Codex Victoria la viteza 2x - Ce e nou

 • tg_TL_CV-SPEEDSERVER-2020_800x400_200306.png  Din nou, cerul a devenit roșu înainte de a fi învăluit de întunericul nopții. Legiunile romane de elită, hoardele hunilor, scutierii dacilor și armatele infinite ale barbarilor au ajuns pe câmpul de luptă pentru a-și dovedi puterea și a lupta pentru supremație. La viteză dublă. Cu putere dublă.


  Multe lucruri s-au schimbat de la primele lor bătălii. Vindecătorii spitalului și-au stăpânit abilitățile și pot să vindece trupele rănite cu o eficiență incredibilă. Regiunile își acordă acum puterea numai dacă sunt destui oameni stabiliți acolo, iar puterea armatelor unite a fost limitată.  Vreți să aflați detalii despre ceea ce se va schimba în Codex Victoria x2? Citiți informațiile complete de mai jos!

  SET GENERAL DE CARACTERISTICI

  • 5 triburi
  • Hartă a Europei Antice 401x401 (lumile de joc de pe domeniile Arabia, Turcia și International vor avea hartă 801x801)
  • Integrarea jucătorilor noi
  • Lista nouă de misiuni
  • Start avansat
  • Spital - vezi modificările de mai jos
  • Mecanism de cucerire: La cucerire: tribul satului cucerit rămâne același
  • Redirecționarea trupelor
  • Unirea trupelor


  CE E NOU


  Iată un rezumat al modificărilor care vor fi implementate în versiunea Codex Victoria x2:

  1. Viteză x2
  2. Viteza de vindecare în spital: jumătate din jumătate
  3. Restricție pentru unirea trupelor
  4. Semi-blocarea regiunilor cu populație scăzută

  #1 - Viteza x2

  • Mișcarea trupelor, producția de resurse, instruirea, cercetarea și îmbunătățirea trupelor sunt la viteză dublă față de lumile de joc obișnuite 1x
  • Punctele de cultură necesare pentru sate adiționale diferă --> mai multe informații aici
  • Gold Club costă 50 Aur în loc de 100 Aur
  • Contul Plus costă tot 10 Aur și bonusul pentru producția de resurse de +25% costă tot 5 Aur, însă activarea este pentru 3 zile, nu 7 zile ca în lumile de joc 1x
  • Durată server: 120 zile

  #2 - Viteza de vindecare a Spitalului, jumătate din jumătate

  În septembrie am introdus o nouă clădire numită „Spital, unde puteți vindeca o parte din trupele pierdute în luptă. Mecanismul funcționa așa:

  • O unitate se vindecă în același ritm cum ar fi fost construită, dacă Grajdul / Cazarma ar avea același nivel ca Spitalul.
  • Exemplu: o Cazarmă la nivelul 20 construiește un soldat Ash Warden la fiecare 160 de secunde. Spitalul la nivelul 20 va vindeca un soldat Ash Warden rănit în același interval, adică 160 de secunde.

  Pe un server obișnuit la viteza 2x, trupele se construiesc la viteză dublă (vezi punctul 1). Prin urmare, calcularea ar fi în felul următor:

  • un spital la nivelul 20 va vindeca un soldat Ash Warden la aceeași viteză de instruire din Cazarmă nivel 20, adică în 80 de secunde.

  Dar, am implementat o modificare de design pentru CVx2: Vindecarea trupelor rănite este înjumătățită!


  Acest lucru va rezulta în următorul exemplu:

  • Pe un server cu viteza x2, Cazarma lvl 20 construiește un Ash Warden în 80 de secunde. Pe un server cu viteza x2, Spitalul lvl 20 vindecă un Ash Warden în jumătate din timp, adică în 40 de secunde.

  #3 - Restricționarea Aurului pentru unirea trupelor

  Datorită feedback-ului comunității, am decis să schimbăm ușor modului de funcționare a unirii trupelor atunci când se folosește Aur.

  • Pentru Codex Victoria x2: Utilizarea Aurului este restricționată la 50 Aur pe sat pe zi

  Unirea trupelor cu resurse rămâne fără restricții. Pragul maxim al sumei de Aur este resetat zilnic, în același timp cu resetarea misiunilor zilnice.

  #4 - Semi-blocarea regiunilor cu populație scăzută

  Am decis să implementăm o altă modificare de design pentru Codex Victoria x2:

  • Dacă populația regională scade sub 4000, atunci regiunea încetează să mai producă puncte de victorie și nu va mai oferi putere regională.
  • Regiunea poate fi cucerită / deblocată /asigurată în continuare, iar perioada de așteptare pentru cucerire (cooldown) rămâne neschimbată. Singura modificare este că producția de PV este optită și puterea regiunii este oprită în trezorerii.


  Examplul 1:

  1. Regiunea este deblocată, dar scade din nou sub 4000 populație.
  2. În timp ce are mai puțin de 4000 populație, o alianță obține >50% control regional.
  3. Începe perioada de așteptare pentru cucerire. Însă se va afișa mesajul „populație insuficientă”.
  4. Pragul de 4000 populație este atins din nou.
  5. TImpul de așteptare pentru cucerire este acum vizibil.

