🏅 Play like a Pro!

 • Play-like-a-pro_800x400.jpg


  Please select your language:


  BA
  BG
  GR
  HR
  RS
  SI
 • Pozdrav, na pocetku sporijih servera najbolje razvijati resurse na pocetku da bi mogli normalno funkcionirat u buducnosti igre, sretno svima i ugodna igra

  Lord Jamesky, balkan 4

 • Jedan od saveta koji je jako bitan za pocetnike jeste da nadjete savez gde ce te biti spremni da budete tu za vase saigrace kao sto ce oni biti tu uz vas. Bilo to sa resursima, jedinicama, naseljavanja, pljackanje.. ili bilo kakav savet u vezi igre. Bez timskog rada nema nista tako da svi za jednog jedan za sve i ne zaboravite da se zabavite! Srecno :D MalaJeDroga , balkans4

 • За новите играчи препоръчвам първо да вдигнат добива на акаунта, като развиват своите ресурсни поля. Трябва да се стремят възможно най-бързо да извадят заселници и да основат нов град(най-близките до тях 9-ка или 15-ка). Това ще е тяхната столица, което много ще им помогне за в бъдеще. Съветвам новите играчи, освен всичко друго, което правят в първите дни на сървъра,e да удължат и своята протекция, така ще имат време да вдигнат скривалища, за да се пазят от грабежи, след като тя изтече.


  bunny&kowalski, balkans 1

 • Za nove igrace savijet na pocetku servera da sebi blizu nadzete alijanasu i da napocetku servera dizete resorse ka trva glina zeljezo i zito.

 • Please nickname and server to all previous posts in case you didn't do it already.

  Like it's written in general contest information: To be eligible to win, you need to state your nickname and server played when giving your tip.

 • Za nove igrace savijet na pocetku servera da sebi blizu nadzete alijanasu i da napocetku servera dizete resorse ka trva glina zeljezo i zito.

 • Best tips in March were written by:

  Tojaga

  MalaJeDroga

  bunnies


  We had one tip which made us all laugh, it was written by Lejla_RS, but sadly we can't reward that one as it's not helpful for all those who decide to play :)


  Please keep writing your tips and we will reward best one at the end of next month!

 • Na početku ne treba štedeti na skloništima. Ako neko šalje napade i ne uzima sirovine, neće mu se isplatiti pa će samim tim prestati i tako se ne postaje farma.


  miloss92 - Balkans 4

 • Уважавайте съотборниците си, Травиан е военна-стратегическа игра, където важно значение има организацията, работата в екип, сплотеността на играчите. Когато има отборна игра, няма голямо значение дали имаш 5, 10 или 20 села, всеки играч е ценен, от най-развитите опитни играчи, до новите, които сега се учат :). И се забавлявайте :)


  bunny&kowalski, balkans1

 • Za početnika je najbolje igrati Galima jer mogu stvoriti najbolju obranu u samom početku ako se ne igra goldima treba mudro koristiti ono što se može zaraditi i ne treba isti tren upucati golde dok se polja ne dignu na 5 da bi se potom mogao malo brže razvijati dobro je imati plus račun jer nudi kointuniranu i stalnu gradnju. Naravno galima je na prvom mjestu glina,drvo,željezo naravno hrana je bitan faktor i treba balansirati i kalkulirati da je ima dosta za gradnju ali i buduču vojsku. Na samom startu je najbolje sljediti one početne upute i ne treba forsirati s treniranjem vojske već skrovište resursa da u slučaju napada napadač ne uspije uzeti resurs tada obično i odustane trošiti vrijeme na tebe. Bitno je u kojoj fazi se počne server igrati najbolje je prvi dan tada se najlakše razvija i ne treba u samom startu paziti na resurse koji se pljačkaju i ako se igra sa goldima može se jako brzo napredovati i jačati. Ako se počne u kasnijoj fazi kad server već traje tada se definitivno treba posvetiti skrivanju resursa i kad vas napada netko puno jači nije na odmet malo vojske izmicati dok se ne skupi dovoljno za neki otpor. U svakom slučaju što se igra više razvija potrebna je veća aktivnost za dobre rezultate a kad se dođe do faze tko odluči graditi svjetsko čudo tada je potrebna 24 satna aktivnost.

 • Pozdrav svima evo saveta i od mene za nekoga ko želi brzo da diže sela rimljani su najbolji jer mogu 3 građevine u isto vreme da grade ja ih igram od 2010 godine nisam menjala i mogu reci da su baš kull i da najbrže skidaju odanost sela kada krenete u osvajanje što isto mnogo volim malo su spori po pitanju slanja vojske ali zato arenu na lvl 20 i idu dosta brže i najbolji su deff medju deferima e sad uvek budite u alijansi koja je timski nastrojena ako nije džabe igraš sa njima samo ces tupkas i nikakav skor nećeš uzeti na serveru i još nešto ako imaš strpljenja i vremena igraj ovu igricu i ako si timski igrač ako ne ne zapocinji nikako jer kada prođe početnika zaštita a tebe nema postajes farma za druge i teško će te pustiti da nastaviš igru i niko te nece u alijansi onda ti jedino preostaje da gasis nalog... Eto toliko od mene a što se tiče Travian igre moglo bi se pisati dugo dugo dok bi se sve reklo i onda nisi jos uvek sve rekao jel uvek kostoji neka nova caka kako da igra bude još bolja i drugačija lep pozdrav od Miratravijan sever Balkans s2 i Balkans s4 :rom02::rom02::rom02::rom08: