🏅 Play like a Pro! - Játsz úgy, mint egy Profi!

 • Ha új játékos vagy, és nem akarsz pénzt költeni,ugyan nehéz lesz a végjátek, de nem lehetetlen!

  1.Az elején csináld végig a kezdő tutoriált.

  2. A főfalud,amit a gép dobott maradjon is főfalu.

  3. Sok rejtekhellyel vagy csapdával védd a nyersanyagod.

  4.Nézz körül a térképen, kik vannak körülötted, és ápolj velük jó viszonyt: 8x8 kockán belül.

  5. Ne lépj még klánba az elején,úgyis csak kihasználnak, vagy a barátod, ennek pedig dilemma lesz a vége. Elég a középjátékban pozícionálni.

  6. A főfalu lehet akár támadó is, a mellékfalvakban viszont szintén védd a nyersit, és képezz védelmet a tamadó sereg számára.

  7.Nem baj,ha a körülötted,már mindenki 20 faluval rendelkezik, úgysem tudják felügyelni, ha jó szemed van, figyelsz a környezetedre, könnyen kialakíthatsz egy táp falu renszert magadnak, anélkül,hogy komolyabb sérülés érne, és állandóan kultúrpontokért kellene remegned....


  Elsődleges az aktivitás: a támadások elől ki tudsz térni, saját védelmed már van, és főfalu révén vissza is tudsz támadni :)


  Eddigre egy szerveren kialakulnak a viszályok, szövetségek, úgyhogy ha figyelsz, tudsz pozícionálni. Jelentkezhetsz egy klánnál.


  Szokták kérdezni,mit teszek,ha van főfalum, és 2 táp falvam, és rám száll 20 tag egyszerre.

  Mosolygok :)


  Én pénzt nem raktam bele, max energiát. Főfalu nem foglalható, tápfalu tele van rejtekkel. A seregem ki tudom menekíteni, főfaluban van elég magtar, raktár, sok sikert!


  Ha klánba kerülök, tárt karokkal várnak, de akkor én 59-en leszünk :)


  Ui: a kémek pénzkidobás. Csináld,vagy ne csináld, de ne próbálkozz. Az aktuális helyzet nem tükrözi a valóságot ;)

 • Hali, hali!


  Sok éves Travian tapasztalattal a hátam mögött megosztanám az eddig mindig sikeres, 3 fontos lépésből álló stratégiámat.


  Az előttem szólokkal ellentétben úgy gondolom, a Travian lényege a sereg. Nem a nyersanyagtermelők, legalábbis az első napokban biztos nem.

  Abban egyetértünk szerintem mindenkivel, hogy az egyik óriási előny a kezdet kezdetén regisztrálni. Ha eldöntötted, hogy játszanál, keresd a (neked megfelelő) legközelebbi szerver indulását, ezt több fórumra is ki szokták írni. Tehát:

  -A szerver indulásának első percben történő regisztrációja brutális előnyhöz juttathat.

  Ha megvan a regisztráció, létrejött a kis falucskád, érdemes a legtöbb időt, és persze némi pénzt (aranyat) beleölni a játékba. Az első küldetéseket a lehető leghamarabb ki kell lőni, legalább a nagyját. Ez, ha ügyes vagy, meglehet 2 nap alatt az új falu kivételével. A játék segít, minden küldetés végén jutalmat ad! (Nyersanyagot leginkább). Tipp: "Fejlessz ki egy új egységet!" küldetésnél kémet fejlessz, azonnal rájössz, miért. Összegezve:

  -Az indulás után a küldetések mihamarabbi végigjátszása a legfontosabb!

  A küldetések befejeztével a falud stabil lábakon áll ahhoz,hogy elkezd az első sereged létrehozását.

  Mivel a küldetések között van a termelők 5-ös szintre húzása, ez elég alapot ad a következő pár napban. Kaszárnya, első (legolcsóbb) egység, és pár darab kém képzése FOLYAMATOSAN, a kezdővédelem lejártának végéig.

  Ekkora, ha ügyes voltál, szép számú sereg jön össze mind normál, mind speed szervereken. Namost, amint lejár a kezdővédelem, azonnal a környező (20x20) mezők legnagyobb seregét birtoklod, melynek felhasználása már csak Tőled függ. Rabolj, amennyit lehet, ne félj kémlelni magas lakosságszámú játékosokat sem, hiszen a lakosság az infrastruktúra fejlesztésével, nem pedig a seregszám miatt nő! Ebből következik, hogy 100 fős faluban is állhat akár 1000 egység is, illetve magas lakosságszámú falu is lehet "üres", sereg nélküli. Következtetés: Ha a kezdővédelem lejárta után a szomszédaidnak sokkal magasabb lakosságszámú falvai vannak, jó eséllyel semennyi, vagy jóval kevesebb egysége van, mint Neked, aki ugye a katonák képzésére ment rá.

  Ebben az időszakban nem probléma, ha 1-1 (vagy több) katona belehal a farmolásba, ez ennek a velejárója. (Medált is sokkal könnyebb az első héten szerezni). A rablásokkal párhuzamban folytasd a termelők építését, valamint a sereg képzése a lehetőségekhez képest továbbra se álljon meg. Próbálj a farmolásokkal terjeszkedni, uralni a minimum 20x20-at, így ellehetetleníted a konkurenseket, illetve a közelről érkező támadásnak sincs nagy esélye.

  Extra tipp: plusz nyersanyaghoz juthatsz a piacon, ha valaki 1:1-nél alacsonyabb ajánlatot tesz, például 500 fát szeretne, de ad érte 750 agyagot. Összegezve:

  A küldetések kivégzése után sereg, sereg, sereg! Amíg le nem jár a kezdővédelem. Ezután már tudsz annyit rabolni a környezetedből, hogy néhány nap alatt 10-esre is felmenjenek a termelők,ez legyen a következő lépés. Képzés folyamatos legyen, így ha sikerrel jártál, az első hetet 10-es termelőkkel, illetve szép számú sereggel tudod zárni.


  Sok sikert a stratégia kipróbálásához!


  Szerver: Speed 3x Europa, SerugaHun