Cartea înțelepciunii - Episodul 1 – Vecinii își pierd răbdarea

🔥 Vote your LOT2020 candidate 🔥
The voting phase ends, Sunday, March 1st at 23:59 GMT+1. ➡️ TO THE SURVEY ⬅️

 • Hoțul era priceput. I-au trebuit zile întregi de observare și planificare pentru a găsi o metodă de a intra neobservat în această zonă securizată. Acum, aflându-se înăuntru, aștepta în tăcere ca ultimul vizitator să plece. Abia apoi ar fi luat lucrul pentru care venise. Această stare de nemișcare nu îl deranja. Din acest motiv era unul dintre cei mai bine plătiți hoți din imperiu, asumându-și doar cele mai riscante și mai dificile sarcini. Era obișnuit cu o astfel de muncă. Se amuza întrebându-se ce era atât de valoros despre acea scriere veche, încât i s-a cerut să o fure din bibliotecă, și de ce clientul său era gata să plătească o grămadă de bani pentru aceasta. • Book_of_Wisdom_Crop.png


  „Cât timp să-i mai tolerăm pe acești vecini? Da, am trăit împreună. Da, a fost o perioadă destul de pașnică. Dar răbdarea fiecăruia are limitele sale. Ai observat și tu? Iarba e întotdeauna mai verde de partea lor. În plus, ei marchează granițele greșit. Ce ne-au învățat strămoșii noștri? Mai întâi trebuie să trasezi linia neagră și abia apoi pe cea albă! Și cum trasează liniile vecinii noștri? Mai întâi linia albă și apoi cea neagră! Și nu contează dacă liniile arată identic după aceea, atunci când tu știi deja diferența! E timpul să le arătăm ale cui tradiții sunt mai bune. Și cine sunt cei mai puternici din lume.”


  De ceva vreme, acestea erau vorbe întâlnite frecvent în fiecare tavernă din fiecare sat, și fiecare comandant înțelegea mesajul lor. Zilele imperiului antic erau numărate. Se apropia războiul. Și, ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient, forțe noi, dar totuși cunoscute, din sud și est – Egiptenii și Hunii – continuau să invadeze ținuturile vechi în fiecare zi. Ținuturile în care, de când își putea aminti oricine, trăiau cele trei triburi vechi. În ultimii ani, solul fertil dădea o recoltă bună, rocile produceau mai mult fier decât oricând, gropile de lut erau pline de muncitori care extrăgeau materiale de construcție, iar pădurea devenea mai deasă ca niciodată. Sătenii locali reușeau să obțină resurse de cinci ori mai repede decât înainte, iar acest lucru a avut un efect și asupra tuturor celorlalte aspecte ale vieții. Dar și asupra gândirii oamenilor. Trupele care primeau cele mai bune provizii dintotdeauna călătoreau mai repede. Armatele au devenit mai puternice și lupta pentru Minunile Lumii se apropia cu viteză amețitoare.


  Exista o singură întrebare fără răspuns, pe care toată lumea căuta să o rezolve: Cine va fi fost conducătorul unic al acelor meleaguri?

  În orice caz, să răspunzi la această întrebare în beneficiul propriu nu e o sarcină ușoară. Cele trei triburi trăiau de prea mult timp unul în apropierea celuilalt. Ne cunoșteam secretele, aflasem toate punctele tari și punctele slabe ale vecinilor noștri și invers. Pentru a triumfa în această luptă aprigă aveam nevoie de ceva diferit. Ceva nou, de care vecinii noștri încă nu erau conștienți. Sau... ceva cu adevărat vechi, care a fost uitat de mult timp. Și există un singur loc în lume unde putem găsi această cunoaștere. Locul care, cu toate pregătirile de luptă, fusese neglijat până acum.

  Librăria veche.  Misiune: Găsește hoțul

  Acționând în baza unei note anonime, Garda Praetoriană a atacat o casă pentru a aresta un hoț celebru. Praetorianul nu știa cum arăta hoțul, însă știa că îl cheamă Titus și că se afla în casă. Intrând în casă, acesta a întâlnit un bibliotecar, un vindecător, un fermier și un arhitect. Fără ezitare sau comunicare de niciun fel, Praetorianul l-a arestat imediat pe arhitect. De unde știa el că arhitectul era persoana pe care o căuta?


