Szavazás: Új játékvilágok felállítása

 • Kedves Játékosok!


  Az elmúlt néhány hónapban kapott visszajelzések és kérések alapján amit kaptunk tőletek, hogy az összes nyelv elérhető legyen az összes játékvilágban; a Game Center-rel együtt elkezdtük felmérni ennek a kérésnek a megvalósíthatóságát, és arra a következtetésre jutottunk, hogy technikailag megoldható. De van egy de.


  Annak érdekében, hogy az összes nyelv elérhető legyen az összes játékvilágban, kicsit meg kell változtatnunk a játékvilágok felépítését oly módon, hogy mindegyikük ugyanabban a tartományban legyen.


  Az első ötletünk, amely NEM a végső ötlet, az, hogy ugyanazt a megközelítést alkalmazzuk, mint más játékok, mint például a League of Legends. Ehhez területi szerverekkel kell rendelkezni, ahol a régió lehet valami olyan, mint Európa, Ázsia, Amerika (továbbra is minden nyelv elérhető mindenhol, és ugyanazon domain szervereken vannak).


  Tisztában vagyunk azzal, hogy minden ötletnek vannak előnyei és hátrányai is. És már megkezdtük a lista összeállítását.
  Előnyök


  • A játékvilág lakottabb lesz
  • A felállított játékvilágokon nagyobb lesz a variáció lehetősége
  • A játék világok gyakrabban indulnak el
  • Könnyebb lesz új nemzetközi barátokat szerezni
  • A játékélmény sokkal gazdagabb és izgalmasabb lesz


  Hátrányok


  • A nemzeti identitás érzése elveszhet, mivel a kedvenc játékvilágnak neve / száma már nem lesz ott
  • Néhány nehézség lehet a szövetségek kialakításában, ha nem tudjátok, melyik játékvilágban kezdenek játszani a barátaitok
  • A TT-t is másképp kell felállítani
  • Egyes hagyományok elveszhetnek


  Mielőtt aktívabban gondolkodnánk az új játékvilág felállításán, szeretnénk meghallgatni az Ti véleményeteket is, ezért ma nyitunk egy szavazást minden közösségben.

  Ha segíteni akartok nekünk a jobb döntés meghozatalában, fontos, hogy a közvélemény-kutatáson való részvételen túl, megjegyzéseket is írjatok a szálra.


  Kérünk benneteket, kérjétek meg a társaitokat is, hogy vegyenek részt a szavazáson.


  Köszönjük a segítséget.


  A Travian csapata

 • Mi a véleményed a fentebb leírt változás lehetőségéről? 93

  1. Nagyon tetszik (28) 30%
  2. Kicsit tetszik (19) 20%
  3. Egyáltalán nem tetszik (40) 43%
  4. Nekem mindegy (6) 6%

  Szavazás


 • Röviden ahhoz, hogy bekerüljön minden szerverre az összes nyelv, össze kell vonni őket, de globálisan. Tehát ugyanott vagyunk, se előre, se hátra nem mozdult a dolog, talán így még rosszabb is lett/lenne. Röhej, hogy lassan minden változást csak úgy tudnak berakni, hogy valami "jót"/megszokott dolgot el kell venni a játékból.


  Nem rossz dolog az összevonás, de ha jól értem így arra számíthatunk, hogy pl. lesz 20 európai szerver, felszámozva, és mindenki mehet amerre lát.

 • Sziasztok

  A hátrányoknál egy fontos tényező nem szerepel, és az a pénz. Én megtartanám a magyar szervereket, és máshogy probálnék ezen javítani. Egy nyugat europaiakkal, és más nemzetekkel tudásban hiába vesszük fel a versenyt ha a pénztárcánk amit a játéra tudunk fordítani sokkal kisebb mint nekik. Arany nélkül meg nem lehet érdemben elérni semmit. Egy aranymentes szerver témakörében már érdekesebb lenne, de nyilván a fejlesztők sem ingyen csinálják, szóval ez úgy sem fog megtörténni. Ezek miatt nekem egyáltalán nem tetszik az ötlet, valószínű káosz lenne, és sok sok magyar játékos abbahagyná a játékot, még akkor is ha meglenne a szükséges nyelvtudás.

  baseball

 • Sziasztok

  A hátrányoknál egy fontos tényező nem szerepel, és az a pénz. Én megtartanám a magyar szervereket, és máshogy probálnék ezen javítani. Egy nyugat europaiakkal, és más nemzetekkel tudásban hiába vesszük fel a versenyt ha a pénztárcánk amit a játéra tudunk fordítani sokkal kisebb mint nekik. Arany nélkül meg nem lehet érdemben elérni semmit. Egy aranymentes szerver témakörében már érdekesebb lenne, de nyilván a fejlesztők sem ingyen csinálják, szóval ez úgy sem fog megtörténni. Ezek miatt nekem egyáltalán nem tetszik az ötlet, valószínű káosz lenne, és sok sok magyar játékos abbahagyná a játékot, még akkor is ha meglenne a szükséges nyelvtudás.

  baseball

  Azt hozzátenném, hogy több játékossal jóval nagyobb kínálat lenne az árverésen, ami azért lenyomja az árakat..

 • Azt hozzátenném, hogy több játékossal jóval nagyobb kínálat lenne az árverésen, ami azért lenyomja az árakat..

  Csak hogy több játékossal a kereslet is nő, ami viszont feltolja az árakat. Ha minden más tényező változatlan lenne, akkor a kereslet-kínálat szabályait figyelembe véve nem hinném, hogy csökkennének az árak az árverésnél, valószínűbb, hogy stagnálna. Viszont mivel a nyugatiak valószínűleg több pénzt költenek, így sajnos az az esélyesebb, hogy ez az árveréseknél is feldobná valamelyest az árakat a mostani magyar viszonyokhoz képest.

 • Én továbbra is azon a véleményen vagyok, nem összeurópai szerverekre lenne szükség, hanem lokálisan, mind időben, mind pedig költés szempontjából megegyező kategóriájú országokkal.. Ahogy vannak például Balkán szerók, Össze lehetne ezt vonni magyarral-románnal, akár cseh-szlovák szerverekkel.. Ugyan úgy lehetne egy nemzeti vonzata a dolognak, még is a fentebb említett előnyök is megmaradnának, szemben azzal ha lenne x számú eu szerver.. ( szerintem )

  g.

  Nyújtod a kezed, szakad a kötél, nyúl a gyerek
  Mármint hátat fordít és elsétál, mer’ nyúl a gyerek..

  Go Big, or Go Home.

  -FURYA©-

  -BS-

  -GS-

  -WFP-

  -GOLD Co.-

 • A lakottabb játékvilág előnyhöz azért hozzátartozik az is, hogy ha zsúfoltabb lesz a pálya akkor nagyobb lesz a verseny és gyakoribbak a rablások.

  Ez a kezdő vagy az alkalmibb játékosokra nézve hátrány. A tapasztaltaknak és aktívabbaknak nyílván előny is lehet.


  Talán kiküszübölhető lenne valamelyest ha megnövekedne a pálya mérete is, nem tudom, hogy ez is benne van-e a tervben.

 • Nem összevonni kell,hanem észszerű időközönként indítani szervereket.

  2 havonta indul új szerver,amihez viszont kevés a játékos,és sok esetben kiürül az előzőleg indított szerver,dögunalomba lökve a szervert.

  Elég lenne 4-5 havonta indítani újat.

  Ez az én véleményem.

 • Nem rossz ötlet ez a fajta összevonás, viszont túl korai lenne. Mivel számos nemzeti szerver fut és csak néhány van összevonva (Balkán, Baltic, Arab, Latinok + COM*). Véleményem szerint először kisebb összevonások kellenének. Felettem is említette S3DOS kolléga, hogy akár egy közép-európai szervert létrehozhatnának - mellyel kapcsolatban nem egy hozzászólást és ötletet írtam korábban a fórumra (de valahogy akkor senkit nem érdekelt)...


  S a TT kvalik is simán lehetnének a következő beosztásokkal:

  A: Európa

  B: Ázsia

  C: Afrika - Amerika - Óceánia

  D: COM*


  Mondjuk ez együtt járna egy nagyobb térképpel, kicsivel több ereklyével, tervvel és WW-vel.


  *COM alatt a nemzetközi (International) szervert értem. Ha esetleg vkinek nem lenne egyértelmű.


  ----------------


  Nézegettem a szerverindításokat, szerintem most sokkal jobban be vannak osztva, mint korábban. S az az anomália, amit Crepleewolf írt, azért tűnik fel, mivel nagyon kicsi a játékos állomány (az állandó).

 • Szerintem páran annak is örülnénk, ha először sikerülne kijavítani a játék hibáit.

