🏅 Play like a Pro!

 • Play-like-a-pro_800x400.jpg


  Beste spelers,


  Om de beste krijger in Travian: Legends te worden zijn kennis en strategie de sleutel tot succes.
  We roepen onze grote krijgers op om ons te leren hoe we de kaart kunnen overheersen en aan de winnende kant van de strijd staan.

  Toon ons de weg en we zullen in jouw voetstappen volgen!


  Deel jouw beste tips met ons die nieuwe spelers kunnen helpen om hun kennis te vergroten en te verbeteren. Elke maand worden de gekozen tips (er is geen maximum limiet) beloont met 10 Goud.

  Jouw tip zal worden gebruikt voor inhoud op onze social media kanalen en zal jouw nickname vermelden.

  Plaats aub 1 tip per post en zorg ervoor dat ze gemakkelijk te begrijpen zijn.


  Deel jouw wijsheid!


  Algemene wedstrijdinformatie:


  Start datum/tijd:

  18 maart, 2020 om: 10:00 GMT+1

  Eind datum/tijd:

  31 december, 2020 om: 10:00 GMT+1

  Prijzen uitgedeeld op:

  Aan het einde van elke maand

  Winnaars gekozen:

  Elke handige tip zal een beloning ontvangen

  Prijs:

  10 Goud

  Belangrijk: Je kunt 10 keer meedoen, maar alleen de meest handige tips zullen worden beloond met Goud, maak een goede keuze!

  Goud voucher geldig op:

  Het NL domein

  Goud voucher geldig tot:

  31december 2021

  Jouw deelname is alleen geldig wanneer:

  Voeg je accountnaam in het spel en de server waarop je speelt toe in je reactie. Elke deelnemer kan één keer meedoen in welke community dan ook.


  Belangrijk!

  Door in dit topic te antwoorden en deel te nemen aan deze competitie stem je automatisch toe om ons de content die je gemaakt hebt te gebruiken voor activiteiten op alle Travian: Legends platformen inclusief de blog en Facebook pagina te gebruiken.


  Wanneer je moeilijkheden hebt met de forum bijlages kun je één van de volgende upload services gebruiken:

 • Beslis gelijk of u Offensief gaat spelen, dus veel wilt gaan aanvallen en farmen, of u Defensief gaat spelen, dus veel verdedigende troepen en dat u uw alliantie gaat ondersteunen met verdediging, of dat u het gemixed wilt doen, dus een aantal farms, goede verdediging maar geen chinese muur.

 • Wees niet overmoedig. Zorg dus dat je je verdediging op orde hebt, houd je schuilplaatsen hoog en je voorraad grondstoffen zo laag mogelijk. Daarmee voorkom je dat je een doelwit wordt.

 • De bonus productie van de held is een makkelijke tool voor het opstarten van nieuwe dorpen. Zorg ervoor dat je een boek der wijsheid hebt, zodat je de punten in gs productie opnieuw kan verdelen naar aanval/verdediging in tijden dat je wordt aangevallen of zelf wilt gaan aanvallen.

 • Travian voor Dummies!


  zie daar


  en dan x 10

  NL3 -2015 Mrmai :gau01: - Victoria

  NL3 -2016 Squirtle :rom03: - Pokemon

  NL1 -2016 De Buikspreker :rom03: - Veto

  NL4 -2017 King Schultz :teu01: - Midgets

  NL1 -2017 Luxuria :rom03: - Cojones

  NL2 -2018 Comus :teu02: - Hellas

  NL4 -2019 Camila Cabello :rom02: - OR

  NL15 -2019 Somnus & Mors :egy01:

  NL2 - 2020 Eragon :teu01: - H&D

  NL1 - 2020 Danny Whizzbang :teu02: - PB-FTA

 • Je wilt geen alliantie leiden, komt alleen drama van :p
  Je wilt zeker geen top alliantie leiden, meer drama

  En helemaal zeker geen alliantie leiden waar mensen lekker high travian spelen, heel veel drama.

 • Je wilt geen alliantie leiden, komt alleen drama van :p
  Je wilt zeker geen top alliantie leiden, meer drama

  En helemaal zeker geen alliantie leiden waar mensen lekker high travian spelen, heel veel drama.

  Achja, met een top alliantie leiden heb jij al geen ervaring

 • Bouw genoeg schuilplaatsen zodat er vanaf het moment dat je beginnersbescherming afgelopen is er geen grondstoffen zijn te behalen in jouw dorp door vijanden. Wanneer er niks te halen valt, zullen ze je sneller met rust laten. (Zireael, Travian NL x3)

  Post was edited 1 time, last by Zireael ().

