Travian: Shadow Empires - Kérdések

 • Itt is fix, viszont az erők elhelyezkedése megváltozott, illetve a regiók, amelyekben nagy vagy egyedi erők vannak, többet adnak, mint szoktak.

 • Nem egyeztettem Skizoval, és emiatt tévedhettem is. Valóban érdekesen alakul a napi győzelmi pontok száma a frakciók esetében is.


  Frakciók győzelmi pontjai:


  A Dinasztia klánjainak győzelmi pontjai:  Nem tudni, a klánok mennyi győzelmi pontot kapnak naponta. És bár a régiókra valóban fix győzelmi pontok vannak írva, a Birodalom kivételével ez senkinek sem osztható 10-zel, pedig az összes régió pontja igen.

 • Ha jól értelmezem, akkor a regisztrációkor a játékos kiválaszt egy népet, majd égtáj helyett egy frakciót, és ez utóbbi alapján kerül a térképre.


  Kérdés: véletlenszerűen a három régió valamelyikébe, vagy egy helyi középpont körül kör alakban terjeszkedve? Esetleg mindkettő: a régiók belakása után (érthetőbben: ha már nem lehet több játékosi kezdő falvat beléjük szuszakolni), kör alakban terjeszkedve?

  Sejtem a választ: a rendszer veszi az egyik régiót, és elkezdi annak területén lepakolni az abba a frakcióba jelentkezett játékosokat. Ha a régió nem tud többet fogadni, akkor veszi a következőt, ha megtelt, akkor az azután következőt. És a sor még mindig folytatódik, immár a frakció jelölt területén kívül. Így lehet, hogy míg a Horda még csak egy régiót gyűjtött be, addig a Dinasztia már ötöt. Mert a Horda régiója nagy területű, sok játékos fért bele, de a Dinasztia felé kicsik, kevés hely van bennük.


  Ez így nem fer. Mindhárom régiót egyszerre kellett volna tölteni, és mindegyik régióba legfeljebb annyian jelentkezhettek volna, amennyit a legkisebb területű (a Dinasztia) fogadni tud. Ami kb. 650/frakció, vagyis a 801*801-es térképre 3250 játékos jelentkezhet(ne). (401*401-esre meg ennek a negyede, tehát valami 800 ember.)

 • Akkor pontosítanátok a kérdést, kérlek?

  A Horde törzsnek naponta 12 győzelmi pontja van, mert az általuk uralt régiót 24%-ban vannak. (50*0,24=12)

  Ez úgy látom neked is új.


  De még az se világos, hogy lehet a klánoknak több 1000 pontja 5 nap alatt? Pláne 1 régióval?

  BEST OF THE BEST klán 3660 pont pl.

 • Igen, csak a top5 klán a régión belül kap VP-t arányosan a poppal. Így ezek szerint ez hozzáadódott a Horda frakció összVP-jéhez, de ezt még tisztázom.


  1000 pont úgy gyűlhet össze 5 nap alatt, hogy nincs ősi erő a régióban. Ebben az esetben 100-200 pontokat kapnak naponta.


  • Unique power – 20 points per day
  • Big power – 60 points per day
  • Small power – 50 points per day
  • No power – 100 or 200 points per day
 • Az azért elég vicces, hogy a Birodalom frakcióba regisztrálók már a 7, a Dinasztiába jelentkezők pedig 8 régiót töltöttek fel, és a 8-9. régiókba kerülnek. Miközben a Lázadók, és a Martalócok a harmadik régióba kerülnek, a Horda új tagjai még mindig az elsőbe költöznek.


  Szerkesztés: elszámoltam: a Birodalom új regisztráltjai is feltöltöttek már 8 régiót, a kilencedikbe pakolja őket a rendszer.

 • Falvak száma, a frakciók induló (3 darab) régióiban:

  Birodalom: 987

  Dinasztia: 669

  Lázadók: 1781

  Martalócok: 1800

  Horda: 2.030


  Ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyi a multik aránya az új regisztrációkban. Sokkal inkább ahhoz, hogy Birodalom, és a Dinasztia, a kis méretű kezdő régiói miatt, élveznek egy kezdeti előnyt. Az első hetekben, falualapítások nélkül is befoglalnak vagy 6 régiót, miközben a Lázadók, és a Martalócok csak hármat, a Horda pedig egyetlen egyet. Van ugyan egy kis kompenzáló algoritmus, de így is begyűjtenek egy pár ezres Győzelmi Pont előnyt, mire a többiek beindulnak. (Oké, hogy a végére valószínűleg tízezer felett lesz a különbség a frakciók között, de ez egy ideig elszívhatja a játékosokat a többi frakciótól, ami nem igazán csökkenti ezt az előnyt.)

 • Ez csak akkor van/lesz így, ha szövetséget is kötnek, ami tippre nem lehet túl komoly a játék elején. A győzelem inkább azon múlik szerintem, hogy ki hova költözik, és mekkora uralmat tud biztosítani azokban a régiókban. Az első régiókkal még semmi nem dől el.

 • No mi történt? Volt egy félresikerül frissítési kísérlet?


  Amúgy mellékesen kiderült, milyen szép háttérképek vannak a fórum mögött. Kár, hogy semmi nem látszik belőlük, így csak a sávszélességet foglalják.

 • Nos, az Open Beta pont arról szól, hogy kiderüljenek az infók. De ez csak az egyik dolog. A másik az, hogy kikkel fúj össze a szél? Na ez az, amiről senki nem fog tudni informálni téged, egyik szerveren sem.


  Én a Dinasztiában vagyok. Jobban indult, mint a Horda, ezt nem lehet vitatni. De olyan a legnagyobb vezetőnk... Jelen állás szerint, még a végén letoltok minket a dobogóról...