 • Játék hibák eddig is voltak és mindig lesznek. Ha javítanak valamit, akkor meg jön valami másik. Az utóbbi évek mindig az ilyenekről szólnak.

  Korábban volt is erről egy cikk a blogon: Dev Diary: The Journey Of A Bug

  Érdemes elolvasni. :) (angolul van)


  Tényleg még mindig az ezer éves változatot toldozgatják foldozgatják, vagy már újraírták az alapoktól?

 • Annak érdekében, hogy az összes nyelv elérhető legyen azösszes játékvilágban, kicsit meg kell változtatnunk a játékvilágok felépítésétoly módon, hogy mindegyikük ugyanabban a tartományban legyen.

  Ahha értem, logikus. Nem lehet egyszerüen csak a nyelvi fájlokat átmásolni a többi szerverre, mert elérhetik a 200MB-ot is akár, hanem összekell vonni a szervereket.
  Én úgy értelmezem ezt, hogy a travian nem meri bevallani, hogy mohók voltak és kevés a játékos, hanem valami kifogással elfedik.
  Mintha retardáltak lennénk és nem vennénk észre ha nem mondják.  Már le is van kódolva... Simlisek ezek srácok.


  Ó csodálatos időnk van!

  Kék az ég,

  tele a tár.

 • És mi lesz az új szövetségi rendszerrel?


  Emlékszem az első szerveremre, az első s3-ra. A győztes csodát összesen 40 klán támogatta, mégsem ezt, hanem a fő ellenfél csodáját illették a giga névvel.


  A mostani TT nagyobbnak tűnik, de ugye, egy csodát csak 4 klán támogathat, és legfeljebb 6 csoda épülhet. Saccra, a csoda védelmére alkalmas játékosok fele nem fogja tudni védeni egyik csodát sem.


  A nagyobb szervereken a kezdők jobban észrevétlenek maradhatnak, több esélyük lehet a fejlődésre. Feltéve, hogy kb. egy hónappal a start után regisztrálnak először, és nem egy olyan helyre dobja őket a gép, ahova egy komplett klán költözött bentebbről. Sokkal jobb ötlet lenne, ha nem is aranymentes, de korlátozott arannyal bíró szervereket indítani, kifejezetten kezdőknek címkével. Értem ez alatt, hogy az elérhető legmagasabb csomagot kiveszik, és egy hónapban csak egyszer lehet venni aranyat. (Elviekben, a regisztráló játékosok 99%-ának ez nem korlátozás.) Kizárólag normál sebességű szerveren - de ez akár hosszabb is lehet, mint a 200 nap.

 • Nos én úgy látom a kérdést rosszul tették fel...
  A kérdés valójában ez.:
  1. Kedves játékosok mit szólnátok, hogy a haszonkulcsunk növelése érdekében növelnénk az árbevételt.
  2. Közben a kiadásunkat csökkentjük.

  Mivel ez egy üzleti vállalkozás természetesen szükség van a bevételekre.
  Azonban idegesítő az, hogy közben folyamatosan hűjének nézik a felhasználókat.
  Az elmúlt években minden fejlesztés a profit növeléséről szólt.
  Már eljutottunk oda, hogy korlátlan arany felhasználásával egy 10 éves gyerkőc is top 10 játékos lehet.
  Közben megpróbálják a torkunkon letolni, hogy mi akartuk ezt.
  A helyzet az, hogy mi egy stabil megbízható játékkal szeretnénk játszani.
  Úgy, hogy az eredmény a játékosok tudásán nem pedig pénztárcáján dőljön el.
  Egyébként egy hasznos megoldás valóban az arany felhasználás korlátozása lenne.

  A szomorú tény az, hogy tök mindegy mi mit akarunk.
  A Game Center-ben már rég kiszámolták hogy mi hoz nagyobb nyereséget.
  Maximum ha valaki bedob egy árbevétel növelő ötletet azt felhasználják.
  Óvatosan ötleteljetek.

 • Nagyobb térkép? Amikor 15.000 fölött volt a magyar szerver induló létszáma, akkor is 400as térkép volt csak, mégis elfért mindenki, csak sokkal több volt a harc. Izgalmasabb, mozgalmasabb szerverek kellenek, kelljen megküzdeni a pozíciókért, sokan azért mennek el, mert az unalom elveszi a kedvüket a 400*400on is 160.000 falu elfér, hova kell ennél több terület? Ja, hogy nem jut mindenkinek 100% búza fölötti 15 búzás? Legalább lesz akció és nem lehet végig legózni a szervert. Nem kell több csoda, sem több ereklye. Régen azért volt nehezebb ereklyéhez jutni, mert sokkal több ember osztozott ugyanannyi darabon. Sokkal jobb lenne, ha végig mozgalmas szerverek lennének és nem csak akkor lehetne támadásra számítani, ha 2 órás távolságra vagy az elleféltől, vagy fontos ereklye van nálad.