  Indiciu: Știm că numele hoțului era Titus și că era cu siguranță unul dintre cei patru indivizi care se aflau în casă.

 • Informații generale despre concurs:


  Dată/oră de începere:

  20 ianuarie 2020 – 11:00

  Dată/oră de încheiere:

  27 ianuarie 2020 – 11:00

  Câștigătorii se anunță pe:

  28 ianuarie 2020

  Câștigători:

  6 câștigători selectați aleatoriu (dintre participanții care au oferit răspunsul corect)

  Premii:

  50 Aur x 6 câștigători

  Voucherele de Aur valabile în:

  comunitatea RO

  Voucherele de Aur valabile până la:

  31 decembrie 2021

  Pentru a fi luat în considerare la câștig:

  Menționează nick-ul și serverul pe care joci. Fiecare jucător poate participa doar într-o singură comunitate.

 • Quote

  Pentru ca arhitectul este persoana care are ochiul cel mai bine format dintre cele patru persoane .


  TheGam3 , ro x3

 • Arhitectul Titus nu se afla în capitală, doar capitala fiind locul unde se regăsește clădirea arhitectului, fapt care l-a desconspirat pe acesta!

 • DagothUr, server RO2.


  Romanii se barbiereau des, bogatii chiar zilnic. Un arhitect si-ar fi permis cu siguranta acest lucru. Hotul a asteptat zile intregi sa observe si sa planifice, probabil ca era deja imbracat ca un roman, dar dupa cateva zile fara sa se barbiereasca, probabil ca avea fata tepoasa. Fermierul putea fi si el nebarbierit, dar un architect cu siguranta nu.


  De asemenea, si mirosul ar fi putut sa il tradeze. Cateva zile fara sa faca baie...ciudat pentru un architect. Romanii se imbaiau des, acasa sau la baie publice.

 • Deoarece Titus , cunoscut ca Titus Flavius Vespasianus a sprijinit înflorirea literaturii și artelor, contribuind la îmbogățirea Cetății Eterne cu monumente de o deosebită trăinicie și frumusețe –Flavium amphiteatrum, cel mai mare amfiteatru roman, cu o capacitate de cca. 50.000 de locuri, inaugurat în 80, cunoscut din evul mediu sub denumirea de Colloseum, termele și arcul lui Titus, deci s-au gandit ca Titus nu poate fi decat arhitect

 • cammo, ts15.travian.ro


  Hotul este diferit fata de ceilalti din grup, iar numele e suficient pentru a-l scoate in evidenta (Titus nume de barbat roman).

  De exemplu, e singurul barbat din grup si Titus e nume de barbat.

  Sau, e singurul roman din grup, Titus fiind nume de roman iar triburile au trasaturi diferite

  cammo, ts15.travian.ro

 • Dragă comunitate,


  în acest concurs am folosit o ghicitoare destul de populară și răspunsul pe care-l așteptam noi era acesta: toți oamenii care se aflau în casă în afară de arhitect erau femei. Titus, fiind nume de bărbat, făcea ca arhitectul să fie hoțul.


  Felicitări, cammo , pentru că ai postat răspunsul corect!


  Cu toate acestea, după ce am citit răspunsurile oferite de jucători pe toate domeniile Travian, au existat și alte răspunsuri care ne-au plăcut și astfel am decis să distribuim aleatoriu aurul rămas printre participanții care au oferit un răspuns bine argumentat.

  Prin urmare, vom premia și următorii jucători:

  meg22

  Neo

  DIM.

  DagothUr

  radana


  V-am trimis un mesaj privat pe forum cu premiul câștigat.


  Mulțumim tuturor pentru participare!


  Nu ratați al doilea episod din seria Cartea Înțelepciunii pentru a afla ce s-a întâmplat în librărie! Povestea va fi publicată în această secțiune a forumului pe 8 februarie.


  Echipa voastră Travian: Legends