 • Investeer je 'Niveau omhoog' punten van je held in het begin in grondstoffen, hierdoor bouw je een stabiele basis voor prima grondstof inkomsten. Wanneer je een tweede dorp hebt gebouwd wijs je jouw held toe aan dit nieuwe dorp, waardoor de ontwikkeling vanaf het begin af aan snel zal gaan dankzij deze extra grondstoffen. (Zireael, Travian NL x3)

 • Schuilplaatsen zijn IN HET BEGIN niet alleen handig om grondstoffen te verstoppen voor vijanden, ze leveren ook uitstekende en ontzettend goedkope bronnen voor cultuurpunten. Aangezien je die nodig hebt voor het (snel) stichten van je tweede dorp, is het een goede investering voor een vlotte start Zodra je de ruimte nodig hebt voor belangrijkere gebouwen, zijn ze snel weer afgebroken.


  Chelsea

  NL1

 • Beste spelers,


  Wat geven jullie allemaal geweldige tips! Het was erg lastig voor me om te kiezen maar uiteindelijk heb ik voor de volgende tips gekozen:


  ressme: Stuur altijd nette IGM's en vul een onderwerp in. Zeker als je solliciteert bij een alliantie is 1 zin niet voldoend

  DeKroon: De bonus productie van de held is een makkelijke tool voor het opstarten van nieuwe dorpen. Zorg ervoor dat je een boek der wijsheid hebt, zodat je de punten in gs productie opnieuw kan verdelen naar aanval/verdediging in tijden dat je wordt aangevallen of zelf wilt gaan aanvallen.
  Drama Queen: Schuilplaatsen zijn IN HET BEGIN niet alleen handig om grondstoffen te verstoppen voor vijanden, ze leveren ook uitstekende en ontzettend goedkope bronnen voor cultuurpunten. Aangezien je die nodig hebt voor het (snel) stichten van je tweede dorp, is het een goede investering voor een vlotte start Zodra je de ruimte nodig hebt voor belangrijkere gebouwen, zijn ze snel weer afgebroken.


  Met vriendelijke groet,

  Ashwin namens

  Jouw Travian Legends Team

 • Het werven van spionnen in een vijandelijke alliantie kan uitermate interessante informatie opleveren. Denk hierbij aan informatie over aanvalsplannen, zwakheden in de defensie en ga zo maar door. Probeer hierbij dan ook meerdere spionnen te werven in het geval dat 1 van de spionnen ontdekt wordt. Hierdoor denkt de andere alliantie dat zij het lek verwijderd hebben en worden zij laks.


  Tot slot, als je niet online bent zorg dat je defensieve troepen in je dorpen hebt staan waar bijvoorbeeld belangrijke artefacten staan. Voor je het weet haalt iemand met maar liefst 200 imperianen en 100 equites imperatoris je kleine trainer op.


  - Gambler (NLX3)

 • Speel je zonder zelf veel goud te kopen, verkoop dan vroeg in het spel je verkregen items van avonturen. Zilver kan omgezet worden naar goud en zo kan je ook zonder goud te kopen de goudclub en andere voordelen unlocken.

 • Ik ben zelf geen goudspeler, hierdoor heb je dus vaak niet de mogelijkheid om de NPC grondstoffenruil-tool te gebruiken. Er zijn echter wel (ontzettend) veel goudspelers op travian.

  Zet telkens offers op de marktplaats van ratio 500 geven en 400 in ruil (0,8). Actieve goudspelers zullen deze accepteren aangezien zij deze omruilen en dus 100 Grondstoffen 'winst' maken. Zoek contact met een speler en laat hem telkens weten wanneer je nieuwe offers op de marktplaats hebt staan. Zo kom jij aan je benodigde grondstoffen en heeft onze goede vriend de goudgebruiker ook zijn voordelen.


  => De marktplaats is een (onderschatte) super handige tool!

 • De eerste drie dagen van de server vullen oases niet bij met dieren maar wel met grondstoffen.

  Dit betekent dat als je op de eerste dag een oase overvalt en de dieren dood deze niet zal bijvullen.

  Hiermee kun je dus mooi wat grondstoffen pakken, je kunt ook zoeken naar oases die door andere mensen zijn gecleared en hier een graantje meepikken.


  PAS OP: Als de server drie dagen is gestart lopen de oases weer vol. Heb je een farmlijst pas dan op dat je die na drie dagen niet zomaar aanzet!

  Post was edited 1 time, last by Faint ().

 • Je hoeft je tweede dorp niet in de buurt van je eerste te stichten. Probeer samen met je alliantie ergens een leuke stronghold te stichten zodat def sneller bij je is dan aanvallen. Sticht zeker niet in de buurt van een pre-made alliantie, je bent vroeg of laat je dorpen kwijt.

 • Je hoeft je tweede dorp niet in de buurt van je eerste te stichten. Probeer samen met je alliantie ergens een leuke stronghold te stichten zodat def sneller bij je is dan aanvallen. Sticht zeker niet in de buurt van een pre-made alliantie, je bent vroeg of laat je dorpen kwijt.

  Juist naast een pre-made stichten en ze dan een lesje leren! smh. Weakness disgusts me!