 • (google translate)


  Szia mindenkinek!  A játékosok hiányának problémája nem a szerverek helyén van ...  Az új játékosok feliratkoznak arra gondolva, hogy szórakozni fognak anélkül, hogy hatalmas összegeket kellene elbocsátaniuk, és amikor rájönnek, hogyan működik a játék sikeresen, feladják.  Nagy a különbség azok között, akik pénzt fújnak, és azok között, akik pénzzel játszanak.  Az új játékosok azt hiszik, hogy játszanak, de csak azért játszanak, mert hagyják fejlődni, és később meghódítsák a falvaikat.


  Nincs egyensúly a szerencsejátékra fordított stratégia / idő és a nagy összegek elköltése között  Annak érdekében, hogy ne csalódjon az új szereplők, azonnal értesíteniük kell őket a következőkről:  Aki aranynal játszik, bármikor befejezheti a konstrukciókat / kutatásokat;  Az aranyszereplők készíthetnek NPC-ket és kiválaszthatják a szükséges forrásokat;  Aki aranynal játszik, varázslatosan átalakíthatja az erőforrásokat gabonafélékké és további csapatokat táplálhat;  Aki aranynal játszik, automatikusan kivonhatja a faluban lévő csapatait, amikor megtámadják;  Aki aranynal játszik, seregeket vihet át egyik faluból a másikba.


  Miközben a játékosok többsége új régiókban gyarmatosul, addig azok, akik pénzt fújnak, nagy seregeket okozhatnak a semmiből elkülönített területeken.


  Sokkal több van ...  A KÉSZÜLÉKEKBEN AZ AJÁT KONSTRUKCIÓKET NEM SZERETTEK, HOGY NEM KERÜLJÜK AZ NPC ÉS A SZERKEZETT VEZETÉKEN HATÁSAI.


  A JÁTÉKET TÖBB KIEGYENLŐSÉGESSÉGEKKEL KAPCSOLATOSAK.  A régiók játékain már nem kapnak engem.


  Nem fogom hadseregeket átvinni egy elszigetelt régióra, hogy aranyat szedjenek.  Egyensúlyozza a játékot, és sok játékos lesz ...  Ne pazarolja az időt arra, hogy több pénzt keressen anélkül, hogy mindenki számára szórakozást okozna ...  Jó csaták mindenki számára ...

 • A tájékoztatást mindenki elérheti a játékban, a fórumon és a travian válaszok oldalon.

  Minek még egy levél, amit az esetek 99%-ban a kutya nem olvas el, mert hosszú.


  Sokan még a szabályokkal sincsenek tisztában, csak vakon bepipálják, hogy megismertem, aztán meg csodálkoznak, ha probléma van. :D


  S máskor szerintem célszerűbb lenne, ha az illető inkább a saját nyelvén vagy angolul írna ide, mert a Google fordító nem a legjobb választás. Főleg nem a magyarra való fordításnál :D

 • Nem összevonni kell,hanem észszerű időközönként indítani szervereket.

  2 havonta indul új szerver,amihez viszont kevés a játékos,és sok esetben kiürül az előzőleg indított szerver,dögunalomba lökve a szervert.

  Elég lenne 4-5 havonta indítani újat.

  Ez az én véleményem.

  Személyes tapasztalatom, új vagyok, csatlakoznék, játszanék de mit látok? Minden szerver(oké a speedet leszámítva bőven 30+ nap felett van. Nyílván én is tudom hogy ha később regisztrálok, sose hozom be a lemaradásom. Játszogatok most egy szerveren de nem veszem komolyan mert úgyse leszek a többiek közelébe akik már az első napokba regeltek. De nyugodt vagyok, tudom, most gyakorolgatok aztán 2 hónap max és indul egy szerver. Ha azt látnám hogy 4-5 hónapot kell várnom arra hogy a kezdetektől ott legyek, akkor logikus hogy másik játékot keresek. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Viszont téged is megtudlak érteni valamilyen szinten.

tg_TL-DQ4_970x250_181126.jpg