  Examplul 2:

  1. Regiunea este deblocată.
  2. Alianța A a cucerit regiunea.
  3. Jucătorul B activează puterea antică.
  4. Regiunea scade sub 4000 populație
  5. Alianța A nu primește PV de la acea regiune și nu poate activa puterea sa antică.
  6. Jucătorul B încă mai are puterea antică activă și nu va fi anulată. Însă nu va mai putea reactiva puterea după aceea.
  7. Regiunea depășește 4000 populație.
  8. Alianța A începe să primească din nou PV și poate activa puterea antică a regiunii.


  Ascuțiți-vă săbiile și pregătiți-vă arcurile, lupta e pe cale să înceapă!


  Echipa voastră Travian: Legends

  yaenera.png

  Post was edited 2 times, last by Yaenara ().

 • Salut, nu știu dacă e locul potrivit sa întreb, dar am trimis din greșeală 2 din coloniștii de la începutul jocului la o oază și au murit, iar acum am ajuns sa instruiesc alți coloniști, dar nu în capitală, și când am fondat noul sat am avut toate resursele la nivel 5 dar mi-a ocupat slotul de expansiune. Dacă fac 2 coloniști pe capitală și împreună cu cel rămas de la inceput sa fondez un sat nou o sa îmi ocupe slotul de expansiune?

 • Salut, nu știu dacă e locul potrivit sa întreb, dar am trimis din greșeală 2 din coloniștii de la începutul jocului la o oază și au murit, iar acum am ajuns sa instruiesc alți coloniști, dar nu în capitală, și când am fondat noul sat am avut toate resursele la nivel 5 dar mi-a ocupat slotul de expansiune. Dacă fac 2 coloniști pe capitală și împreună cu cel rămas de la inceput sa fondez un sat nou o sa îmi ocupe slotul de expansiune?

  Salut! Răspund târziu, dar sper să te ajute informația.

  Sloturile de expansiune din satul de start sunt deja ocupate de cei 6 coloniști pe care ți i-a oferit jocul la început, pentru fondarea satului 2 și 3.

  Dacă întâmpini alte probleme în joc, te rog să trimiți un mesaj la Asistență. :)

 • Acest tip de server mi-a placut foarte mult. Ce sanse avem sa se mai faca servere Codex Victoria, fara factiuni, pe viitor?

  Salut! Mă bucur că ți-a plăcut versiunea Codex Victoria! Din păcate, în fiecare an există câte o versiune diferită. În prezent, nu știu dacă vom reveni la versiunea Codex Victoria pe viitor, însă nu e nimic bătut în cuie. Vom urma feedback-ul jucătorilor noștri. Așadar, dacă comunitatea Travian cere versinea Codex Victoria, e foarte probabil să se repete pe viitor.


  Anul acesta, versiunea specială se numește Shadow Empires și, așa cum ai menționat și tu, există facțiuni. Îți recomand să o încerci, poate îți va plăcea și această versiune nouă. :)


  O zi frumoasă!

 • A fost fain, interesant, dar si eu consider ca toate versiunile ar trebui repetate, pentru ca la prima editie abia dezvoltam strategii. Shadow empires sunt extrem de curios cum va fi inteles de jucatori si de jocul diplomatic, daca vor fi tradari sau confederatii construite pe incredere.

 • @Yaenara


  S2 s-a terminat pe 4 august, cum sa inceapa pe 28 august? sigur nu e o confuzie? S5 s-a terminat pe 6 aprilie. Urmatorul server RO incepe pe 22.10, nu mi se pare ok sa asteptam atat pentru S5 ( 6 luni) pe cand s2-ul sa inceapa in aceeasi luna in care s-a terminat.


  Precizez faptul ca pe trello, noul server (28 august) a fost anuntat pe Jul 23 at 5:14 PM, perioada in care S2-ul inca se juca. Ce se intampla daca apareau hammere si se daramau ww-urile la 0? incepea un s2 nou, in timp ce se juca s2-ul trecut?


  Scuze de offtopic, dar nu pot sa-ti raspund unde dai vestile, si nu stiu cu cine altcineva pot sa vorbesc despre asta, adica inteleg ca nu tu/voi/echipa ro se ocupa cu asta, dar un cuvant sau o precizare sau orice tot trebuie sa puteti face, nu?

  Post was edited 1 time, last by gunnerdk ().

 • Salut!


  Ro5 nu se va restarta în viitorul apropiat sau poate că deloc (așa cum au existat în trecut ro6, ro7 etc. și nu au mai fost restartate). Sunt prea multe servere active și perioada de restart a fost mărită. Ro2 a reînceput probabil datorită numărului serverului, astfel încât să rămână neîntreruptă seria de servere.


  Așadar, dacă ai jucat în trecut pe ro5, îți recomand să joci momentan pe un alt server RO. În cazul în care se stabilește restartul serverului ro5, voi anunța pe forum, în secțiunea Informații servere.