talk about the Wave Builder! - Jake legt de uitdagingen van het team uit m.b.t. deze nieuwe functie.


  Hoe werkt het?


  Zoals je in de video kunt zien, met deze functie ben je in staat om tot 8 aanvallen op hetzelfde dorp binnen één scherm in te stellen, met het doel om ze, in het best scenario, verdeeld 4+4 te laten aankomen.


  Zullen de aanvallen op dezelfde seconde aankomen?

  De functie is ontworpen met een kans van 80% op de perfecte aanval. Er kunnen maximaal 4 aanvallen tegelijk worden verstuurd. Om nog transparanter te zijn hebben we een aantal voorbeelden die we in een simulatie hebben laten lopen.


  Let op:

  · [[1,2,3,4],[5,6,7,8]] betekend dat aanvallen 1,2,3 en 4 op de eerste seconde, en aanvallen, 5,6,7 en 8 in de tweede seconde worden verstuurd.

  · [[1,2],[3,4],[5,6,7,8]] betekend dat de aanvallen 1 en 2 in de eerste seconde, aanvallen 3 en 4 in de tweede seconde, en aanvallen 5, 6, 7 en 8 in de derde seconde worden verstuurd.


  Hier zie je 3 voorbeelden, elk scenario is 10.000 keer door een simulatie gegaan.


  Het versturen van 3 aanvallen tegelijk:


  1wave3attacks.png


  Het versturen van 4 aanvallen tegelijk:


  1wave4attacks.png


  Het versturen van tweemaal 4 aanvallen tegelijk:


  2waves8attacks.png


  Hoeveel kost deze functie?

  Je kunt deze functie activeren voor 50 Goud per dorp waar je het wilt gebruiken en het blijft actief tijdens de gehele ronde.


  Wat gebeurd er wanneer mijn dorp wordt overgenomen?
  Wanneer een dorp met de Wave Builder functie wordt overgenomen zal de functie inactief worden gezet. Wanneer jij het dorp weer terug overneemt betekend dit NIET dat de Wave Builder ook weer actief is. Je zult deze weer moeten actieveren.


  Het overnemen van een eigen dorp zal de functie niet deactiveren.  Waar en wanneer is het mogelijk om het proto-type te testen?

  Zodra het proto-type is afgerond, zal deze geïnstalleerd worden op 3 servers: Internationale PTR (zodra deze zal starten), Codex Victoria Closed Beta en Codex Victoria FR. We verwachten dat deze update voor Kerst zal plaatsvinden.


  Wanneer je meer vragen of je feedback met ons wil delen doe dit dan op ons forum.


  Jouw Travian: Legends Team

 • Beste spelers,


  We hebben meerdere reacties en vragen over de Wave Builder ontvangen en willen een aantal punten verduidelijken.


  Deze functie is het resultaat van een langdurige discussie met de Ambassadeurs dat plaatsvond tijdens Legends on Tour 2019. Het beginpunt van dit gesprek lag samen met het feit dat nieuwe spelers bijna nooit verdedigend spelen door de tijd die nodig is om mee te doen aan verdedigende operaties en de moeilijkheden om technieken van veteranen uit te leggen aan nieuwe spelers.


  De Wave Builder werd bedacht om nieuwe spelers en smartphone spelers te ondersteunen. We willen de technieken van onze veteraan spelers die hier veel aandacht aan besteden niet vervangen, juist daarom is er een factor ingebouwd en er niet altijd 100% succes is. De veteraan spelers kunnen gewoon blijven spelen met de technieken die ze nu ook gebruiken om zo de perfecte aanvallen te genereren, dit is nog steeds mogelijk.


  Een ander onderwerp dat naar voren kwam is het gebruik van meerdere tabbladen bij het gebruik van de Wave Builder. We werden gevraagd of het mogelijk is om gebruik te maken van meerdere tabbladen om zo de perfecte aanvalsgolf te sturen. We willen dat het spel gelijkwaardig blijft voor aanvallers en verdedigers, en dit is de reden waarom we deze variant niet toestaan. Het antwoord op die vraag is dus, nee. Als je meerdere tabbladen opent met de Wave Builder zal alleen het eerste tabblad de aanvallen sturen, het tweede tabblad zal worden genegeerd.


  Wanneer je aanvallen binnen een zeer korte tijdsperiode wilt sturen dan zul je altijd de Wave Builder opnieuw moeten instellen na het versturen van je eerste golf. Dit zal niet veranderen. Dit is de eerste versie van de Wave Builder en we werken continue aan deze functie. We zien daarom ook uit naar de feedback van de spelers die dit proto-type volgende week gaan testen.


  Deze functie gaat live op Codex Victoria FR, Closed Beta (Maandag 16 december, 14:00 GMT+1) en de PTR (Dinsdag 17 december, 13:00 GMT+1).


  Jouw Travian: Legends Team

 • Beste spelers,


  De roll-out van versie 4.5 zal deze week klaar zijn en we willen jullie graag laten weten dat eind januari de Wave Builder op alle servers actief zal worden gemaakt.


  Dankzij de suggesties voor verbetering van de Franse community (dit was onze test server) zijn we al begonnen met een aantal punten tijdens onze tweede ontwikkelingsfase (sprint, genoemd) wat over 8 dagen begint.

  Jake, onze game designer, heeft een aantal user stories geschreven om de huidige Wave Builder versie aan te passen.


  Deze 4 punten zullen we gaan implementeren:

  • Een pop-up uitleg/bevestiging menu vóór het activeren/kopen van de Wave Builder
  • Een optie om één enkele aanval van de groep aan te passen in plaats van de gehele groep opnieuw in te stellen
  • Een optie om een aanval van de groep te verwijderen in plaats van de gehele groep opnieuw in te stellen
  • Een optie om de vorige groep aanvallen te kopiëren

  Wanneer we verder geen grote problemen ondervinden is ons doel om deze aanpassingen live op alle servers te implementeren rond mid/eind februari.


  Wanneer je verdere suggesties heb, laat het ons dan aub HIER weten.


  Jouw travian: Legends Team